nekem két fajta is van egyik substral 6N- 3P- 6K arányú összetételes tápoldat szobanövényekhez, a másik WUXAL super levéltrágya 8N- 8P- 6K arányú tápanyag összetételes. melyiket javasoljátok vagy inkább vegyek más arányosat?
A banánnal nem tudsz semmit csinálni, de a macskákat neveld meg, és valahogy tartsd távol tőle. Kihajt középről, csak egy kicsit később lesz nagy, esetleg egy kis tápoldattal meglocsolhatod.
Szia kérdésem lenne.Ensete Ventricosum "Maurelli" - abesszin szaporítása képeit raktad fel mert most kipróbálhatnám mert a macskák az éjszaka letörték és nem tudom lesz-e még belőle valami. Nem kell be kenni valamivel a tetejét vagy meglocsolni mármint valami serkentővel vagy kihajt a közepén magától? SEGÍTS!!!!
Lehet, hogy a topiktársak megvetnek érte, de létezik a straklnál, a Pálmaligetnél, a Rappai kertészetben és számos helyen, még válogatni is tudsz. Tegnap rendeltem magot, de választék bővében lehet pl. Angliából is venni, különféle nagy fajtákat.
Ma kibontottam az egyik csoportot, ott két vagy három tő volt egymás mellett. A sok rohadó gyökér mellett voltak fehérek is, így igen, bizakodó vagyok. A "nagy", a valszeg Sikkimensis töveket nem bántom, meglátjuk, mit hoz a holnap. Mindenesetre ma kiültettem azt a két tövet, amelyeket tavaly cserépben hagytam, így a kert nem marad banán nélkül, de nagyon bízom a nagy tövekben.
Korábban volt már télálló banánom, az rendre május vége felé vagy kicsivel később bújt elő, aztán egyszer nem bírta a telet és kihalt. De az a telken volt.
Köszi mindenkinek, örülök, hogy nektek is tetszik a kert. Ősszel megvárom míg elfagy a levele, és utána csomagolom be. A törzsek körül nincs semmi, csak levegő. Pont ez a lényeg, így a földből feláramló hő nincs elzárva a törzstől. Ezután, ha kívülről jól lett szigetelve, akkor belül nincs -2, -3°C-nál hidegebb, még a legkeményebb éjszakákon se. 2008-2009-es télen is így takartam, akkor 20 cm-es törzsről indult, és ekkora lett őszre.(kép) Ezen a télen 165 cm-es törzset hagytam meg, most 195 cm-nél tart. Kíváncsi vagyok mekkora lesz, mert ilyen nagy törzzsel még sosem próbálkoztam.
Mindenesetre ne hagyd kiszáradni a környékét. Lehet hogy maradt benne élet. Én egy hónapig még biztosan nem mondanék le róla. Pl. az abessin banánom megadta magát Januárban, azt hittem nincs benne élet. Áprilisban kellet a cserép más növénynek és kiborítottam a földjét. A föld már teljesen kiszáradt. Akkor vettem észre, hogy van még fehér gyökere.
A kiültetett cserepes banánom úgy néz ki, mégis megmarad. :-) Az idén nem várok őszig, amint lehet beültetek egy sarjat cserépbe és télre viszem a szobába. A cserepes banán nálam a "biztonsági" banán, hátha a kinti elfagy.
Lehet, hogy elböktem a banánjaimat? Himalaya giant és Musa basjoo fajtáim vannak (voltak?) kint teleltetve, de teljesen földig visszavágva. (Fene tudja, hol olvastam ezt a "tanácsot") Kihajthat még valami? legalább valami sarj a növényeimből? Mi a véleményetek? Mit tegyek, öntözzem-ne öntözzem?
El vok ájulva a banánjaidtól!!!!Megkerestem,elolvastam azt,ahogy telelteded őket,csak egyvalami nem világos.Mégpedig az,hogy hagyod,hogy lefagyjon a levele az első fagyokban,vagy még előtte levágod őket,és azonnal elkészíted a takarást körülöttük?A törzseket semmivel nem takarod közvetlenül(se lomb,se zsákvászon),és mégis így megmaradnak -10 C fokon??
Sziasztok itt még nem jártam csak a (Pálmák cikászok....)-nál. Nem tudom hogy lehetne-e de nem tudna valaki küldeni nekem musa basjoo banán hajtást nem ingyen kérem de ha lehet ne olyan drágán mint a boltokban meg a neten mert ha lenne annyi pénzem onnan rendelném vagy venném de sajna nekem ez jutott nagyon hálás lennék érte mert én már nagyon vágyom rá hogy olyan szép legyen az udvarom mint nektek meg hát a banán is. Gyönyörű volt az a banán a képen (KOJONÓ)-nál. Előre is köszönöm a választ bárkitől is érkezne.
Valószinüleg azért jönnek nálam jobban a sarjak,mert egyik anyatő sem indult meg.A tiéd meg így gyönyörű ahogy van.!Szerintem a nyár folyamán hozza majd a sarjakat.