Holnap, vagyis márc.20 csütörtök, Rhoda Scott, Szeged, Városi mozi. Plusz az ismert két nőci. Hangszer: Hammond A-B3 + 2×Leslie142.
Kalibráltam a TG-t, vagyis visszavettem a legfelső pickupokból. Úgy néz ki a kezem mintha rózsákat pofoztam volna :-) Az első oldalához a TG-nek a játszóasztal és a TG felhajtásával lehet hozzáférni. De kiáll a sok (91) forrfül a billentyűház alján! :-) Még leragasztásuk után se voklt valami élvezet. A legmélyebbekre picit rátettem még. Zengető beizzítva, torzító meg azt hiszem ide nem ajánlatos, tehát levéve :-)
Tesla foglalkozott tudásom szerint a "rossz indulatu" rezgésekkel, de akkor pl a hegedü is veszélyes eszköz ha az ember az ála alá kapja /olyan mint a parasztlengő/ az is károsan 6
Nos látom valamit félreértettetek:-) Én a fafúvós hangszerekre gondoltam, és azok között is a klarinétra, és a szaxofonra. Candy Dulfer is azon játszott nem kürtön, és trombitán, vagy más rézfúvóson. Azon belül is tulajdonképpen azok a leg ártalmasabbak, amelyek mély basszus hangokat adnak ki. Mivel a klarinét, és a szaxofon fa fúvókájára szorosan rá kell szorítani a felső fogsor első részét, így tulajdonképpen a rezgések, -és hangsúlyozom a mély frekis rezgések!- gyengítetlenül rázzák a koponyacsontot, és ezáltal az agyat is. Tehát mondható, hogy egy hosszabb, rendszeres gyakorlás, felér egy pár nagy pofonnal.
Egyébként abban egyetértek, hogy a zenészek, és zeneszerető emberek, ha nem piálnak, és drogoznak, sokáig megmarad a szellemi frissességük.
Napjaim nagyobb felét Soroksáron töltöm, ahol a fuvos zenének nagy hagyománya
van . Rengeteg kiváló fuvós zenész barátom van az operaház zenekarában , de itt van pl Glambos Lajos , vagy Geiger György akik ugyancsak kötödnek Soroksárhoz.
Ezekre az emberekre bizton modhatom nem az öregkori elhülyülés a jellemző.
Ugyhogy szerintem aggodalomra semmi okod , egy biztos viszont én nézetem szerint aki fiatal korában hülye volt az öregkorára egy vén hülye lesz......
Ugye nem gondoltad ezt komolyan, mert ha igen akkor rám is sajnálatra méltó öregkor vár. 16 éves korom óta fújom minden nap, ma már csak másfél , vagy kér órát, de zeneakadémista koromban 5,6 órát gyakoroltam naponta. Eddig még semmi jelét nem érzem a ''boxbajnok'' agynak. De ismerek a profi világból egy-két igaz hírt. Pl. A Los Angeles-i Philharmónikusokhoz, (köztudottként a világ egyik legjobb rézfúvós gárdája ül ott ! kürtök, trombiták, harsonák, tubák,) egy 69 éves Trombitást vettek fel a- First-Trompetplayer -helyre. Az én véleményem az, hogy egy a hangszerrel, és ebben természetesen a zenével való elmélyülés semmiféle egészségbeli károsodást nem okoz, söt ellenkezőleg ! Szépíti egy ember lelki életét, kifinomultá teszi érzelmi befogadó képességét. ((ezért oly fontos, hogy a gyerekeket valamelyest zenei nevelésben is részesítsük )) Mindenféle művészetnek rendkívül értékes embernevelő hatása van, feltéve, ha szorgalommal, és benne elmélyülve gyakorolja ezt az ember. / Kivéve ha valaki a droggal párosítja az életét / Erre is rengeteg példa van, tudjuk mindnyájan, de ezek többnyire zsenik, akik a külviláguk,és a társadalom ''embernevelő'' szabályait képtelenek elviselni / Most számtalan videót megjelölhetnék, ahol idős fúvós művészek csodálatosan játszanak hangszereiken. Egyikről sem tudok, hogy agyilag zokni lett volna. A testi, és biológiai leépülés az öregedés velejárója, de az agy épül le utoljára, de hogy ez egy handszer fúvásától is így lenne ? Soha nem hallottam még ? Most egészen biztosan nem kedvelté tettem magam. Sokszor olyan meggondolatlan, és a legnagyobb határozottsággal kijelentett gondolatokat,véleményeket olvasunk itt a fórumon. Mertem én is a saját véleményemet leírni. webmaster@candydulfer.nl <webmaster@candydulfer.nl>
Jó kis Candy Dulfer!:-) Elfogadnám páromnak! Nemcsak azért, mert jól szakszizik, hanem még szép is!:-) Persze az ilyen fafúvósoknak egy nagy bajuk lesz. Akik sokat fújják, olyan lesz az agyuk öreg korukra, mint egy boxbajnoknak:-(
Ha mán "fujás" akkor inkább http://www.youtube.com/watch?v=Md-54hGWAqQ&feature=related , mondjuk én inkább azt a zenét részesitem elönybe,amit el lehet fütyülni, és azt az irományt, vagy "zajongást" amit magyarázni kell hogy miért is "jó" azt nem annyira .....
Tulajdonképpen csak a gitárostól nem voltam elájulva ebben a számban. Mondjuk az elején tényleg ő kapta össze a brigádot, mert mindenk elkezdte a magáét "fújni":-)) Aztán azon kezdtem el gondolkodni, hogy mit csinálna, ha nem lenne elötte az a két hammondnyi pedál. Talán jó hasonlat lenne Roy Buchanan. Ő is vinnyogtatja a fenderjét, de neki néha mozognak is az ujjai. Vagy Robin Trower a Procol harum gitárosa. De lehetne sorolni a jobbnál jobb gitárosokat.... minek! Izlés dolga:-)
szinizso1: Tényleg remek kis muzsika! Hammond+Wurli, ütős összeállítás. Scofield gitározását csak szeretni vagy utálni lehet, köztes állapot nem nagyon van, ez önmagában is erény. Ha nem tetszik, amit ezen a felvételen játszik, akkor érdemes régebbi dolgaival kezdeni az ismerkedést, ugyanis nála az út legalább olyan izgalmas, ahogy idáig eljutott, mint maga az (egyelőre) végállomás. Így senki más nem tud gitározni...
Az elsőben valóban Golding mesterien fogja össze másik két társa kissé szertelen produkcióját, finom basszusmenetek és élvezetes wah effekt a prestváltó arpeggionálásával.
A másik kicsit Smith-es és méginkább Eddy Louissos.
A két véglet között van az igazsága a saját lemezén: Sweet Science.
Itt is nagyon szép munka, nekem ez a fajta jön be legjobban: Autumn Leaves
Scofield, Jack DeJohnette, és Larry Goldings ! Kösz Akapuli ! Már a három név közül bármelyik is garancia egy zenei élményhez. Nekünk Larry Goldings meg különösen. Nekem volt szerencsém őt Maceo Parkerrel live hallani. Bár ezen a felvételen alig játszik, de mint oly sokszor, a lelkét a produktionak megint csak ő tartja a kezében. Renkívül mély zenei .és a zene harmóniavilágában való elmélyülést, és a zseniális improvizatív készséget hallhatjuk ezen a felvételen. Engem nagyon magával ragadott, noha meg nyikkanni sem tudnék, ha odakellene ülnöm a billentyűkhöz. Ezt a fajta zenét csak a legjobbak tudják így játszani ! Ez meggyőződésem. Szeretni, és élvezni, tényleg nem minddenki zenei izlése ! Senkit sem akartam oktatni !!
760-hoz kapni szabályzó preamp pedált, kapcsolási rajza is letölthető. A 2-est szerkesztették hozzá, de nincs nagy különbség a többi között sem. Egyszerű monó preamp és két mezei taposókapcsoló. A motorok tranzisztoros vezérlése a 760 tápegységében van.
Konkrétan én a Trek UC-1A ra gondoltam. Ez egy jópofa pedál, ami vezérel mindenféle lezlit, és még egy előfok is van benne. Úgy néz ki, hogy sikerül hozatnom egy használható 760-as lezlit kábellal. Viszont a barátomnak kell hozzá egy vezérlő, meg előfok egyben. Lehet venni ilyesmit újonan. Gondoltam esetleg van ilyesmi Neketek is használaton kívül. De kapcsolási rajz is érdekel erről ha van. Egyelőre csak érdeklődés szinten érdekel a dolog! Bocs, hogy nem voltam elég konkrét:-)
Lehet, hogy egy Trek II-es lezlivezérlő- előerősítő ketyere érdekelne. Esetleg, ha van valakinek egy használható darab, érdekelne az ára, vagy egy kapcsolási rajz. Esetleg mindkettő:-)
Nemrég érkeztem meg Frankfurtból. Hammondos szemmel sem volt semmi ... Joey igen szorgosan árulgatja a KeyB-t. (többségi tulajdonos a cégben) Minden nap sokat játszott ... Nagyon jó volt. Sok jó klón van, de az igazi az igazi ...