Keresés

Részletes keresés

R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1464

""3 éve" - Nem. Tizenegy éve fórumozok (itt)."

Csak nem ezen a nemo vérbosszúra éhező nickkel!!!

Mert ugye erről szól a dolog......

Egyébként milyen nickel kezdted 11 éve?

"nem is ezt állítottam, hanem hogy amikor e becenevemet adták, és én magamra vettem, akkor nem olvastam még a könyvet."

Csakhogy nemoként max 3 éve vagy itt.  Ha olyan régen rád ragsztották már ezt a vérbusszós nevet és te magadra is vetted, mert ugye nyilván tetszett és hűen tükrözi személyiségedet, akkor miért nem ezzel kezdtél 11 éve? Hiszen 11 évvel ezelőtt a (73-as születésedet figyelembe véve) voltál 26 éves. 

Tehát akkor 26 éves korodra sem olvastad még Grant kapitányt?

Ugye nem akarod ezt bemesélni? Kétszakos tanárként nem olvastad volna Grant kapitányt? Ugyanmár.....

Kedves nemokám, meglehet, hogy nagyon korán adták rád ezt nevet, látva társaiddal szembeni bosszúálló hajlamaidat, de tény, hogy magadra csak 26 éves korod után vetted, (26-35 éves közt) amikor már bőven nem csak olvastad, de tanultad is Grant kapitányt.

Hiszen ha ez hamarabb megtörténik, akkor már ezen a nicken regeltél volna.

Súlyosbító körülmény, hogy 1992-ben tértél meg szektás keresztényként, tehát megtérésed után legalább 7 évvel vetted magadra és fogadtad el ezt vérbosszúra lihegő nicket.

""Szólj ha meggyogyult a géped" - Meggyógyult (egy nap volt a telepítés), bár nem tökéletes, le-lefagyogat a rendszer."

Próbálj meg jogtiszta szoftert feltenni és akkor nem fog lefagyogatni......!!!!!

Ez ennyire egyszerű öcsikém...... ráadásul még törvényes is, nem bűnözöl vele.

Egy kereszténytől amúgy is nagyon csúnya dolog 1 napos telepítést igényló lefagyogatós feltört hamis szoftvereket rakosgatni! Fizesd meg a jogdíjat, mert amit csinálsz az lopás!

Házi feladatod: A 10 parancsolatból melyik szól a lopásról?

Előzmény: Nemo (1457)
Kaury Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1463

Na! Kellett ez neked R. Katolikus??? (1462.hsz.)

Előzmény: R.Katolikus (1453)
balamszamara Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1462

Kedves R.Katolikus,

én már azt hiszem megértettem, hogy Te kérdezni szeretnél és nem válaszolni. Talán az a kérdésed, hogy miért nem működik a vallás? Hát azért, mert Krisztus nem vallást alapított, hanem utat mutatott. Nem a vallás, a tanok és a ceremóniák a fontosak, hanem a krisztusi viselkedés, márha valaki Jézust választja, saját, szabad akaratából.

A krisztusi minta pedig alázatra nevel. Még a legokosabb, legműveltebb, legnagyobb tudású és akár a legszentebb embereknek is ez az "üzenet". Ha van mid, szolgálj vele másokat, csendben, alázattal, nem hivalkodva. Ez lesz a megoldás a problémáidra. Ha pedig hiányt szenvedsz, ne szégyellj segítséget kérni, Istentől, embertől. Ne légy büszke.

Attól soha nem lesz jobb az életed, hogy másokat lenézel, vagy másoknál többnek, jobbnak gondolod magad. Esetleg ideig-óráig jelent kielégülést, de a valódi gondod megmarad. Kapcsolathiányod van? Szeress, légy elnéző, megengedő azaz toleráns. Adj. Ne kapni akarj rögtön. Nem igaz, hogy a mocskos emberek nem méltók a Te szentségedre. Te is csak egy vagy a sok bűnös ember közül, azaz közülünk. Lehet, hogy nem vagy, vagy voltál házasságtörő, amit itt felrósz Rozálkának, nem tudom, milyen információk alapján. Mindegy is, talán azért, mert szerencséd volt, jó kapcsolatot találtál, vagy aszexuális vagy, és nem érdekel, (esetleg magadat kényezteted, és katolikusságod ellenére nem tartod bűnnek ;-).) De ha csak gyűlölködsz, akkor máris ugyanolyan vagy. A házasságtörés nem nagyobb bűn, mint a gyűlölet, irgalmatlanság. Ne mások vélt vagy valós bűnein csámcsogj, hanem magadban keressed a gerendákat.

Úgy érzed, Isten nem hallgatja meg az imáidat? Isten nem azért van, hogy kiszolgáljon. Kegyelmes, és ad, ha Ő jónak látja. De ha esetleg nem jól kérünk, például csak hogy magunkat fölöslegesen kényeztessük, akkor kudarcok érnek.

Ha más jellegű problémád van, mint a fent felsoroltak, nyugodtan mondjad el, kérdezz, és szívesen elmondom én is, és szerintem mások is a tapasztalatokat, véleményt, hátha választ találsz valamiben.

Mert a korábbi szereplésedből az látszik, hogy csak vagdalkozol, csapkodsz, igyekszel mindenkit megbántani tökre ok nélkül, és igazán nem tudom másra fogni, mint egy megoldatlan problémára, keserűségre.

Szamár

Előzmény: R.Katolikus (1453)
selay Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1461

"tőlem telhetőleg szolgálom őket."

Részemről a "tehetségem szerinti" kitételt is helyesen értelmeztem, de így még precízebb, hiszen valójában szolgálat az, aminek nyomán mások szellemi javakhoz(= eledelhez) jutnak. Nemcsak a tárgyi ismeretek közkinccsé tételéért*, hanem a témák gondos tálalásáért is köszönet.

Mindezen felül bemutatod a valódi krisztusi viselkedést is: hiszen szidalmaztatván vissza nem szidalmazol, és visszavágás nélkül eltűröd az alpári jelzőket, és a nyakadba öntött mocskot vissza nem löttyinted a szitkozódó fejére. Adjon Neked szeretett Urunk továbbra is erőt és türelmet.

*Iszonyú sok időt-energiát takarítasz meg ezzel a hozzám hasonló éhes-szomjas keresőknek. Néha még  a keresés tárgyának megfogalmazása is nehézségbe ütközik.

Előzmény: Nemo (1458)
Nemo Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1460

"Tiéd meg a szüleidé!" - Dehogyis. A papé, aki lefröcskölt, holott semelyik szülőm nem volt templomjáró. De keresztszüleim sem. És a pap nem is ismerte őket.

"Talán a hitgyülis sátán szekta elrabolt és erőszakkal becvitt csarnokba? Rajtad állt, hogy a csarnokba túristaként vagy elcsábíthatóként menj be." - A fődolog, hogy hitetlenként mentem el oda, és ott végre hallhattam az evangéliumot, amit Rómától addig egyszer sem. És ezért a mulasztásért a r.k. felekezet a felelős, amely hitetlenek ígéretének bedőlve megkeresztelt egy hitetlent, ahogy sok ízben megtette már.

"Nekem is adtak nevet, mégsem azzal regeltem ide:-)" - Ez persze engem nem kötelez semmire.

"még 26 éves korodban sem olvastad Grant kapitányt?" - Nem bizony.

"Vagy kábítgatsz itt, hogy nem tudtad milyen nickel jöttél ide. Nem mással mint egy lihegő vérbosszúra vágyó alakban, mely a pellengéres zagyvaságodat tudva tökéletsen megfelel személyiségednek, csupán Jézuséval ellentétes" - Nem, én a saját, gyerekkorom óta viselt becenevemben jöttem ide, ami nem hordja magán a regénybeli alak minden vonását. Ezt kendnek nehéz lehet elfogadnia, mert mostanáig ez a kend egyetlen fogása rajtam. A Pellengéren pedig nem az én zagyvaságaim vannak, hanem a kendféle ripőkökéi.

"tudod mindenki tanárnak születik, de valaki tovább tanul" - Hát éppen nem. Sokan (pl. kend) odáig sem tanulnak.

"Nyilván már kölöknek is olyan vérszomjas busszúvágyó voltál és ezért ragasztották rád ezt a nevet." - Nem: ő sem ismerték a Grant kapitány gyermekeit. Ez tudtommal nem is jelent meg a gyerekkoromban kapható sorozatban. És vérszomjas meg bosszúvágyó sem voltam, sokkal inkább elvonuló.

"csak te erősködtél, hogy bizony te nem az vagy hanem a bosszúszomjas tengerjárós" - Dehogy mondtam, hogy az vagyok, csupán azt, hogy a nevemet őróla kaptam.

Előzmény: R.Katolikus (1440)
Kaury Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1459

ja.

Előzmény: prophet1 (1456)
Nemo Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1458

Hehehe, kendnek volt egy fél-találata: csakugyan írtam a "tehetségemről", méghozzá így: "tehetségem szerint szolgálom őket." Ez azonban nem a saját magam ajánlgatása, hanem éppenséggel a magam ajánlásának mérséklése egy bevett fordulattal. Máshogyan így mondhattam volna: "tőlem telhetőleg szolgálom őket."

Előzmény: Nemo (1457)
Nemo Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1457

"3 éve" - Nem. Tizenegy éve fórumozok (itt).

"És akkor voltál 26 éves, de még nem olvastad Grant kapitányt mi?:-))))" - Emlékezetem szerint még akkor sem. De nem is ezt állítottam, hanem hogy amikor e becenevemet adták, és én magamra vettem, akkor nem olvastam még a könyvet.

"A "tehetségeddel" meg már mondtam hová fordulj...... szennylapokhoz öcsike, ott leeshet pár fillérke." - Megvan a kenyérkeresetem, és bár publikáltam már egyháztörténeti szaklapban is, nem a pénzért tettem. A "tehetségemről" meg nem beszéltem mostanáig, csak kend kezdett ezzel mint dicsekvéssel hírbe hozni engem.

"Jah, hogy már próbálkoztál náluk?" - Dehogy próbálkoztam. Miből képzeli kend?

"Hát igen bukott tanárokra senki sem kíváncsi:-)" - Ez két hazug rágalom megtámogatása - egymással. Jellemző kendre ez a vitapótló módszer.

"Szólj ha meggyogyult a géped" - Meggyógyult (egy nap volt a telepítés), bár nem tökéletes, le-lefagyogat a rendszer.

"mert ide ugye anélkül is tudsz írni:-))))))D" - Csakugyan, a munkahelyi gépről is szoktam a fórumra írni.

"Szánalom vagy öcsisajtoska, olyan egód van, hogy  Holdat piszkálod vele." - A kend eddigi rámrohanásai mind a kend felbukfencezésével végződtek. Ezért ezt is elég csupán idéznem, megcáfolja az magát.

Előzmény: R.Katolikus (1450)
prophet1 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1456

Római. Te aztán elsüllyeszted magad.....

Előzmény: R.Katolikus (1450)
prophet1 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1455

Menjél jó messzire. Legalább Bethlehemig.....

Előzmény: harmonikás (1454)
harmonikás Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1454

Na jön a Karácsony. Nem szeressem. Ilyenkor ha keresztény is lennék, hirtelen pogánnyá vedlenék. Embereknek, de még az Istennek is hátat fordítanék. Nem volt egy jóban sem részem, szerintem teszek róla, hogy idén se legyen. Ide se lépek fel, mert nem szeretnék senkit sem agyilag kiakasztani, s fájdalmat okozni. Tehát léptem. Talán majd januárban találkzunk.

R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1453

Ha nektek az a nyugalom, hogy ellep a mocsok akkor hajrá!

Végül is a sátán nem szól saját maga ellen, saját tanai ellen nem szít vitát........ hogy megvoltatok a varacskossal még nem voltam:-)

És még tetszett is mi?

Persze érdemi hit dolgot egyikőtök se tud felhozni.

Szegény muzsikusom te sem kaptál azóta egyetlen tanítást sem.

Előzmény: harmonikás (1452)
harmonikás Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1452

Csak kérdezni kellett, máris felbolydult a méhkas. :o)

R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1451

szegénykém te inkább a házasságtöréseddel foglalatoskodjál.

Saulról nem sokat tudtál amúgy sem villantani:-)

Előzmény: Törölt nick (1449)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1450

"jó ideje itt vagyok már,"

3 éve?

És akkor voltál 26 éves, de még nem olvastad Grant kapitányt mi?:-))))

A "tehetségeddel" meg már mondtam hová fordulj...... szennylapokhoz öcsike, ott leeshet pár fillérke.

Jah, hogy már próbálkoztál náluk?  Hát igen bukott tanárokra senki sem kíváncsi:-)

Onnan is a legtehetségtelenebbekket teszik lapátra....

Szólj ha meggyogyult a géped, mert ide ugye anélkül is tudsz írni:-))))))D

Szánalom vagy öcsisajtoska, olyan egód van, hogy  Holdat piszkálod vele.

Előzmény: Nemo (1448)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1449

Majd úgy jár, mint Saul. Az Úr lelöki. :)

Előzmény: prophet1 (1446)
Nemo Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1448

Különben a fórumozás lényegét nem kendtől fogom megtanulni: jó ideje itt vagyok már, volt időm rájönni, mire való a fórum. Ha akár csak néhány ember szeretne alapos írásokat olvasni, én tehetségem szerint szolgálom őket, a többieknek meg ott van a fórum nagyobbik, csevegősebb része.

Előzmény: R.Katolikus (1445)
Nemo Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1447

Kend immár minden vitaszálat elejtett, így mehet a pellengérre mint ide-oda kapdosó, a legutolsó szóba csimpaszkodó, acsargó vitázó.

Előzmény: R.Katolikus (1445)
prophet1 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1446

Római Katolikus!

Ritka tisztességtelen ember vagy. És te akarod keresztény hitre nevelni a másikat? Próbálj már lejjebb szállni arról a magas lóról....

Előzmény: R.Katolikus (1441)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1445

kutyát nem érdekli a vaújógásod:-)

Egy fórumra az emberek szórakozni jönnek és nem szerzői jogra hajtanak.

Talán próbálkozz valamelyik szennylapnál mint firkász, hátha leesik egy kis apró........

Előzmény: Nemo (1444)
Nemo Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1444

Kend egyre lejjebb vitézlik, imműár az eddigiekhez képest üdítően objektív témákban is.

"Biráló az biráló, tehát sátán fia." - A kend szájából bizonyul rá kendre, hogy a sátán fia, mert kend is bíráló. (Énrám nem, mert rám nem érvényes a kend axiómarendszere.)

"Hozzászólásai szerzői jogáról hablatyol mint egy eszelős idióta" - Nem véletlenül. Olvassa el kend az Index Impresszumát, Szabályzatát (melyet jogkövetelésük szerint mindenki szerződés erejével leokéz a hozzászólása elküldésekor), majd olvasson bele a Szerzői jogokról c. topikba. Érdemes a szerzői jogi törvényt is elolvasnia kendnek. Ez áll a bemutatkozólapom hátterében.

"(mintha érnének bármit is)" - Ezért volna jó kendnek először utánanéznie annak, akit és amit ócsárol. Mert a Szjt. szerint a szerzői jogot nem a színvonal keletkezteti, hanem a szerzői mű egyedisége, ismételten azonosítható volta, és utalása a szerzőjére. (Különben vannak hozzászólásaim között kifejezetten értékesek is, pl. egynémely cáfolatok vagy túrabeszámolók.)

"miközben másokat meg kitesz saját honlapjára. No coment:-)" - Erre felhatalmaz engem ugyanaz a Szjt. Csak olvassék és okuljék kend (ha képes az ilyesmire).

Előzmény: R.Katolikus (1443)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1443

"Ő ugyan a Katolikus Egyház bírálója, de ő legalább ezt tisztességesen teszi"

Biráló az biráló, tehát sátán fia.

Nem érdekel, hogyan teszi, de hamár felhoztad a tisztességet olvastad vajon a bemutatkozó lapját!?

Hozzászólásai szerzői jogáról hablatyol mint egy eszelős idióta (mintha érnének bármit is), miközben másokat meg kitesz saját honlapjára. No coment:-)

Előzmény: Józsikácska3 (1419)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1442

"Jézus Krisztus tanítványokat gyűjtött. Megszólított embereket, leállt velük beszélgetni, előadta a tanítását, a hallgatók pedig mérlegeltek, vajon megtérjenek-e? Legalábbis szerinted. Nekem valami más van a Bibliámban. Én azt olvasom, Jézus Krisztus úgy szólít meg embereket, hogy "Kövess engem!". Ennyi. Mindenkit személyesen szólít meg, nem győzköd, nem erőltet, csak szelíden hív, hogy kövessük őt. Aztán valaki a háló mellől, más a pénzváltó asztal mellől feláll és otthagy minden addigi tevékenységét és követi Jézus Krisztust."

Elég korcs Bibliád lehet akkor:-)

Hol olvasol te benne olyat, ahol Jézus csak úgy megáll valakinél és azt mondja "kövess"?

Akiket Jézus így megszólított, hogy "kövess engem" azok mind tudták, hogy ki hívja őket vagyis már halottak róla, ismerték valamilyen szinten.

Nézzük Pétert:

Péter is halott már Jézusról, de még akkor sem érdekelte mikor a testvére beszélt Róla. Csak a "halfogásos hálós" eset után követte Jézust.

De most nézzük harmonikást:-)

Ha őt megszólította az Úr, akkor miért nem követi?

De tovább megyek, miért győzköditek itt harmónikást, hogy fogadja el Jézust?

Harmonikás miért nem áll fel a vállakozásából, hagyja ott korcs kutyáját és miért nem követi Jézust?

Látod Pityúkám teljesen meddő minden egyes szavad......

Először hallani kell a tanítást, hiszen Jézus is azt hagyta meg a tanítványainak, hogy hírdessék az Ő Igéit/Országát stb.(több kifejezés van rá) minden népnek.

Jézus senkit nem tud szólógatni, hogy kövesse, ha azt sem tudják ki hívja őket.

Nyílván Isteni hatalmánál fogva megtehetné, hogy tanítás és hallás nélkül is megérnti az ember lelkét, de akkor hová lenne a szabad akarat, hová lenne a szabad elfogadás?

Jézus Megváltását elkell fogadni, de nem Isteni kényszerből, hanem hallás után szabad akaratból!

Előzmény: magyarpityu (1407)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1441

"Még csak annyit, hogy két lányom van. Ha jól emlékszem azt is írtam, hogy van két unokám is."

Értem, tehát  a kisebbik lányod a mai napig parázna, még az idősebb már kiparáználkodta magát.

Esküvő előtt mégcsak nem is csókolózott. Minek is hiszen előtte mással már ugyis bőségesen túlvolt minden fázison.

Na és a férje? Szektás vagy csak végtelenül mulya volt, hogy megsem merte csókolni? 

Vagy csak neked nem mondták el....:-)))))DDDDD Nehogy lelocsold őket szentelt vízzel:-)

Az első baba a házasságkötés után 5 hónapra született? De persze nem is csókolóztak előtte.... hát elméletileg  a babához nem is kell:-)

Zavaros ez mindenképpen ahogy erőlködve mosdatod magad.

De majd ezt orvosoltatod a gyökerében:-)

Előzmény: Törölt nick (1405)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1440

"Pellengér, ahol kend a magafélék közé fog kerülni, felgombostűzve. (Még nem tudom, mikor, mert bedöglött a gépem - de ami késik, nem múlik.)"

Hiszen bedöglött géppel ide is lehet írni:-)

"Tizennyolc éven át nem jártam templomban, legfeljebb turistaként. De vajon ez az én hibám volt?"

Tiéd meg a szüleidé!

Talán a hitgyülis sátán szekta elrabolt és erőszakkal becvitt csarnokba? Rajtad állt, hogy a csarnokba túristaként vagy elcsábíthatóként menj be.

"A HGY nem sátáni szekta:"

Ha ha ha

http://subba.blog.hu/2008/03/11/a_het_videoja_szent_headbang

Olvasd el a kommenteket is:-)

"Nemo nevet nagyon régen adták nekem (mikor kb. derékig értem magamnak),"

Nekem is adtak nevet, mégsem azzal regeltem ide:-) Pedig még  a személyimben is az szerepel. És 14 évesen mikor kiállították még csak derékig értem önmagamnak:-)

Mióta is vagy itt? 1999, esetleg 98 óta ezzel nickel?

Mivel 73-ban születtél így még 26 éves korodban sem olvastad Grant kapitányt? Csak nem későn érő gyerek vagy? Vagy kábítgatsz itt, hogy nem tudtad milyen nickel jöttél ide. Nem mással mint egy lihegő vérbosszúra vágyó alakban, mely a pellengéres zagyvaságodat tudva tökéletsen megfelel személyiségednek, csupán Jézuséval ellentétes.....

Kevés vagy bukott tanárkám mint árvaházban szülői értekezlet...... tudod mindenki tanárnak születik, de valaki tovább tanul és Grand már az óviban közismert...., mert nekik való:-)

Nyilván már kölöknek is olyan vérszomjas busszúvágyó voltál és ezért ragasztották rád ezt a nevet. Mert a kedves kis Némo halacska akkor még nem létezett.... Ugye mennyivel jobban jártál volna ha elfogadod ezt verziót, hiszen először a kis bohokás halacsakával azonosítottlak, csak te erősködtél, hogy bizony te nem az vagy hanem a bosszúszomjas tengerjárós:-)

Előzmény: Nemo (1408)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1439

"A fény pillanatában Pál újjászületett."

Egy túrót!

Hiszen magad folytatod:

"Damaszkuszban új teremtmény kezdődött. Mindent megértett. Három nap alatt lelki szemei kinyiltak."

Igen, három nap alatt és nem 1 pillanat alatt:-)

Pál az ószövetségi törvényeket tartotta be, miközben üldözte Jézus feltámadásának hírdetőit.

Mi következik ebből?

Az, hogy Pál nagyon jól ismerte Jézus feltámadásáról szóló tanításokat. Mert ugye annyira csak ne tarsuk már ostobának, hogy azt üldözte amit nem is ismert:-)

Ismerte csak nem hitte el, mert eszelős szektásként ragaszkodott az ősi zsidó törvényhez.

Na de aztán mikor Damszkusz előtt megvakult Jézus fényétől......szószerint szembesült, hogy biz a názáreti Jézus nagyon is feltámadt.....

Aztán még volt neki 3 napja, hogy elmélkedjen ezen, elfogadja Jézust és önmagát is mint Isten kiválasztotját. 

"Isten nem kötelezi rá, hogy kirugja a nőt,"

Én ilyet nem is mondtam.

Azt viszont igen, hogy szakítania kell a bűnnel és zárójelben odaírtam, hogy nem a barátnővel.

Csak te szeretsz ferdíteni..... meg inkább rábeszélnéd egy hamis házasságra, hogy aztán majd gyökerében orvosolja mint ahogy te tetted, becsapva az egyházat.

Előzmény: Törölt nick (1420)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1438

"A találkozás az OKTATÓVAL nagyon fontos, mert anélkül  nem megy a vezetés se.:)"

Okosnak hiszed magad mi?

Csakhogy az OKTATÓ neve is utal rá, hogy ő oktat vagyis tanít.

Előbb elméletben majd gyakorlatban ( ez az egyház szerepe), majd mikor jogosítványt kapsz (eltölt  szentlélek, bérmálással) akkor már egyedül is vezethetsz az autópályán, nem kell külön oktató az anyós ülésen, hanem akár odaültetheted az igazi anyósodat vagy akár a gyermekeidet is (vagyis taníthatsz másokat, hírdetheted Isten országát)

Előbb hallani kell Jézusról (oktatásról) elkell menni  a templomba (bekell íratkozni egy tanfolyamra) meghallgatni az egyház tanítását (az oktatók óráit) megkell fogadni és átkell ültetni  a gyakorlatba vagyis élni kell, a hitet (lekell vizsgázni elméleti és gyakorlati részekből is)

Viszont fikarsznyit sem ér az egész ha nem fogadod el Jézust vagyis nem Őt teszed életed első helyére, ahogyan az egész oktatás sem ér semmit ha eleve nem is akarsz megtanulni vezetni.......

Istenhez való megtérésnek első feltétele a bűnbánat, felismereni , hogy eddig rossz uton jártam. Ha nem ismered fel és nem bánod meg, tehát nem akarsz szakítani bűneiddel, akkor az Isten sem tud megmenteni:-)

Nagyon korcs és kárhozatba vető tanítás az, hogy majd Isten csak úgy megtísztít ha odamész Hozzá.

Kezdjük ott, hogy bűnbánat nélkül nem is mehetsz Hozzá! Ahogyan a korcsok sincsennek Istennel csak azt hiszik magukról...... Nem hiába használja fel a sátán a korcsok hittéleleit!

Előzmény: Törölt nick (1421)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1437

Neeem, ez nem a keresztéyni szeretet, és nem a keresztények általános vitamódszere, szerintem legalábbis. Inkább csak a kívülállóknak ez jön le sok keresztény megnyilvánulásai alapján. Nem?

Előzmény: 0101011 (1432)
selay Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1436

"A keresztényi szeretet az, hogy nem öllek meg, ha te is ugyanabban hiszel mint én."

Sem a "keresztényi"-t sem a "szeretet" -et nem definiáltad objektív módon, mégis kreálsz belőle egy általános következtetésre alapul szolgáló jelzős szerkezetet? Fura...

Rosszindulatú kicsengésen kívül semmi sincs belül. :-O

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 1435

>A vitáknál meg ugy az az álláspontjuk, hogy aki nem azon a véleményen van mint ők, az bolond, így nem kell vele foglalkozni.<

Ez nem így van!  Ha más az álláspontja, addig beszélünk neki, míg meg nem győzzük, hogy a miénk az igazi, a jó.:)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!