na de mi van ha az indiai és a vietnámi nem elégszik meg az FNA-val és átcsábítja a tőkét a gazdagabb helyekről, ahol már nagyon nehéz motiválni az embereket? vagy ő egységes Global FNA-ról álmodozik?
-hát számold ki ha tudod, hogy több pénzed lesz-e tőle, csináld mind a kettőt életed végéig,akkor össze tudod hasonlítani, nem bonyolult
- az FNA alapelve, hogy máshol is vezessék be, hiába mész máshová
- egy ideig fütyülhetsz rá, honnan szedik a pénzt, ha azzal az alappal megelégszel, és összeségében kitermeli a társadalom, ha nem, akkor meg csökkenni fog vagy megszűnni, akár fütyülsz akár nem
az FNA-t nem elsősorban számokkal kell levezeni, hanem bele kell ileszteni a globális értékláncok rendszerébe, na arra már nincs válasz.....csak ilyen legyen világbéke típusú....
Az kizárt dolog mert a fizetést én adom magamnak, én meg nem nevezném át - ezt tőlem senki sem tudja biztosabbra. Gondolom az FNA-t az küldenék valami központi helyről, államkincstárból vagy ilyesmi. Egyébbként is az egésznek csak akkor van számomra értelme ha több pénzem lesz tőle, mert ha kevesebb akkor megyek oda ahol nincs FNA - ez egyszerű elemi számtan és elemi érdekem. Ha viszont több lesz mert küldik, akkor fütyülök rá honnan szerzik rá a pénzt, tulajdonképpen nem érdekes a módszer, szerintem csinálja meg akinek ez szívügye, én nem ellenzem. Alapvetően egyetértek azzal a törekvéssel, hogy mindenkinek több legyen, kapjak FNA-t, süssön a nap és legyen világbéke. https://www.youtube.com/watch?v=3st-Hai1y54
tőletek szeretnénk már egyszer látni legalább 8-10 tételre levezetve, hogy mit/mennyit honnan vennétek el (a mostani ktsgvetésből), és hogyan csoportosítanátok át.
Ehelyett megy a lufifújás-lilaköd-eeregetés…..
Azt sem voltatok képesek megnézni, hogy a jelenlegi költségvetésben bizonyos sorokon mennyi pénz áll rendelkezésre.
A legfőbb érvetek eddig az volt, hogy le kell építeni az állami bürokráciát. ROTFLMAO
De már arra se reflektáltatok, hogy leépített állami adminisztrációval hogyan lehet majd ellenőrizni az adóelkerülő ügyességeket. Amiket ezer %-ra meglépnek az emberek és a vállalkozások is, ha eszement mértékű pluszadóval akarjátok sújtani őket.
Én sosem szavazok - kivárásra játszok, azt szeretem ha más kaparja ki a gesztenyét. Az FNA nekem nem életbevágó, de örömmel fogom üdvözölni a plusz pénzt.
De többünknek ez nem is igazán érdekes kérdés, mert nem finanszírozni akarunk, csak felvenni a pénzt. A helyes kérdés nem a miből, hanem a mikor, hol, mennyit.