Ismerem azt az idegenlégiós topikot,néha benézek, de szerintem nem volna helyénvaló, ha ott irnék csákat a légiósokról. Itt azonban írhatok,mert így nem sértegetem őket direktben. Itt akinek nem inge az nem veszi magára.A téma megittmindenkit érinthet, hiszen egy gyengeelméjű, bér-szarkupac ránk is rossz fényt vet. Jobb elhatárolódni tőlük.
Miért pártolod ezt a söpredéket? Csak nincs közöd hozzájuk?
Ha van az nem az én bajon.Nem kötelező pénzért emberek megölésére elszegődni.
Én itt szar magyarokról beszélek. Egyembertipusról. Ja hogy ezek légiósok? Az engem hidegen hagy. Ha valaki nem légiós, és pénzért embereket öl én bizoony azt is pont annyira értékelem.Egy nagy kupac szarnak. :-(
Egyriport egy székely idegenlégióssal,akitőlmegkérdezik hogy:
"– Ha Székelyföldön kellene egy felkelést leverniük, akkor lőne-e a honfitársaira?"
Válasz:– "Mi Franciaország gyarmatait, az állam fontos „ügyeit” védjük. Nem értek a politikához, és nem is dolgom, hogy sorkatonaként tudjam, mi rejlik a „felsőbb utasítások” mögött. Annyit viszont biztosra állíthatok, hogy Székelyföldön nem fogunk harcolni, mert itt nincsenek a francia államnak érdekei."
Nem ad egyenes választ.
Franciaországnak vannak romániában érdekei. Polgárháború volt Jugoszláviában,Észak-afrikában,és akár lehet Erdélyben is
Igen,belelőne a tömegbe, saját rokonaiba, barátaiba, hiszen fizetett gyilkos. Söpredék!
Eric nem tudja kivárni a három hetet a Nintendo Wii megjelenéséig, ezért jégbe fagyasztatja magát. Az igazgatónő megbízza Mrs. Garrison-t, hogy az evolúciót tanítsa diákjainak, ő pedig ebbe nem könnyen megy bele.
Úgy van ez mint a hittérítés. A hittérítők is csak a személyiségzavaros fél elmebetegeket találják meg, drogosokat, alkeszokat. A légiósok is ilyenek. Nem tudnak mit kezdeni magukkal és ezért vállalják hogy pénzért embereket gyilkolnak meg. És hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásuk, benyelik a számukra kitalált agymosást hogy ők a francia haderő integráns részei és nem zsoldosok. Persze :-)
Egy ideje olvasgatom a franciországi írásokat. Az a véleményem, hogy az összes légiós söpredéket meg kellene fosztani francia állampolgáságától és jó erósen seggberugni majd visszazavarni oda ahonnan jött. Európa söpredéke aki pénzért vállal szándékos gyilkosságokat és még azt hiszai magáról hogy ember. Ezek nem emberek, hanem szarkupacok.
Talán ha nem is utálom franciaországot, mertezzel a kifejezéssel még gondolatban sem szeretek élni, azt azonban nyugodtan kijelenthetem hogy közöm van az országhoz.
Azt is nyugodtan kijelenthetem,hogy kiver a víz franciaországtól ha ott vagyok , de ez
szerintem nem szubjektív érzés hanem teljesen objektív.
Idegesíteni nem hagyom magam az országtól, de ha csak lehet eltűnök belőle olyan gyorsan
amint csak lehet.
Szerintem a legtöbb franciai is így van vele úgyhogy semmiképen sem képviselek valamilyen
Hm... valami közöd csak van Fr.o-hoz, màskülönben miért pont ide irogatsz? A témàkat, melyeket feszegetsz, bàrmely màs topikba is beirhatnàd. Miért pont ide ? Vagy valami okbòl jobban utàlod Fr.o-t, mint a többit? Biztos éltél màr itt huzamosabb ideig, s nagyon rossz tapasztalatokkal tàvoztàl. Azòta sem tudtàl megnyugodni, valami belsô késztetést érzel, hogy ezzel a topikkal foglalkozz. Vagy tévedek ? :-)
A film alapjául szolgáló történet sem éppen új keletű: Arthur Schnitzler Traumnovelle címet viselő, a bécsi századfordulón játszódó regénye, amelynek színterét a forgatókönyvíró áttolta napjaink New Yorkjába. A főszereplők Alice és Bill Harford, akiket Tom Cruise és Nicole Kidman, Hollywood ünnepelt egykori sztár-házaspárja testesít meg, nem is akárhogy! A történet maga alig pár nap történéseit sűríti magába, de mégis mintha a filmben sokkal hosszabb idő telne el a kezdő és záró képkocka között. Talán azért, mert egész életre való tapasztalatot gyűjt a főhős röpke idő alatt az élet hamis és valódi értékeiről. Erről szól a film. Az alaptörténet elég egyszerű, egyetlen szálon fut, és Bill (Tom Cruise) szemszögéből mutatja be a látszólagos valóságot és ami mögötte van.
Mindenki, aki Franciaországban él, vagy szándékozik élni! Tanácsok, hasznos tudnivalók, állások, lehetőségek, egyszóval minden, ami francia!
............................................
Majd ha a topik gazdája: piupiup úgy találja, hogy nem felelek meg az általa megfogalmazott feltételeknek és ezt jelzi, akkor lelépek. Mivel 1996 nyara óta Franciaországban élek papíron és pár év kihagyással fizikailag is ott éltem, így az általa támasztott feltételnek tökéletesen megfelelek.
Te meg neki parancsolgass! Igen, pont rá gondoltam!
Arra a kérdésedre,hogy holl lakom, erre egyszer már válaszoltam az egyik nagyeszű légiósnak, és akkor azt írtam,hogy nem publikus, magyarul nem akarom világgá kiáltani.
Egyébként is több országban létezem, úgyhogy magam sem lennék melyik lenne a hiteles
lakhelyem. Innentől magyarázkodni kellene amit megint csak nem szívsen tennék egy nyilvános felületen.