Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zolysys Creative Commons License 2017.02.23 0 0 869

egy hibás cuccről meg lemeteni és visszatolni... eredmény szinte kizárt.. kivéve egy rendszert.. de az nem ez a csoport :)

Előzmény: Tada73 (867)
Zolysys Creative Commons License 2017.02.23 0 0 868

2 procis a cucc... flashből tolva...
Hasonló az RT6 hoz..
azzal is vannak szenvedések.. pl amikor telepítésnél 100% nál flash errorral kilép...

Előzmény: Tada73 (867)
Tada73 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 867

Zolysys,igazad lehet,én csak a tabos tapasztalataimból indulok ki,magát a programot bántani sem kell,csak a copyra rájönni....Sajnos a kép nem tiszta,de lemerném fogadni,hogy a procija is egy szaros MTK chip.Biztos a költség kímélés miatt,az egész confort komp,egy gyengébb minőségü Tab.......

Zolysys Creative Commons License 2017.02.23 0 0 866

óvatosan vele.. sokan ráfaragtak már az RT6 nál erre az SD kártyás izére :)

Előzmény: Tada73 (864)
Zolysys Creative Commons License 2017.02.23 0 0 865

Ha picit vársz túl leszek az RT javításokon és szétborítom az SMEG emet.. vagy tudok adni kölcsön!!!! amíg a tiedet vallatom...

Előzmény: Tada73 (859)
Tada73 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 864

Snow dog,isten vagy.Most már zicher,hogy az agya,egy közönséges sd kártya.Ott vigyorog az alaplapon a foglalata.Már csak a lényeg hiányzik:Alap program,formátum,formatálási adatok,de szerintem a frissítéshez használható paraméterekkel működhet,másolási perifériák.ha ezeket tudnám,biztosan vissza lehetne hozni a zombi gépeket......

Tada73 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 863

Biztos hogy start-stoppos,mert dizel,és eco funkciot is kezel.Ha világít az eco lámpa,csak akkor lép müködésbe.Meg is lepődtem ma,mikor álandóan leált,majd a gázpedál megnyomásakor,indítja a motort.Egyébként az autóm nem magyar.Az anyaországban mást takarhat,az "exclusív"

snow.dog Creative Commons License 2017.02.23 0 0 862

Valaki esetleg egy robbantott ábrával ki tudna segíteni?

Egy francia fórumon találtam, hátha segít:

Oui il faut remplacer le SMEG + par le dernier SMEG + IV2, cela peut se faire mais tout dépend le budget que vous souhaitez mettre...
Et justement en parlant de matériel, j'ai ouvert un SMEG+ IV2 et j'ai constaté qu'il n'y avait plus grand chose par rapport aux anciens RTx.... que d'améliorations ! l'intérieur à part la carte mère principale c'est vide !
http://img11.hostingpics.net/pics/205102smeg.jpg

snow.dog Creative Commons License 2017.02.23 0 0 861

Egyébként az autóm exclusíve pack-os,1.6-os,start stoppos.

Ha benzines 1.6-os, akkor az nem start-stoppos (próbáltad már, és működött?). Nekem is olyan van, és nekem is azt mondták a vásárlásnál (hozzá nem értő ügyintéző) hogy az. Aztán miután napokig nem tudtam rávenni hogy magától leálljon, visszavittem, hogy mutassák már meg hogy is működik. Elővarázsolták a vezető szerelőt, és csodálkozva kérdezte, honnan vettem, hogy ebben van start-stop rendszer. Ezzel a motorral nincs start-stop rendszeres. Na ennyit erről.

Az ne zavarjon meg, hogy a motort a START gombbal indítod, attól az még nem start-stop rendszer. Csak egy gomb, semmi több.

Az igazi az bizonyos feltételek megléte (és ebből bizony jó sok van, most nem részletezem) megléte esetén leállítja a motort, majd ha kell újra elindítja.

Tada73 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 860

Biga156,teljesen igazad van szerintem,de a szervizekből kiindulva,"ha tellett ilyen autóra,az agy csere is menni fog".Vagy még"mi a pi..ának matat benne ha nem ért hozzá,példát statuálunk".Pedig sajnos tényleg igy vettem.

Tada73 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 859

Sziasztok.Megkérdeztem nálam okosabbakat is,akik mind sw hibára gyanakodnak,és agy cserét javasoltak.Az uj agyat be tudom szerezni,már csak a helye kellene,hogy hol találom.Valaki esetleg egy robbantott ábrával ki tudna segíteni?Egyébként az autóm exclusíve pack-os,1.6-os,start stoppos.(BMV)(Benne Minden Vacok).

Zolysys Creative Commons License 2017.02.23 0 0 858

mert ha nem tudnak vele mit kezdeni ez a következő lépés. Szerinted miért keresnek meg RT sorozatokkal fw frissítés közbeni, előtti stb agyhalállal lassan az egész országból?
SMEG et még nem tanulmányoztam ennyire behatóan de ahogy látom kell majd :)

Előzmény: biga156 (857)
biga156 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 857

Miért mondanák rá, ha csak sw javítás? Ha a klíma pl ott van, akkor maga a fejegység működik szvsz. Gondolom valaki elrontott egy fw vagy navi frissítést rajta. Így működésképtelenné lehet tenni, de tönkre nem...

Előzmény: Zolysys (856)
Zolysys Creative Commons License 2017.02.22 0 0 856

vagy rámondják hogy fejegység csere....

Előzmény: biga156 (854)
buggy17 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 855

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.

Lepattintották az autónkról a két exclusive feliratot jelző picit táblát, illetve a csomagtattó ajtójáról a króm díszcsíkot.

Nem tudnátok esetleg, hogy utólag hol tudnám beszerezni ezeket?

A szakszervíz horror árban és 2 hónap határidővel, valamit iszonyat beszerelési költséget kér. :(

A válaszokat előre is köszönöm.

biga156 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 854

Szvsz szerviz. Ott rendbehozzák a szoftvert. És tuti olcsübban, mintha te csinálnál vmi nagyobb bajt és utána azt is javíthatod. Az SMEG nem android!

Előzmény: Tada73 (853)
Tada73 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 853

Sziasztok,aksi kilőve.Feltöltöttem,de a hiba u.a. maradt.További ötlet?Hol találom az agyát?Esetleges cserével orvosolható?Vagy valami bíztató,a "hajrán" kívül? 

sbojan Creative Commons License 2017.02.21 0 0 852

Nekem merült már le teljesen az aksim annyira, hogy a motor sem indult el. Amint olyan szintre fel tudtam tölteni, hogy a motor beindult, onnantól kezdve minden kijelző működött, a navi is szépen muzsikált.

Bár ezzel a részével a kocsinak nem vagyok jó ismertségben, de szerintem működő motor esetén a generátor felelős az áramellátásért, nem az aksi, ergo ha jár a motor a kocsidban, akkor a kütyüknek is menni kéne. Ismétlem: szerintem.

Előzmény: Tada73 (845)
sbojan Creative Commons License 2017.02.21 0 0 851

Ez a kondis dolog a Start/Stop rendszerrel szerelt autókra igaz. Mivel te nem írtad, hogy milyen motorú és felszereltségű a kocsid, így akár lehet is benne Start/Stop rendszer (s így kondi is), meg nem is.

Nekem 1.6THP motor van a kocsimban, s abban tuti, hogy sem Start/Stop rendszer nincs, sem az emlegetett szuper-kondi.

snow.dog Creative Commons License 2017.02.21 0 0 850

És még az is lehet, hogy annál is bonyolultabb a rendszer, mint azt gondolnánk. Amiről eddig írtam, az az SMEG+ navigációs rendszerére vonatkozott. Viszont az SMEG+ sokkal több, mint pusztán navigációs rendszer. Ez a hír is a témába vág (nem tudok franciául, de a Google elég jól fordítja):

SMEG+ (Système Multimedia d'Entrée de Gamme)
CSIE Technologies
Juillet 2011 à janvier 2012
Missions effectuées
Description :
SMEG+ est un système multimédia destiné à l'automobile permettant d'écouter diverses sources audios (Radio AM/FM et numérique, CD, MP3, Ipod,..), de visualiser des vidéos et diaporamas, de naviguer sur internet et offrant un système de navigation GPS.

Mission :
En assistance technique. J'étais en charges de l’intégreation des modules AUDIO (gestion des balances, réglage du son) et RADIO (gestion des tuners AM, FM et DAB).
Mon travail a principalement consisté à réceptionner des évolutions des modules IHM et middleware (C++), en vérifier la fiabilité, puis les intégrer dans la prochaine version du produit. Je devais également faire évoluer la base de défauts pour mes modules et participais au debogage de ceux-ci.

Client : Magneti Marelli

Déroulement :
Réception et vérification des évolutions des module AUDIO & RADIO (Compilation et tests fonctionnels sur cible)
Intégration des modules réceptionnes (Utilisation de Synergy, merges et tests sur la version officielle)
Maintien à jour de la base de défauts.
Analyse des défauts existants pour les redistribuer aux fournisseurs concernés (principalement indiens ou italiens).
Aide au débogage et proposition de corrections.
Environnement : C++, VxWorks, Synergy

Előzmény: snow.dog (849)
snow.dog Creative Commons License 2017.02.21 0 0 849

Az előbbi hozzászólásban elírtam a THALES által használt rendszert, ugyanis LINUX helyett tévedésből UNIX-ot írtam. Bár a két rendszer nagyon közel áll egymáshoz, de azért nem összetévesztendők. Szóbotlás volt. :)

Előzmény: snow.dog (848)
snow.dog Creative Commons License 2017.02.21 0 0 848

Nekem eddig nem sikerült kiderítenem, hogy az SMEG+ alatt milyen op. rendszer van. A hardvert a Magneti Marelli gyártja, és egy korábbi kutakodásom során úgy tűnt, hogy a szofvert a THALES készítette. A THALES céggel más vonalon már találkoztam, és nagy előszeretettel használnak saját , máshogy fogalmazva kiherélt UNIX rendszert. Ebből kifolyólag nem lennék meglepve, ha itt is azt használnának. Mint írtam a témával kapcsolatban eddig szinte semmit nem publikáltak. Szóval egyenlőre marad a találgatás.

Előzmény: Tada73 (847)
Tada73 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 847

Sziasztok,Snow dog:Köszönöm az információt amit leirtál,de én is ezt irtam.A kérdésem az volt,hogy kondiról történik a motor indítása,vagy sem.Azt irtad létezik ez a megoldás,de hogy a mi autónknál is,azt már nem.Én ugy tudom,hogy az autonk SMEG-je android alapu.Igaz?Az informácioim onnan származnak,hogy sok féle tabot javítottam már,töbségét sikerrel.Azokban is android karcol,bár tudom,hogy nem egy komplett bordcomputer.Azért érdeklődöm,mert nem akarom tetézni a bajt.

snow.dog Creative Commons License 2017.02.21 0 0 846

Úgy látom kavarognak benned az információk. Ennyi információ birtokában nem javasolom a komolyabb beavatkozást. Vagy nézzél utána részletesebben (ez nem lesz egyszerű, mert az SMEG+-ról szinte semmi infó nem található), vagy bízd szakemberre. Szerintem a jelenlegi helyzeten is lehet még rontani. Gondolom ezt nem akarod. Ha így vetted, akkor valaki annyi infóval mint neked is van megpróbált valamit, ami rosszul sült el. Én házilag nem kísérleteznék vele tovább.

Nem tudom konkrétan a mi kocsinkban hogy is történik az indítás, de amiről írtál, az az úgynevezett UCAP. Itt olvashatsz róla, hogy mi is az: http://www.lezo.hu/szerkezettan/hajtas/motor/inditas/PDF/Inditas-1.pdf

Szerintem az UCAP-nak csak a motor indításához van köze, a kocsi egyéb elektronikus rendszere nem hiszem hogy arról működne. Azokat az akkuról táplálják.

A firmware szinte biztos hogy nem SD kártyán van. Erről többet majd Zolysys fog mondani (vagy nem). :)

Tada73 Creative Commons License 2017.02.20 0 0 845

Még egy kérdés,valahol olvastam,hogy az autónk indítása nem az akkumulátorról történik,hanem egy böhöm kondiról.Ez igaz?Mert akkor megvan a megoldás:az aksim van lemerülve,de nagyon.A kondit lassan fel tudja tölteni,de az SMEG müködéséhez kevés.De tévedhetek is,bár logikailag nem tartom hülyeségnek.Holnap veszek is egy töltőt.....

Ti mit gondoltok?

Tada73 Creative Commons License 2017.02.20 0 0 844

Az autó service manual-jából,csak az érdekel,hogy hol találom az autó navi agyát.Csak azért,mert nem-e egy laza csatlakozó szivat?De szerintem az android lesz sérült.És még az is érdekelne,hogy az SMEG-nek forrasztott RAM-ja van(amibe az androidot töltik fel),vagy költség kimélés szempontjábol,csak egy sd kard valahol,és ha sd kártya,akkor hol?

Tada73 Creative Commons License 2017.02.20 0 0 843

Sziasztok,elnézést,ha nem voltam egyértelmű.Tehát:egy 2013-as citroen picasso ll autórol van szó,egy SMEG+ beltérivel.Igy sikerült megvásárolnom.Az autó használt,de mindene tökéletesen működik,csak az SMEG+ sz..pat.

Zolysys Creative Commons License 2017.02.20 0 0 842

navi rendszer service manuálját ne is keresd, nem adja ki a MM....
Vagy márkaszerviz horrorért, vagy.... :)

Előzmény: Tada73 (837)
snow.dog Creative Commons License 2017.02.20 0 0 841

GSdriver

A linkeden a kezelési útmutatók vannak, neki meg szervizkönyv kellene.

Előzmény: GSdriver (838)
snow.dog Creative Commons License 2017.02.20 0 0 840

Nem írtad milyen kocsiról van szó, és milyen egység van benne. Ha a topik témájának megfelelő kocsiról van szó, akkor abban SMEG+ van.

Előzmény: snow.dog (839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!