Keresés

Részletes keresés

Mantequilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1202
"egyetlenegy allitast sem lattam az altalad emlitett altalanositasra, a bortonviseltek nagy aranyara."

Nekem az az egy fickó is elég, aki megölte azt a lányt. Egy ilyen se mászkáljon az utcán - azok után, hogy már kétszer ült emiatt.
Amennyiben többet akarsz, Google keresés, Markó utca, Gyorskocsi utca, és egyéb intézmények, megfelelő személy megkeresése, információk.

"valamit vitattam volna a csaladon beluli eroszak ugyeben? nem emlekszem."

Következtetéseket ez alapján is lehet levonni. Aki a családon belül ilyen, az milyen lehet idegennel?
Empátia...
Amennyiben többet akarsz, Google keresés, Markó utca, Gyorskocsi utca, és egyéb intézmények, megfelelő személy megkeresése, információk.

"ha van valami faajo kerdesed amit nem valaszoltam meg tedd fel ujra. igyekszem valaszolni."
Te feszegeted állandóan a válaszokat. Jeleztem, hogy neked is vannak elmaradásaid. Veled ellentétben én nem követelőztem.

"de azt jol latod hogy lusta vagyok."

Tudom.

"de viszont nem vagy rest ha a masikat kell baszogatni!!"

Azt annak nevezed, ha valaki visszaválaszol? Ellenben te heveskedhetsz? Hirtelen de érzékeny lelkű lettél!

"olyan aranyos kepeid vannak. veremben all es uvoltozik kifele. vagy ilyesmi... erre neked valami belso szukseged van? ettol nagyobb, tobb leszel?"

A veled való társalgástól semmiképpen. Inkább kezd kínossá válni. Ezen az sem változtat, hogy veremben vagy, vagy hegyen állsz.
És szerencsére nem tőled függ, hogy több vagy kevesebb vagyok.

"naalad a teljes igazsag?"

Nálam? Amikor TE nem bírod elviselni, ha más nem ugyanazon a véleményen van? Amikor kiborulsz, ha megkapod, amit kértél? És fölényeskedsz, amikor valaki nem a KSH teljes, naprakész statisztikáival állít be?
Hihetetlen! :-)
Előzmény: alfredoo (1189)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1201
Ne haragudj, de meg kell kérdeznem: tudod Te mi az, amikor megerőszakolnak egy nőt?
Előzmény: alfredoo (1194)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1200

A sérült gyereknek lehet, hogy mindent megadnak, de ők könnyen beleroppannak ebbe. Ezt a sérült gyerek nem biztos, hogy érzékeli, mert a saját világában él.

De tegyük fel a te verziódat. Csupa szép szeretet a családi élet. Ilyen egy másik családnál, akiket ismerek, ahol sérültté vált az egészségesen született gyerek.

Az anyja viszont eléggé aggódik, hogy ki gondozza majd az ő burokban nevelt kislányát, ha ő már nem lesz, a többi gyerekének pedig saját családja lesz.

Előzmény: alfredoo (1193)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1199

timotea

eliteljuk -> nem a legszerencsesebb megoldasnak tartjuk...

Előzmény: alfredoo (1198)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1198

timotea

biztos nem vetted eszre amikor azt irtam hogy sok mindennel egyetertek amit irsz. peldaul hogy a papok ne beszeljenek manifeszt hulyesegeket.

es az esetlegesen elofordulo orvosi tevedeseket ne tegyek meg altalanossa. peldak felhasznalasaval. mert ez felrevezetes.

a papok akkor lennenek hitelesek ha adott esetben elfogadnak es tamogatnak az abortuszt. de ilyen nincs. tehat objektivitast varni toluk gyerekseg.

vagy az aktivista antiabortistaktol.

de mivel valahol mindannyian eliteljuk az abortuszt igy arnyoldalait, igazsagtalansagait is fel kell hozni.

Előzmény: Timótea (1196)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1197

mantequilla

tudatosan probaltam elmenni a topikbol mert hidd el az itt jelen levo acsarkodas nekem nem igazan vaag be.

amikor mindenki igazanak teljes tudataban osztja a masikat. keresi a fogast a masikon...

az en vilagom sokkal bekesebb!

Előzmény: Mantequilla (1186)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1196

Nem tudom, szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben, szerencsére egészséges a kisfiam.

De talán félreértettél: nem azt mondom, hogy minden sérült gyereket el kell vetetni.

Azt mondom, hogy azt a szerencsétlen anyát, akivel ilyen szörnyű hírt közölnek, ne terrorizálják már azzal, hogy gyilkosság elvetetni a gyereket és ne ültessenek a fülébe bogarat a hamis illúzióikkal.

Előzmény: alfredoo (1191)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1195

timotea

termeszetesen bekovetkezett tettekrol beszelsz. es ha valaki meg akarja elozni a bekovetkezo tetteket? attol elveszed a lehetoseget es az eselyt?

a hajlam szerintem mar ma kimutathato!

Előzmény: Timótea (1192)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1194

timotea

en csak azt allitom hogy vannak ilyen helyzetek. azt hogy valakinek mit mondanak a rendorsegen nem tudom.

megjegyzem meeg ilyen esetben sem tudom az eroszakot elfogadni. alljon az ember odebb az ilyen kezelhetetlen helyzetekbol. de az teny hogy vannak ilyen kezelhetetlen helyzetek.

mint ahogy hiszterias es depresszios ferfiak es nok is vannak.! raadasul nem is kevesen.

amikor beleszeretsz fogalmad nincs arrol hogy egy hiszterias novel/ferfival kotod ossze az eletedet. es az idok soran kiderul. gondolom ez is megterhelhet egy kapcsolatot.

Előzmény: Timótea (1192)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1193

timotea

ugy gondolom hogyha a serult gyerek jo eletet el akkor ez szuleire es testvereire is nagyon sok esetben vonatkozik.

a szeretet nagy ur. hiszen szegenysegben is sokan boldogan tudnak elni.

azt hiszem az ilyen gyerekeket meeg jobban szeretik mint az atlagosakat. legalabbis sokszor ez a helyzet. szinte vonzzak a szeretetet. es raadasul egesz eletukben gondoskodast igenyelnek es a gondoskodasi 'kenyszer' es a szeretet kozel all egymashoz.

a felnott gyerek ha kiropul akkor sokszor elidegenedes kovetkezik be. vagy a szeretet hofoka, termeszetessege megvaltozik es mesterkeltte vaalik.

Előzmény: Timótea (1187)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1192

Nem hajlamokról beszélek, hanem bekövetkezett tettekről.

egy novel szembeni fizikai eroszak ugy is letejohet hogy a no kiprovokalja a helyzetet.

Valószínűleg Almírának is ezt mondták volna a rendőrségen...

Előzmény: alfredoo (1184)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1191

timotea

nekem szimpiket irsz azert is igyekszem veled beszelgetni. korul kell jarni a dolgokat.

arra nem valaszoltal hogy hogyan dont egy anya/apa ha tudjak hogy nem lehet tobb gyerekuk?

esetleg akkor is elvetetik es orokbefogadnak egyet?

en valoszinuleg megtartanam...

(a serules sokfele lehet, nem csak mentalis.)

Előzmény: Timótea (1187)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1190

timotea

nem tekinthetjuk teljes erteku embernek a magzatot. hiszen akkor abortuszrol sem beszelhetnenk.

szerintem a minel nagyobb konszenzus a legjobb allaspont.

a normalitas. elobb kerestem a bolcsek kovet de ugy tunik elvesztettem. azert is szeretnek itt okosodni...

Előzmény: Timótea (1188)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1189

mantequilla

egyetlenegy allitast sem lattam az altalad emlitett altalanositasra, a bortonviseltek nagy aranyara.

valamit vitattam volna a csaladon beluli eroszak ugyeben? nem emlekszem.

ha van valami faajo kerdesed amit nem valaszoltam meg tedd fel ujra. igyekszem valaszolni.

de azt jol latod hogy lusta vagyok.

de viszont nem vagy rest ha a masikat kell baszogatni!!

olyan aranyos kepeid vannak. veremben all es uvoltozik kifele. vagy ilyesmi... erre neked valami belso szukseged van? ettol nagyobb, tobb leszel?

naalad a teljes igazsag?

Előzmény: Mantequilla (1186)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1188

egyetértek.

De ha teljes jogú embernek tekintjük a magzatot, akkor az ilyen vetélés gondatlanságból elkövetett emberölésnek kell számítson.

Előzmény: alfredoo (1182)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1187

A sérült gyerekek jó életet élnek. A szüleik, testvéreik már kevésbé.

Egy gyerek persze sérültté is válhat, és ilyenkor persze helyt kell állni, nem azt mondom, hogy mindent tüntessünk el az életünkből, ami kényelmetlen!

Azt mondom, hogy ha van rá lehetőség, akkor kerüljük el az ilyen helyzeteket.

Azt mondom, hogy ha egy anya tudottan sérült gyereket vár, akkor a fülébe duruzsolni, hogy gyilkosság elvetetni és hogy még egészséges is lehet a gyerek, nézze meg XY-t, az szerintem szemétség.

Előzmény: alfredoo (1181)
Mantequilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1186
"o.k. semmi gond.
tehat maradhatunk abban hogy hallomasok alapjan, nehany pelda alapjan altalanos kovetkezteteseket vontal le es halvany dunsztod sincs a tenyekrol.
ez persze nem baj! csak szogezzuk le.!"

Maradjunk abban, hogy:
- továbbra sem válaszoltál semmire, amit napokkal, hetekkel ezelőtt kérdeztem,
- kaptál statisztikát, cikekket,
- általában az információ is "hallomás", amit az érintettől hallasz,
- a példák teszik hitelessé a történést.
Ja, hogy ez téged nem zavar? Lusta vagy utánajárni bárminek? Innentől kezdve nem vagy hiteles.
Amit írtam, valós események alapján írtam. Leszögezheted. Én tudom melyek azok. Te nem. És ez bosszant, azért tekeregsz itt, és próbálsz fölényeskedni.
Ez sem változtat a tényeken.
És még butus is vagy, mert keresni sem tudsz, gőzöd nincs, mikor, kihez, hova kell fordulni információért. Derékig állsz a saját vermedben, és még onnan is kiabálsz, hogy te ismered a tényeket.
Szögezd le magad. Először a kezed, hogy ne érd el a billentyűzeted.
Előzmény: alfredoo (1178)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1185

timotea

hogy jon ide a kabitoszerkereskedelem.?

mintha elvinnenek az erzelmeid. azert mert valamit megbocsathatatlan bunnek tartasz, mar a motivacioit is maskeppen iteled meg.

Előzmény: Timótea (1183)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1184

timotea

o.k. de ezt tovabb lehet fejleszteni. hiszen fejlodik a genetika. es ki tudjak esetleg mutatni a hajlamokat.

a gyanus embereket zarjuk be? hol a hatar?

szerintem minden bortonnel jaro dolog valami mintat valosit meg. tehat mindegyiknel van esely a javulasra. szerintem a tolvajok kozott sokkal tobb a visszaeso. persze adatom nekem sincs.

egy novel szembeni fizikai eroszak ugy is letejohet hogy a no kiprovokalja a helyzetet. vagy a ferfivel szembeni fizikai eroszak is. azt hiszem ennek is van irodalma. nem viktimologiarol beszelek hanem valakinek az eletenek a tonkretevesetol a mindennapos piszkoskodasokkal, baszogatasokkal, szemrehanyasokkal.

es nok es ferfiak egyarant szenvedoi lehetnek ennek. ha peldaul egy nonek naponta fitymaljak a foztjet es/vagy szepseget ennek tragikus hatasai lehetnek. mondjuk lehet hogy az eroszakot onmaga ellen forditja az illeto...

(nem akarok altalanositani, de ugy veelem sok ilyen esetek vannak...)

Előzmény: Timótea (1183)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1183

Sok más esetben is vallom, igen.

Ilyen pl. a pedofília, az akármilyen szándékos emberölés, kábítószerkereskedelem, stb.

Az, hogy valaki ellopott egy Tv-t, lehetett egy rossz nap rossz döntése. Reális esély van rá, hogy a börtönben rájön, hogy a vele járó büntetés nem érte meg.

Aki nőket erőszakol meg, gyerekeket ront meg, szándékosan öl, az súlyosan defektes és nem változik meg soha. Legfeljebb ideiglenesen.

Előzmény: alfredoo (1179)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1182

timotea

egyetertesz azzal hogy a kismama vigyazzon magara terhesseg kozben es ne emelje meg magat?

Előzmény: Timótea (1174)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1181

timotea

nagyjabol felfogva amit irtal azt azert tudnunk kell hogy ertelmileg vagy testileg fogyatekos gyerekek igy is vilagra jonnek. es nagyon sokan leelik az eletuket es remelem hogy egyre tobben jo eletet elnek. szereto szulokkel es kornyezettel.

en is tragedianak tartom de nagyon sokan nagyon erosek tudnak lenni ilyen helyzetben. talan gondoljunk raajuk is.

azt nem tudom hogy valaki onkent vilagra hoz e egy ilyen gyereket, de ezt is elkepzelhetonek tartom extrem esetben ha peldaul tudja hogy nem lehet masik gyereke.

azt hiszem hogy a megszuletett eletet valamennyien erteknek tartjuk!

Előzmény: Timótea (1177)
Mantequilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1180
Ez már mind elhangzott. Számára lényegtelen. Nem érti. Nem is akarja. Vele foglalkozni időpocsékolás.
Előzmény: Timótea (1174)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1179

timotea

ha jol ertelek 100 specifikus bun elkovetoje eseten egy bunismetles indokolja a 99 bunt nem ismetlo rendszeres zaklatasat, megfigyeleset, megjeloleset. bunuknek a tarsadalommal torteno folyamatos informalasat.

esetleg a homlokukra is lehet belyeget ragasztani. tehat 1 a 99-hez.

ezt mas esetekben is vallod?

Előzmény: Timótea (1177)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1178

mantequilla

o.k. semmi gond.

tehat maradhatunk abban hogy hallomasok alapjan, nehany pelda alapjan altalanos kovetkezteteseket vontal le es halvany dunsztod sincs a tenyekrol.

ez persze nem baj! csak szogezzuk le.!

Előzmény: Mantequilla (1159)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1177
1% is elegendő.
Előzmény: alfredoo (1176)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1176

luisen

szamaid is vannak? osszes ilyen temaban elitelt es visszaesok SZAAMA? esetleg a latencia becslese?

ja es az hogy franciaorszagban gondolkodnak valamin az mar rogton az egesz vilagra kivetitheto? vagy esetleg nem lehet automatikusan kivetiteni?

a tolvajoknal mekkora a visszaeses? ott is meg akarjak jelolni? a rablogyilkosoknal? a sima, szerelmi gyilkosoknal?

azert az inzisztencia mert mintha a levegoben lebegne az egesz. allitasok es peldak. szamok meg sehol.

hany szazalek visszaeso INDOKOLJA az egesz ilyen iranyultsagu bortonviseltek megjeloleset? 5% mar elegendo?

mi lenne ha megelozes celjabol a genetikailag hajlamoskat IS elzarnank a tarsadalomtol? hiszen barmikor elotorhet beloluk.

Előzmény: luisen (1158)
Mantequilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1175
Neked nem tűnt fel, hogy tőled idéztem be?
Amennyiben nem, újra a teljes hozzászólásod. Ennyire korlátoltnak lenni, az azért nagyon gáz. Amikor valaki, aki állandóan lehazugoz másokat - közben a tisztességről, illemről beszél - és már a saját hozzászólását is letagadja, az nagyon húzós...
Hasonlítsd össze - a kettőspontokkal bezárt szöveg itt is ugyanaz, és abban is, amit beidéztem. Mert TE írtad, TE beszéltél róluk. Aki most tagadod.

Acsai György Vissza a topikba 2005-10-12 12:31:36 (#1081)

A forgatókönyv reális, de nem biztos, hogy eképpen ment volna végbe. Ha az orvos tudta volna, akkor kötelessége lett volna jelentenie.
Megértem, hogy marha nehéz helyzet lehetett, de szerintem mégis meg kellett volna próbálnod. És tudod miért? Mert az efféle esetek eltusolásával továbbra is megmarad azoknak a sérült lelkű egyedeknek a hite, hogy ilyet meg lehet tenni. És meg lehet úszni büntetlenül.
Amúgy viszonylag jó dolog hallani, hogy végül is sikerült a törlesztés. Csak keveset kapott vissza a sok rosszból.
De a topicra visszatérve, jelezném neked, hogy ez a topic nem annyira azokról szól, akik hozzád hasonlóan szörnyű dolgokat éltek át, és nem is azokról, akiknek veszélyt okoz a magzat, hanem azokról, akiknél ez a két dolog nem áll fenn, és ::::ők nem átallják magukat egybemosni veletek. Ők azok, akik titeket maguk előtt tolnak és hangoztatják, hogy akik nem komálják az abortusz liberalizálását, azok tulajdonképpen veletek tolnak ki. Ez így nem igaz, mivel a ti példáitok csupán álcaként szolgálnak. Fel vagytok használva "nemes" célokra. A ti példáitokkal igyekeznek terrorizálni és ellehetetleníteni azokat, akik az ő megoldásukkal nem értenek egyet.::::
Evangeline beírása a remek példa erre. Nem olvas, de a prekoncepcióit villámgyorsan kivetíti, és ehhez segítségül hívja a te példádat.
Szia!
Gy.
Előzmény: Édy Endre (1162)
Timótea Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1174

Na, akkor pár egyszerű kérdés, amire egyértelmű választ lehet adni.

Az orvos azt mondja az anyának, hogy sérült gyermeket vár. Mi valószínűbb? Sérült a gyermek vagy nem?

Bevett szokás, azzal érvelni, hogy az orvosok már számos esetben tévedtek?

Szerinted egy kismama, aki házimunka közben megemeli magát: gondatlanságból elkövetett emberölést követ el?

Azok a nők, akik olyan fogamzásgátlót szednek, amely a megtermékenyített petesejt beágyazódását gátolja felelősen gondolkodók vagy tömeggyilkosok?

Szerinted az abortuszt választó nők hány százaléka

-erőszak áldozata?

-hord sérült magzatot?

-veszélyeztetné a saját egészségét?

-kényszerítette a férje védekezés nélküli szexre? (mondjuk nincs pénzük fogamzásgátlóra, vagy éppen nincs otthon fogamzásgátló, vagy a nő egészségügyi okokból nem tud védekezni a férj pedig nem hajlandó gumit húzni, stb)

-kiskorú?

-él rendezett körülmények között, teljesen egészséges, de a kényelme kedvéért mond le a gyerekről?

Szerintem gondold át egy kicsit a statisztikádat.

Előzmény: Édy Endre (1172)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1173

Rájöttem, hogy veled nem lehet vitatkozni, mertb te csak amiatt irogatsz ide, hogy valami módon a tulajdon elveidnek a tévedhetetlenségét igazold.

Ezennel igazolom, hogy tévedhetetlen vagy és neked van igazad. Így jó?

(Vagy esetleg írd le pár TŐMONDATBAN  hogy mit is akarsz elérni.)

Előzmény: Édy Endre (1172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!