Köszi,szóval nekem ez nagyon tetszik,próbálok szerezni egyet,habár vagy öt kertészetben jártam ,már nem volt.De még próbálkozom és visszaolvasva ,egy csomó hasznos tanácsot is megjegyeztem.Mindenkinek szép napot!
Mindenkinek köszönöm a választ! Nagyon szép fotók! Sajnos a Nigrám az idén nem hajtott ki,valószínű a talaj nem tetszett neki,két éve volt nálam. Szóval akkor a Rusticát fogom kerseni,nagyon szép a virágkehely formája is,mert az se mindegy.
A Soulangiana a Lilliflora és Yuláni természetes hibridje kb.200 éves.Oltással és gyökereztetéssel történő szaporitás alapján nem fiatalodott meg.Különböző magvetéses szelekciók alapján nagyon sokfajtát szelektáltak ki.
Igy szelektálták ki a Soul. Lennei.-t
A lennei elszigetelt magvetéséből szelektálták ki a Rustika Rubrat.
Szerintem A rustica lilásabb és elenállóbb, mint a Lennei.
Szinárnyalatokban eltérhet a klimától,talajtól függően.
Remélem nekem is sikerülni fog életben tartani.Nagyon sajnálnám.A Ra.-nál nagyon rendesek egyébként.Vettem1 pink banánt.Nem hajtott ki,adtak helyette másikat.
Sziasztok! Örülök,hogy megtaláltam ezt a topikot,mert én is Magnolia kedvelő vagyok,látom vannak tapasztalatok,kérdezném tőletek,hogy a Soulengianakból a Rustica Rubla,vagy a Lennei a sötétebb,mert én a sötétebb lilásat keresem,mert világos rózsaszín van az Alexandria,éppen most virágzott el. Lenneit azt láttam a kertészetben volt rajta három virág,elég csenevész volt és nem tudtam eldönteni,mivel nem volt,hogy vajon nem sötétebb-e a Rustica vajon? Akinek van esetleg,talán tud segíteni...nagyon szépeket láttam itt,gratulálok!
Köszi. Az biztos, hogy Magnólia Grandiflórád van, csak azon belül is több fajta lehet. a leveléről lehet megkülönböztetni. Nem akarlak elkeseríteni, de a Ra... vásárolt krampuszka is és nála is tönkre ment a fa, csak nagyon nehezen tunta életre kelteni. A topic elején olvashatsz róla.
Szia begyo! Hasonló problémával küzdesz, mint én. Olvasd el Flower2 (2028) válaszát az én esetemre. Én megbízhatónak ismert kertészetből vásároltam, volt a fácskán címke is, az ismert nagy fehéres, rózsaszínes virágú képpel. Remélem jövőre több szerencsével járunk virágzás ügyben. Mást nem nagyon tudunk tenni, várunk.
Nálatok a Soulangiának most milyen álapotban vannak a levelei? Aze nyém nagyon-nagyon lassan, de bontakozik, talán senki más nem látná, de én észlelem a változást. Sajnos ez még nem jelent azonban semmit. Láttam én már olyat, hogy kibontotta az új leveleit, aztán dobta föl a talpát.
Közben megnéztem mit ír a Rappai róla.Örökzöld tulipánfa,fehér citrom illatú viaszos virág,melyet késöbb díszes,tobozszerő termés követ kikandikáló piros magokkal.Ezért nem tudom milyen fajta:-)
Gyönyörű a fád!!!!!!!!Sajnos nem tudom milyen fajta.Rappainál vettem ősszel.Fehér tenyérnyi virága van elvileg.Van1 másik is.Ő már 3 éves.Apró fehér virágai voltak első évben.Idén már nagyobb rózsaszínűek lettek.Azt gondolom tartási hiba,pedig Rhodorendro táppal locsolom.:-(A 3.at most vettem,nagyvirágú rózsaszín.Ő még cserépbe csücsül.Még nem döntöttem el hova ültessem.Nálunk ez nem egyszerű feladat.Építkezünk+kutyák is vannak.
Sziasztok! Én új vagyok a pályán,még soha nem volt magnólia fánk de az Anyum nagyon szeretett volna egyet.Tavaly vettem is neki egy1.20-as kis bokrot,amin már zöld levelek voltak.Szépen cseperedik,jól megfogta a talajt,de idén nem hozott virágot.Rendszeresen feltöltöttem savanyú földdel,és tőzeggel a földet ,de igazából sokat nem értek hozzá.Nem beteg,gyönyörű hatalmas leveleket hozott és rengeteget,de virágot nem?A talaj nálunk elég agyagos de neki rendesen előkészített gödröt ástam ültetésnél és savanyú földet tettem még köré is! Tudnátok segíteni?? Előre is köszi!
Ennek igazán örülök!:-) Ki ne ásd!!Kezdhetné elölről a begyökeresedést. Parducbogyonál meg nálam sincsen védett helyen. Melyik fajta Magnolia Grandiflórád van???
Sziasztok!Úgy néz ki megmaradt az "örökzöld"Magnoliám.Teljesen kopasz lett.Az ág végi rügy lett nagyobb,ebből gondolom.Kb.másfél méteres.Szerintetek mennyi idősen fog virágozni?Ezen a télen majdnem elfagyott,pedig nem is volt hideg.Ássam ki tegyem védettebb helyre,vagy jövőre már edzettebb lesz?
Köszönöm! Igazából csak némi vigaszt szerettem volna, mert úgyse csinálok most vele semmi különöset, várok. Azért vettem rhododendron tápot. Amúgy virág nélkül is nagyon kis mutatós bokor, de az ember nem ezért vesz magnóliát.
Valószinü magvetésből nevelt bokrot sikerült vásárolnod.
Elképzelhetően jövőre virágzani fog , amit már ősszel Látni fogsz, mert a binbó már ősszel megjelenik.Megvan az esélyed ,hogy különleges szinü magnóliád legyen.