Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Gyümölcsfa oltóvesszőre szeretnék feliratkozni valakinél, alma, körte, szilva, sárgabarack, őszibarack, meggy, cseresznye. Minden féle fajta érdekelne.
Természetesen minden költséget megtérítek ezzel kapcsolatban, vagy tudok cserébe ajánlani vadkörte, vadalma, myrabolán, vadcseresznye, és majd januárban sajmeggy alanyokat.
a jujuba nem egyszerű kérdés. Sajnos sok helyen magoncokat árulnak. Ezek nagyon későn teremnek,vagy nem teremnek.
Nekem van több típusom. Az egyik sok tősarjat hoz. Amikor kimegyek a kertbe hozhatok egyet. Továbbá most fogok átültetni egy nemes csodát,abból szaporíthatunk is,de nem egyszerű.
Persze cserélhetünk más növényt is. engem mediterrán,fűszer és gyógynövények érdekelnek. Mit cserélhetnénk ?
Üdv
Péter -A mailcímem publikus, jobb lenne ott levelezni.
Köszönöm, egy próbát megér. Néztem a s....berzben egy nagyon nagy példány volt 5000 ft-ért, és közölték, hogy nem tudják a fajtáját, magról szaporították őket. Még azt sem tudták megmondani, kicsi vagy nagy szemű-e.
Kisszeműt már vettem nagyszeműnek álcázva, ezért próbálkozom itt, jobban bízom abban, hogy azt kapom amit szeretnék. Az ötletet köszönöm, mert 900 ft tényleg nem sok érte.
Az anyanövény viszont úgy megsínylette az alapos regulázást, hogy egész évben szabotált; alig hajtott és nem virágzott.
Legtöbbször jót tesz a növényeknek az alapos visszavágás, de ezt is sokszor tapasztaltam már, föleg Passifloráknál. Fogalmam sincs mi az oka, de néha abban az évben már nem is tudják összeszedni magukat, söt esetenként el is pusztulnak. Pl. az én P. Aurantiám az idén végleg odaveszett. Ha esetleg valakinél, akinek adtam, fölösleg keletkezett, örülnék, ha megosztaná.