Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Pici házikó - 1/87 méretarányban. Teljes alapterület: 195 x 135 mm , magasság: ~ 60 mm. Épület: 115 x 115 mm.
Lesz még pár érdekesebb darab is... kerítések, hidak, alagútbejáratok, villanyoszlopok, panelházak, hirdetőoszlopok, benzinkút, szökőkút, vagy ami szem-szájnak ingere...
Már ez is levolt írva számtalanszor, ne kivánd hogy valaki újra belefogjon, a topikok visszaolvasgatását nem lehet megúszni, ez az egyik dolog, amely értékessé teszi őket.
Lehet nem voltam egyértelmű, nem a környezetre gondoltam, arra van elképzelés. Magát a bejárót hogyan, mivel, milyen technikával fessem, szinezzem, antikoljam?
Úgy érzem ma sem keltem hiába. Tényleg érdemes volt itt feltenni ezt a kérdést. Sokat tanultam.Még 1 szemtelen kérdét, ha megengednél! A köhidat milyen munka folyamatban csináltad?
Én próbaképp csináltam egy kisebb hegyet kisfaludy topiktárs elvei alapján: hungarocellből van kifaragva és faragasztós gipsszel bepacsmagolva. Beton kemény lett. (a téglafalat ne nézd, az is gyakorlás)
Es ez a szerkezet mukodik PUR vagy hungarocell alapu hegyekre is? Azon gondolkodtam, hogyha az egesz hegy gipsz, akkor annak jokora sulya is lesz. Ha ala hungarocell felepitmenyt tennek es csak a teteje lenne gipsz, vagy olyan, mint amit te ajanlottal, akkor lenyegesen konnyebb lenne az asztal... de az is lehet, hogy a rugalmas alap miatt repedni is jobban fog...
Végezetül rákattintassz a "Compute" gombra és kész is!
Kijelölöm és megadom a legmagasabb pontot, majd jobb egéggombbal kijelölöm a kívánt sínszakaszt. Azt hogy merre lejtsen illetve emelkedjen, a jelölés irányával adom meg.
Segítségként készítettem egy kis képregényt. (Természetesen erősen túlozva.)
Kijelölöm azt a két pontot, amit egy magasságba szeretnék tenni Mindkét kijelölést a "Set" gombbal rögzítem
Majd a két pont közti távolságot kijelölöm és a "Set" gombot megnyomva megkapom a két kijelölés közötti egyenes szakaszt.
Ha szetretném, hogy mondjuk jobbra emelkedjen kijelölöm a végpontot és megadom a magasságot. A sínszakaszt kijelölöm, majd a "Compute" gombot lenyomom. A gép megrajzolja az emelkedőt és még az emelkedési szög is látszik %-ban.
Ha szeretném megtervezni a lejtőt balra, egyszerűen kijelölöm a kívánt sínszakaszt és a"Compute" gombot lenyomom.
A programmal ugyanígy megrajzolhatod a "0" szint alatti vágányokat is. (pl. rejtett állomás) De itt ellenkező előjelet kell megadnod!