Jő a husvét! Fiúk készüljetek! Ime néhány vers nektek!
Humoros locsolóvers KÉK erdőben jártam, ZÖLD ibolyát láttam, Szemészetre holnap mennék, de most még azért locsolkodnék... Zöld erdőben jártam, akácfára másztam, kiszakadt a LEVIS-em, kifigyelt a ... Biciklivel érkeztem, negyven métert fékeztem Kiszakadt a nadrágom, kifigyelt a ... tojásom. Szabad-e locsolni? En most verssel nem keszültem, De hogy el ne hervadozzál, beraklak a zuhany alá. Ajtó mellett állok Piros tojást várok Ha nem adtok piros tojást, Oda is pisálok Zöld erdőben jártam, részeg vagyok, hánytam Most el fogok dőlni, nesze bazzeg, kölni! Sivatagban jár a teve, tele van a töke vele Nálam van a töke leve, meglocsolhatlak-e vele? Anyám tyúkja b...ik tojni Azér jöttem locsolkodni Zöld erdőben jártam,, elszállott egy sirály, Locsolkodni jöttem, Hö, király! Zöld erdőben jártam, Zöld levelet láttam. Elszívtam! Bejött! Zöld erdőben jártam véled, kezem erre-arra téved Úgy éreztem, nem vagy nedves, meglocsolhatlak-e kedves? Józsi vagyok, szép és laza Locsoljak vagy menjek haza? Trágyadombon él a bögöly meglocsollak meg ne dögölj. Árok partján döglött ló. Én vagyok a locsoló. Tele van a hajad kosszal, Meglocsollak Domestos-szal. Falu végén templom, locsoljak-e? Nemtom. Falu végén megint templom, locsoljak-e? Megint nemtom. Van nálam egy kölnisüveg, métereset spriccel, Mivel ilyen rakoncátlan, lezártam egy sliccel! Ól sarkában disznó röfög, meglocsollak, aztán döfök. Zölderdőben pirostojás, ibolya meg minden, Fogadjunk, hogy ha ott megállsz, eltalállak innen! Húsvét napján azt kívánom, legyen rúzsos a tojásom ! Te vagy az, ki nekem maradt, meglocsollak, dőljél hanyatt ! Kék az ibolya, kék az ég, kék a tököm, mi köll még ? Zöld erdőben nem jártam, kék ibolyát nem láttam Nem akart hervadni, nem-e kell locsolni? Piros tojás, fehér nyuszi, ez mind csak maszlag! Gyere kislány, meglocsolllak, oszt utána ... megbeszéljük. Én verset nem tudok, azt mondjanak a kicsik, és csak azért jöttem, hogy igyak egy kicsit. Én még kicsi vagyok, Verset ezért nem is tudok De majd jönnek a nagyok, Aztán majd mondanak azok Húsvét van, odakinn, mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is! Zöld erdőben jártam,, kt őzikét láttam, Az egyik kacsintott, kérem a forintot! Zöld a moha, zöld a páfrány, Meglocsollak házisárkány. Van nekem egy csíkos gatyám, abban van az én ceruzám, Minden este írok vele, mégse kopik el a hegye. Piros tojás, kek tojás, nekem is van két tojás, Föl a szoknyát, le a bugyit, hadd locsoljam meg a nyuszit. Ződ erdőbe vótam Adj egy sört, oszt jó van. Egy tök, két tök, három tök, négy tök, Nem tökölök - Öntök. Zúg a traktor, szánt az eke, Elvtársnő, locsolhatok-e? Van nekem egy kis locsolóm, kölni nincsen benne, Ha én azt most elővenném, nagy röhögés lenne. De én azt nem teszem, mert kezemben a kölni! Locsolni jöttem, nem pedig tökölni! Van nálam egy kis pacsuli, leloccsintom magát Ha egy kicsi mázlija van, szereti a szagát Vencel téren jártam, nagy tömeget láttam Nem akart oszolni, szabad-e locsolni? Sivatagban él a teve, locsolkodni jöttem, he-he. Házunk előtt nagy a fű, nem fogja a kasza. Locsoljon meg titeket az apátok. Az én kedves locsolómra, 2 tojás van festve, Akit vele meglocsolok, elmehet az GYES-re. Nem vagyok én nyuszi, kell nekem a puszi! Gombold ki a blúzocskádat, hadd locsolom dombocskádat! Én kis kertész legény vagyok, Magam után szagot hagyok.
Olyan két fát szeretnék, amelyek porozzák egymást, és ropogós héjjal rendelkeznek, finom édesek megérve, és nem egyszerre érnek be. Főleg enni szeretnénk, berakásra nem gondolok, esetleg dzsemmet elképzelhető, hogy csinálnék.
Tavaly igértem neked hogy nyáron zöldoltással próbálok neked oltani (mivel a tavaszi oltáson már akkor túl voltunk) Ezek közül egy sem sikerült, gondolom a forró száraz nyár miatt. Szóval most tavasszal tudok ujra próbálkozni, ha a hideg elmúlt. Ez jelent némi kockázatot, mert ugye arra sincs garancia hogy azok sikerülnek majd, és ha igen, akkor ősszel tudod őket elvinni. Akkor lesznek olyanok mint a kisebb faiskolaiak. Szóval ha most veszel, akkor az enyémhez képest kb 2 évvel előbbre leszel. Azt kell eldöntened hogy vársz-e vagy sem. 2 fa esetén nem biztos hogy érdemes várni, nekem idén 24 cseresznye oltást kell csak magamnak csinálni, hogy őszinte legyek, lehet hogy jobban jártam volna ha én is veszek helyettük. Tavaly ültettem az alanyokat, idén oltom őket, és jövő őszre lesznek akkorák mint az átlagos faiskolai fák. Szóval 3 évem megy rá, hogy megtakarítsak 12db U alakra metszett fát, amit ha 1500Ft-al számolok,18 000ft. Körtéből csak 8-at kéne oltanom, azokat is tavaly ültettem, de idén még mindig nem olthatóak, tehát ott 4 éves késésben leszek, 12 000ft-al szemben. És ha azt is hozzáveszem hogy most a madarasteszkóban 800ft a fa, ősszel a bauhausban meg 400 volt, anyagilag nem biztos hogy megtérül az oltás.
Ha úgy döntesz hogy veszel inkább, a fajtaválasztásban is szivesen segítek, csak írd le a kritériumokat.
tolakodásnak ne vedd, sürgetésnek se (ne lásson a hintalovam több zabot, ha nem így gondolom), most veszem számba a rendeléseket tavaszra, faültetésügyileg. Jó pár már meg is érkezett (éljen a hóesés). Érdeklődöm, hogy mi újság a csersznyefákkal. Az idén mindenképpen szeretnék, lehetőleg tőled, mertőledtudomjótkapok', de ha nem sikerül(t) oltanod, akkor beügetek valamelyik faárudába.
Már régóta meg akartam változtatni, mert mindig össze vissza írják és sokszor én sem tudtam hogy is írjam, és elég sokan tudják hogy Gergelynek hívnak, így sokkal egyszerűbb.
Ugyan így, a faluban is leadhatnád a rendelést, valaki meg bemenne a városba, és megvenné ami kell.
Itthon ez nem szokás, pedig jó lenne a házhoz szállítás, csak valami megbízható forrásból. Annyi baj van a tescoval amúgy is, lassan már a raktározást meg a szállítást is képesek hanyag módon, nem megfelelő körülmények közt vezető, én legalábbis kinézem belőlük.
Meg most, hogy a fél ország már kapott metro kártyát, át kéne szokni oda...
Megkértem a moderátort és 1 perc múlva már meg is változott. Csodálkoztam is, mert azt gondoltam nem foglalkoznak ilyennel, de gondoltam megpróbálom. Valószinű hogy tényleg nem szeretik a hasonlókat, mert rögtön törölték a kérést, gondolom nehogy azért hogy valami hullám induljon meg.
Én támogatom az online vásárlást, egy csomó mindent úgy veszek (könyvet, ásót, vetőmagot, cipőt, háztartási kisgépet), és telente pl. amikor nincs kedvem/erőm elhányni a havat az udvarról (szinte belerokkantam az idén, még mindig injekciózzák a térdemet), bizony, jól jönne a házhozszállítás.
Nem kell olyasmiket megrendelni, amely termékben nem bízik az ember, de pl. tartós élelmiszer, só, cukor, liszt, ilyesmik miért ne jöhetnének? Minden áruházat és minden szolgáltatását arra kell használni, amire való, és amire érdemes...
Egy kis faluban mindent meg kéne termelni, ami napi szinten kell, nehogy már egy skót meg egy zsidó alapította külföldi cég csinálja... A módszereikkel van bajom. Persze, én is bemegyek, ha gyorsabb, mindenki ezt teszi.
Viszont szívesebben sétálok vagy biciklizem négy-öt km-t, hogy normális élelmet szerezzek, csak erre kevés lehetőség van...
Meg amúgy is, ha már a helyi pékségben nem bízhat az ember - egészen addig megettem a termékeiket, amíg egyszer meg nem láttam hogy készül ... -, akkor egy tescoban már hogyan? Ebben az országban úgyis valakik nagyon jól járnak, csak épp mi nem, akik a lánc végén csüggünk, mint zabáló rabszolgák...
Mikor a fővárosban laktam, a két villamos közötti 5 percben, a CBa-val szemközti megállóban mindig az járt a fejemben, édes Istenem, de jó lenne ha a Tesco vagy a CBA vállalna házhozsszállítást. Otthon falun mindegy hogy 30 vagy negyven kilométert utazok egy hipermarketig, de itt Pesten nehogy már ne hozzák házhoz.
Komolyan mondom ez übereli a Lidl háztartási alkalmazottas reklámját is.
Nem a vitával van a baj, hanem hogy sok ember úgy fogja fel a vita szót, mint ha én azt szögezném le előre, hogy csak nekem lehet igazam, mindenki más hülye...
Mint amikor közölte egy középkorú nő, hogy ha a Vonáék választást nyernek, akkor ő a családjával együtt kiköltözik az országból, mert olyan radikálisak... mármint nem a nő, hanem a Vona, teccikérteni.
Mondjuk azért a kertészeti téma kicsit más, én még nem láttam vérre menű háborút azért, mit tegyünk a komposztba, és mit nem...
gergerg, nem nézted meg a Katát? Lehet, hogy elég jól járnál vele, bár nem biztos, hasonlítsátok össze feleségeddel.
A lényeg, hogy lehet tört évre és kérni az elszámolást, így ugyan úgy, mint az őstermelő, munka mellett is tudod használni. Ugye télen szüneteltetheted a palánta eladást. Évi 6 millát meg úgysem keresnél vele, elvileg kedvezőbb adózási forma, mint a többi (5-10% ha jól tudom).