Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6918

Holnap, vagyis márc.20 csütörtök, Rhoda Scott, Szeged, Városi mozi. Plusz az ismert két nőci. Hangszer: Hammond A-B3 + 2×Leslie142.

Kalibráltam a TG-t, vagyis visszavettem a legfelső pickupokból. Úgy néz ki a kezem mintha rózsákat pofoztam volna :-) Az első oldalához a TG-nek a játszóasztal és a TG felhajtásával lehet hozzáférni. De kiáll a sok (91) forrfül a billentyűház alján! :-) Még leragasztásuk után se voklt valami élvezet. A legmélyebbekre picit rátettem még. Zengető beizzítva, torzító meg azt hiszem ide nem ajánlatos, tehát levéve :-)

Még ideiglenes ráapplikálom a C3 kottatartóját.

trambi Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6917

Egy kis segitség  billentyüsök részére, fillérekből megoldható

http://www.youtube.com/watch?v=ifKKlhYF53w&feature=related

trambi Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6916

OFF

Tesla foglalkozott tudásom szerint a "rossz  indulatu" rezgésekkel, de akkor pl a hegedü is veszélyes eszköz ha az ember az ála alá kapja /olyan mint a parasztlengő/ az is károsan 6 

http://www.youtube.com/watch?v=3wBBlwCTqmc

szimizso1 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6915

Részemről befejeztem:-)

Előzmény: tehtube (6914)
tehtube Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6914

Lehet hogy igazad van, de ez legyen az ő bajuk, a Hammond oldalon erősen OFF.

Érdemes a felvetést ide irányítani: Klarinét topik

Előzmény: szimizso1 (6913)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6913

Nos látom valamit félreértettetek:-) Én a fafúvós hangszerekre gondoltam, és azok között is a klarinétra, és a szaxofonra. Candy Dulfer is azon játszott nem kürtön, és trombitán, vagy más rézfúvóson. Azon belül is tulajdonképpen azok a leg ártalmasabbak, amelyek mély basszus hangokat adnak ki. Mivel a klarinét, és a szaxofon fa fúvókájára szorosan rá kell szorítani a felső fogsor első részét, így tulajdonképpen a rezgések, -és hangsúlyozom a mély frekis rezgések!- gyengítetlenül rázzák a koponyacsontot, és ezáltal az agyat is. Tehát mondható, hogy egy hosszabb, rendszeres gyakorlás, felér egy pár nagy pofonnal.

Egyébként abban egyetértek, hogy a zenészek, és zeneszerető emberek, ha nem piálnak, és drogoznak, sokáig megmarad a szellemi frissességük.

Előzmény: tehtube (6912)
tehtube Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6912

Gábor, 110%!!! mindenben, ahogy írod.

Néha egy kiadós orgona mögötti izgés-mozgás felér egy kis kondizással is.

Triviális példa az öreg fúvósra: Louis Armstrong

nojó itt még fiatal :-)

Előzmény: posaune (6910)
trambi Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6911

Napjaim nagyobb felét Soroksáron töltöm, ahol a fuvos zenének nagy hagyománya

van . Rengeteg kiváló fuvós zenész barátom van az operaház zenekarában , de itt van pl  Glambos Lajos   , vagy Geiger György akik ugyancsak  kötödnek  Soroksárhoz.

Ezekre  az emberekre  bizton modhatom nem az öregkori elhülyülés a jellemző.  

Ugyhogy szerintem aggodalomra semmi okod , egy biztos viszont  én nézetem szerint aki fiatal korában hülye volt az öregkorára egy vén hülye lesz...... 

Előzmény: posaune (6910)
posaune Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6910

Ugye nem gondoltad ezt komolyan, mert ha igen akkor rám is sajnálatra méltó öregkor vár. 16 éves korom óta fújom minden nap, ma már csak másfél , vagy kér órát, de zeneakadémista koromban 5,6 órát gyakoroltam naponta. Eddig még semmi jelét nem érzem a ''boxbajnok'' agynak.
De ismerek a profi világból egy-két igaz hírt. Pl. A Los Angeles-i Philharmónikusokhoz, (köztudottként a világ egyik legjobb rézfúvós gárdája ül ott ! kürtök, trombiták, harsonák, tubák,) egy 69 éves Trombitást vettek fel a- First-Trompetplayer -helyre.
Az én véleményem az, hogy egy a hangszerrel, és ebben természetesen a zenével való elmélyülés semmiféle egészségbeli károsodást nem okoz, söt ellenkezőleg ! Szépíti egy ember lelki életét, kifinomultá teszi érzelmi befogadó képességét. ((ezért oly fontos, hogy a gyerekeket valamelyest zenei nevelésben is részesítsük ))
Mindenféle művészetnek rendkívül értékes embernevelő hatása van, feltéve, ha szorgalommal, és benne elmélyülve gyakorolja ezt az ember. / Kivéve ha valaki a droggal párosítja az életét / Erre is rengeteg példa van, tudjuk mindnyájan, de ezek többnyire zsenik, akik a külviláguk,és a társadalom ''embernevelő'' szabályait képtelenek elviselni / Most számtalan videót megjelölhetnék, ahol idős fúvós művészek csodálatosan játszanak hangszereiken. Egyikről sem tudok, hogy agyilag zokni lett volna. A testi, és biológiai leépülés az öregedés velejárója, de az agy épül le utoljára, de hogy ez egy handszer fúvásától is így lenne ? Soha nem hallottam még ?
Most egészen biztosan nem kedvelté tettem magam. Sokszor olyan meggondolatlan, és a legnagyobb határozottsággal kijelentett gondolatokat,véleményeket olvasunk itt a fórumon. Mertem én is a saját véleményemet leírni.
webmaster@candydulfer.nl <webmaster@candydulfer.nl>
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6909

Jó kis Candy Dulfer!:-) Elfogadnám páromnak! Nemcsak azért, mert jól szakszizik, hanem még szép is!:-) Persze az ilyen fafúvósoknak egy nagy bajuk lesz. Akik sokat fújják, olyan lesz az agyuk öreg korukra, mint egy boxbajnoknak:-(

Előzmény: trambi (6908)
trambi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6908

Ha mán "fujás" akkor inkább http://www.youtube.com/watch?v=Md-54hGWAqQ&feature=related , mondjuk  én  inkább azt a zenét  részesitem elönybe,amit el lehet fütyülni, és azt az irományt, vagy "zajongást" amit magyarázni kell hogy miért is "jó" azt nem annyira .....    

Előzmény: szimizso1 (6907)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6907

Tulajdonképpen csak a gitárostól nem voltam elájulva ebben a számban. Mondjuk az elején tényleg ő kapta össze a brigádot, mert mindenk elkezdte a magáét "fújni":-)) Aztán azon kezdtem el gondolkodni, hogy mit csinálna, ha nem lenne elötte az a két hammondnyi pedál. Talán jó hasonlat lenne Roy Buchanan. Ő is vinnyogtatja a fenderjét, de neki néha mozognak is az ujjai. Vagy Robin Trower a Procol harum gitárosa. De lehetne sorolni a jobbnál jobb gitárosokat.... minek! Izlés dolga:-)

Előzmény: tehtube (6906)
tehtube Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6906

Áááá, nincs itt igaza szt'em senkinek. Csak különböző ízlések vannak.

Egy a közös, ahol Hammond szól az már rossz nem lehet! :-D

jók a japcsik

Előzmény: szimizso1 (6905)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6905

Rendbn van Uraim! Legyen Nektek igazatok! Nekem pl. ez az együttes jön be már évek óta: Sunao Wada quartett

Ez talán egy kicsit off, mert nincs benne Hammond, de azért érdemes megnézni. Ezt is szeretem:Red norvo quintett

tehtube Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6904
Itt 31H lezli szól. Szép példány: Praise Egyszer csak láthatunk ilyet is :-)
tehtube Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6903
... és a legnagyobb, aki már Jimmy Smith -1956- előtt Hammond triózott, a legelső: Wild Bill Davis
LittleBig Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6902
szinizso1: Tényleg remek kis muzsika! Hammond+Wurli, ütős összeállítás. Scofield gitározását csak szeretni vagy utálni lehet, köztes állapot nem nagyon van, ez önmagában is erény. Ha nem tetszik, amit ezen a felvételen játszik, akkor érdemes régebbi dolgaival kezdeni az ismerkedést, ugyanis nála az út legalább olyan izgalmas, ahogy idáig eljutott, mint maga az (egyelőre) végállomás. Így senki más nem tud gitározni...

no mindegy, izlésről nem szabad vitatkozni.
Maty
Előzmény: posaune (6898)
tehtube Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6901

Az elsőben valóban Golding mesterien fogja össze másik két társa kissé szertelen  produkcióját, finom basszusmenetek és élvezetes wah effekt a prestváltó arpeggionálásával.

A másik kicsit Smith-es és méginkább Eddy Louissos.

A két véglet között van az igazsága a saját lemezén: Sweet Science.

Itt is nagyon szép munka, nekem ez a fajta jön be legjobban: Autumn Leaves

Előzmény: posaune (6899)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6900

Tényleg nem akartam megbántani senkit sem! Szerintem ez is egy réteg zene amihez valószínű én nem nőttem még fel.  Hiába.... van még mit tanulnom.

Előzmény: posaune (6898)
posaune Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6899
Itt egy teljesen másik, ugyancsak zseniális Larry Goldings, és megintcsak superstarral, Steve Gadd ! http://www.youtube.com/watch?v=8oH7auM3ceo
posaune Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6898
Scofield, Jack DeJohnette, és Larry Goldings ! Kösz Akapuli !
Már a három név közül bármelyik is garancia egy zenei élményhez.
Nekünk Larry Goldings meg különösen. Nekem volt szerencsém őt Maceo Parkerrel live hallani. Bár ezen a felvételen alig játszik, de mint oly sokszor, a lelkét a produktionak megint csak ő tartja a kezében. Renkívül mély zenei .és a zene harmóniavilágában való elmélyülést, és a zseniális improvizatív készséget hallhatjuk ezen a felvételen. Engem nagyon magával ragadott, noha meg nyikkanni sem tudnék, ha odakellene ülnöm a billentyűkhöz. Ezt a fajta zenét csak a legjobbak tudják így játszani ! Ez meggyőződésem. Szeretni, és élvezni, tényleg nem minddenki zenei izlése ! Senkit sem akartam oktatni !!
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6897

Én annyira nem:-)

Bár valaki egyszer azt mondta: "Nem attól vagy művész, hogy nem értenek meg!"

Nekem annyira nem jött be ez a produkció, persze ettől függetlenül tiszteletben tartom a másik izlését!

Előzmény: akapuli (6896)
akapuli Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6896
tehtube Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6895

Kivi szema lavórt: Gimme Some A Lovin live.

Jókis M102, no Leslie, 1966.

tehtube Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6894
760-hoz kapni szabályzó preamp pedált, kapcsolási rajza is letölthető. A 2-est szerkesztették hozzá, de nincs nagy különbség a többi között sem. Egyszerű monó preamp és két mezei taposókapcsoló. A motorok tranzisztoros vezérlése a 760 tápegységében van.
Előzmény: szimizso1 (6892)
tehtube Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6893
Körbenéztem a gardróbban. Találtam gyári M3 hátlapot, Electro Mute csöves ős műlezlit (for M3, M100), Gary-Indiana string-bass+celeste cuccot. 10e/db elvihetők.
Előzmény: tehtube (6891)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6892

Konkrétan én a Trek UC-1A ra gondoltam. Ez egy jópofa pedál, ami vezérel mindenféle lezlit, és még egy előfok is van benne. Úgy néz ki, hogy sikerül hozatnom egy használható 760-as lezlit kábellal. Viszont a barátomnak kell hozzá egy vezérlő, meg előfok egyben. Lehet venni ilyesmit újonan. Gondoltam esetleg van ilyesmi Neketek is használaton kívül. De kapcsolási rajz is érdekel erről ha van. Egyelőre csak érdeklődés szinten érdekel a dolog! Bocs, hogy nem voltam elég konkrét:-)

Előzmény: tehtube (6891)
tehtube Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6891

Szia, a TREKII SSP3-ra gondolsz?

B3 előfok alternatíva. Kompletten van előfok, 3!!! rugós zengető, hangerőkar, zengetőpoti, leírások, kapcs.rajz, szóval minden.

Vezérel lezlit, meghajt zengetőt, előerősít, kottát olvas. Ja, azt nem :-)

Előzmény: szimizso1 (6890)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6890

Lehet, hogy egy Trek II-es lezlivezérlő- előerősítő ketyere érdekelne. Esetleg, ha van valakinek egy használható darab, érdekelne az ára, vagy egy kapcsolási rajz. Esetleg mindkettő:-)

stebel Creative Commons License 2008.03.16 0 0 6889
Sziasztok!

Nemrég érkeztem meg Frankfurtból.
Hammondos szemmel sem volt semmi ...
Joey igen szorgosan árulgatja a KeyB-t. (többségi tulajdonos a cégben) Minden nap sokat játszott ...
Nagyon jó volt. Sok jó klón van, de az igazi az igazi ...

Stebel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!