Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Az általam javasolt járat nem zárja ki a 28-as busz visszaállítását. (Sőt kifejezetten szükség lenne rá)
Sőt még egy járatot tudnék javasolni (16-os busz átalakítása, ez sokkal jobban kiszolgálná az Egyetem részeit, mint a 3E):
Nagyállomás - Wesselényi utca - Hajnal utca - Munkácsy utca - Víztorony utca - Ótemető utca - Árpád tér - Kassai út - Baksay utca - Nagyerdei körút (Oláh Gábor utca, Egyetem, Klinkák felé) - Pallagi út - TEVA - Móricz Zs. út - Kartács utca - Doberdó utca. Így még utas is lenne a 16-oson.
A 43-as is maradna a mostani útvonalán maradna, apró módosítás annyi lenne, hogy a Tócóvölgy állomás helyett ez is a Szotyori utcán járna, mint a 42-es.
Az összes javaslatommal a Dobozi össze lenne kötve a Nagyállomással (normálisan, mindkét irányban sűrűn), Belvárossal, az Egyetem összes részével, Klinikákkal, TEVA-val, Augusztával, Fórum környékével, Temetővel, István úttal, ITK-val és a Határ úti ipari parkkal, Kenézyvel, Auchannal és a többi ottani bolttal.
Jelenleg szerintem nem valami jó a Dobozi kiszolgálása. Bár van sokkal rosszabb is (pl. István út)
Magamrészéröl a dobozi ltp.re a 28.as járatot raknám be a 4.es trollibol felszabadult járműparkot beiktatnám a 3/E.es járatba.a 43.as busz meg a nagyállomás erzsébet utca onnét rá az új utszakaszra majd a hatvan utca,sztk rendelő onnét tovább a régi utvonalra.
ITK - Határ út - Kishegyesi út - István út - Széchenyi utca - Antall József utca - Erzsébet utca (Nagyállomás) - tovább az 5-ös vonalán, mindkét irányban betérve a Dobozira.
Az István útnak biztos jobb (legalábbis gyorsabb) lenne ha egy viszonylat a Déli soron vagy a Szoboszlói úton át érné el a Nagyállomást, de a 146E lényege inkább az, hogy az ipartelep végre összeköttetést kapott a legnagyobb lakóteleppel.
A határ útnál szerintem nem véletlen aszfaltoznak, ha le lesz zárva a vége építkezés miatt, a buszok kb ott fognak fordulni, ahol a 17Y, majd a 46-46Y fordult anno. Remélhetőleg tolatás nélkül is meg tudják majd csinálni, vagyis közlekedhetnek csuklósok is.
Ma megint a Határ úton mentem haza, a "fordulóban" úthenger is volt. Nem tudom, hogy csak a beállót aszfaltozzák-e, vagy rendes helyet alakítanak ki a visszafordulásra. Mert abban az esetben csuklós is megfordulhat, azaz visszaállhat a régi rend. Bár én a 46-146 ellenirányú körjáratoknak jobban örülnék (persze a kereszteződés átépítése után).
Nem lesz egy olcsó beruházás ezek szerint. Tudom, hogy a Földes felé vezető út felől felüljárót építenek, de nem gondoltam volna, hogy a 4-es és a Határ út is meg lesz emelve.
Viszont ha ilyen korán hozzákezdenek, a szováti átjárót kár is visszaépíteni.
A 46H nem lehetett volna 46Y? Ugyanazon az útvonalon jár, arra még valamennyire emlékeznek az utasok. Ez az "új" viszonylat csak összezavarja őket.
Pont tegnap néztem a Határ utat, a "fordulót" mintha aszfaltozták, vagy mart aszfalttal borították volna. Ettől persze nem lesz alkalmasabb a fordulásra. Csuklós közlekedése pedig kizárt a 46H-n.
És mi lesz ott, ha elkezdik a Határ út és a 4-es közötti körforgalmat építeni? Mert ott nem fog tudni a 146E közlekedni.
A Határ út végén épül valami. Úgy tűnik, épületnek lesz alapja, a másik oldalba rengeteg földet raktak.
2018. szeptember 24-től változik a 46-os vonalcsoport menetrendje és útjára indul a 46H autóbuszjárat. Az új, 46H járat az alábbi útvonalon közlekedik:
- Határ út felé: Nagyállomás – Petőfi tér – Erzsébet utca – Külsővásártér – Nyugati utca – Segner tér – Kishegyesi út – Határ út – Richter Gedeon utca – Kígyóhagyma utca – Richter Gedeon utca – Határ út
- Nagyállomás felé: Határ út – Richter Gedeon utca – Kígyóhagyma utca – Richter Gedeon utca – Határ út – Kishegyesi út – Segner tér – Nyugati utca – Külsővásártér – Erzsébet utca – Petőfi tér – Nagyállomás
A 46 és 146E autóbuszjáratok menetrendje az alábbiak szerint módosul:
- A Nagyállomásról 5:40-kor induló 46-os járat 5:35-kor 46H jelzéssel indul a Határ út végállomásra - A Nagyállomásról 9:18-kor induló 146E autóbuszjárat a menetrend korrekciót követően 46H jelzéssel közlekedik a Határ út végállomásig - A Nagyállomásról 16:28-kor induló 46-os járat a menetrend módosítást követően 16:20-kor 46H jelzéssel indul Határ út végállomásra - A Nagyállomásról 18:28-kor induló 46-os autóbusz járat a menetrend módosítást követően 18:20-kor 46H jelzéssel indul a Határ út végállomásra - A Nagyállomásról 7:42-kor induló 146E járat 7:45-kor indul.
Ez igaz, viszont mérget veszek rá, hogy ez az útvonal időben hosszabb, mert a Vértesi út szétrázza a buszt, lassan lehet haladni. Ha jól emlékszem, 30-as tábla van végig. Már pedig így ugyanaz a 17 perc nem tartható, mint a 4-esen keresztül. Ha a szepesieknek nem jelent gondot a plusz menetidő, biztos maradhat ez az útvonal.
Szerintem most mérik fel az igényt rá. Ha kell az AKSD dolgozóknak, akkor talán marad. A Szováti úti elágazás felé viszont lesz kapcsolat a 146E-vel, már ha van olyan a kb. 300 szepesi közül, aki ott dolgozik. Talán lesz egy 39-39Y beosztás, amit már vizionáltam :D
Ami egy kicsit csalódást kelt, hogy hiába a két új megálló; nem készült (legalábbis a neten nem látható) ideiglenes menetrend, és a megállók neve sem derült ki.
A Gázvezeték utcai lehetne Kertészet, a régi szép idők (7Y) emlékére :)
Számítottam rá, akkor csak emiatt nem hoznak létre új viszonylatot. Lakóegység se nagyon van az útvonalon. Esetleg a szepesieknek lehet olyan igénye, hogy a Tégláskert érintésével közlekedjenek a Nagyállomásig, erre már céloztak egy korábbi videóban.
Azt nem tudom, hogy lenne-e, csak azt láttam, hogy több munkahely is útba esik. De lehet, hogy az ott dolgozók autóval járnak és/vagy van szolgálati járat.
Ami a 40-es táblát illeti, új teóriám van:
Sokáig azt mondták, csak mart aszfalt lesz az úton, és hamarabb elkészültek a táblák, mint hogy az aszfaltozás mellett döntöttek. A táblák már megvoltak, kijavítani vagy kicserélni pedig plusz pénzbe került volna :D