Keresés

Részletes keresés

ati79 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 580
Biztos repeat:track-re van állítva a lejátszód...bocs;-)

Amúgy nem lett rossz ez a feldolgozás.
Előzmény: Patreides (577)
Patreides Creative Commons License 2008.05.04 0 0 579
Hm, ezen a borítón felirat biztosan nem itt középen lesz, hanem vagy legfelül, vagy legalul. Már akkor éreztem, amikor feltettem hogy valami így nem OK.
Ezért is nem velem terveztetnek CD-borítókat, gondolom. :)
Előzmény: Patreides (576)
Patreides Creative Commons License 2008.05.03 0 0 578
Úgy néz ki, a turné szeptemberben átugrik egy hétre Dél-afrikába is.
Ott hat koncert, nálunk nulla. :(
Persze, ezek a döntések mind pontos felméréseken alapulnak.
Olaszoknak, szlovéneknek egy, osztrákoknak kettő, lengyeleknek három... stb.
Nekünk meg egy se.
Bár az azért a Dramatico-n is múlik, hogy hol menyire népszerűsítik a "terméküket".
Csak éppen mi kicsi piac vagyunk, így is, úgy is.
Meg amúgy sem szeretünk CD-t vásárolni, inkább "megszerezzük" a dalokat.
A "kelet-balkán" még mindig errefelé kezdődik.
Patreides Creative Commons License 2008.05.01 0 0 577
Meg tudja valaki magyarázni, miért hallgatom ezt meg minden nap legalábbb kétszer? :)
Katie Melua - Kozmic Blues (Live in Montpellier, 2008, Janis Joplin cover)
Patreides Creative Commons License 2008.04.29 0 0 576
Katie Melua - What I Miss About You
Patreides Creative Commons License 2008.04.29 0 0 575
Én "csináltam", de nem találomra választottam ki a képet. A Pictures albumon valójában szerepel egy-egy kép minden dalhoz, és eddig a single borítókhoz mindig azt a képet választották, csak a feliratot kellett rátennem, mert az eredeti képen az még nincs rajta.
Egyébként Barbara most írta a Meluaword fórumon, hogy a legújabb pletyka szerint a Ghost Town lesz az új single a briteknél és mindenhol máshol is, kivéve Németországot, Ausztriát, és Svájcot, ahol mégis a What I Miss About You-t adják ki. Ez már csak azért is furcsa, mert Wolfgang éppen tegnap írta, hogy amikor pár napja ott volt, ahol Katie-nek az osztrák lemezcég átadta az aranylemezekért járó elismerést, azt hallotta, hogy Ausztriában egyáltalán nem adnak ki single-t Katie-től, csak albumokat.
Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ghost Town, WIMAY, esetleg mindkettő (az egyik "itt", a másik "ott").
A WIMAY ilyen erősen korlátozott kiadása is jobb lenne, mint a semmi, de még ebben is kételkedem. A brit listán így aztán semikképpen nem lenne ott, a német slágerlista meg engem különösebben nem hat meg, szóval...
Előzmény: Daderth (574)
Daderth Creative Commons License 2008.04.28 0 0 574

"Patreides:

Though, a cover like this (my version!) would be worth a CD release. "

Ezt te csináltad? :)

Daderth Creative Commons License 2008.04.28 0 0 573

Na ne na ne na ne.

Minden rajongó jól beleéli magát, aranyosan, naivan: hát milyen lesz a videóklip? Hát milyen lesz a kislemez?

És lefújják.

Amúgy köszönjük Patreides az infót :)

(A Ghost Town egy elmerengős, gyönyörű szám, talán még a WIMAY-nál is jobb, de kérem...)

Patreides Creative Commons License 2008.04.28 0 0 572
Szinte lefogadtam volna, hogy Mike Batt az utolsó pillanatban lefújja a WIMAY single megjelenését. Ne is próbáljuk megváltoztatni a világot, inkább alkalmazkodjunk hozzá. Hiszen milyen jól bevált ez a taktika az előző két single-nél is, ugye. ("Mary Pickford", "If The Lights Go Out" ).
Azt hiszem, most azért többen padlót fogtak, nem utolsó sorban Andrea McEwan. De annyi pozitív változás már van, hogy a "Pictures"-ről eddig kiadott dalokat mind Mike Batt írta (szerzői jogdíjak!), most legalább a zene Katie-től származik.
Kellemes kis dal, egy kellemes kis várható 50-80. hellyel a brit single listán.
És marad a kialakult "unalmas kellemes édeskés Katie" kép a médiában.

Katie Melua - Ghost Town (single)
Patreides Creative Commons License 2008.04.20 0 0 571
De ilyenkor nem tud tisztán, szépen, pontosan énekelni. Ugyanez van pl. a Mockingbird Song című számnál is. Élőben nem érdekes, ott a hangulat a lényeg, de ha valaki csak a koncert hanganyagát hallgatja, elég zavaró lehet. Ilyenkor Katie ugyanolyan, mint Madonna, Britney, és a többiek, akik a koncerten elég sokszor hamisabbak, mint a studióban. Csak Katie esetében ez feltűnő, mert régebben pont arról volt híres, hogy képes volt jobban elénekelni a dalait élőben, mint az albumon lévő verzió. 2006-tól ezt feladta kicsit, és az ilyen daloknál inkább a hangulatteremtésre megy rá. Persze, ha egy szál gitárral énekel, ma is ugyanolyan pontos tud lenni.

Egy mostani tévé riport:

Katie Melua DW-TV report 2008 (AVI 25 MB)
Előzmény: Daderth (570)
Daderth Creative Commons License 2008.04.20 0 0 570

Igen, Katienek kevés tombolós száma van, de az On the Road Again-kor mindig ugrál, meg minden, olyan aranyos:)

Patreides Creative Commons License 2008.04.19 0 0 569
Éppen most olvastam az első post-odat.
Ezek szerint már legalább hárman regisztráltunk ott ("solva"-val együtt).
Itt szoktak az újonnan regisztráltak beköszönni, ha nem csak olvasgatni akarnak a későbbiekben:

http://meluaworld.com/viewforum.php?f=15

Bár persze ez nem kötelező.

Éppen a párizsi koncert audio anyagát hallgatom, azért az OTRA DVD croydon-i koncertje verhetetlen.
Katie a mai hangját már nem kontrollálja olyan tökéletesen, mint akkor az akkorit.
Főleg amikor a zenekarral kísérve kifulladva ugrál a színpadon, hangulatot teremtve, de megpróbál azért énekelni is közben. :)

Előzmény: Daderth (568)
Daderth Creative Commons License 2008.04.19 0 0 568

Na, regisztráltam, és máris szimpatikus ez a fórum, mert mikor bejelöltem, hogy Magyar, magyarul jött ki az "elfogadod-e, hogy" dolog, meg a regisztrációs felület. :)

Daderth Creative Commons License 2008.04.19 0 0 567
Bocsánat, Patreides, félrenyomtam a neved [:
Daderth Creative Commons License 2008.04.19 0 0 566

Patriedes, neked is jó szerintem az angoltudásod, arra legalábbis biztosan, hogy leírd, szereted Katie-t.

Én is írok majd :) "Mentsük meg a magyarok becsületét" ez tetszett :D

Patreides Creative Commons License 2008.04.17 0 0 565
Sok infó? Egyszerűsítek: telepitsd fel a GOM Playert. :)
Ha az nem lenne elég, ráérsz a továbbiakon gondolkodni.

Vasárnap este a rotterdami Ahoy-ban felvették Katie koncertjét, valószínűleg a Pictures őszi Special Edition kiadás DVD mellékletéhez. De ha egy különálló koncert DVD lenne (mint az "OTRA" DVD volt), azért az se lenne rossz.
A koncert végén Katie bejelentette a közönségnek, hogy most akkor újra elénekel két dalt, mert most szóltak neki, hogy a Crawling Up To Hill és az I cried For You felvétele nem sikerült. És elnézést kért a közönségtől, hogy újra meg kell hallgatniuk ezt a két dalt. :) :)

Ja igen. Ha valaki úgy érzi, hogy szeretné demonstrálni, hogy Katie Melua nálunk is ismert, és sokan szeretik is, jó lenne, ha regisztrálna a meluaworld.com-on. Kellene már oda valaki Magyarországról is, aki képes hozzászólni a témákhoz, és nem csak olvasgatja az angol nyelvű hozzászólásokat, mint én.
Ha Katie egyszer arrafelé jár :) , és majd látja, hogy vannak magyarok is a fórumon, akik oda irkálnak, talán elhiszi, hogy itt nálunk is érdemes lenne egyszer koncerteznie.
Nem igaz, hogy nincs itt senki, aki kicsit jobban tud angolul, mint én, és képes angolul érthetően és viszonylag korrekten kifejezni a gondolatait - ellentétben velem.
Vannak ott, britek, németek, hollandok, franciák, lengyelek, vannak Kanadából, Dál-afrikából, Dániából, Ausztriából, Svédországból, Olaszországból, mindenhonnan.
Viszont egyetlen olyan sincs, akinek olyan kevés angol tudással, mint az enyém, lenne képe - ha röviden is - "hozzászólni" néha.
Még szerencse, hogy a britek olyan türelmesek és udvariasak. Úgy értem, hogy csak magukban röhigcsélnek. :)

Szóval meg kellene menteni a magyarok becsületét. Ha esetleg lenne vállalkozó...

MeluaWorld (The Unofficial Katie Melua Forum)
Előzmény: Daderth (564)
Daderth Creative Commons License 2008.04.17 0 0 564

Köszi a sok infót, idővel megemésztem, megértem, meg minden :)

http://www.brightcove.tv/title.jsp?title=626993331

Ezt már lehet, hogy láttátok, de itt... (most jön az ömlengés) olyan gyönyörű szerintem. És a végén... He-he, mond az orosz barátainak egy üzenetet, utána meg mondja, hogy igazából nincsenek is orosz barátai :)

Jáááj, beteges rajongó vagyok.

Patreides Creative Commons License 2008.04.17 0 0 563
A FLAC egy veszteségmentes audio tömörítési formátum. (Az mp3 veszteséges.) Ha nincs a gépen telepítve a FLAC-hez való kodec, akkor is érdemes megpróbálni a GOM Player-t, vagy a VLC media player-t, mert ezek saját kodec könyvtárat használnak.
A video fájlok esetében is.
A GOM Player-nél a lejátszáshoz a megnyitásnál a "*.* All files"-t kell választani.
(A VLC player-nél meg ez a default beállítás.)

GOM Player

VLC media player

Nekem mondjuk fel van telepítve a K-Lite kodec pack Full verziója, így nem nagyon van a gépen kodec probléma.

K-Lite kodec pack

De a GOM Player (és kevés kivételtől eltekintve a VLC player) enélkül is szinte mindent lejátszik, a kodec-ek szinte csak az audi-video fájlok konvertálásához kellenek, ha ezek a lejátszók fent vannak.
Bár arra azért kíváncsi lennék, hogy például az ffdshow nélkül (amit a K-Lite szintén feltesz), ezek a lejátszók hogy viselkednének.
Remélem, akkor is lejátszanának szinte mindent.

Azután ott van még az Mplayer és a Media Player Classic.
Nálam azt a fájlt, amit még a VLC sem játszott le, a GOM Player, és ez utóbbi kettő közül az egyik azt is lejátszotta.
Előzmény: Daderth (562)
Daderth Creative Commons License 2008.04.16 0 0 562

Mi ez a flac? Nem játssza le,  vagyis társítást kér, mondom legyen a Médiapléjjer, de...

Szerencsétlenkedéseimért bocsánat, de a letöltést követően mit tegyek?

Patreides Creative Commons License 2008.04.16 0 0 561
Az arcfelismerő programot kipróbáltam Katie különböző portré-képeivel.
Az egyik képe alapján a program szerint 70%-ban Yoon-jin Kim-re, és 64%-ban Javier Solana-ra hasonlít.
De egy másik képénél kidobta Judy Dench-et és Angelina Jolie-t is, mint Katie kiköpött mását.

:) :)
Előzmény: Daderth (559)
Patreides Creative Commons License 2008.04.16 0 0 560
"Your download link is below."
De nem úgy alatt, hanem a lap aljára utalnak, hogy lejjebb, lentebb.
Akkor itt letekersz a lap alja felé a "Free download"-hoz, arra ráklikkelsz, az így megjelenő oldalon beírod a megjelenő négy betűt, és Enter (így igazolod, hogy nem robot vagy, hanem ember). Ezután egy új lapon megjelenik a "Begin download", ide kell kattintani, és mehet a letöltés.
Előzmény: Daderth (559)
Daderth Creative Commons License 2008.04.16 0 0 559

Unalmamban megcsináltam ezt a "tesztet". Elvileg a vonásokat nézi meg az arcon. Muris :) Leginkább Gandhi hasonlít rá... :D

http://www.myheritage.hu/arcfelismeres amúgy, ha valaki kedvet kap :)

Hogyan kell letölteni ezeket a fájlokat, amiket a filefactory.com-ra töltesz/töltenek fel? Ott van, hogy "your downloading link is below", de nekem nem lehet rákattintani. Szerencsétlenkedek...

Patreides Creative Commons License 2008.04.16 0 0 558
Mondjuk a "hozzászólás" kifejezés kicsit túlzás, de ezek a britek roppant türelmesek az angolul makogni próbáló külföldiekkel. Időnként - gondolom - udvariasan magukban röhögnek. :)
Viszont - ha valakit érdekel - a fórum gazdái létrehoztak egy idegen nyelvű zugot a MeluaWorld fórumon, itt mindenki a saját anyanyelvén írhat, ha van legalább egy másik valai, aki elolvassa. :) A regisztráció után hozzá kell adnod magad az idegen nyelvű csoporthoz, és akkor láthatod ezt a subforumot. Egyelőre csak kisérleti jelleggel működik, szerintem nem is lenne jó, ha mindenki a saját kis csoportjában beszélgetne, a fórum többi része meg maradna a briteknek.

Mr.Lunatic fotója, 2008.04.14. Brüsszel, "Kozmic Blues":

Katie Melua - Kozmic Blues 20080415 a.
Katie Melua - Kozmic Blues 20080415 b.
Előzmény: RhB (557)
RhB Creative Commons License 2008.04.15 0 0 557
Gondolom semmi közöd az ott hozzászóló Patreides-hez... :-))) (Aki - mit ad isten - pont Budapesten lakik.)
Előzmény: Patreides (554)
Patreides Creative Commons License 2008.04.13 0 0 556
Előzmény: Patreides (552)
Daderth Creative Commons License 2008.04.13 0 0 555
Hát, sok sikert neki. :)
Patreides Creative Commons License 2008.04.13 0 0 554
Patreides Creative Commons License 2008.04.13 0 0 553
Képeket nem rakok fel a turnéról, hiszen ilyeneket (mint ez), az alábbi linken mindenki találhat. Meg élménybeszámolókat is. :)

MeluaWorld - Beszámolók, képek a 2008-as turnéról

Ja, igen. Úgy néz ki, hogy Andrea McEwan 2006-ban váltott, és sikeres ausztrál sorozat-színésznőből énekes-dalszerző lett, Katie Meluával ír dalokat, a Dramatico a nyáron akarja kiadni a lemezét, és ő lép fel Katie előtt a mostani turné koncertjein.
Azért volt kétséges, hogy egy vagy két személyről van szó, mert az egyik cikkben 25 évesnek írták, miközben az IMDB-én 1978-as születésűként szerepel. Viszont minden más fellelhető adata egyezik, tehát most már nincs kétség: ez az Andrea az az Andrea.
Vagy két Andrea McEwan van, ikrek, és mindketten sikeres ausztrál színésznők, mindketten ugyanazt a színészakadémiát végezték, és amikor az egyikük áttelepült Angliába, a másik is abbahagyta a tévésorozatokban való szereplést. Ez azért nem túl valószínű. :) :)
Egyébként is ez Ausztráliában megszokott, ott van Kylie Minogue, vagy Natalie Imbrughlia, akik szintén ezt az utat járták, tévésorozatokban színésznők voltak, utána, vagy közben énekesek lettek.

Andrea McEwan - IMDB

Andrea McEwan - MySpace

Andrea McEwan, a színésznő

Katie Melua 2008
Patreides Creative Commons License 2008.04.13 0 0 552
Patreides Creative Commons License 2008.04.13 0 0 551

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!