Örömömre szolgált, hogy a szegedi Rhoda Scott-koncert előtt sikerült személyesen is megismerkednünk, és hogy a koncert hangosításának minősége az alkalomhoz méltó, kiemelkedő szinvonalú volt.
Sajnos a rokonsági és baráti körből valahogy "kimaradtak" a Zsoltok, így én most csak kicsit megkésve ugyan, de őszinte lelkesedéssel kapcsolódom névnapi gratulálóid népes sorához:
Isten éltessen erővel, egészséggel, segítőkészséggel, szeretettel a HAMMONDOK "életkorának" legvégső, lehetséges határáig !!!
Na meg avegen kimaradok itt a felkoszontesbol:-) Ime em kellemesen fulmaszirozo hang! Igaz nem 16 eves vagy, es nem is szilinap, de azert ideillo! Happy Nameday....:-)Happy Birthday sweet sixtien on Hammond spinet
Sziasztok! Próbáltam kicsit visszaolvasni, de nem találtam bővebb információt, ezért inkább felteszem kérdésben. Mit tudtok erről a Viscount D9e orgonamodulról? Milyen a hangja, érdemes vele foglalkozni, belefeccölni? Ha valakinél meg lehetne hallgatni, megköszönném. korgcsa@freemail.hu
Bocsi, de tegnap este tüzetesen végigvizsgáltam és baj van néhány drawbarral. Egyébként nincs rajta zengető, sustain van helyette, de amikor perkát használsz, akkor a sustain helyett a perka lecsengést használja. Igyekszem helyreállítani még ma, ha bírom, most még szét van szedve. Jack kimenete van, ahogy már elhangzott Trambitól, állványos lenne, de nincs állványa, most asztalon van, két emberes a dobozában, vagy egy erősebb csóka kell hozzá. Üdv: OJ
Szerintem megfogod szeretni, és még egy jópofa dolog külön kimenete van az alsó és a felső manuálnak, igy felsön mehet a leslivel bolonditott hang, alson a száraz hang. Nincs annyira telt hangja mint az eredetinek, de klónok között
Szia Trambi! Sajnos nincs sem pedálom, sem rajzom, nem is igazán akartam, de egy kedves ismerősöm azt mondta,mikor meglátta, hogy ezt meg fogom szeretni. 2 napja birtokolom. Igaza lett, próbán használtam, mert az L100-amat sajnálom cingabangálni, meg mert dög nehéz. Tűréshatáron használható lezlivel. A bandatagoknak tetszett a hangja, és jobb kezelni mint az eddig használt voce microB-t. Sajnos csak ennyi!
A crumar t2-ve kapcsolatban , nincs véletlen. kapcsolási rajzod a hangszerről? Illetve nem tudom van e hozzá neked hangeröpedálod, az potméteres, vagy optoelektronikus? Annak a bekötése érdekelne. A T2 a 80as évek NORD C1-e szerintem,nagyon kis használható hangszer, és a hangja is kellemes, a vibrátója felejthető /de melyik klónnak nem/ külön jópofa része a karral állitható, motor leállitását, ujrainditását utánzó effekt. Kicsi 25kg-os "B3",leslivel nagyon jól használható és még a billentyüzete is kellemes.
Örülök, hogy van nálam tájékozottabb fórumos itt, -aki nemcsak gondolja, hogy jó lenne, ha lenne ilyen szerkezet- hanem tudja, hogy már régen működik:-) Szerintem -rajtam kívül még sokan mások sem- gondolják, hogy egy ilyen midizongora csak a vurstliban állná meg a helyét. Persze ettől még nem kell nyugdíjba vonulniuk a szögre akasztott zongorájukkal a zenészeknek, mert a mintát ők adják!
Írni kell az Önök kértéknek hogy adják le a felvételt! :) archívumban ugyis megvan.
Az külön élmény volt egyébként hogy a billentyűk is ugyanúgy mozogtak a playbacknél, tehát lazán lehetett látni milyen 6 kezes akkordokat fogdosott Hancock.
(mellesleg tényleg igaz hogy homokos a fickó? Ismerősöm mondta hogy soxor ilyen rózsaszín cuccokban is látni meg miegymás... ???)
Igaz a "gép Bösendorfer"!!! Kb. 15-16 éve a királyi M1 leadott (az akkoriban menő Pori-Jazz fesztivál közvetítések között - hááát... igen akkor még volt pénz Poriba küldeni a közvetítőkocsit...) egy ilyen koncertet. Herebie Hancock szólózozogora műsora volt ez, aminek az elején be is jelentette az izgalmas zenei kísérletnek tűnő próbálkozást, miszerint a Bösen. cég megkereste hogy szeretne egy ilyen gépzongorát csinálni és azt szeretnék ha ő játszana rajta. Meg is történt! Mutatták a háttérben egy IBM computeren futott, természetesen UNIX platformon a karakteres üzemmódú midi seqvencer program. Utánna a Herbie felállt ahogy lejátszotta a dolgait, átült egy másik zongihoz és elindították a felvételt, majd ő tovább bonyolította kicsit, önmagát kisérve..... akkori fejjel még nem sokat értettem a zenéjéből, de ő ilyen nagy technikai újító volt mindig is. Aztán valahogy a gépzongorát felváltották a midis stage pianok, úgyhogy Herbievel sem sikerült a gép Böseneket elterjesztetni.
Egyébként a lényeg a rendkívüli precizitású elektromágneses kalapács mozgató tekercsek és az azt vezérlő elektronika összehangolásában rejlett, fél évig dolgoztak ugyanis ezen hogy Hancock amit megüt az úgy legyen visszajátszva is, mm pontosan!