Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.28 0 0 6165

Ezek szerint félreértettelek, nem önálló diorámákt akarsz készíteni, hanem az egyes tereprészeket külön-külön kivánod elkészíteni és azokat azután az asztal megfelelő helyére fektetni. Ebben az esetben elegendő egy 3mm-es rétegelt lemez is, az asztal a meghajlást megakadályozza.

Előzmény: Törölt nick (6162)
wartburger Creative Commons License 2012.01.28 0 0 6164

A polifoamnak semmi köze a Noch-hoz. A PE hab lemez van a padlóm alatt is mégsem rohad szét. Max az UV-re érzékeny, de az elég kevés van a lakásban. 

Előzmény: Törölt nick (6159)
kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6163

Néhány kép az épülésről.

Még holdbéli a táj, vagy inkább egy Salvador Dali képre hasonlít.  Azóta az ágyazat már épül.

Mecsek kapu kicsit újragondolva, a toronyból lehet feljutni a fenti teraszra, ahonnan egy túristaút indul falépcsővel fel a hegyre.

Noch kapu, most nem volt kedven ennyit faragni.

A hidat kicsit átdolgoztam (egy barátom tanácsára), tartó támfalakat kapott és ezért a szelemen fákat kijjebb kellett raknom. Szóval kicsit szétbombáztam, de túlélte.

Az ötletem, hogy sziklába van bevésve, hülyeségnek bizonyult.

Előzmény: kisfaludy1 (5926)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6162

Köszönöm a tanácsot. De nekem az asztal alapja készen van, arra szeretném a kész dio. modulokat rá rakni. Utána ott egybe dolgozni a lappal.

Ha alá teszek, lécmerevítést az szerintem nagyon megemeli az egész összképet. Vagy rosszul látom???

Előzmény: Törölt nick (6161)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6161

Dioráma alapot rétegelt lemezből (5mm) készíthetsz, de okvetlenül meg kell merevíteni meghajlás ellen mind a négy oldalán és esetleg (nagyságától függően) néhány helyen  kereszt irányban is, alá erősített "tetőléccel.

Előzmény: Törölt nick (6156)
kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6160

Ezt sajna én sem tudom (de" Jelző" úr igen), nekem nincs irányváltóm, még.

Forog az egyáltalán ?

Előzmény: andree81 (6153)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6159

Mert ezek a szivacsszerű pályaalapok néhány év után kirohadnak. Pl. a Noch gyártmányokat már egyszer (régebben) részletesen kitárgyaltuk.

Előzmény: wartburger (6158)
wartburger Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6158

Miért nem jó?

Előzmény: joxy (6155)
róbertke Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6157

Mi van veled, rég jelentkeztél?! 

Előzmény: Leopold (996)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6156

Sziasztok!

Kedves mesterek, egy kérdéssel fordulok hozzátok.

Az épülő asztalunkra készítgetjük az épületeket stb. Mit szoktatok a dioráma alapjának használni? /rétegelt lemez? Stb./ Arra gondolok, hogy külön összerakom a diorámát, és utána fogom majd az asztalra felrakni a kész dolgokat.

Erre szeretnék tanácsokat kérni tőletek.

Köszönöm szépen

joxy Creative Commons License 2012.01.27 0 0 6155

A polifoam nem jó e célra, hosszabb távon, inkább lépés álló hungarocell (kék vagy zöld).

Előzmény: MTibi979 (6154)
MTibi979 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 6154

Megtettem az első lépéseket... kész a két darab 60x100 cm-es alap lap a diorámához. Lenne egy kérdésem: az jó elgondolás, ha az OSB lapra polifoamot ragasztok, hogy ez legyen az alja terepnek?? Viszont a vágányok alá is van még szivacsom, ami kiemelné az alapból, ehhez rögzíteném a síneket, majd szórnám a követ. Mit gondoltok jó lesz így???

andree81 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 6153

Köszönöm ezt már tudom inkább az elektronikai rész érdekelne illetve egy számora érthetetlen dolog, hogy a szetthez kapott glett vagy tudomisén micsoda ha kő keményre köt hogy fog az irányvátó elfordulni, vagy azt valamivel takarni kell?

Előzmény: kisfaludy1 (6152)
kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 6152

Annyival egészíteném ki a neten leírt dolgokat, hogy a nútba berakott acélszálat pillanat ragasztóval

becsöpögtettve nagyon gyorsan és masszívan lehet rögzíteni. Utána már ráérsz kényelmesen végigtapaszolni, ügyelve, hogy a vezető szál ne kerüljön mélyre.

Előzmény: kisfaludy1 (6151)
kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 6151

Nem sok magyar nyelvű dolog van róla a neten:

http://www.peet11.hu/car_system.htm

Kérdezhetsz itt is nyugodtan, hátha közösen megoldjuk valahogy.

Előzmény: andree81 (6150)
andree81 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 6150

Érdeklődnék valaki tud e segíteni Faller car system telepítésével kapcsolatban ? E-mailen lenne pár kérdésem mert semmi magyar nyelvű infót nem tlálok sehol.

kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 6149

Faragd ki a formát hungarocellből, a gipszet csak vékonyan kend rá.

Így több az előnye pl:

könnyű szerkezet, szebb formákat lehet készíteni.

Ha bármi műszaki gond van az alagút fedett részén, a hungarocellt egyszerűen meglékeled mint a dinnyét és hozzáférsz.

Majd a léket halál pontosan vissza tudod illeszteni egy kis faragasztóval.

Ha nincs kedved farigcsálni, a hiányzó részeket kinyomhatod purhabbal is.

Előzmény: BLASIUS (6143)
kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 6148

Nagyon szép, grat !

Előzmény: karako-hid (6141)
M.machinátor Creative Commons License 2012.01.25 0 0 6147

Ezt akartam igazából és a végén van egy video                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  http://www.kox.sk/?p=5089                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Jó nézelődést.Üdv:M.machinátor.

Előzmény: M.machinátor (6146)
M.machinátor Creative Commons License 2012.01.25 0 0 6146

Boccs de mellé nyultam

Előzmény: M.machinátor (6145)
M.machinátor Creative Commons License 2012.01.25 0 0 6145

Van erről egy hoszabb video is                                                                                                           http://www.videobash.com/video_show/sideways-bike-riding-14076?utm_source=Paulzz&utm_medium=PT&utm_campaign=paulzz-humoron

Előzmény: andree81 (6144)
andree81 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 6144

Azért itt egyszer megéri sörözni.

BLASIUS Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6143

Sziasztok!

Azt hiszem jókor olvasom írásaitokat, mivel pont itt tartok terepasztalom (TT) készítésében; alakulnak a hegyek.:) Hungarocellből készült eddig minden alagútfal, némi kartonnal födémeztem. Szerintetek készítsem el a hegy teljes formáját hungarocellből és csak utána burkoljam vékonyabb gipszréteggel vagy ha a főbb "falak" állnak akkor a maradékot (akár a komplett hegyoldalt és a csúcsot) már önthetem ki gipszből?

Nagyjából így néz ki a "sok alagutas" hegy jelenleg (azóta a vágányok elrendezése változott csak):

ibiTT Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6142

Szia!

Nagon szépen köszönöm a válaszodat!

TTibi

Előzmény: kisfaludy1 (6139)
karako-hid Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6141

Én is kísérleteztem az alagútépítéssel, meg egy viadukttal is.

Az alagút maradék OSB lap, a kapukövezet balzafa.

A viadukt maradék rétegelt lemezből és balzaféból készült.

A viadukt festésével már kísérleteztem, az alagút csak alapozva van.

Képek:

kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6140

Na helyesírási hibák, így hirtelen:

kapu,  a , megfújni, gipsszel

Szörnyű...

A többi a tietek :-)

Előzmény: kisfaludy1 (6139)
kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6139

Ha nem tudom, hogy mit is akarok és hogyan akkor első lépés a Gugli képnézegető.

Beütöm az adott témát pl: alagút kapú.

(Ha nem elég, lefordíttatom a gugli fordítóval és beirom németül is)

A képekből elmentek kb 20-at, utánna kiválasztok egyet ami szimpatikus.

Megnézem milyen szinek vannak, árnyalatok stb.

Nézzük mondjuk ezt: (kép a netről)

Látom, a a fuga világos szürke, a kövek vöröses barnák, itt-ott sötét szürkék.

1.

Hígitott világos szürke színnel beeresztem a fugákat.

Száradás után óvatosan megkenem a köveket sűrübb festékkel, jól kijáratott ecsettel vöröses barnára, majd találomra néhányat sötét szürkére.

Száradás után itt-ott fehérrel vagy, és feketével megszárazecsetelem.

(Az ecsetből egy papiron kijáratom a festéket, amíg szinte alig hagy nyomot.)

2.

Bekenem az egészet kőszínűre (mondjuk matt olaj festékkel) majd száradás után 

átkenem fugaszinnel (tempera) és egy szivaccsal még frissen a kövek felszínéről vissza szedem.

Aztán, foltok, szárazecset stb.

3.

Meglehet dolgozni az egészet temperával is utánna kis szintelen lakkal mefúni.

Száradás után a kövek és a többi.

4.

Volt, hogy vizes faragasztóval jól felhígitott gipszel átkentem, ettől kő hatása lett a műanyagnak

és utánna festegettem.

Szóval sokféle módszer van, lehet kísérletezni. :-)

Előzmény: ibiTT (6129)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6138

Sima, vízzel higított faragasztó, a képen látható rész speciel EMFI Bois vizes, normál kötésűvel készült.

Előzmény: andree81 (6137)
andree81 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6137

Egy kérdésem lenne a homokt azt mivel ragasztod le? 

Előzmény: kisfaludy1 (6136)
kisfaludy1 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 6136

Sziklára, alagútra mindenféle szir-szart ami a kezembe akad. (Tescos temperától a modell festékig.)

Nálam század eleji poros makadám utak vanna, arra többféle homokot használok.

Előzmény: ibiTT (6126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!