Keresés

Részletes keresés

MentátNé Creative Commons License 2005.07.19 0 0 378

Én ugyanígy csináltam- nem véletlen, ugyanaz a doki - és tökre hozzá lehet szokni. A szívfájdalom nekem is a reggeli tejeskávé hiánya volt. No meg én reggel 7-kor képtelen vagyok enni. Amikor meg jött az inzulin, akkor 3/4 7-kor kellett. Brrr.

Kitartás é skiváncsi vagyok a jövő heti eredményre.

Előzmény: nestea2 (368)
Luisette Creative Commons License 2005.07.19 0 0 377
Köszönöm a véleményeket. Mai fejlemény: jó az éhgyomri eredményem (pontos értéket nem tudok, csak azt mondták telefonon, hogy rendben van), holnap megyek cukrosvizet inni.
kollina Creative Commons License 2005.07.18 0 0 376
Szia!

Szerintem ez tejelsen normális. Még a SOTE I-n is jónak számít, pedig ott aztán nagyon szigorúan nézik a cukrot. Nem tudod máshol megcsináltatni a terhelést? Nálunk a háziorvos is adhat terhelésre vérvételi beutalót. Ha máshol nem, nála nem tudod megcsináltatni? Ha jók az értékek, akkor nem mész e miatt a kórházba, ha meg magas, akkor még mindig mehetsz, a nődokid többször is kérhet terheléses vizsgálatot.
Előzmény: Luisette (371)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.07.18 0 0 375
Sziasztok!

Én is azt tudom, hogy 6 éhomi vérvételnél már sok. 5,5-ig jó.
Persze ahány hely, annyi szokás.:( Nekem mindig 5 alatt van, és mégis állandóan a vércukrommal piszkálnak.:(
Luisette Creative Commons License 2005.07.18 0 0 374
Köszi szépen. Holnap hívom őket, majd meglátom, mit mondanak.
Előzmény: piglet (373)
piglet Creative Commons License 2005.07.18 0 0 373
A Margittól cukorügyben a jóisten mentsen meg mindenkit... Engem kétszer próbáltak megszívatni. Komolyan nem értem. Ha gáz van, akkor keress meg és segítek. Ehhh... rajtuk mindig felhúzom magamat.
Luisette Creative Commons License 2005.07.18 0 0 372
Na, most olvastam vissza rendesen, látom, hogy 5,8-6-ot mondanak máshol, mint éhgyomri felső határt. Akkor mit idegesítenek ezzel engem?? Egyébként a leletemen sincs megcsillagozva az érték, hogy ne lenne jó...
Luisette Creative Commons License 2005.07.18 0 0 371
Sziasztok!

Szeretném a cukorszintekben nálam járatosabbak véleményét kérni. Ma elmentem cukorterheléses vizsgáltara (a Szent Margit kórházba járok, ahol 16 hetesen rutinszerűen végzik, 75 g cukoroldat megivása után 2 órával), és nem csinálták meg, mert azt mondták, kicsit magas az éhgyomri vércukor szintem. Ezt az éhgyomrit 12 hetesen mérték, 5,2 mmol/l volt. Azóta mutattam a dokimnak a leletet, ő semmi problémásat nem talált rajta. Utánanéztem a neten is, mindenhol azt találtam, hogy 5,5-ig jó. Most akkor vajon mi van? Tényleg magas ez, vagy csak a Margitban ez a mániájuk? Volt valakinek hasonló?
Ja, ma vettek vért megint éhgyomorra, holnapra lesz eredmény, attól függenek a továbbiak. Eszembe nem jutott, hogy ilyen problámám lesz, az előző terhességemnél (2 éve) tökéletes volt minden eredmény...
Köszi előre is.
kollina Creative Commons License 2005.07.15 0 0 370
Egyébként már korábban gyanús volt a 341-es hsz-ed. Nézd meg hogy írtad alá. :) Csak akkor még nem godoltam, hogy Te vagy, mert hát másnak is lehet ilyen monogramja.
kollina Creative Commons License 2005.07.15 0 0 369
Igen így a GF-ből rájöttem, hogy ismerjük. Most, hogy olvastam a biciklizésről, kérdezni is akartam, hogy merre és mennyit bringázol.

Ezek szerint babát vársz. :) Gratulálok. Lehet, hogy írtad, de akkor elkerülte a figyelmemet, hány hetes vagy? Lassan már alakíthatunk egy olyan bringás csapatot, ahol mindenki hozza a lurkót/lurkókat magával a túrákra. :)

Amikor nekem kellett diétáznom, senki nem mondta, hogy ennyire szigorúan foglalkozzak a gyorsan és lassan bomló CH-k számolgatásával. Viszont tejet én sem ihattam reggel, amit én is nagyon fájlaltam, viszont este mehetett.
nestea2 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 368

Hello,

Na az én diétám így néz ki (sztimrés protokoll):

- reggeli: 25g (csak lassan bomló Szénhidrátból),

- tízórai: 20g, (ebből 10 lassan, 10 gyorsan bomló szh)

- ebéd: 50g, (2/3-ad lassan, 1/3-ad gyorsan bomló szh-ból)

- uzsi: 20g (gyorsan bomló szh)

- vacsora: 30-40g (10gy; 20-30 lassan bomló szh).

összesen: 145-155g, napi 5-ször

Az egészben a szívfájdalmam az, hogy pl. tejet nem ihatok reggel, pedig abból fél liter minden reggel simán lement és kívántam is. :-( Ezen kívül azért eddig "rendesen" reggeliztem, szóval valszeg a gyomrom térfogata is nagyobb (volt)...  (ugye a biciklizéshez kellett az energia ;-))* 

Mondjuk már kezdek a diétához hozzászokni, mert a munkahelyemen úgysincs arra időm, hogy azon morfondírozzak, hogy miért nincs tele a gyomrom...

Nem tudom, hogy nálatok kell(ett)-e ezzel a gyorsan-lassan bomló dologgal foglalkozni, de leginkább ez az, mai még zavar a diétázásban.

Na szóvl most itt tartunk. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz jövő héten.

Tényleg, valaki nem tudna kölcsönadni 2 hétre egy ilyen mechanikus grammozós mérleget? Tudom, hogy furcsa kérés, de csak addig lenne rá szükségem, amíg hazajön a tesóm és elhozza az övét. Nem szeretnék 2 hét miatt feleslegesen vásárolni valamit, a lakásfelújítás költségei mellett... :-( Ha valaki a "régiek" közül 2 hétre kölcsön tudná adni és Bp vagy környékén lakik, azt megköszönöm.

Na megyek melózni és várom a 10órai idejét... :-)

csao

nt

* Kollina mi ismerjük egymást, csak te a másik nick-em ismersz (Gf). :-)

Előzmény: kollina (354)
piglet Creative Commons License 2005.07.14 0 0 367

Nem találom, pedig azóta is keresem a számát. És bárkivel foglalkozik, már többeket küldtem hozzá. Természetesen nem kell ott szülnöd.

kollina: a tej+zsemle az 40 gramm szénhidrátnak felel meg. Ez után 1 órás érték lehet a max 7.0 mmol/l. Amúgy az egész történet egy felmérésen alapszik, amelyben megállapították, hogy az egészséges ember vércukor szintje 1 órával bármilyen étkezés után ez alatt az érték alatt van - több ezer embernél nézték a nap különböző idpszakaiban. Ha diétázol, ez akkor sem változik, sőt. Miért kéne már alacsonyabbnak lennie? Van annak a lónak egy másik oldala, és szeretnek sok helyen átesni rajta. Ezért szoktam ajánlani a Thaisz doktornőt, ugyanis ő ért hozzá, szakterülete, viszont normálisan kezeli az egészet.

Előzmény: repedtsarkú (365)
kollina Creative Commons License 2005.07.14 0 0 366
Én úgy tudom. hogy a 7.0 érték a tej+zsemla tesztreggeli után 1 órával van. Ha ez magasabb, akkor küldenek 75 gr-os szőlőcuukor lötyi terhelésre. De van ahol mindjárt ez utóbbival kezdik. Ennek határa meg: 2 óta múlva 7,8 alatt kell lennie.

Nekem a diéta alatt azt mondták, hogy ha 6 pontos profilt csinálok, akkor az éhgyomrit figyelmen kívül hagyva a többi öt átlaga ne legyen több 5,5-nél. Meg azt is mondták, hogy kaja után egy órával ne legyen több 6-nál. Mindezt a SOTE I-n.

Az éhgyomri határ: laboronként változhat 5,8 és 6 között.
Előzmény: piglet (359)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.07.14 0 0 365
Köszi! Meg tudnád esetleg adni a számát? Ha nem hozzá tartozom körzetileg, akkor járhatok még hozzá (tapasztalatom az ti., hogy a jó szakemberek folyton lepasszolnak, mert ugye millió betegük van amúgy is)?
És ha a Péterfibe járok, attól még nem kell ott szülnöm, ugye?
Előzmény: piglet (364)
piglet Creative Commons License 2005.07.14 0 0 364
dr. Thaisz Erzsébet, Péterffy S. utcai kórház. Most nem találom a telefonszámát, de profi. És sok kismamával is foglalkozik.
Előzmény: repedtsarkú (363)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.07.14 0 0 363
Teljesen igazad van, piglet.
Épp ezért el is akarok menni egy jó diabetológushoz, hogy tudjak rá hivatkozni a nőgyógyászomnál.
Előzmény: piglet (362)
piglet Creative Commons License 2005.07.14 0 0 362
A nőgyógyászod, az nőgyógyász. A diabetológus más szakma. és diétánál sem fogadnak el más értéket. Amúgy elvben mindenhol ugyanaz az érték kéne, hogy legyen. Csak egyes dokik úgy képzelik, hogyha ők a határérték alá mennek, azzal jót tesznek. Pedig nem. A határérték az határérték, nincs olyan, hogy mert a felső részhez közel van egy érték az már kóros.Ha felette van, akkor igen. Onnantól tekinthető annak. Érdekes, az alsó határértékekkel nem szeretnek ennyire kekeckedni.
Előzmény: repedtsarkú (361)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.07.14 0 0 361
Sziasztok!

Ilyen 7,0-s értékre én is emlékszem, de a nőgyógyászom 6,5-öt mondott. Lehet, hogy 7,0 nem diétánál jó? Diétánál már kisebb értéket fogadnak el?
Tudjátok, az a baj, hogy ahány hely, annyiféle értéket fogadnak el. Nem értem, miért nincs egységes nézet.
Na megyek,m ert a kislányom kezdi szétszedni a lakást.:))
MentátNé Creative Commons License 2005.07.13 0 0 360
Mivel én csak kb-ra emlékszem, ez az 5,9 éehet, hogy valami más. No azért enyim ikrek 18 hósak lesznek lassan, így szerencséer a GDM kezd feledésbe merülni. Néha azért jövök, hátha tudok valakinek segíteni.
Előzmény: piglet (359)
piglet Creative Commons License 2005.07.13 0 0 359

Evés után egy órával a felső határérték 7.0 mmol/l, ezt nekem a Csákány doki mondta ex-Szabolcs utcais doki, jelenleg Dél-Pesti kórház.

Az éhgyomri értéknél felső határ az 5.9 (máshol a 6.0)

Előzmény: MentátNé (358)
MentátNé Creative Commons License 2005.07.13 0 0 358

Repedtsarkú!

Ha 4,5 átlagban akkor az tuti jó. Én 5.9-re emlékszem, hogy jó, de ez nem tuti. Mostmár értem a helyzetedet. Mondjuk a dietetikus azért jó, mert ott nézik a vizeletet is, meg azt az értéket ami megmutatja, hogy az utóbbi időben volt -e magas cukrod. Te alapból nem ehetsz cukrot akkor sem ha nem vagy terhes? Vagy hogy van ez nálad? Szerintem azért nem ártana ha elmennél egy szakemberhez. De én paramami vagyok.

Előzmény: repedtsarkú (357)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.07.13 0 0 357
Most akkor szerintetek meddig jó diéta mellett a cukor? Egy órával kajálás után 5,5-ig? Ez tuti?
nekem elő-előfordul, hogy annál több, legutóbb 6,2 volt, igaz, véletlenül többet ettem, mint amennyit szabad lenne. Egyébként átlagosan 4,5 körül szokott lenni.
repedtsarkú Creative Commons License 2005.07.13 0 0 356
Kollina, én is mindig éheztem, most sem eszem magam halálra délelőtt. 160 gr-os diétát tartok.
Előzmény: kollina (354)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.07.13 0 0 355
Mentátné!
Szerinted hogy kéne a dolgot intézni? Egyelőre a 9. hétben vagyok, én sem gondolom, hogy kellene hetente vércukorprofil, viszont az egy dolog, hogy nekem mi a véleményem, nem vagyok szakember. Meg mondom őszintén, hogy nem szeretném tök fölöslegesen szétszúratni a vénáimat, de ha muszáj, természetesen állok elébe.
Egyik ismerősömnek nem terhesen 8,4 volt a terhelés eredménye (75 gr cukoroldat után 2 órával), nekem 7,9 ugyancsak nem terhesen, az ismerősömnek azt mondták, semmi gond, nekem azt, hogy csökkent glukóztoleranciám van. Most akkor kinek higgyek?
9,2-t a 20. hétben mérték nekem. Most még a 9. hétben vagyok; a fent említett ismerősömnek csak a 10. héten kell mennie újabb terhelésre (ő is megint terhes), most nekem hogy létezik, hogy nem kell terhelésre mennem, mert egyáltalán nem fogyaszthatok cukrot? Ő meg miért fogyaszthat?

Egy nagy kérdésem lenne: szerintetek milyen édesítőszereket nem szabad használni terhesen? Én ma fruktózos fagyit ettem... ez baj?
Előzmény: MentátNé (351)
kollina Creative Commons License 2005.07.13 0 0 354
Milyen diétát tartasz te?

Nekem 180 gr CH volt előírva 6-szori étkezésre. Soha nem éheztem.
Nem értem a délelőtti éhezésedet.
Előzmény: nestea2 (352)
nestea2 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 353
izgasam = izgassam
Előzmény: nestea2 (352)
nestea2 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 352

Üdv,

szóval túl vagyok az első viziten és a beoktatáson.

Sikerült ahhoz mennem, akit javasoltál dokit, ő azt mondta, hogy a 9,4 még nem jelent semmit, majd meglátjuk mi lesz a következő vizsgálatkor. Azt is mondta, hogy ne izgasam magam, ne méricskéljem magam, ne fogadjak el Tőletek tanácsot. (:-))), na jó, szomszédasszonyt mondott :-)). Szóval diétázzak csak, hétfőn újra vérvétel, kedden pedig naplóellenőrzés, súlymérés, vérnyomásmérés. Eddig pozitív.

A diéta viszont az szörnyű. A délelött komplett éhezés, az ebéd után javul a helyzet. :-)

Egyenlőre ennyi, majd beszámolok még jövőhéten, hogy mi lesz a további sorsom. :-)

csao nt2

MentátNé Creative Commons License 2005.07.12 0 0 351
Mindez egy 9,2-es terheléses eredmény után? Hát ez elég laza.
Előzmény: repedtsarkú (347)
MentátNé Creative Commons License 2005.07.12 0 0 350
Sajna minden héten menni kell. Legalábbis nekem kellett. No mi volt ma? Mesélj, kinél voltál, mit mondott, milyen volt?
Előzmény: nestea2 (346)
kollina Creative Commons License 2005.07.12 0 0 349
Én a SOTE I-re jártam, ott szigorúak. Legalább is velem azok voltak.
Előzmény: repedtsarkú (347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!