Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2023.08.23 0 0 240

"Elkezdtem olvasni. eleinte tetszett, de nekem ez magas. Nem értem hogy lehet matematikailag, vagy számokkal megközeliteni valamit , aminek nincs kiterjedése."

.

Miről van itt nagyba szó?

Előzmény: gyongyom bokretam (238)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.23 0 0 239

Minta:

Az emberiségnek nagyon sok megoldandó problémával kell szembenéznie. * Nekünk az a kifejezett célunk, hogy az összes problémát egyetlen tollvonással oldjuk meg. * A grafológia módszereivel elemeztünk rengeteg toll- és ecsetvonást, statisztikailag megvizsgáltuk ezek hatását az olvasó tudatára. * Kiválasztottuk a többség számára leginkább hatásosnak bizonyult tollvonást. * Ezentúl ezt a jelet minden publikációnkban elhelyezzük, valahányszor megoldunk egy problémát.

:DDDD

Az összefoglaló egyes szerkezeti elemeit csillaggal választottam el a könnyebb felismerhetőség kedvéért.

Előzmény: szuperfizikus (224)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.22 0 0 238

Elkezdtem olvasni. eleinte tetszett, de nekem ez magas. Nem értem hogy lehet matematikailag, vagy számokkal megközeliteni valamit , aminek nincs kiterjedése.

Patreides Creative Commons License 2023.08.22 0 0 237

"Személyesen erősen hiszek általában a természet egyszerűségében, a természet egyszerű
elméleti modellezésében. Ennek egyszerű oka van, szeretném a természetet a lehető legkisebb
energia befektetéssel minél jobban megismerni."

.

A "Wishful thinking" egy tudósnál elég érdekes kiindulási alap.

.

"Ennek a szemléletnek szoros kapcsolata van a régóta ismert kutatási elvhez, ez az Occam borotvája. Ez a fölösleges, szükségtelen dolgok elhagyását követeli meg a kutatási folyamatban. Nyilván, az Occam borotvájának egyenes következménye a fizikai leírás egyszerűsödése."

.

A probléma az, hogy a kvantumfizika világa olyan távol van a mi (beleértve Sarkadi Dezsőt is) megszokott környezetünktől, hogy az "egyszerűbb a jobb" elvet is ennek megfelelően kellene ott értelmezni, nem úgy, ahogy a konyhában vagy a garázs-műhelyben.

A fizikai/matematikai modellek amúgy alapvetően továbbra is egyszerűek, csak a kifejtésük/megoldásuk bonyolult. :)

(A gravitáció jelenlegi leírásával amúgy valóban lehet gond, ez a "sötét anyag" rejtélyének egyik megoldása/feloldása lenne, bár fizikusok állítják, nem ez a legvalószínűbb. Fene tudja, előbb-utóbb kiderül... ha megérjük.)

Előzmény: Cleaning Cloths (229)
Patreides Creative Commons License 2023.08.22 0 0 234

"A második hazudott valamit, hogy miért nem jó."

.

Mondod te. Én meg bemondásra fogadjam el. :)

Előzmény: szuperfizikus (220)
szőrinszálán Creative Commons License 2023.08.22 0 0 233

Ez egy példa a publikációra. https://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9252697

Nem is vár választ a ...Pista... csak ír rendületlenül.:-))

újszuper Creative Commons License 2023.08.22 0 3 232

Kaptál te már itt öt évet, mégse mutattál semmit!

Csak ezt az üres hőbörgést.

Előzmény: szuperfizikus (231)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.22 -3 0 231

Kaptok egy napot. Addig gondolkodjatok a kérdéseken.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.22 -3 0 228

Szeretnél ide bejutni nagyon, csak az a bajod, hogy nem hívnak meg. Pedig itt találkozhatnál a tudományos isteneddel.

Előzmény: Cleaning Cloths (227)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.22 -2 0 226

Holnap kiteszem ide az absztraktot, majd elcsámcsoghattok rajta.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.22 -3 0 224

Megírtam az absztraktot. Olyan jó lett, hogy akár festeni lehetne.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.22 -3 0 223

Akinek nincsenek ötletei annak tökéletes.

Akinek meg vannak, ha kidobják az ajtón, bemászik az ablakon.

De titeket ez a veszély nem fenyeget.

Előzmény: Oldskin (222)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.22 0 2 222

Aki ezt igyekszik kikerülni, az valójában a saját magáról és a tevékenységéről alkotott téves, aránytévesztett képet akarja megőrzni, és nem akar tallkozni a valósággal.

Tökéletes megállapítás!

Előzmény: Patreides (219)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.22 0 3 221

Ez az értékítéletük. Vagy elfogadod, vagy tovább házalsz vele más csillagászoknál.

Aztán ha már a 33. csillagász sem olvassa el, abból levonhatod a tanulságot.

Előzmény: szuperfizikus (220)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.22 -2 0 220

Minden bírálatból lehet tanulni. De vakon ehinni nem szabad benne.

Az egyik csillagászati tanulmányomat szerettem volna tesztelni. Már 3 ismert csillagászna küldtem el. Az első csillagász el sem olvasta. A második hazudott valamit, hogy miért nem jó. A harmadik február óta kotlik rajta.

Ez a szomorú valóság.

Előzmény: Patreides (219)
Patreides Creative Commons License 2023.08.22 0 2 219

"Motivációm van"

.

Az súlyos, de még van remény. Úgy tudom, többen kigyógyultak már belőle. :)

"Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat."

Az önjelölt előadó művészeknek a visszajelzést a tehetségkutató zsűrije adja, amit ők általában nehezen fogadnak el, és mindig vannak számosan, akik beintenek a zsűrinek, közlik, hogy a tagjai mind hülyék, irígyek, tehetségtelenek, és hogy nem is érdekli a véleményük, és így megőrzik a magukról alkotott téves képet. És újra és újra nekimennek a falnak, boldogtalan emberek.

A tudományos kutatásnál a tükör az maga a tudomány, annak a megfelelő fórumai, például a pubkikálásra leadott anygok előzetes bírálata.

Aki ezt igyekszik kikerülni, az valójában a saját magáról és a tevékenységéről alkotott téves, aránytévesztett képet akarja megőrzni, és nem akar tallkozni a valósággal.

Kell a bírálat, a visszajelzés, és annak a reális feldolgozása, mert különben az ember pazarolja az energiáit, az idejét, az egész életét, haszontalan dolgokra.

És boldogtalan közben.

Ha viszont ez teszi boldoggá, mindezek ellenére, az más. Akkor hajrá mindenkinek, csak tessék folytatni az eddigi módon.

Előzmény: gyongyom bokretam (218)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.21 0 0 218

Motivációm van, Célkitűzésem van, de nem bisztos, hogy a célomat értem el..Az alkalmazási eljárásokat nem foglaltam össze.Meglepő eredményt értem el, de nem azt amire számitottam.

Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.21 0 0 216

A szuperlativuszokat tartalmazó absztrakt nálam már eleve kiesik a rostán.

Előzmény: szuperfizikus (204)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.21 0 0 215

Néhány mondatban összefoglalod a lényeget.

A motivációt, a célkitűzést, az alkalmazott eljárásokat, az eredményt és ennek a tudományos jelentősségét.

Előzmény: gyongyom bokretam (214)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.21 0 0 214

Hogyan kell absztraktot irni? Absztraktot már festettem.-De irni.-Hogy lehet szögekben irni?

Előzmény: Oldskin (212)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.21 0 0 213
Oldskin Creative Commons License 2023.08.21 0 1 212

Te jó ég! 

Te akarsz publikálni és meg arról sincs fogalmad, hogyan kell absztraktot írni?

Nagyobb a baj, mint gondoltam...

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.21 -1 0 211

Semmit nem néztél meg, csak hazudozol.

Ezért zavarnak el mindenhonnan.

Előzmény: Cleaning Cloths (210)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.21 0 0 209

Nem tudni magyar?Ez egy szimpla kötekedés. Én jóindulatú voltam.Én a Magyar Nyelv kutatója is vagyok.Ha tetszik ha nem. Én Biblia kutatással, Nyelv kutatással foglalkozom. Matematika és fizika terrületén is gondolkodom.

Előzmény: szuperfizikus (208)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.21 -1 0 207

Cseik jól írta. Te buktál meg a több ezer dollárosnak hazudott, de valójában ingyenes arXiv publikációval, amit most sűrű mellébeszéléssel próbálsz elmismásolni.

De ez már senkit sem érdekel.

Előzmény: Cleaning Cloths (205)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.21 0 0 206

A munkahelyet is meg kell nevezni , ahhol kutató vagy. Én nem dolgozok senkinek. Kutató vagyok a saját házamba. Nem értem , hogy miért nem irod meg a könyvedet és csak adod ki. Fel lehet tenni az internetre.Árulhatod a könyves boltokba. Nem tudom mi a problémátok.

Előzmény: szuperfizikus (171)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.21 -2 0 204

A nagy humánetológus barátod megnézhette volna a publikálási szablyokat, de nem tette, így csak  tudatlanul a levegőbe puffogtat.

Minek vitázni azzal, aki ennyire lusta?

Meg aztán vannak fontosabb kérdések is.

A publikálandó anyaghoz absztraktot kell írni.

Na de milyen a jó absztrakt?

Csak a kíváncsiságot csigázza fel fel, vagy a végeredmény is összefoglalja?

Előzmény: Oldskin (203)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.21 0 2 203

Akkor világosítsd meg elménket, ó tudós!  :)

Mert ez így meglehetősen érvtelenségről tanúskodik, hogy en bloc "tudatlanságot" írsz, érdemi cáfolat nélkül.

Előzmény: szuperfizikus (202)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.21 -1 0 202

Nem éri meg a fáradságot,  de kedvedért az egyikre válaszolok. A 2. kérdésre az a válasz, hogy az arXiv -n a publikálás ingyenes.

A többi kérdés is hasonló tudatlanságról árulkodik. 

Előzmény: Oldskin (199)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.21 0 1 201

Nekem olybá tűnik, hogy részéről ez csak kényszeres közlések halmaza - de tenni semmit nem tesz azért, hogy a célja megvalósuljon.

Előzmény: Cleaning Cloths (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!