Csütörtökön lesz az olaszok elődöntője, egy jéghoki/kosár/kézilabda VB/EB- n ennyi idő alatt 3-4 meccset is lejátszanak, nehogymár egy profi futballista ne tudja megát kipihenni 4 nap alatt....
De igen, a spanyolok ellen volt Chiellini, viszont Barzagli nem volt, így emberanyagban nem gyengültek annyit, amennyivel a védekezésük rosszabb volt, ismétlen, hogy csak a mai első 25-30 percről beszélek.
Én a négy közül csak a spanyoloknak nem bírom elviselni a játékát (mégha emberileg szimpatikusabbak is Céronaldónál), tuti a portugáloknak szurkolok majd ellenük, és ha kiverik őket, akkor megérdemlik, hogy behúzzák az eb-t is. Persze az olasz-német ág győztesének (aki szerintem jó eséllyel Németország lesz) is lesz majd ahhoz egy-két szava.
Az angol válogatott négy fasza védőből áll, rajtuk kívül Rooney emelkedett ki néha a középszerűségből. Ez annyit tesz, hogy valóban semmi keresnivalójuk nem lett volna a négy között. Az olaszok többet nyújtottak, mint amit vártam volna tőlük, Pirlo tényleg zseniális volt.
Az olaszoknak a védelme szerintem egy picit gyengébb volt a mai meccs elején (talán a 4 védős kevésbé megy nekik mint a spanyolok ellen látott 3 védős szisztéma), később meg nem tudom, hogy nem csak azért javultak-e fel, mert az angolok támadásban visszaestek vagy fordítva. Szóval azon a téren van még mit dolgozniuk.
Pirlo a MoM, az angoloknál Terry és Lescott volt rohadt jó. A szünetben általam szídott Johnson feljavult. Younggal tuti nem lövettem volna tizit, de utólag kurva könnyű okosnak lenni. A Cassano-Diamanti cserét nem értettem, de végülis nem mondható, hogy nem jött be.
Olaszok egyértelműen. Nekem az angol fociról eleve nagyon rossz véleményem van, ma megerősítették. Pedig a svédek ellen jó meccset csináltak. Ezt le se kell már játszani, lehet osztani az aranyat, egy kiemelkedő gárda van itt csak (sajnos) :)