Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Ha épp nincs kéznél szakértő segíthet ez a könyv, aminek a végén függelékszerüen éppen így sorrenbe vannak összefoglalva a különböző fajok növényvédelmi teendői, mikor, melyik szerrel kell permetezni: Tóth Miklós, Gyümölcsfélék és a szőlő kiskerti védelme.
Köszönöm szépen a tanácsot. Gyenge növekedésű fajtára lenne helyette szükségem ami alkalmas az intenzív termesztése is. Tudsz esetleg ajánlani valamit helyette?
Ezt a fát már az elejétől vissza kellet volna vágni,mert így felkopaszodik és nem hogy termőnyársakat.Én is épp nemrég vágtam vissza a fateréknál egy ilyen fát kb másfél méteres részeket vágtam vissza a tetejéből,szerintem itt is hasonlóan kéne eljárni.De ez természetesen az Én véleményem,és Én sem vagyok egy szaki.
Szeretnék kérdezni Tőletek, számítva a hozzáértésetekre.
Kb. 4 -5 éves ez a magyar kajszi fácskám. Nem tudom hogyan kellene/kellett volna?/ megmetszenem. Ha ebben tudnátok mondani tanácsot nagyon örülnék. Mellékeltem a fotóját is.
Elég hosszúak az ágai, és nem akar elágazni nagyon, valamint termőnyársakat se nagyon hoz. Hogy kell metszeni, hogy hozzon termőnyársakat ill. elágazzon? Így mind a végén vannak a bimbók az ágaknak.
2. kérdés, hogy ilyenkor még lehet átültetni magoncot, vagy 2 éves csemetét szerintetek? /nem csak kajszi, akár mandulát, almát?/
sziasztok, kajszi csemete metszése ügyében tudnátok tanácsot adni? a metszés topikban tettem fel a kérdésemet, kaptam is választ, de még nem 100%-ig tiszta minden.
abban vagyok bizonytalan, hogy az oldalsó pici kis hajtásokat is lemetsszem-e? amúgy a teljes képhez hozzátartozik, hogy ettől a fától kb. 3-4 méterre volt egy 15 éves kajszi, ami tavalyelőtt elpusztult, szóval előfordulhat, hogy talajuntságról van szó (hülye voltam, nem trágyáztam meg a csemete környékét ültetéskor, csak kb. egy vödör fekete földet kevertem a ültetőgödörben lévő földhöz.). jól sejtem?
Az Alfa Solo a Score-t helyettesíti ( difenokonazol ) a Folicur solonak is vannak " más nevű " helyettesítői ...Riza , Tebu ...stb ( tebukonazol ) . Ha kajszira használnád akkor nem jó , mert a Score-t ( Alfa Solo ) nem írják moníliára ... ami most a lényeg lenne .
Laci én ma venni akartam Folikur Solo hogy lefújam a barackfáimat de nekem nem adtak én mint Z a hangya ilyenekhez nem jutok hozzá 2 kategóriába tartozik szóval nekem nem adtak .
Viszont le fújtam mindent Chorus -al mikor ismételhetem meg a permetezést ha esne az eső közvetlen utána ???
Az eladó adott még Topas 100 -at ez pontosan mire is jó és mikor fújam ??
Sziasztok! Olyan kedves gyümölcsésztársat keresek, aki tudna nekem nyári zöldoltáshoz illetve később szemzéshez pannónia kajsziból oltóvesszőt adni. Az alanyaim már most is megvannak, de a tél végi oltóvessző megszedésről sajnos lekéstem.
Annak nem örülnénk /feleségem kimondottan szereti hallgatni téged / .Maradj a magyar nyelvnél és románul feliratozd.Kevesen tesznek fel ilyen jó minőségü felvételeket.Még Mozoo-tól vannak mentéseim +pár magyar nyelvű.Honnan a francból tanulom meg a kajszizás rejtelmeit?Ha majd végleg itthon maradok szeretnék 200-250 fából álló gyümölcsöst magunknak.