Keresés

Részletes keresés

régi vendég Creative Commons License 2007.01.05 0 0 59

oksa!

nekem is van róla néhány infom, de azt majd tényleg holnap.

nem akartam rohanni csak az esti arno-t bemutatni szerettem volna. ponte vecchio nélküli kép meg kvázi alig van róla.

megpróbálom elővarázsolni a saját képeimet is, bár a fényképezőm éppen a mamámnál van, de hetek kérdése és vissza is kerül hozzám. :-)

Előzmény: anblock_italia (56)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 58
Azért elég sokat kell amúgy is sétálni, de valóban, ha fel nem is, de le tényleg meg kéne próbálni. Na, jó éjt, remélem holnap is találkozunk!
Előzmény: régi vendég (55)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.05 0 0 57

nah még néhány közelebbi arno-s kép:

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 56

Nagyon szépek ezek a hidas képek, de tudlak überelni:-)

Ugyan ez lopott, valaki feltette annó, remélem ha látja nem haragszik érte, de nem hagyhatom ki:-)

De azért ne siessünk ennyire, holnap majd lesz "néhány" szavam a templomról.

Előzmény: régi vendég (52)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.05 0 0 55

mondom én h sétálni kell!

de azért töredelmesen bevallom itt én is busszal voltam. :-) 

Előzmény: anblock_italia (54)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 54
De jó is lenne, ha egyszer arra is futna az időből, hogy itt sétáljunk!
Előzmény: régi vendég (53)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 53

ez az út ami a domboldalon felvezet.

még 1 kép róla:

Előzmény: anblock_italia (49)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 52

Arno

(olyan képet találni ahol este is van és nem a ponte vechio van fotózva, nagy kihívás :-))

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 51
A San Miniatóról van saját képem, igaz, ez is papírkép volt, de lefényképeztem. Te nem tudsz ilyet csinálni?
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 50
Mármint a térig, vagy inkább a tértől a templomig?
Előzmény: anblock_italia (49)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 49
Vajon ezen az úton lehet fel, illetve legyalogolni?
Előzmény: régi vendég (46)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 48

San Miniato al Monte

régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 47

régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 46

régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 45

az az egy gondom van, h én mozzilat használok és az meg valamiért nem szereti az indexen a képfeltöltést. az explorer meg olyan fostalicska lassúúúú....

jah és még az is, h ezek netről lekapott képek a sajátok papíron kidolgozva vannak csak. :-(

Előzmény: anblock_italia (44)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 44
Képek jöhetnek még ha ráérsz!
Előzmény: régi vendég (37)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 43

A tértől jobbra van egy kemping csodálatos olajfaligetben csodálatos kilátással, ahol sajnos csak sátorozásra (saját és előre felállított nagy sátor árammal), esetleg lakókocsizásra van lehetőség, mobilhaus nincsen. Amikor mi odaérkeztünk akkor nagyon hűvös volt, nagy szél, záporok..., inkább elmentünk egy húsz kilométerre levő campingbe, bár nagyon fájt a szívünk.

És ha valaki véletlenül éppen május végén jár arra, akkor ne felejtsen el lenézni a campingba a térről, mert nagyon nagy területen számtalan színben pompázó íriszeket láthat az olajfák között a kemping kertjében:-)

fiore_w Creative Commons License 2007.01.04 0 0 42

viszonylag jó időben befejeztük...

teszek fel képet a tér közepén álló dávidról és a kilátásról. ennyivel tudok egyelőre "hozzászólni" a topikhoz.

Előzmény: anblock_italia (34)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 41

A Piazza amellett hogy kilátóterasz, egy hatalmas és ingyenes parkoló is. Ha csak egy napot töltünk Firenzében, akkor érdemes itt hagyni az autót, mert a városban nemhogy ingyenes, de még fizetős parkolót is igen nehéz találni. Gyalog akár a domboldalban lévő úton, de ha kevés az időnk, akkor inkább busszal lehet lejutni a városba. 1 €-ért (2004-ben) akár hamarosan a Dóm  téren lehetünk. A busz körforgalomban megy, a végállomása a pályaudvaron van, fölfelé a Ponte alle Grazién, lefelé a Ponte alle Carrarián megy át. Jegyet a tér hátsó részénél lévő bárban lehet venni.

Van aki több napra is itt merte hagyni az autót, mi az éjszakát már nem mertük bevállalni.

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 40
Az én képeim többnyire videófelvételről készültek, elég rosszak, ezért várom, hogy valaki más tegye fel az ő szép felvételeit a kilátásról!
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 39

Csodálatos platán és ciprus fasorokkal, parkokkal szegélyezett utakon juthatunk fel a Piazza Michelangelóra.

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 38

0. nap:

Tegyük fel, hogy délután érkezünk a városba, amikor a kíváncsiságtól fűtve jó, ha az első utunk az Arno bal partján lévő dombság közepe táján kiépített kilátóteraszra, a Piazza Michelangelóra vezet. Csodálatos kilátás nyílik innen az addig csak képről ismert városra.

Ha már feljöttünk idáig, akkor semmiképpen ne hagyjuk ki a valamivel magasabban lévő San Miniato al Monte templomot, mely majdnem a legrégibb, de talán egészen a legszebb temploma Firenzének.

És azután ami a legjobban vonz minket, az az Arnó, amely talán az alkonyi fényekben a legszebb.

régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 37
én tul képpen elég hektikusan vagyogatok. a gyerek ritmusától függök. :-)
Előzmény: anblock_italia (36)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 36
Hát mikor érsz rá inkább? Én tudok alkalmazkodni, mert úgy tűnik, akik a régi "utazásainkban" esténként rész vettek, most nem nagyon érdeklődnek.
Előzmény: régi vendég (35)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.04 0 0 35
este az nekem is neccesebb, (gyerek, férj, stb) de majd igyexem. :-)
Előzmény: anblock_italia (32)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 34
Sajnálom, de majd gyere!
Előzmény: fiore_w (33)
fiore_w Creative Commons License 2007.01.04 0 0 33
én sajna ma este se leszek itt, leltározás örömei elé nézek a munkahelyen... majd becsatlakozom
Előzmény: anblock_italia (32)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.04 0 0 32

Nem reméltem, hogy a moderációs szolgálat ilyen gyorsan működik, de végül sikerült azt elintézni, hogy a Firenzében szó helyett Firenze szerepel, így most már nincs gond a kereséssel. Köszönöm nekik.

Ezen felbuzdúlva akkor ma este újból nekivágok, remélem, most lesz társam is.

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.03 0 0 31
Nem tudom miért, de így sem jelenik meg a keresőben, én is csak nevemre kattintva tudtam megtalálni.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.03 0 0 30
Akkor ahogyan azt már leírtam a 24. hsz-ben, legyen úgy, hogy egy hétig foglalkozunk egy nappal, tehát szerda este váltunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!