- Még nem tudni, Contador hogy jut el az Ardennekbe. Ha nincs repülő vonatozna, de a francia vasúti szakszervezetek egy része 10 napja sztrájkol, és holmi vacak vulkán miatt nem is hagyják abba. (francia földön olyan szakszervezetek vannak, melyek bezárják az igazgatót az irodájába, ha nem tetszik a műsor, majd az utcán megütköznek a kiszabadítására érkező rohamrendőrökkel...) Marad a szép nagy terepjáró, csak vinni kell ÉdesBabaJézust is defektus esetére. :-)
- Benji Noval és a felesége belehúztak, novemberben jön a második baba. :-)
Ezt most nem teljesen értem, versenyen nem láttál havat, vagy a való világban? Az utóbbin lehet segíteni, arrafelé hamarosan jön a tél, valamelyik hegyen csak esik egy kicsi. :-)
Köszönöm! Már kezdtem aggódni, hogy a spanyol légió küzdelme (+ a szlovéné) már smafu :) A tegnapi napról valami olyasmit is mondott Contador, hogy arra is kellett figyelnie, hogy Mosquera és Soler mit csinál mögötte, nem tehette meg, hogy rajta menjenek fel, így inkább csak törekedtek a minimális hátrány "megszerzésére". Bár ugye annak könnyű, aki győzte már le Cancellarat időfutamban, hogy összeszedjen egy esetleges hátrányt :)
1. Alberto Contador (Spa) Astana 20:30 2. Janez Brajkovic (Slo) RadioShack 0:00:33 3. Igor Antón (Spa) Euskaltel Euskadi 0:00:54 … 17. Oscar Pereiro (Spa) Astana 0:01:48 35. Jesus Hernandez (Spa) Astana 0:02:17 39. Josep Jufre (Spa) Astana 0:02:21 56. Daniel Navarro (Spa) Astana 0:02:48 57. David De La Fuente (Spa) Astana 68. Benjamin Noval (Spa) Astana 0:03:01 81. Gorazd Stangelj (Slo) Astana 0:03:24
Az összetett:
1. Alberto Contador (Spa) Astana 13:05:55 2. Igor Antón (Spa) Euskaltel Euskadi 0:00:41 3. Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia 0:01:20 … 29. Daniel Navarro (Spa) Astana 0:08:34 38. Josep Jufre (Spa) Astana 0:12:54 40. Gorazd Stangelj (Slo) Astana 0:13:57 42. Oscar Pereiro (Spa) Astana 0:16:45 74. Benjamin Noval (Spa) Astana 76. Jesus Hernandez (Spa) Astana 0:29:06 83. David De La Fuente (Spa) Astana 0:30:28
No, a királyetap nem jött össze, mert mint azt Alberto frappánsan megjegyezte, Igor Anton nagyon erős volt. :-) De egyszer fent, egyszer lent, több nap mint kolbász, addig jár a korsó a kútra (mongyak még ilyen okosságokat? :-) ) az időfutamon ki lett köszörülve amit ki kellett köszörülni.
És ez a 41 másodperc bizonnyal elég is lesz holnapra, hacsak Szent Jakab közbe nem avatkozik Anton érdekében.
Tessék hírt adni Alberto idei első időfutam győzelméről, amivel átvette a vezetést a Castilla y Leon körversenyen :) Nem is akármennyivel vert el mindenkit.
A Davis klán évek óta Baszkföldön él, spanyolul egész biztos perfektek, de lehet, hogy baszkul is beszélnek de legalább is értenek valamit. Allan gyermekeiről tudom, hogy beszélnek baszkul.
Köszönöm! Kár, hogy jó nevű barátunk nincs benne a csapatban, mert a neve alapján minden versenyen favorit lenne :) A nyelvlecke pedig valóban folytatódhat, de azt hiszem abból Davisék is kaphatnak, bár nem tudom, hogy az angolon, és Allan a valószínűleg francián/belgán kívül tudhat-e más nyelven. Azért fő a jó hangulat, és Maxtól a dobogó :)
Azért elég érdekes így a csapat, mert nagyjából 3 nyelvű. Spanyol, olasz, orosz :) Az milyen szép lesz mikor keveredésből Contadornak "Davaj, davaj"-t fognak kiabálni, Vinonak meg a "Venga, venga"-t :)
Ahogy elnézem Stangelj a verseny végére perfekt lesz spanyol nyelvből :) Amúgy ez a szakasz tényleg nem okozhatott túl sok izgalmat, nem úgy a 3., illetve a 4.
Azt írja az újság, hogy Kazahsztán PT versenyeket szervezne. Két egynapost terveznek a Giro és a Tour közé, az egyiket Astanába, a másikat a régi fővárosba, Almatiba.
Néztem a képeket, meg a videót, meg mindent, és elég jól szórakoztam :) Főleg a videó, ami feldobta a napomat, ezek a spanyolok aztán tudnak szórakozni. A Vino-s képeken jó volt látni a közös képet, azért mennyire jó lehet annyian együtt edzeni, igazi kis szövetség :)
Annyit még hozzátennék, hogy a klasszikusok után Max még mindig tartja a 10. helyét az UCI ranglistán (holtversenyben 9., de valamiért diszkriminálják, és a világbajnokot rakják előrébb).
Kevés szavú Szása jelentése a Tenerifei közállapotokról. Elég nagy a tömeg, a nagyszámú hupikék törp mellett Gyenisz Nyikolajevics, Szergej Ivanov valamint az Aqua & Sapone csapat három tagja (sajnos nem ismerem fel őket) is a szigeten edz. A tréning mellett sok mindenre nincs idő, de az ifjabb Iglinskij olaszul tanul Gasparottotól, ezzel párhuzamosan Enrico az orosz nyelvvel ismerkedik, vélhetően vak vezet világtalant alapon. :-)
Szerdától Vuelta Caastilla y Leon, az Astana csapata:
Alberto Contador (Spa) David de la Fuente (Spa) Jesús Hernández (Spa) Josep Jufré (Spa) Daniel Navarro (Spa) Benjamín Noval (Spa) Gorazd Stangelj (Slo)