Keresés

Részletes keresés

fan_fan Creative Commons License 2006.03.06 0 0 462

- Köszöntsétek egymást a béke jelével !

- Legyen békesség köztünk mindenkor !

 

Haltársak vagytok, vagy politikusok ? Ha mindkettő, az bonyolult.

Előzmény: TTAMAS (461)
TTAMAS Creative Commons License 2006.03.06 0 0 461

Egyébként mi a ráknak kötekedsz?

 

Nem tudom, tényleg disznóvadász vagy vagy csak véletlenül ez a nicked.

 

Ívási időben csukát fogni olyan, mint márciusban malacos kocát lőni. Tilos, is, meg illetlen is...

Előzmény: Boarhunter (444)
Dydand Creative Commons License 2006.03.06 0 0 460
Én szerettem volna reagáni az írásodra, de végülis elmaradt (magyarán neked van igazad, nem reagáltam:)
Amit pedig írni szerettem volna: az, hogy szereted a halat dícséretes. De miért azzal töltöd az idődet, hogy egyik étteremből a másikba mész halat kóstolni (és utána ledöbbenni, hogy ez aztán nem volt az igazi), ahelyett, hogy magad vennéd kezedbe a sorsod (khm:) és készítenél magadnak ínycsiklandó halételeket? Magad uram, ha szolgád nincsen alapon?
Üdv: dy
Előzmény: oiuz (459)
oiuz Creative Commons License 2006.03.06 0 0 459

Drága Barátaim!

Kedves Boarhunter!

 

Nagy örömömre szolgál az, hogy még tudod mozgatni az újaidat,és tudsz nekünk írni az intenzívről! (hogy a halas témához is kapcsolódjak: ha a csini nővérke köppenye alól halszag árad, akkor ne csapkodj a fenekére, mert az áru nem friss.... (( Én kérek elnézést a rossz erőltetett viccért! :))))))   )))

 

Ebbe az örömbe azért vegyül némi üröm is...

az hogy a halas kalandjaimon melyeket leírtam senki sem sajnálkozott az egy dolog, rendben van, én vagyok a topiknyíitó, ehhez képest keveset írok ide, és még akkor is panaszkodom és így mindenki útál... OK nem haragszom, de hová lesz fogyasztói társadalmunk varázsa, hogy senki sem reklámoz egyetlen halas éttermet sem??????????

 

Újra felszólítok mindenkit, hogy írjatok halas éttermekről, különben káromkodni fogok.....

például:

PERKELE

Jummala Utta

 

Ilyenenket fogok írni, és ezt vehetitek fenyegetésnek is....

 

Mindenkinek jó hetet!

afSiH

 

oiuz

Előzmény: Boarhunter (458)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.06 0 0 458
Még megvagyok...tök csinosak a nővérkék itt az intenzíven, csak a kaja nem túl változatos... :-)))
Előzmény: kulináris kóstológia (456)
Dydand Creative Commons License 2006.03.06 0 0 457
Szia Kulináris kolléga!

Örülök, ha van az ízlésünkben azonosság és hasonlóság, mert én szeretem amit készítek :)))

Sokrétű lennék? No de miért? Mert éhes vagyok és szeretek változatosan jóllakni és ehhez nem riadok vissza attól, hogy el is készítsem, nota bene ki is találjam az éppen fogamra való recipéket?:)

Ajka ősi halászváros, igen, azt viszont ne feleddd, hogy első 3-3,5 évtizedemet Szexárdon éltem, ami azért jóval közelebb van Bajához és a Dunához is, nem beszélve arról, hogy arrafelé SOKKAL több halat fogyasztanak, mint a Bakony környékén (bár már mérgezem a környezetemet a halevéssel:)))

Üdv: dy
Előzmény: kulináris kóstológia (454)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.03.05 0 0 456

Szia Boar!

 

>Ha holnap nem írok, akkor ettől döglöttem meg...de nagyon király lett...

 

... Ma már holnap van!.........................................................................?

Üdv.!

 

Előzmény: Boarhunter (452)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.03.04 0 0 455

:)))

Ha holnap nem írok, akkor ettől döglöttem meg...de nagyon király lett...

 

Maradjunk ennyiben: a MA lesz a holnap tegnapja, tehát legyen a Királyság! 

Előzmény: Boarhunter (452)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.03.04 0 0 454

afSiH!

:)))))

Kalapomat MLM Tisztelt Halászvárosod, - 1ben főzőcskézős karaktered - előtt (is), ízlésünkben van azonosság, de tanulnivaló(m) is... 

Honnan-e sokrétűséged?

 

Üdv.: kulináris

Előzmény: Dydand (450)
Dydand Creative Commons License 2006.03.04 0 0 453
Oks:)
Előzmény: kemese (451)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.04 0 0 452

Mint alant elpityeregtem, csuka híjján vettem egy kis garnélát. Ma este jött el az ideje, hogy valami ehetőt varázsoljak belőle.

Egy fél vajat felolvasztottam, jócskán szórtam bele apróra vágott fokhagymát, majd tíz percig pároltam, pirítottam benne a rákocskákat némi sóval, borsal meghintve kevés citromlé kíséretében. Aztán ráborítottam a tegnapról maradt pároltrizst, egy kis házi paprikakrémmel megszineztem, beleütöttem két tojást és összeforgattam. Utána ment az egész a sütőbe reszelt sajtal jócskán meghintve és szép pirosra sütöttem.

Ha holnap nem írok, akkor ettől döglöttem meg...de nagyon király lett...

kemese Creative Commons License 2006.03.04 0 0 451
Biztos, legalábbis az van ráirva :o) és olcsó se volt.
Előzmény: Dydand (449)
Dydand Creative Commons License 2006.03.04 0 0 450
afSiH!

Igen, Kulináris kolléga, Ajka híres halászváros :)))))
Gyufatészta hozzá tartozik a halászléhez, a paszírozós nem az én műfajom. A húslevest sem szoktam tészta nélkül és paszírozva enni, de -természetesen- nem is ítélem el aki így eszi a halászlét. Úgy sem rossz, számomra viszont a gyufatésztás az igazi.

Üdv: dy
Előzmény: kulináris kóstológia (448)
Dydand Creative Commons License 2006.03.04 0 0 449
Biztos tonhal és nem tőke? Ebben a topikban utánaolvashatsz, sőt: több jó recipét is találsz a haladhoz:)
Előzmény: kemese (446)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.03.04 0 0 448

afSiH!

HALRA FEL! :)

Szia Dy!

 

Aki a halászlét gyufatésztával (is) szereti, rossz szakácsember nem lehet!:-)))

Számomra ez annyiban érdekes, hogy Ajka városa távol lészen a bajai Dunától,

s mégis-mégis domináns a gyufatésztával tálalt halászlé - legalábbis szokásjogod szemszögéből +tapasztalva!:-)))

 

Egyébként tényleg sajnálom, hogy ennyire nem tudunk halat enni, illetve ennyire nem szeretjük a halat.

 

Érdekes, 'mit felvetettél!

Családon belül tényleg szeretjük a halat, s mégis ritkán készítjük, de ennek konkrét okát megnevezni, behatárolni nem tudom annak ellenére sem, ahogy Te is mondod:

   

a halat ezerszer változatosabban el lehet készíteni a halászlénél:)

 

Tapasztalatból mondom: a halak elkészítése 1szerű, gyors, könnyű étek bármilyen körettel is, s mégsem olyan sűrű "ételvariáció" asztalunkon, mint amennyire lehetne! ! !

 

Pedig micsoda finom a HAL, bármely HALformációban készítve is!:-)))

 

afSiH!

HALRA FEL!:)

 

Üdv.: kulináris

Előzmény: Dydand (445)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.04 0 0 447
Csodálatosan néz ki, máris megéheztem.
Előzmény: Dydand (445)
kemese Creative Commons License 2006.03.04 0 0 446

Van a mélyhűtőmben kb. 0,5 kg tonhalfilé. Szeretnék ötleteket kérni az elkészitésére-lehet grillezés is. Komplett kaja érdekelne, tehát milyen köret esetleg mártás illik hozzá.

Számitok rátok halevők!

 

Dydand Creative Commons License 2006.03.04 0 0 445
Sziasztok!

Hát jó, akkor beteszem a képet. Finom volt, mára csak egy kis kocsonya maradt belőle, de már az is a hasamban figyel:)

Egyébként tényleg sajnálom, hogy ennyire nem tudunk halat enni, illetve ennyire nem szeretjük a halat. A statisztika (2-2,5 kg hal/fő/év) elszomorítró, nálam ez 1 kg/hét, minden más- vagy harmadnap halat eszek. Szoktam fagyasztott tengeri halakat is enni, de 80%-ban friss, élő halat vásárolok és azokat dolgozom fel. Fagyasztva tengeri herkentyűket szoktam venni, egyszerre nagyobb mennyiséget, hogy legyen "mihez nyúlni" otthon, ha megkívánom, így mégtöbb hal és halas ételvariáció készíthető.

Mielőtt még valaki rákérdezne, halászlét havonta-kéthavonta egyszer szoktam enni, a halat ezerszer változatosabban el lehet készíteni a halászlénél:)

fan_fan: igazad van, kevés kép van fent. Én általában igyexem fényképezni, persze nálam is előfordul, hogy elfelejtem. De más képeit is szívesen nézném :)

Szóval: HALRA FEL! :)

Üdv: dy

Halászlé tésztával
Előzmény: fan_fan (443)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.04 0 0 444

Tudom, hogy sehol nem nevelnek csukát. De az olyan feneette jószág, hogy mégis van... Más tógazdaságoknál is lehet csukát kapni, a karácsonyi mennyiséget is ilyen helyen vettem. Emléxem olyanra is, amikor a tescoban árultak...azt se egyenként csipegették össze a Duna-holtágakon vagy a kubikgödrökben.

 A halászati törvény pedig termelő tógazdaságokra és intenzív telepítésű vizekre nem vonatkozik...

Egyébként mi a ráknak kötekedsz?

Előzmény: TTAMAS (442)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.04 0 0 443

Jó halat kívánok !

 

Gondoljuk, hogy fényképezd légyszi, a fotók általában minden topicot feldobnak. Utóbbi időben nagyon kevés fotó kerül be, bár korábban sem hemzsegtek.

Haltársi üdvözlettel: fan_fan

Előzmény: Dydand (440)
TTAMAS Creative Commons License 2006.03.04 0 0 442

A Halászati Törvény a Balatoni Halászati rt-re is vonatkozik. A tavukra is.

Egyébként csukát sehol sem nevelnek. Nem eszik tápot...

Előzmény: Boarhunter (441)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.03 0 0 441

Örülök, hogy nem volt csuka a boltban. Azok most ívnak, tilalom van rájuk. Persze, ez a rapsicokat nem érdekli. :((

 

Ezeknek a boltosoknak jelenleg a Balatoni halgazdaság Rt. szállít valamelyik tavából.

Amúgy a saját tavaikból árulnak, de azok még jég alatt vannak.

Van olyan bolt is Kaposvárott, amelyik rendszeresen árul rabsicoktól vett halat, de nem Ők azok.

Előzmény: TTAMAS (439)
Dydand Creative Commons License 2006.03.03 0 0 440
Volt viszont ponty és busa, én ezeket vettem ma. A ponty szép 3 kilós nyurga, a busa 2,5 kilós. Most végeztem velük, azaz a feldolgozásukkal, a pontyot szeleteltem, a busát megnyúztam, filéztem. A fejek kettévágva, a farkakkal és pár derékkal besózva várták, hogy pár fej hagyma társaságában mikor locsolom rájuk a vizet. Nos, ez történt meg most. Ha gondoljátok fényképezem, hogy hogy alakul:) A többi rész (busa: 2 bélszínrész, 2 borda, ponty: 2 adagnyi szelet) már a fagyasztóban várja, hogy jövő héten sor kerüljön rájuk.
Most mennem kell, elfelejtettem a gyufatészta vizét odatenni...
Előzmény: TTAMAS (439)
TTAMAS Creative Commons License 2006.03.03 0 0 439
Örülök, hogy nem volt csuka a boltban. Azok most ívnak, tilalom van rájuk. Persze, ez a rapsicokat nem érdekli. :((
Előzmény: Boarhunter (438)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.03 0 0 438
Ne is mond, mára igértek csukát a halboltban, persze nem jött meg. Pedig nagyon fentem a fogam egy kis csukapörköltre. A fagyasztóban már csak kárászom van, de azt ilyenkor már csak fözni szoktam, sülve jobb a friss...persze az sem volt csak frissnek mondott de nem élő balatoni keszeg. Bánatomban vettem egy kis garnélát.
oiuz Creative Commons License 2006.03.03 0 0 437

Helló Mindenki!

 

afSiH

 

Drága Barátaim!

 

Megállapítom, hogy a topik bizony lepukkant!

Nem történ beírás hosszú napok óta! Ez még csak hagyján, de én sem fogok most vidámat írni.....

 

A héten többször is ettem halat, de jót nem sikerült!

 

Először is:

Szilvásváradi pisztráng a Náncsi Néninél....

Nem volt valami átütő...

volt neki egy kis olyan melegített, vagy nem tejesen frissen sütött utózöngéje... (ha fogalmazhatok ilyen módon) tudod, amikor nem tudod biztosan megmondani, hogy mi is az ami a baj a kajával, de azt tudod hogy nem teljesen ilyennek kellene lennie.

Annyira nem rossz, hogy visszaküldd, de nem olyan jó, mint amire vágytál.

 

másodszor:

Baracskai Halászcsárda Halászlé

Kijelenthetem, hogy NEM VOLT JÓ! Sőt megkockáztatom, hogy Rossz volt.

A hal mellékízű volt (pocsolya),

a lében nem volt belsőség (pedig nem volt külön feltüntetve, hogy lehet avval, vagy anélkül kérni, és ilyenkor megszoktam, hogy van benne)

a lé kissé ízetlen volt

 

 

NAGYON EL VAGYOK KESEREDVE!

TÉNYLEG!!!!

 

Kérek javaslatokat JÓ, Megfizethető áru halas ételekben bővelkedő éttermekre Budapesten belül és kívűl egyaránt!

Akinek esetelg van saját vendégőlj, vagy dolgozik valahol (ahol jó a hal)azt felhatalmazom sőt felkérem, hogy reklámozzon itt a fórumon, hogy a tudatlanság és ismerthiány hályoga lehulljon a szememről és tisztán lássam, hogy hol kell halat ennem.

 

Mindenkinek jó halat és hétvégét kívánok!

 

afSiH

 

oiuz

Dydand Creative Commons License 2006.02.22 0 0 436
Szia!
Ha steakként vetted, akkor úgy is készítd el, párizsiasan is el lehet, de minek? :) Sokkal jobb roston, finoman (és ízlésetek szerint) fűszerezve, salátával körítve.
Előzmény: Mooni (435)
Mooni Creative Commons License 2006.02.22 0 0 435

Sziasztok!

Olvasgatlak egy ideje Titeket, de kardhalról még nem esett szó. Fiam unszolására vettem, de igazándiból nem igazán tudom, hogy kéne elkészíteni. Steak-ként, szeletben árulják. Elég kicsit fűszerezni, vagy párizsiasan??

Előre is köszi!

Dydand Creative Commons License 2006.02.20 0 0 434
Nem vettem, úgy, nyugi, semmi gond! :)
Előzmény: fan_fan (432)
Dydand Creative Commons License 2006.02.19 0 0 433
Annak ellenére, hogy ez nem konzerv topik:
afSiH= a füstölt sprotni is HAL! :)
Előzmény: fan_fan (431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!