Továbbra is őrizzük a veretlenségünket, ez jó és a döntetlen szerintem is remek eredmény egy ilyen erős Újpest ellen.
Kicsit bővebben a meccsről:
Az első félidő elején kicsit mintha megilletődtek volna mieink, de utánna partiban voltak Simekékkel. A széleket még mindig nem játszák meg a fiúk időben, néha tényleg olyan érzése van az embernek, hogy nem látnak a pályán. Jó hír, hogy ez a hiba kevesebbszer fordult elő, mint a Vasas ellen.
A 35. perc tájékán nyomni kezdett az Újpest, ekkor kissé fejetlenül vágták ki a labdákat a fiúk.
A második félidőben rákapcsoltak a lilák, a védőink előre vágták a labdákat a 2 csatárunknak, de ezek az indításnak tünő kapkodó felszabadítások sorban jöttek vissza a térfelünkre.
Szabolcs sem volt a helyzet magaslatán, 2 beívelt labdának csúnyán alászaladt.
Viszont amikor nagyon kellett, akkor bemutatott 2 hatalmas bravúrt!
A 2. félidő közepétől ismét összekapta magát a csapat és veszélyes kontrák alakulhattak volna ki, csak sajnos az utolsó passzok nem jöttek össze.
Az 1 pontra szerintem rászolgáltunk, már csak a lelkesedés miatt is, de tény, hogy a liláké jobb csapat. Persze ezt a mérkőzés előtt is tudtuk.
Szerintem jövő 7en elhozzuk Pápáról a 3 pontot.
+ 1-2 dolog:
Rajczi a lecserélésekor mindkét tábortól tapsot kapott.
Zsolnai jól küzd, bár kevés lehetőséget kapott, érdekelne mit tud kezdőként.
A hangulat jó volt, elég sokan voltunk + a vendégszektor is teljesen megtelt.
Igazság szerint ehhez egy gyenge újpesti játék is kellett. Másik oldalról a csapat lelkesen játszott, keményen védekezett és egy nem túl színvonalas mérkőzésen sikerült megszerezi az egy pontot. Az Újpest ellen ez nem rossz eredmény. Viszont a játékvezetés csapnivaló volt.
Nemrég érkeztem haza (sajnos, nem a meccsről, hanem egy szolnoki esküvőről), holnap hajnalban ötnapos gyalogtúrára megyek a Zemplénbe, úgyhogy legközelebb pénteken leszek. A 0-0 az egyik (ha ugyan jelenleg nem "a") legjobb magyar csapat ellen otthon is jó eredmény, jövő héten, remélem, megszakítjuk a Pápa elleni rossz sorozatunkat is (bár ez nem is az a Pápa, de ebbe jobb, ha nem mélyedünk túlságosan bele).
Rajczi akkor is tapsot kap majd a meccs végén, ha gólt lő ellenünk, de ez a meccs kivételesen mégis olyan, hogy most nem kívánok sok szerencsét neki!
Ami a Jovánczaival kapcsolatos találgatásokat illeti, arról az a véleményem, hogy még nem vagyunk elég nagy klub ahhoz, hogy tartósan magunknál tudhassunk olyan játékosokat, akik akár 15 gólra is képesek egy idényben az élvonalban. De azért már nem is vagyunk olyan helyzetben, mint amikor Rajczit egyszerűen muszáj volt eladnunk az életbenmaradás érdekében. Szóval Jovánczainak ára lesz, és nem is kevés!
Kaposvár-Újpest (III.): Rajczi Péter és a régi barátok 2004. 08. 19. - 12:49
Tavaly nyáron éppen Kaposvárról igazolt a Megyeri útra Rajczi Péter. Az NB I/B egykori gólkirálya ma már az Újpest színeiben vágja a gólokat, s amint a csatár elmondta, szombaton is erre készül régi csapata és barátai ellen.
Rajczi Péter: - Furcsa érzésekkel készülök a Kaposvár elleni mérkőzésre. Szeretem ezt a csapatot, ahol a mai napig is sok olyan barátom szerepel, akikkel együtt nőttem fel és lettem futballista. Természetesen újpestiként is figyelemmel kisérem a szereplésüket, ezért biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük, mert a játékosok egységes, jó csapatot alkotnak. Persze, nekünk más céljaink vannak, mint a Rákóczinak, ezért mindig és mindenhol a győzelem igényével lépünk pályára, hiszen Újpesten a bajnoki cím a célkitűzés! Az újjá épült stadionban még nem játszottam, a világítást is távozásom után szereleték fel Kaposvárott. A csapat kapusával különösen jó a kapcsolatom, vele beszélgettünk a szombati meccsről, amelyen rengeteg néző és remek hangulat lesz majd. Szeretnék góllal beköszönni volt csapatomnak, majd a megnyert mérkőzés után barátsággal elbeszélgetni a régi cimborákkal...
de nálunk is van egy ex kaposvári aki volt csapata ellen remélhetőleg 2 szer villan. Ja és nem bánnám, ha jövőre összeállna a Rajczi Jovánczai ékpár... Újpesten.
Jovánczai két gólt rúgott az U21-es csapatban a skótok ellen, tevékeny részt vállalva a 4-2-es győzelmünkből. Trezor (Bank Pisti) is a kezdőben kapott helyet! Gratuláció a fiúknak, Zolitól pedig az Újpest ellen is kérünk kettőt! :-)
Asteriksz, a ligabajnokság végeredménye valóban nem túl fontos, némileg érthető is, hiszen a nagycsapatba be nem férő, de nem juniorkorú játékosokat is itt tartják formában az edzők. Az azonban furcsa volt, hogy a soproniaknál olyanok is játszottak, akik amúgy a felnőttcsapatban is szóhoz jutottak a hétvégén.
A juniorok 2-1-re kaptak ki Sopronban. Ezen eléggé elcsodálkoztam, mert az első fordulóban a Sopron juniorcsapata 11-0-ra kapott ki az MTK-tól, szóval nyilvánvaló volt, hogy abszolút kutyaütőkről van szó! Aztán megszemlélve a soproni juniorok összeállítását e hét végén kiderült, hogy igen jelentősen változtattak a múlt héthez képest: mivel a ligabajnoki meccsre csak hétfőn került sor, teletömték a juniorcsapatot a felnőttcsapat focistáival: Balaskó, Sira, Szabó Ottó is játszott többek között, s még így is csak az utolsó percekben szerezték meg a győzelmet jelentő gólt. Természetesen semmi szabálytalan nincs abban, amit a soproniak csináltak, de mindezeket figyelembe véve én a vereség ellenére is gratulálok a fiataljainknak (bár nálunk a felnőtt-csapat is nagyon fiatal)!
Kaposvár, augusztus 16., 19.50 A kapus pontot mentett a Sopron ellen.
A Sopron-Kaposvár mérkőzésen a vendégek sokat köszönhettek kapusuknak, Balajcza Szabolcsnak. A 25 éves hálóőr végig magabiztosan szerepelt a kapu előtt, s neki is köszönhető, hogy a csapat ponttal távozhatott haza Sopronból - Valóban úgy érzem, hogy jól ment a védés, de mindehhez kellett a nagyszerű védőmunka is - mondta Balajcza. - Újoncként jól kezdtük a szezont, de tudjuk, hogy minden meccsen meg kell harcolnunk a bennmaradásért.
Sopron, augusztus 13., 20.20 Prukner szerint a Vasas elleni meccs az alap.
Sopron, szombat, 20.00, v.:
Dajka László (Sopron): - Ez az első hazai mérkőzésünk, természetesen a három pontot szeretnénk itthon tartani a jól rajtoló, felszabadult Kaposvár ellen. Szombaton Balogh János kap bizalmat a kapuban, míg rendeződni látszik Debnár sorsa is, aki legutóbb Törökországban futballozott. Prukner László (Kaposvár): - Megadta az alaphangulatot a csapatnak, hogy küzdelmes mérkőzésen legyőztük a Vasast. Remélem, most már elhiszik a játékosaim, hogy nem alárendelt szerepre ítéltetnek az élvonalban. Igyekszünk a hibáinkat kijavítani, és olyan fegyelmezetten játszani, mint a Vasas ellen.
A várható kezdőcsapatok Sopron: Balogh – Földvári, Bagoly (Debnár), Szekeres, Hanák – Lazic, Fehér Z., Balaskó, Szabó O. – Bárányos (Sira), Tóth M. Kaposvár: Balajcza – Farkas (Nagypál), Zahorecz, Mező, Tóth B. – Máté, Bank, Andruskó, Kardos – Jovánczai, Oláh
A Sopron szerintem jóval erősebb annál, mint amit a múlt heti sima 3-0-ás veresége mutat, de ha valamikor, akkor most meglephetnénk őket. 2-1-es győzelmet szimatolok, remélem, bejön ez is!
Némi vitát váltott ki az utóbbi időnkben a stadionunk befogadóképessége. Nos, vettem a fáradságot, és fényképek segítségével utánaszámoltam a dolgoknak. Ennek alapján a következőkre jutottam:
- a nagylelátó hat szektorra oszlik, melyek férőhelyszáma a következő:
"A" szektor: 409 ülőhely
"B" szektor: 404 ülőhely
"C" szektor: 575 ülőhely
"D" szektor: 575 ülőhely
"E" szektor: 591 ülőhely
"F" szektor: erről nem volt teljes fényképem, kb. 400 ülőhely van
összesen tehát a nagylelátón kb. 2950 ülőhely van.
- az északi lelátó három szektorra oszlik, ebből a két szélsőben 296 ülőhely van (a Vasas-szurkolók is egy ilyenben voltak elhelyezve, s mivel meccs közben elég fullosnak tűnt a szektoruk, nagyjából 300 körüli létszámban lehettek lent nálunk), a középsőben pedig 606 ülőhely van, a déli lelátón tehát egészében 1198 ülőhely áll rendelkezésre
- a klubház felőli oldalt nem tudtam pontosan megszámolni, itt kb. 250 ülőhely lehet.
Összesen tehát 2950+1200+250, azaz 4400 ülőhely van a stadionban.
A déli lelátó állóhelyes, ide hevenyészett számítás szerint maximum 2500 néző tud bezsúfolódni, tehát a stadion maximális befogadóképessége nagyjából 6900 fő körül van.
Remélem, jó eredményt érünk el Sopronban, és az Újpest ellen megtelik a Gödör!