Egy egész országot (sőt kettőt) háborít fel az eltűnt francia diáklány ügyében tanúsított hatósági magatartás. Az apa, Francis Bretnacher azonban besokallt: emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt december 30-án tett feljelentést a budapesti, majd 31-én a párizsi ügyészségen. Hajrá Párizs!
Az is sokszor leíródott már itt, hogy nem kötelessége a rendőrségnek - sajnos - minden videót nekünk megmutogatni. Ez szomorú, de így van. Sőt, az eddigieket sem lett volna, csak azért kaptuk meg, mert kerestek tanúkat.
Hogy hol találták a táskát, azt maga az édesapa mutatja meg egy francia videón. Mármint azt, ahol az olaszok megjelölik a megtalálási helyet.
Az azonban egyértelmű, hogy mindez a hídon történt.
Ha nem haragszol, nem fogok 6000 hsz-t visszaolvasni (kb. ennyit kellene), enm tudnál esetleg egy közvetlen linket adni? Megköszönné a csecsemő lelkem...
Értem a logikádat, de szerintem abból még sajnos bizonyítva nem látom, hogy az olaszok valóban ott találták a táskát, csak hogy azt tudják állítani, hogy a hídon találták. ÁLLÍTANI. Ezt a 2 videót sem mutatták be nekünk, úgyhogy azt hiszünk, amit akarunk.
A megtalálási hely pedig elég fontos, mivel azon feltételezésen alapulva, hogy direkt módon O. hagyta ott azon a helyen, az is következik, hogy O. felment odáig a hídra, erről azonban megint csak nincsen semmilyen direkt bizonyíték.
Áttételes bizonyítékokból pedig nagyon nehéz szuperszilárd bizonyítékokat faragni. Hittel pedig nem ér...
Nem számít a megtalálási hely. Ha táska nélkül mentek fel a hídra - és ezt rögzítette a kamera - és táskával jöttek le a hídról - ezt meg szintén -, akkor csak a hídon találhatták a táskát. Ez - gondolom - érthető. Erről vannak felvételek. Legfeljebb annyit hazudhatnak az olaszok, hogy 10 méterrel arrébb találták, mint amit előzőleg mondtak, de ennek nincs igazán relevanciája.
Ebben biztos vagy? Mindkét alkalomról felvételnek kell lennie és nem tudom elhinni, hogy ne látszana az egyik alkalommal a táska (és remélem, csak az egyik alkalommal).
Az nyilván nem látszik ,hogy hol vették fel útközben, de annak feltétlenül látszania kell, hogy gyarapodtak egy táskával.
Úgy figyeltem, hogy folyamatosan keveredik még a megtalálási hely is: pillér vagy hídfő? Ennyit arról, hogy látszik a videón az olaszokkal együtt... A franciák utánamentek az olaszoknak, ez alapján nekem nem tűnnek annyira érdektelennek.
Van valakinek egy transzkriptje az eddigi rendőrségi felhívások/sajtótájékoztatók/közlemények teljes anyagából? (nekem nincsen) Mert én kizárólag ezt tudom hiteles minimumnak elfogadni, az összes többi információ csak interpretáció és hablatyolás és bár szörnyen érdekes és hasznos is LEHET, de ugyanolyan pontatlan, téves vagy hamis és félrevezető is LEHET.
"Kétlem, hogy O. mindössze 4400 Ft-tal rendelkezett kp-ban (és ne lett volna nála EUR is), ez a fővárosban és tehetős külföldi létére lófitty, a saját napi kajálására sem elég."
Ne felejtsd el, a PortSide-ból jött és ott - gondolom - fizetett az italokért.
Nem tudom, mi értelme ezeket a balatoni horgászokat itt taglalni, hacsak nem egy ügyes diverzifikációs művelet része. Megjegyezném, hogy már vitáztok is rajta... Másik topkba megfér, de itt?
Legyünk már következetesek magunkkal szemben, jó? O. híres barátnője elmondása alapján, ő volt az, aki késő délután felhívta O-t a mobilján, ami az olaszokat a saját otthonukban ért meglepetésként. Az okés, hogy valaki esetleg bebaszva kicsit hajnali fél 4-kor nem rendőrt keresgél, hogy leadja a táskát, de délután fél 4-kor még mindig nem teszi meg ugyanezt? És feljebb már elsoroltam, hogy mi minden volt a táskában, ami alapján azért kellett volna lépni, ha már "segíteni akar", ahogyan Te írod. Vagy bíztak O. telepatikus képességében?
o.k. modositom. kettos vakprobas kovamoszatelemezest kovetelek. hiszen lehet hogy a gyilkos gyakorlott kovamoszatelemzo es a megtalalasi helyszinrol helyezett kovamoszatokat a meggyilkolt szervezetebe. es az injekcios tuk helyenek megtalalasat is kovetelem, ahol bevitte a szervezetbe az idegen kovamoszatokat.
amugy, ugy hallottam, hogy desztillalt vizbe fojtotta meg igazandibol!
ha szemelyeket tudtak azonositani a videok alapjan akkor a taskanak is latszodnia kellett a lemeneti oldalon. es ott nem korbeforgo kamera volt, tudtommal.
valaminek ala kellett az olaszok vallomasat tamasztani, masreszt meg abszolut erdektelennek tunnek az ugyben!
A kovamoszat elemzést kötelezően el kell végezzék, annak tisztázására, hogy vízbefulladás történt-e, és ha igen, akkor a megtalálás vízébe történt-e. Lehet ezen szórakozni, de ez az igazságügyi orvostannak az egyszer-egye.
most nagyon szigoru vagy. a kovamoszatvizsgalat meg semmit nem mutatott ki.
az olaszok magatartasa logikus. el tudom kepzelni hogy egy francia allampolgarnal minimalis keszpenz talalhato. hiszen a hitelkartya minden helyzetben muxik.
az olaszok fel negykor talaltak meg es hazamentek aludni. masnap foglalkoztak a temaval.
ellopni nem akarhattak, valoszinuleg nem volt ra szukseguk es KETTEN voltak, rendorsegre menni nem akartak.
az egyetlen pont hogy arrafele van egy rendorseg, de gondolom inkabb aludni akartak. igy is szidhatjak magukat hogy nem a dunaba dobtak a taskat es akkor nyugodtan mondhattak volna hogy nem lattak semmit.
az ember segiteni akar es kellemetlensegbe kerul!!!!
honnan tudtak volna hogy egy ongyilkossag/bunugy kellos kozepebe keverednek? egy elhagyott taska okaan? hanyan talalnak taskat? es nagyon sokan nem a rendorsegre mennek hanem kello idopontban a tulajdonost probaljak megtalalni. vagy eldobjak a hasznalhatatlan cuccost!
Nem erről van szó, hogy gondolatolvasónak kellene lenniük, de ha valaki heti 3x jár bulizni rendszeres társasággal, akkor annak a szokásairól már lehet képet alkotni, a baráti, ismerősi elmondások alapján. Nyilván arról is lehet érdeklődni, hogy hogyan szokta befejezni az ilyen bulikat, egyedül szokott távozni, vagy barátokkal, ez a mostani eset volt az egyedi, vagy ez volt a megszokott. Azt se tudjuk igazából hogy milyen hangulatban vagy lelkiállapotban volt ott a bulin.
Ha jól figyeltem, ilyent SENKI nem állított, ezt Te fantáziáltad, már ne is haragudj. A videón tudtommal még az a hely sem látható, ahol megtalálják a táskát, nem hogy magát a táskát lehetne látni a kezükben. Circumstantial evidence, ahogyan angolul mondják, csak arra van objektív bizonyíték, hogy a két olasz a pesti oldalon felmegy és 7 perccel később a budai oldalon lejön a hídról. A táska története teljesen az ő szóbeli vallomásuk alapján létezik csupán.
szerintem a masik meg nem talalt ferfi volt a gyilkos es elevezett a csonakkal, valoszinuleg a sio csatornan es a dunan at a fekete tengerig.
remelem alaposan felboncoljak a megtalalt meggyilkoltat es valoszinuleg mar azt is tudja a rendorseg hogy mennyit ivott mielott vitaba keveredett volna tarsaval a kifogott halmennyiseg elosztasan esetleg milyen drogokat hasznalt.
remelem osszehasonlitjak a tanuvallomas szerinti gyomortartalmat a tenyleges gyomortartalommal. lehet hogy megevett a cukraszdaban egy kremest is ahol juliskaval csalta meg eppen feleseget az allitolagos horgaszas elott.
ja es egyaltalan nem biztos hogy ott halt meg ahol a vizbe kerult. kovamoszatelemzest KOVETELEK!