Az igavonó állat bőre egyre csupaszabb a gazda beavatkozásának köszönhetően:
Lónak már jön le a szőre,
Mikor átjárja a reszelő.
A házipálinka neked nagyon erős lenne, amúgy sem vagy bombahatástalanító, ezt meg csak ők szokták inni:
Kár menned a szeszér, tűzes,
Ez amúgy is túl tűzszerészes.
Egy éjszakai állat nem, de te látsz, ne csinálj hülyeséget!
Nappal alszik ó hóbagoly,
Ne szaladj a golyóba, hó.(hóóóóóóóóóóóóó)
A semmit sem érő üzemet biztosan nem tudják eladni:
Nem lát más gazdát gyára,
Annyit ér csak, mint a trágya!
Bár utazáshoz kellett lehetett volna még vinni egy ruhadarabot, pénz híjján nem adták oda:
A kofferba még fért volna ing,
De nem adták fingért.
A nagykereskedelmi áruház nem értékesítette az egyik típusú kismotort, ezért perkálnia kellett:
Pécsett nem adta el a romettot,
Megbűntették hát ott a Metrot!
A bizományiban pénzt is el lehet helyezni, és az összeg nagyságától függ a kamat, de mindenki tudja, hogy a bizományisok gazemberek:
Ha pénzt hagy itt, a betét sávos,
Közölte a setét bávos.
Ez nem kecske, de nekem tetszik:
Adjatok egy falat falat, mondta a falat faló trójai faló!
Mi ez az irka-firka,
mit ír az ír fakírka?
A gazda tejet adó állatának egy szám a neve:
Mozduljál már: ne te hét,
Így szólítja tehenét!
Ha a karóba húzást élve megússza az elítélt, nem lesz megtartva a nagy zabálás:
Ha a bűnös bír karót,
Elmarad a birka tor!
Az égéstermék vízben eltűntetése még éjfél előtt lehetséges, ha pontosan jár a vekker:
Új elemmel jár az óra, ha a mutató
is jó, még ma elnyeli a hamut a tó.
Lemez helyett a vele azonos méretű, pohár alá való papírt helyezték a gép meghajtójába:
A gép kiírja: No disk.
Söralátétet raktak be a disznók.
Kocsmában az alkoholista veszettül kutat más itala után, hogy azzal oltsa szomját:
Tudom, hogy mit kereső',
A Péternek a sere kő'!
Amennyiben a macho fickó elmulasztja az üzemanyagvételezést, kénytelen lesz gépjárművét kézi erővel mozgatni Ha nem hajlandó tankolni,
Autót fog a kan tolni.
Egyre csak azt kiáltozta, hogy a székely férfitől kapta a taslit Folyton azt óbégatta:
A pofont a góbé adta.
Igaz, hogy nagyon nem szerette a hivatását, de ezért sosem káromkodott Bár igen-igen utálta szkmáját,
El nem hagyták szidalmak száját.
A csikótojásáról híres faluban ellenszenvet váltott ki a bánynyaitás híre Tiltakozik Rátót:
Nem akarnak tárót!
A balesete után még nem stabilizálódott az olasz 007-es állapota Veszélyben van Róma kéme,
Fenyegeti kóma réme.
Mi? Eldobod a csikket? Akkor büntetésből te fested ki a vécét! Szemetelsz?
Te meszelsz!
Japán életkép: egy arcszőrzettel rendelkező úr komótosan aratgat Szakállas San
Kaszál lassan.
Ez a kurva nem jó munkaerő, mert állandóan szellent meló közben! Nem dolgozik jól a szuka,
Folyton-folyvást szól a lyuka!
Szép hajad egyből koszos lesz, ha meghozzák, és ide leborítják a tüzelőt! Nem állsz majd itt szőkén,
Hogyha jön a kőszén!
És végül két háromcserés:
Maga kleptomániás, már megint kedvenc márkájú órát lopott. Meddig csinálja még ezt? Már megint egy Rolex-óra...
mondja, mikor szok le róla?
Egy békés döntetlen meglehetőst durva elutasítása Nem érdekel szalonremi,
Ajánlatát szarom le, ni!
A moszkvai zenei múzeum hivatalnoka egy tűzeset után számba veszi a megmaradt zeneszerző-relikviákat Gondterhelten borús a csinovnyik képe:
még nem tudja, a Rahmanyinov-csikk ép-e…
Szasztok,
látom, ismét nagy közönség előtt nyomjuk magunknak, végre, spori szaki, megint itt!!! Új versenyzőnk is élvezetest alkotott, ezt csak pár újdonsággal ünnepelhetem méltóképpen:
Betörtek a magyar hokikapus családjának biciklitárolójába, de üres kézzel távoztak onnan Nem szenvedtek Szuperék kárt,
Nem lopták el a kerékpárt.
A brazil foci-héroszt váratlanul érte a akemény szerelés, sebet is szerzett Nem számított ily belépőre,
Fel is repedt szegény Pelé bőre.
Szokatlan érzés a rettegés, de ha ez a hatalmas hal fetűnik, jobb, ha nem kockáztatsz! A félelem furcsa hatás,
de, ha jön a harcsa, futás!
A zsokéval lezsíroztuk a futamot, és, mivel észreveszem a megjelölt győztest, még a futam alatt elkönyvelhetem a győzelmet Látszik a megbeszélt jel a nyereg peremén,
Így a pénzt, míg a verseny pereg, nyerem én.
Üvegnyerő telepd bevételéből, ha jól gazdálkodsz, még lakhelyet is vehetsz magadnak. Jó pénzt hoz a huta-bázis,
Lesz - ha nem vagy buta - ház is!
Dél-afrikai kirándulása alkalmával andit annyira váratlanul érta a helyiek rohama, hogy a gyors menekülés közben még lábbelijét is elvesztette Meglepte a búr attak Ancsát,
Otthagyta a túrabakancsát.
Kellemetlen: a Fekete-tengeri üdülőhely még hol van, a váltás kocsi meg már elfogyott Messze van még Szocsi - kín...
Mert üres a kocsiszín.
A megszállot borász hisz abban, hogy a boroknak lelkük van, és észreveszik, ha mától kezdve másképp néz ki az arcod, s ettől rosszabb ízük lesz Hanyagold a borotválkozást,
Mert nem tűrnek a borok változást!
Kecske-óda a tölgyhöz Tele van, ó, lomboddal
a tőled illatos domboldal!
Mikor kinyitottam a kunyhóm ajtaját, a sok forgács, aminek ottlétéről nem tudtam, rámzúdult Megtudtam, sajnos nagy fájdalommal,
hogy tele van a hodály falommal.
enyhén rasszista kecske (bocs) az egykori újpesti kedvenc húgáról, akit az a szerencsétlenség ért, hogy zsidó ügyvédje van egy perben, azok pedig köztudottan nem értenek ehhez a szakmához Bajban van a Véber hédi,
A bíróságon héber védi.
Ha a skandináv egypetéjüek egyike áll a kapuban, akkor garantáltan nem kap a csapat gólt. A svéd iker
Véd: siker
szerénytelenül hiszem: ez nem lett rossz kör, ugye? Méltó a tieitekhez, talán...
Mivel vonatoztam a hétvégén, ez jutott eszembe a Menetrendről:
Követi e menő trendet,
Nem használ ő menetrendet.
A pasas az épp kezeügyében lévő tárgyon adja ki mérgét Nagyot csap a Menetrendre:
- Mért mond nekem nem-et rendre?
Na, jöjjön hát...
- Ne, mert Endre...
Hát ez nem igaz, megint pont a beírás ellőttétek egy remeknek gondolt ötletemet... ezúttal a nyalóka/Kalósat. Na mindegy, azért leadom, meg hát van másik:
Az ismert színész az étteremben suttyomban felfalja egy másik vendég édességét Az utolsó, mit a nyalóka lát:
a szomszéd asztaltól Kaló nyal át…
Kinek a pap… azaz, háztartásbelivé nevezném ki a Csovi Csovi Dzsaszper előadóját Elfogadom, hogy szerinted Pap Rita költő -
de azt kívánom, lenne inkább paprikatöltő...
Skinhead etimológiai konferencia Pest mellett TeJo tiszteletére Összegyűlt sok sörtés tarkó Mányon,
s vitáznak egy jót a “markotányon”!
Lakodalom Lajos kártyában is veri barátnőjét Mikor ismét mindent visz a Lajcsi kőrrel,
leönti a frusztrált csaj likőrrel.
Lui sztriptíze sikert arat a zenészbálon A gatyád is muti, Turi:
az lesz ám a tuti muri!
Sebaj, kartárs, a jó munkához idő kell, és nálad, lám, az idő Mchozta gyümölcsét!!!
Ramadan alatt egy hithű muzulmán kétkedést kifejező hangkiadással hozza tudtomra, hogy számára az étkezés most büntetendő lenne A nyelvével: csettint: evés?
Nekem, biz e tett csíntevés!