Keresés

Részletes keresés

E-ditke Creative Commons License 2001.04.01 0 0 611
Nemezis... tipikus fiúnév lenne :-)
Előzmény: Jutka (609)
Jutka Creative Commons License 2001.04.01 0 0 610
...nevezni...
Előzmény: Jutka (609)
Jutka Creative Commons License 2001.04.01 0 0 609
Teljesen kívülállóként szólok csak hozzá:-)

-A TVR7 szerkesztőséghez írott levelekban egy leendő anyuka az újság segítségét kéri, mert Nemezisnek szeretné evezni születendő gyermekét,de nem találja a naptárban...

-Szfváron volt egy ifjú pár, aki felháborodott azon,hogy nem anyakönyvezték leánygyermeküket Özsébnek, ők azt hitték, ez az Erzsébet változata:-)

-Pszichológusok szerint sokkal rokonszenvesebbnek találják az emberek azokat, akiknek gyakori a keresztnevük, volt egy kísérlet is, amelyben kiderült, hogy a ritka keresztnevű gyerekek 1 jeggyel rosszabbat kaptak,mint a gyakori nevűek, ugyanolyan teljesítményre...persze, mi számít ma már ritka, különleges névnek?!:-)))

vickie Creative Commons License 2001.04.01 0 0 608
Nem igaz, én pölö. tuti, hogy lenyúlom Pumukli nevét, így alig várom, hogy kibökje.:o))

Tamara:
Manninger Gréti Dominika
Manninger Vanda Dominika
Manninger Vanda Sarolta
Manninger Bogár Sarolta
stb.
ui: Gyapot hamarosan rendel, de most elhalmoztam költözködéssel, pakolással stb.

csocsi
v.

Lencsi Creative Commons License 2001.04.01 0 0 607
Kedves Pumukli
Én kiváncsi lettem, de azt írtad, hogy titok, nehogy abból is divatnév legyen. Amúgy nem hiszem, hogy néhány év alatt a semmiből felfut egy név. Úgyhogy elárulhatod. Legalább a magánhangzókat (ugye három szótagú?)
Az utifűről majd utána beszélhetünk ;-)
Üdv: Lencsi
Előzmény: PUMUKLI (602)
E-ditke Creative Commons License 2001.04.01 0 0 606
Manninger Petra?
Manninger Balázs?
Előzmény: tamara (596)
E-ditke Creative Commons License 2001.04.01 0 0 605
Titanilla helyett egy elkövetkezendő leánynak én a Gertrúd nevet ajánlom a kedves családnak... :-)))
Előzmény: szklara (603)
szklara Creative Commons License 2001.03.31 0 0 604
PUMUKLI, plííííz azt a gyönyörűséges titkos lányneved!!!!
szklara Creative Commons License 2001.03.31 0 0 603
Képzeljétek,
ma tudtam meg, hogy egy volt tanítványomnak ismét öccse fog születni. a kilencedik...A szülők mindenáron Titanillát akarnak, de mindig fiú sikeredik. Az anyuka úgy raccsol, mint egy ahisztokhata, ehhez képest a gyerekek neve fonetikusan: Gáboh, Nohbeht, Hajmund, Henátó, Miklós, Álmos, Manó, Pathik Gehgely, Xavéh..:-))
A vezetéknevük Maczkó..na a Maczkó Álmos-on nem kevesen vigyorogtak.szegény gyerek. A Manó meg még csak ötéves, és egy tündéri kis manócska tényleg, de teszem azt hogy legyen valaki köztársasági elnök ilyen névvel????
Ja, és minden gyerek ugyanígy raccsol, mint anyukájuk, tavaly március 15-én Renátó imígyen szavalt: -Tapha magyah! :-))
PUMUKLI Creative Commons License 2001.03.31 0 0 602

Kedves Kimberly és Mámi!
Nehogy azt higyjétek, hogy bárki is esetleg személyes ellenszenv alapján nem válaszol Nektek. Az ilyen pörgős topicban óhatatlan, hogy csak egy- két hozzászólásra reagál az ember. Pl. az én gyönyörűséges titkos lánynevem sem érdekelt túl sok mindenkit, de nem baj, majd pár év múlva megtudják:-))
És hidd el, ha majd pl. a Kisbaba, kismama topicban vmilyen problámával fordulsz az ottaniakhoz, özönleni fognak a válaszok.:-) Így most meg is fejtem Mámi lányai nevét: Sári és Kati. Hm??

Lencsi, hogy kell a köhögés elleni szirupot fözni a lándzsás utifűből? Azt hiszem nagykereskedést tudok majd nyitni. De tényleg érdekel. Jöhet magánba is, köszi!

Bugi bá, megnéztem a telefonkönyvet Regős Bendegúz ügyben. Bendegúz nincs, de Regős rengeteg. Lehet, hogy tavaly az A-K-ig-ben néztem???:-))
Na, de komolyan, közben rájöttem, hogy nem is a Regős Bendegúzt akartam megnézni, hanem a Tündér Lajost ( Tündérlala), na és Tündér vezetéknév nincs a tel.könyvben. Gondoltátok volna??
PUMUKLI
TiKvA Creative Commons License 2001.03.31 0 0 601
A Johanna már foglalt:)))

Csütörtökön voltunk tanácsadáson és amikor mi következtünk kiszólt az aszisztens, hogy gyere Johanna te jössz. Én még öltöztettem őt és látom,hogy elindult egy másik anyuka a kislányával. Erre rászólt az aszisztens, hogy nem te hanem a másik Johanna.Én is meg ő is meglepődtünk. Hát ennyit erről, hogy milyen ritka név.

Amerikában 2000-ben ezek a nevek voltak a leggyakoribbak:
férfi női
1 Michael Hannah
2 Jacob Emily
3 Matthew Madison
4 Joseph Elizabeth
5 Christopher Alexis
6 Nicholas Sarah
7 Andrew Taylor
8 William Lauren
9 Joshua Jessica
10 Daniel Ashley

tamara: Manninger Máté?

TiKvA

Előzmény: Kriza (599)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.31 0 0 600
Sziasztok

Off
Csináljak névfrisitést?
Kérem mégegyszer jelenkezzen be akinek névkeresése van .
köszi

Lujzi

Kriza Creative Commons License 2001.03.31 0 0 599
És a Manninger Roziná-hoz? Az Euf nélkül... Nekem úgy jobban tetszene.

Nálunk a csütörtöki UH megint kisfiút jósolt, átadom a Johannát valakinek!

Kriza

Előzmény: Ágibági (598)
Ágibági Creative Commons License 2001.03.31 0 0 598
Sziasztok!

Tamara, mit szólnál mondjuk a MANNINGER EUFROZINA névhez? :o)))
(Egyébként megkaptam a leveled, csak sajnos nagyon el vagyok úszva válaszadások terén. De nemsokára behozom, ígérem!!!)

Üdv : ági

Előzmény: tamara (596)
mosomasa Creative Commons License 2001.03.31 0 0 597
Lencsi,
vannak olyan országok, mint pl. Finnország is, ahol még csak nem is a szülőszobán, hanem akár hónapokkal később (lsd. keresztelőkor) adnak nevet a gyereknek. Igaz, ott van ún. névadó ünnepség (azoknak, akik nem vallásosak) és akik pedig vallásosak, megkeresztelik a picurkát. Ez egyébként nem feltétlenül rossz, mert ez alatt a kis idő alatt "megismerik" a babát, látják milyen és kipróbálhatják melyik néven szólítás áll közel mindannyiukhoz.

mosomasa

Előzmény: Lencsi (594)
tamara Creative Commons License 2001.03.31 0 0 596
Kedves Kimberly!

Én is éreztem néha így, de aztán rájöttem, hogy én sem tudom megjegyezni, kinek válaszolnék. Mondjuk este felmegyek a topicra, nappal írnak hozzá kb. 40-en, akkor a hiába szólnék hozzá ahhoz, amit a 2. írt, mire elolvasom a 40-et elfelejtem mi volt az elején.
Nekem a Zita Lilla teccik egyébként a legjobban!!!!

szia, t.

ja, én sem kaptam még soha semmiféle javaslatot arra, hogy milyen nevet ajánlotok az igen-igen magyaros MANNINGER-hez!

Előzmény: Kimberly Clark (592)
Lencsi Creative Commons License 2001.03.31 0 0 595
Kedves Kim (Tünde)
Bocsánat, hogy még egyszer sem címeztem hozzád a levelemet ;-) Nálam ez úgy megy, hogy letöltöm a hozzászólásokat este. Következő nap írom az okosságaimat. Következő nap felrakom. Így aztán mindig el vagyok maradva. Sokkal jobb volt, amíg volt éjszakai telefontarifa.
A Dénes szerintem jó, kicsinek Dini, nagynak Dénes (bácsi). Szerintem fontos, hogy a név gyerekként és felnőttként is használható legyen.
Nálunk a Tündike olyan általános becenév, Patríciának is szoktam mondani. Meg a Tündérkét is.
Üdv: Lencsi
Lencsi Creative Commons License 2001.03.31 0 0 594
Sziasztok
A Reality tévén van egy műsor: Special babies a címe. Szüléseket mutatnak be. Azt hiszem angol sorozat. Érdekes, hogy sokan csak a szülés után választanak nevet. Szerintem jobb előre eldonteni, nehogy az ember felfokozott idegállapotában valami hülyeséget mondjon. Egy ismerősöm majdnem Józsi lett, mert az anyja véletlenül ezt a menet mondta. Aztán valahogy eltudták intézni, hogy Laci legyen. Amikor én szültem, volt egy nő, aki ott találta ki a nevet, igaz ő nem nagyon várta. Az előző gyereke is állami gondozásban nevelkedett.
Ismerek egy Vivien nevű babát, az anyuka mesélte, hogy annak idején a Pretty woman című film kapcsán választották ezt a nevet a testvérével. (én nem is tudtam, hogy így hívják a főszereplőt, soha nem voltam filmrajongó) Megállapodtak, hogy azé lesz a név, akinek előbb születik lánya. Úgy látszik sokan látták ezt a filmet.
A lányneveknél tényleg sokkal nagyobb a szórás 260 féle lánynév van, amit legalább 10 kislány kapott abban az évben, de fiúnév csak 170. Gondolom a fiúknál az apa neve is visszafogja a kínálatot.

Kedves TiKvA: Nekem tetszik a Helga. Mondjuk én aggódom a becenevek miatt. Én Anna vagyok, a párom Attila a lányom Patrícia. Így becézés nélkül. Szerintem hülye magyar szokás az embert a megkérdezése nélkül becézni.
Az egyetlen név, ami ebben a topicban megtetszett: Johanna. Csak egy kicsit Johannás.

Az Etele név tetszik valakinek? Az Attila egyik névváltozata. Van aki a páromat így hívja.
Az Ünőkéről Bugi bácsinak köszönhetően mindig a wc-ünőke jut az eszembe.

off
Kedves Pumukli
A lándzsás utifűből köhögés elleni szirupot lehet csinálni. Nem próbáltátok? Ja és a pitypang leveléből főzött tea is jó valamire.

Ez is egy kicsit offf, de muszáj leírni. Az ATV-n láttam egy Észnéllégy című "intellektuális"! vetélkedőt. Az egyik csapat azt a nevet választotta magának, hogy Losz lotyosz (három lány).!

Lencsi

Mámi Creative Commons License 2001.03.31 0 0 593
Kedves Kim, mi későiek tartsunk össze:)) Neked címzem a mondókámat. Szerintem azért van ám ez, hogy "nemszólnak" hozzád, mert itt igazán beszélgetni nappal szoknak, vagyis tudnak, az iccakások, csak bele kiabálják a gondolataikat a setét éjszakába. No meg ez a topik úgy rohan, hogy mire elmondom a hozzáfűznivalómat, és újra itt vagyok, már teljesen máshol járnak, így mindenféle gondolat-érzelem-foszlányok sikerednek csak részemről, de sebaj.

tamara: mint már megbeszéltük, az én gyerekeim is tudják, hogy kell járni:)))) Ez jó kis fejtörő: vajon hogy hívják Mámi lányait?

Kimberly Clark Creative Commons License 2001.03.31 0 0 592
Sziasztok, kedves Topictársak!

E késői órán eljött az idő, hogy kikérjem magamnak...

Miért van az, hogy direkt módon sosem reagáltok a hozzászólásomra?
Olyan pusztába kiáltott szónak tűnik minden, amit ide írok, pedig jó játéknak tartom ezt a nevezősdit. Ráadásul sosem lehet azt tudni, hogy ki, mikor tűnik föl a kismamás topicokban:)) Oké, értem, hogy van egy összeszokott társaság itt, de azért válaszoltok néha olyanoknak is, aki éppen nem vár kisbabát... Nekem miért nem?

Egy szó, mint száz, mondjátok meg, ha bármi baj van a stílusommal, mert elmegy az összes önbizalmam. Többszörös - sikeres - keresztanya vagyok immár, s igazán örülök, ha valaki elggondolkodik legalább az ötleteimen. Persze ízlések és pofonok..., de ezt tudjuk.

Nos?

Kim,
aki TÜNDE, anyja ILONA, s ő adta jóval fiatalabb húgának a VIKTÓRIA nevet, egyik keresztlánya ENIKŐ, a másik ZITA LILLA, többit már leírta:)))

PUMUKLI Creative Commons License 2001.03.30 0 0 591
Nálunk a lándzsás utifűvel hasonló a helyzet, ha ez vigasztal. Bár a párom is tépi gyökerestől, de azért nekem is ki van adva rendesen a négyzetméter..
Előzmény: vickie (588)
PUMUKLI Creative Commons License 2001.03.30 0 0 590
Bugi bá, a Regős Bendegúzt tavaly meg akartam nézni a telefonkönyvben. Kíváncsi voltam, hány embert hívnak így. De nemhogy Regős Bendegúzt, de még Regős vezetéknevet sem találtam. De lehet, hogy csak én voltam nagyon béna???
Faxni! Annyit elárulok, hogy itt atopicon még nem szerepelt ez a név, és magyar.
Tegnapelőtt éjfélkor egy órás vitába merültünk a férjemmel, névválasztás ügyben, holott még csak egy év múlva lenne ideális, ha megfoganna:-)
Amilyen kényes ízlése van, se a bendegúz, se a már említett csodaszép lánynevem sem tetszik neki. Akkorákat röhögtünk, attól féltem, Bogi felébred odaát. De megegyeztünk, hogy Szalonna lesz a fiunk.:-))
Bendegúz ügyben viszont kicsit elbizonytalanított, mert hallottik, hogy jövőre forgatják a film folytatását, ami ugye kb. 2003-ban kerül moziba. Akkor viszont tutira megnő a népszerősége. A mi fiunk pedig akkor fog megszületni.:-))
TiKvA Creative Commons License 2001.03.30 0 0 589
Sziasztok!

Az én nevem Helga és én is meg vagyok vele elégedve, mert nem tól gyakori. Egyetlen problémám az vele, hogy nem lehet becézni. Vagyis lehet csak attól én a falra tudnék mászni: Helguci, Helgica. Inkább ne. Úgyhogy a név választásnál nálam az is szempont volt, hogy becézhető legyen.

TiKvA

vickie Creative Commons License 2001.03.30 0 0 588
Jaj, nagyon bocsánat az off-okért!!!!!!!!
Elszégyeltem magam: Gyapot azért szedett gyermekláncfüvet!!!!! Mert zavarja! De a dirigálás ott volt. Talán nyitok, egy füves topicot.
vickie Creative Commons License 2001.03.30 0 0 587
Tudjátok, hogy miért szeretem ezt a topicot? Mert itt az egész SzMK együtt van. Medlomb-ból, szülésből, negatívból, kisbabából. Ó, a jó kis közösségi szellemem:o))

A Sára Kata jól hangzik:o)) Jó tudom, hogy Sári Kati... az is szép.

Jaj de jó, hogy vannak Klárák. Nekem egy rajztársam volt Klára és nagyon különleges csajszi volt.
Én Viktor vagy Zsolt lettem volna. Jó, hogy lány vagyok.

Jaj, a Vica az a BK-ban van, inkább neeee.

Bugi bácsi
Most meg kellett meghallgatnom a hangpostámat, mi a baj vele, olyan yooo:o)
offoffoff
gyermekláncfű: Nekem egy egész nyaram ment rá a négykézláb, egyenként vadászásra, miközben Gyapot magasról osztotta az észt:o) Ő most tiltakozik. Szóval öléggé meglepne, ha rá tudnátok venni saját bedolgozásra:o)) Küldjétek el, please az Egyszer egy hétpettyes szövegét. Meg az Este jót!!! Azért itt írom, hogy ne kelljen otthon nyitogatni a ládát. Cöci.
csocsi

Zsuzsó Creative Commons License 2001.03.30 0 0 586
Sziasztok!

Az én nevem Zsuzsanna, mint azt a nickből következtetni lehet. Bár már anyakönyveznek Zsuzsát is. Nekem ez a két formája abszolút nem tetszik. Egyszerűen nem tudok azonosulni vele.
Az ismerősöknek Zsuzsi vagyok, akik közelebbről ismernek: Zsuzsika,Zsuzsó, Zsuzska. Na ez utóbbi kettő már igen, ha lehetne így anyakönyvezni (tényleg nem lehet?), és még egy lányom lenne talán beadnám a derekamat a páromnak és így hívnák...

Ha fiú lettem volna, talán Péter lennék...

Zsuzsó

E-ditke Creative Commons License 2001.03.30 0 0 585
Ismerősöm szégyellte a (szerinte) "pórias" Klárit, és azt szerette, ha így szólítják: Kler (gondolom, Clare). Pedig a Klári sokkal jobb.
Előzmény: Faxni (583)
tamara Creative Commons License 2001.03.30 0 0 584
Sziasztok,
szépen termeltetek!

Akkor hát, az inkognitómat felfedve, elárulom rendes nevem: Sári Kati (ebből 1 a vezetéknév). Nekem teccik így, bár oviba és iskolába sokan csúfoltak: "Így kell járni, úgy kell járni,....tudja hogy kell járni!"

Ha fijú lettem volna, Bencének hívnának. Ma már ölég népszerű név, de harminc éve ritkaságszámba ment ám!

tamara, aki nem is az.

Faxni Creative Commons License 2001.03.30 0 0 583
Szia drusza, ugye mennyivel jobb, szerintem is:)) Attól félek, én Kálmán lettem volna drága nagypapám után (imádtam őt, de akkor is, valahogy nem tecc) sőt másik nevem is lett volna, Imre. Na ezt adjuk össze, huhhh.
Anyósnak meg apunak néha édesKlárikám vagyok, most jövök rá, hogy mondod. Érdekes, tőlük elfogadom, de ők szépen mondják, sok szeretettel. (Anyóssal szerencsém van.) Lehet, hogy idegenektől, ismerősöktől, barátoktól más, mint közelálló családtagoktól.
Faxni
Előzmény: szklara (582)
szklara Creative Commons License 2001.03.30 0 0 582
Sziasztok!
Hamár Klára: magam is az volnék, és nagyon szeretem ám! Nem jött még sok szembe velem ezalatt a huszonsok év alatt, amióta viselem. Engem mindig Kláriztak, Klárának csak akkor szólított anyám, ha utána ütött:-))
Nameg anyós is Kláráz. Olyan hangsúllyal mondja, hogy brrrrrrrr. A Klárikát Kedves Faxni én is utálom, egyenlő a Gizikével meg a Mancikával:-)))

Nemrég láttam, hogy már Klarisszát is lehet anyakönyveztetni. Asse rossz..
Én speciel Ferenc lettem volna, ha fiúnak születek..na, mennyivel jobb a Klára!:-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!