Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 493

Dönteni lehet, kivitelezni viszont már sokkal bajosabb...)

Előzmény: marmota (490)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 492
Gondolni kell a választóikra is, ugyebár.
Előzmény: oramester (491)
oramester Creative Commons License 2008.03.05 0 0 491
"Elképesztő nagy baromság, de ők megcsinálták."

a vicc az egészben az, hogy ezt nem akarják észrevenni a döntéshozók...
vag ha mégis észrevették, akkor nem értem miért nem lépnek már valamit az ügyben, mert ez így még rövidtávon sem tartható.

környező országokban majd mindenhol 1 kulcs van. mi meg 50% körüli elvonással szívunk...
Előzmény: Or Kán (487)
marmota Creative Commons License 2008.03.05 0 0 490
na, ezért döntöttünk úgy, hogy még mielőtt a nagy gyerekeink érettségiznek, itthagyjuk ezt az országot. Az önfeledten piros táblákkal igenezőknek.
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.03.05 0 0 489
Igen.
oramester Creative Commons License 2008.03.05 0 0 488
slota bácsiék jókat röhögnek ilyenkor.
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 487

Abban, hogy így lemaradtunk a többi, velünk egyidőben csatlakozó országtól, pontosan ez a teljesen félrekefélt elvonási-újraelosztási politika is nagyban szerepet játszott/játszik. Egyrészt, roppant sokat vonnak el a dolgozó emberektől, és rendkívül sokat adnak a here, életükben soha nem dolgozott embereknek.

Elképesztő nagy baromság, de ők megcsinálták.

Előzmény: marmota (486)
marmota Creative Commons License 2008.03.05 0 0 486

Ne beszélj már többesszámban, ha lehet. Ha te segélyből éldegélsz, vagy az udvari klientúra tagja vagy, akkor megértem, hogy többhöz szoktál.

Mi mindketten dolgozunk, nagycsaládosként, 3 gyerekkel, 5 diplomával. És évek óta egyre keservesebben élünk. Mert bizony (ha még nem vetted volna észre) a jóléti rencerváttás óta az adók/járulékok folyamatosan nőnek, enni, ruházkodni, fűteni is kell, egyre magasabb árakon stb. 

Szóval hagyjuk ezt a demagóg általánosítást a sokat adó állambácsiról, amely köztudottan az eu egyik (ha nem a) legmagasabb elvonásával operál. 

Előzmény: Törölt nick (483)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 485
E fölött a kimutatás fölött már rég eljárt az idő. A topik éppen annak apropóján nyílt, hogy a szlovákok lehagytak bennünket - pl. az egy főre eső, vásárlóerő parításon számolt GDP-ben is, de a nettó átlagkeresetek is Szlovákiában ma már jóval meghaladják a magyart.
Előzmény: Törölt nick (482)
s7000user Creative Commons License 2008.03.05 0 0 484

Azért ehhez hozzá kéne tenni, hogy a bevallási adatok alapján készült statisztikák szerint. Ami tudjuk hogy kb annyira mutatja a valódi képet, mint az ókori mondavilág.

Ja igen, mert kelet-Mo-on akkora a jólét. Ajánlanék egy kirándulást arrafelé...

Előzmény: Törölt nick (482)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 483
Ezzel én is egyetértek, éppen azért írtam, hogy nálunk azért is nehezebben viselik a megszorításokat mert a többi kelet-európai országhoz képest többet adott állambácsi, többhöz vagyunk hozzászokva.
Előzmény: M.Zoli (471)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 482

Ebből kiemelve: A GfK kutatóintézet az Új Szó című lap által idézett felmérése szerint ennek ellenére a szlovák polgárok nem lehetnek elégedettek. Éves átlagbérük a 40 uniós ország között mindössze 27., a magyarok 600 euróval, a csehek pedig 800 euróval költhetnek többet egy évben, mint a Szlovákiában élők.
Tovább árnyalja a képet, hogy a fejlett ipar betelepülése csak Nyugat-Szlovákiára jellemző, keleten továbbra is óriási a munkanélküliség és nagy a szegénység

Azért átlagul véve, a szlovákok mégis szegényebbek mint a magyarok...Gazdasági csoda ide vagy oda.

Előzmény: Kazi2 (473)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 481

"A rendszerváltó államok közül hol találod meg a "számlázósdit?"

Konkrétan nem tudom országra lebontani, de hogy az EU-nak a több milliárd euróra rúgó ÁFA-csalások az egyik legnagyobb problémája, az tény.

Előzmény: Kazi2 (479)
marmota Creative Commons License 2008.03.05 0 0 480

"...hogy semmi sincs ingyen, tobbek kozt erre szolgalt a vizitdij bevezetese, amit mostanra eltoroltek." ez olyan, mint itthon a szoci duma. Magyarázd ezt annak, aki kibújt és most is kibújik az adó/járulékfizetés alól. Nem fogja meghatni.

Ha esetleg Szlovákiában is ilyen mértékü lenne az elvonás a még megmaradt aktív rétegen, akkor próbálnád megmagyarázni pluszban még a vizit, tandíj, stb. bevezetést.

Itthon a szocik előtt pl. a gyerekek utáni adókedvezmény is csak az adóból járt vissza, a csp-hez is iskolába kellett járni, stb., stb.

"Ez a marha nagy hazaarulas a politikusok reszerol." kár maszatolnod, ezt a mai helyzetet Gyurcsány és csapata érte/qrta el (ahogy anno bevallotta), bármennyire is igyekszik most kibújni a felelősség alól. Mert a tények tények maradnak; 2002 után rohamosan adósodtunk el, miközben eladtak szinte mindent, amit pénzzé lehetett tenni.

És most sem a szavazóikon 'reformálnak', mert a megemelt segélyekhez/pótlékokhoz nem mernek nyúlni, hanem azt ütik, akit eddig is. Hátha még bírja. 

Hát ez az a marha nagy hazárulás.

Kazi2 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 479

Hát, nem tudom...

A rendszerváltó államok közül hol találod meg a "számlázósdit"?

Én próbáltam utánanézni, de nem találtam ilyesmit.

Máshol is ugyanígy oldották meg a 90-es évek elején a - "kirúglak, majd vállalkozóként visszaveszlek" - a leépítéseket?

Előzmény: Or Kán (478)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 478
A magyar ember ugyanolyan, mint a szlovák, a cseh, a német, stb. ebből a szempontból: ha hagyják ügyeskedni, ügyeskedni fog és nem fog önként és dalolva a vágóhídra menni.
Előzmény: Kazi2 (477)
Kazi2 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 477

Teljesen egyetértek!

Sajnos a magyar ember genetikailag ilyen és nagyon nehéz (lesz?) ebből kigyógyítani. Már Mária Terézia adóit is kerülni próbáltuk...

A magyar "BT-s, egyéni vállalkozós" most azt mondja, hogy azért minimálbérezik, mert sokat nyúl le tőle az állam. De amint ez megváltozna, enyhülne/javulna ugyanúgy minimálbérezne, mondván "végre több marad nekem, hülye leszek az államnak adni..."!!!

Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 476
Jó cikk, köszi. (Bár ez is csak a felszínt karcolja meg.)
Előzmény: Kazi2 (473)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 475

Látszólag megcáfoltál, de igazából mégsem. Ezt írod:

A szlovak ember se nem szorgalmasabb, se nem lustabb alap helyzetben a magyar embernel

Én pontosan ugyanezt mondtam arra a felvetésre, hogy a magyar ember lustább a szlováknál.

Kazi2 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 474

"A szlovák gazdaság mostani felfutását költségvetési konszolidáció, és a szegényebb rétegeket különösen sújtó államháztartási reform előzte meg."

Az egykulcsos, 19%-os százalékos adó nem jött túl jól a 10%-os sávba tartozóknak, mégis meglépték.

Gyakorlatilag mi ezt (a reformokat) már Bokrossal megléptük - vagy legalábbis elkezdtük, de a lényeges elemeket (nyugdíj, egészségügy, oktatás, adók) kihagytuk, nem folytattuk.

Miért is nem????????????????????????????????????

Kazi2 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 473

Ajánlom mki figyelmébe a cikket:

http://www.fn.hu/makro/20080304/uj_csodafegyvere_van_szlovak/

scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.05 0 0 472
Ezt honnan vetted?

A minimálbér 8 100,-Sk.
Az adómentes jövedelem meg 8208,-Sk havonta.

Éves szinten 47 808,-Sk-ig nem kell még adóbevallást sem készítened.
Nincs haláladó - örökösödési, mert az állam azért már egyszer elkérte az adót.

Előzmény: elemes2 (465)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.05 0 0 471

Udv.

Ha a topic temajanal maradunk akkor, meg pont valasz. Keressetek statisztikat arra, hogy Szlovakia lakossagabol hany szazalek a munkavallalo, + hanyan vannak kulfoldon dolgozni, ugyanezt tegyetek meg Magyarorszaggal is.

A magyar gazdasagot kb. 2000-tol egyre inkabb a belso fogyasztas hajtotta, amit foleg a bokezu allam finanszirozott nagymerteku koltekezessel, hitelbol. Mostanra fogyott el a penz.

A szlovak gazdasagot sosem a belso fogyasztas hajtotta elsosorban, es ez ma is igy van. Szlovakiaban a produktivitas jelenleg is nagyobb mertekben no, mint a realberek. Az allam mai populista kormanyaval sem szorja annyira a penzt, mint Mo.-on barmikor. Az emberek sincsenek olyan mertekben eladosodva, mint Mo.-on, pedig eddig kissebb jovedelembol kellett gazdalkodniuk.

Ja, a kedvencem, Szlovakiaban nem reklamoznak agyra fore uzsora kolcsonoket.

Szlovakiaban az emberek megtanultak, hogy semmi sincs ingyen, tobbek kozt erre szolgalt a vizitdij bevezetese, amit mostanra eltoroltek. Szlovakiaban az emberek rajottek arra, hogy mindenert fizetni kell, ezert sokkal takarekosabbak. Magyarorszagon meg fel vannak haborodva az emberek ha valaki felveti, hogy bizony semmi sincs ingyen. Nem egyszer fordult elo velem pl., hogy amikor vonatjegyet akartam venni, akkor az elado furcsan nezett ram, hogy nem kedvezmenyeset kerek.

Van az a kinai mondas, hogy ne halat adj az embernek, hanem tanitsd meg halaszni.

Na itt van a kutya elasva. Magyarorszag megszokta, hogy kapja a halat, kozben pedig elfelejtett halaszni. Ez a marha nagy hazaarulas a politikusok reszerol.

A szlovak ember se nem szorgalmasabb, se nem lustabb alap helyzetben a magyar embernel, csak mas nevelest kapott az allamtol. Egyebbkent mindket nemzet tagjait szorgalmas embereknek tartom eddigi tapasztalataim alapjan. Viszont pl. romannal lustan kivul masmilyennel nem talalkoztam. Ez nem azt jelenti persze, hogy  minden roman lusta, csak en meg szorgalmassal nem talalkoztam.

Udv.

Előzmény: Or Kán (461)
hento Creative Commons License 2008.03.05 0 0 470

A taboranak, a lebutitott millioknak

Akiket le lehet butítani, azok eleve buták. Sajnos a magyarok többsége. Legalábbis nyugathoz képest. Mindíg is az volt. Valljuk be.

Előzmény: don kámízi (468)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 469

"Magyarországon az export több mint az import"

Sajnos ez sem igaz...

Nött a magyar kereskedelmi mérleg deficitje

2008-03-05

A revízió szerint 148,0 millióról 107,2 millióra módosították a decemberi magyar kereskedelmi mérleg deficitjét. Novemberben még 60,6 milliós többletröl adtak számot. (forrás)

Előzmény: Törölt nick (467)
don kámízi Creative Commons License 2008.03.05 0 0 468
Nem a gdp adat valaszt kormanypartot ebben az orszagban. A Partnak egy ellenfele van, az pedig Orban. A taboranak, a lebutitott millioknak meg epp eleg egy ujabb Orban kudarc, ennyivel beeri a panelproletar.

Az meg hogy most eppen Szlovakia torli belenk a cipojet, jovore meg Romania, azutan meg Ukrajna mondjuk, az az ilyet nem szokta erdekelni.

Dugovicskent rantjak le a magyar nemzetet ezek a tetvek a hinarba.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 467

Mert eddig mi előztük be őket.

Nem tudom, mi most egy görbe futásán vitatkozunk? :-))

A gazdaságra sok minden hatással van, nemcsak az autók teljesítményadója;-) Magyarországon az export több mint az import, ez szerintem jó teljesítmény egy energiaforrás-hiányos kis országtól. A mezőgazdaságban nagy a fekete lyuk, az iparunk kevesebb GNP-t ad, mint a szolgáltatás. A nemzeti össztermék a szolgáltatásban a legnagyobb.

Előzmény: Or Kán (461)
Scorch Creative Commons License 2008.03.05 0 0 466
most még lehagy románia és teljes lehet a nemzeti büszkeségünk...
Előzmény: Scorch (464)
elemes2 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 465
fontosabb különbség, hogy szlovákiában nem adómentes a minimálbér.
Előzmény: hento (460)
Scorch Creative Commons License 2008.03.05 0 0 464
és hogy hülye, buta tótoznak a magyarok, most kiderült mégis ki a hülye itten:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!