Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Ezek szerint félreértettelek, nem önálló diorámákt akarsz készíteni, hanem az egyes tereprészeket külön-külön kivánod elkészíteni és azokat azután az asztal megfelelő helyére fektetni. Ebben az esetben elegendő egy 3mm-es rétegelt lemez is, az asztal a meghajlást megakadályozza.
Még holdbéli a táj, vagy inkább egy Salvador Dali képre hasonlít. Azóta az ágyazat már épül.
Mecsek kapu kicsit újragondolva, a toronyból lehet feljutni a fenti teraszra, ahonnan egy túristaút indul falépcsővel fel a hegyre.
Noch kapu, most nem volt kedven ennyit faragni.
A hidat kicsit átdolgoztam (egy barátom tanácsára), tartó támfalakat kapott és ezért a szelemen fákat kijjebb kellett raknom. Szóval kicsit szétbombáztam, de túlélte.
Az ötletem, hogy sziklába van bevésve, hülyeségnek bizonyult.
Dioráma alapot rétegelt lemezből (5mm) készíthetsz, de okvetlenül meg kell merevíteni meghajlás ellen mind a négy oldalán és esetleg (nagyságától függően) néhány helyen kereszt irányban is, alá erősített "tetőléccel.
Az épülő asztalunkra készítgetjük az épületeket stb. Mit szoktatok a dioráma alapjának használni? /rétegelt lemez? Stb./ Arra gondolok, hogy külön összerakom a diorámát, és utána fogom majd az asztalra felrakni a kész dolgokat.
Megtettem az első lépéseket... kész a két darab 60x100 cm-es alap lap a diorámához. Lenne egy kérdésem: az jó elgondolás, ha az OSB lapra polifoamot ragasztok, hogy ez legyen az alja terepnek?? Viszont a vágányok alá is van még szivacsom, ami kiemelné az alapból, ehhez rögzíteném a síneket, majd szórnám a követ. Mit gondoltok jó lesz így???
Köszönöm ezt már tudom inkább az elektronikai rész érdekelne illetve egy számora érthetetlen dolog, hogy a szetthez kapott glett vagy tudomisén micsoda ha kő keményre köt hogy fog az irányvátó elfordulni, vagy azt valamivel takarni kell?
Annyival egészíteném ki a neten leírt dolgokat, hogy a nútba berakott acélszálat pillanat ragasztóval
becsöpögtettve nagyon gyorsan és masszívan lehet rögzíteni. Utána már ráérsz kényelmesen végigtapaszolni, ügyelve, hogy a vezető szál ne kerüljön mélyre.
Érdeklődnék valaki tud e segíteni Faller car system telepítésével kapcsolatban ? E-mailen lenne pár kérdésem mert semmi magyar nyelvű infót nem tlálok sehol.
Azt hiszem jókor olvasom írásaitokat, mivel pont itt tartok terepasztalom (TT) készítésében; alakulnak a hegyek.:) Hungarocellből készült eddig minden alagútfal, némi kartonnal födémeztem. Szerintetek készítsem el a hegy teljes formáját hungarocellből és csak utána burkoljam vékonyabb gipszréteggel vagy ha a főbb "falak" állnak akkor a maradékot (akár a komplett hegyoldalt és a csúcsot) már önthetem ki gipszből?
Nagyjából így néz ki a "sok alagutas" hegy jelenleg (azóta a vágányok elrendezése változott csak):