Várjuk azokat a topictársakat, akik ilyen motorral rendelkeznek, valamint olyanokat, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy vásárolnak maguknak egy ilyen remek gépet.
Nekem a Nordkapp még messze van, hideg is, esős is, pedig biztosan gyönyörű, legalábbis a fotók alapján.
Nyilván sokféleképpen lehet ugyanazt a túrát megtenni, közülük sem mindenki luxuskabinban utazott a kompon :-)
A helyi kajákat külön kiemelik, hogy mennyire drágák, de Skandinávia úgy ahogy van drága, ezen nem lehet segíteni.
Ahhoz ott tényleg hideg van, hogy esetleg fedél nélkül aludjon az ember.
Nagyon profi és hasznos túraleírásokat készít a kolléga szerencsére, és nagyon sokat is mennek.
Rövid az utcánk, 3 ház van benne csak :-)))) Nekem miatta lett fjr, egyszer kölcsönadta egy körre, és beleszerettem. Remélem a gs-t nem adja kölcsön :-))))
btw: összehozhatnánk tavasszal egy gurulást, mondjuk Szlovákiába, hm? Kis sztrapacska Donovalyban, és körbe Jasna felé vissza esetleg....
BUÉK! Olvaslak titeket csak ritkán pofázok bele, én sem az előrefoglalt szállásban gondolkodom mert úgy nem feszít a menetrend, csak az etapokat hozzávetőlegesen tartva sokkal élvezetesebb az ilyen túra. Amúgy én a hosszú kompozás helyett inkább több gurulással Németből mennék át Svédbe, visszafelé meg feltétlen Dánián és a nagy hídon szeretnék jönni.
Nagyon hasznos a linked, köszi. Egész nap ezeket olvasgattam. Nekem sajnos az időpont eléggé kötött. Még agyalgatok, hogy hogyan csináljam. Kísérőautó biztos nem lesz, luxuskabint sem fogok kivenni - viszont helyi kajákat akarok enni. A szállással bajban vagyok, mert tapasztalataim alapján az előre lefoglalt 2-3x annyi, mint a helyben talált - viszont nem nagyon merek a bizonytalanba menni. Ezen még agyalok. Érdekes, hogy előre vettek kompjegyet, biztos nincs spontán? Utánanézek.
Nem biztos, hogy a Nordkapp júliusban a legjobb, olvasd el a szomszédom leírását az ő idei túrájukról, rengeteg hasznos infó van ott. motorostura.hu
Ők is júliusban mentek.
"Tibor azt mondja, hogy az egyik ismerőse szerint - aki Norvégiában dolgozik - Norvégiába május végén kell menni, vagy augusztusban, mert a június, meg a július az esős időszak. Később sokszorosan beigazolódott, hogy a helyiek intelmeit mindig érdemes nagy figyelemmel meghallgatni."
Jim: a túráidat a motorostura honlapon meg is jelentetheted. A plexit én sem szeretem, de lehet kapni hozzá túraplexit egész jó áron, amivel elvileg tökéletes szélvédelem jön létre.
Más. Egyedül túrázáshoz én nem szeretem a hátsó dobozt, 160 felett berázza az elejét, jobb a két oldalsó, stabilabb a motor nagyobb sebességnél. Ez persze teoretikus eszemfuttatás, soha sehol nem mentem 130-nél többel. Ha ketten megyünk messzebb, akkor 3 doboz, tanktáska simán.
Előszőr is Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek. A dobozokkal kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy nagyon jó legalább is hosszú túrázáshoz. Mi nagy túrához 2 oldal + hátsó és egy tanktáskát használunk. remekül lehet pakolni és nem húzza a válamat a hátizsák. Természetesen 2 fővel számolva a túrát. Egyedül motorozáshoz hátsó dobozt hagyom a gépen mindent bele pakolok melegholmit is ha elhúzódna a gurulás. A klub logó szerintem jó, egyéni és ez is jó. Az egyénit úgy értem, hogy a társ klub logoknál a kör jobb szélén van az ország megjelölés. Széles utat: balzo56
Semmilyen dobozt nem tesz motorra, mert szerinte csúnya. (Igaz viszont, hogy 7 nyelven beszélő Arlen ness hátizsákja van:-) Felőlem lehet kék, majd átfestem. :-)
Sziasztok! Nekem tetszik:)))))) És mivel egyáltalán nincs itthon másik, részemről kifejezetten tetszik:) Jim! A VFR-es cimbid nem tudom akar-e hátra dobozt ha túrázni megy. Ezt most találtam, gondoltam hátha érdekli: http://www.kepesmotor.hu/honda/i?p=48776&c=2965 nézegetem még ezt a logo-t....hmm...az a Club Hungary felirat esetleg Galaxy Blue-ban???:))))) Csak viccőtem! Szólj, hogy mikor bambulhatom az oldalon:)))) Sziasztok és Boldog Új Évet mindenkinek!
Most szóljon, ha valakinek van otthon jobb logo-ja, mert különben ez marad a leendő honlapon. Ezzel is egy órát szívtam, mire olaszból magyarosítottam. (Macintosh ide v. oda, az első változat elszállt, mert a Gimp mentés nélkül kilépett)
Szia! Van hozzá a gyárinál magasabb szintén gyári, tehát nem utángyártott, de magasabb verzió..mondjuk ezt én se nagyon értem, hogy ha az jobb akkor miért nem azzal árulják. Nordkapp-ot még nem temetni!!! Rajta vagyok a projekten:) Amúgy a MERSZ trophy-t se feledd!
Örülök, hogy tetszett, szentül megfogadtam, hogy ezentúl minden nagyobb túránkat leírom így (de lehet, hogy kisebbeket is, pl. 1 napos szlovákiai utakat), mert amúgy menthetetlenül elfelejtem, hogy hol is jártam. Mi a Nordkapphoz júliusban mennénk, a feleségem akkor érne rá. Kezdem tervezni. Kár, hogy a fiam nem fér már föl, tetszene neki! (Persze ki tudja, mi lesz addig!)
Cikk megvan, de sajnos olyan, mint a többi teszt: szerintem fotelből ülve csinálták. Nekem spec. pont az FJR szélzaja a leggyengébb pontja a motoromnak, de ezek szerint vmi francia törpének bejött. Meg mi az, hogy gyári plexi - nem gyári plexi? Elektromosra minek variálni? Vagy az új az más? Mindegy, nem hiszek nekik, csak azt tudom, hogy sosem szeretnék másmilyen motort. Weblap készül.
Iszonyat hosszú ez a tél:( Már rommá motoroztam a fotel karfáját.. A jövő nyári lehetőségekről: Kértem Jesszustól némi aprót is mellékesen, hogy minél több alkalmam legyen, mondanom se kell...ezt az apróságot elfeledte:( De majd igyekszem magam prezentálni:) Nordkapp, Garda-tó vagy csak egy laza gurulás, számomra szinte mindegy, csak menjünk!! Persze egyik-másik több költséggel jár, de remélem jövőre pótolhatom az idén elmaradt külföldi túrákat. Jim barátom! Alakul a weblap? Nem akarlak ám karácsonykor is ezzel zaklatni, csak már napok óta nem találok újabb oldalt a gépeinkel kapcsolatosan. Ja! Minden Motor 2008. január-február-i száma! Téli Grand Turismo a cikk címe. Ajánlom figyelmetekbe. Megint hízott a májam:))) Bár a cikkben egy FJR AS (félautomata) verzió vetekszik, de még így is:)) Mindenkinek további Kellemes Ünnepeket! üdv! zozo
Szia! Nagyon tetszett, és részletes a beszámolód. Sajnálom, hogy az idő nem volt kegyes hozzátok, mert akkor felejthetetlen élmény lett volna, és több helyre is eljutottatok volna. Persze az idő mindent megszépít. A nyári ausztriai túránk alatt remek napsütéses idő volt a 4 nap alatt. Jó alapot ad az útvonal tervezéshez, helyfoglalás fontosságához majd. Köszönet neked. Széles utat és jó időt kívánok. balzo56
Karácsony van. Jó kajával megtömve a hasam, kimegyek és megnézem a Vasam! Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre, Súlyos bánatomban rámegyek pár sörre. Qrvára várom már a jó meleg nyarat, kínomban zabálok néhány kiló halat. Mindezt egészen addig csinálom, mig az összeset sugárban kihányom! Azt mondom NEKED Kedves Barátom, MOTOROZÁS nélkül szart ér a Karácsony! Kellemes Ünnepet Drága Barátom!!!
Karácsony van. Jó kajával megtömve a hasam, kimegyek és megnézem a Vasam! Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre, Súlyos bánatomban rámegyek pár sörre. Qrvára várom már a jó meleg nyarat, kínomban zabálok néhány kiló halat. Mindezt egészen addig csinálom, mig az összeset sugárban kihányom! Azt mondom NEKED Kedves Barátom, MOTOROZÁS nélkül szart ér a Karácsony!
Üdv: Mindenkinek! Elöszőr is Kellemes Ünnepet kívánok, ezen túlmenően Nagyon Boldog Eredményekben és Élményekben Gazdag Új Esztendőt is Kívánok nektek. A fórumra netezés közben találtam rá, tudatosság is volt benne mert dec.06-án megvettem a nyár óta csak gondolataimban előforduló igazi túramotort. Több barátomtól és motorzásban és motortechnikában jártas ismerőseim javaslatára vettem meg az FJR-em. FJR-es tapasztalatom csak egy lábon haza út alatt van ami a 0-val=. Személyem 50-es éveit taposó motoros vagyok, nagyon régen gyerek korom óta motorozom, egy nagyobb megszakítással (gyerekek miatt). 2004-ben Yamaha Diversont vettem, 2006-ban egy Hyo....650SH-ra váltottam ami még meg van. Ezzel voltam kint a barátaimmal ausztriában a nyáron egy remek motorozáson és ott titkon eldöntöttem, hogy egy kardánosra és nagyobb teljesítményre van nekem is szükségem. Soha nem maradtam le vigyáztak rám és így a tempót is tartottam, de a láncom az rendesen elnyúlt. A motort nem hétköznapra szánom hanem hétvégi élvezkedésre és a lehetőségeimhez mérten a hasonló külföldi turákra. Jövőre barátaimmal a vizsgaidőszak végén Garda tó irányába szeretnénk eljutni.
Ha betársulhatok alkalmanként szivesen ismerkedem motoros márkatársakkal, új barátokkal. Érdeklődöm jöhetnek barátok is, nem cruiseres és csopperes velük külön motorozom majd. Nálunk vegyes a csapat. van 600, 650, 1000, 1400, és 1800-as vegyes márka. Most ennyit rólam: Sziasztok balzo56
Ma annyit motoroztam mindössze, hogy visszaraktuk egy barátom vifferébe a hátsó kereket, amit javítani kellett. Most végre kész, járattuk is egy kicsit a garázsban. De ha minden jól megy, 1 hét múlva ilyenkor már valahol Görögországban leszünk és motorozunk!!!!
Sziasztok zsiványok! Megint áll a fórum..gondolom mindenki motorozik és csak Én ülök a gép előtt pihenés gyanánt:( De legalább mentek helyettem is:)))))) Csupa rossz hírem van, már ami a kereskedéseket, szervízeket illeti:( Úgy tűnik ahonnan vettem a vasat ( Miskolc ) bezár a kereskedés, pedig állítólag nagyon jók voltak szervíz terén is:( Nem messze tőlem a IV. ker Megyeri úton volt a Yamaha World-nek is egy kis üzlete...na 2 hete az is üresen tátong...gyanítom annak is vége:( Eddig se volt egyszerű futam jó áron alkatrészhez vagy kiegészítőhöz jutni, de ha fogynak a lehetőségeink akkor, egyre nehezebb lesz. Ha majd Jim barátunk elkészíti a weblapot, talán lesznek rajta ilyen beszerzési források is. No most pedig erőt veszek magamon és vásárolni megyek.....áááááá! Utálom a tömeget:( Üdv mindenkinek!