Indulásnál koppan, néha kettőt is, és szerintem a vonófej és környéke. Nagyon "közelről" jön a hang. Amikor fékezés van, előbb érzem, hogy elkezdi tolni a kocsi súlya az autót, majd annak rendje és módja szerint befog a ráfutófék, és ezzel a pár tizedes késéssel megjön a fékhatás, azonnal erősebb a lassulás változatlan fékpedál állás mellett. Ilyenkor viszont egyáltalán nem koppan, pontosan úgy viselkedik, ahogyan kell neki.
Attól függ honnan jön a koppanás? Ha a vonófejtől akkor a gázrugó lesz cserés. Ha elgyengül indulásnál okoz hirtelen rántást és fém a fémmel hangos koppanást ad. Viszont ha itt van a gond, akkor fékezésnél is ugyanezt a hangot adja mert a lakó súllya rácsapodik a vonófejre.
Másik lehetőség: Ráfutó féknél néha a fékpofák nem húzódnak vissza, ( befog) ezért infulásnál nagyot roppan. Ennek lehet oka a visszahúzó rugók, rossz beállítás és egyéb szerkezeti probléma. Fékdob le és átvizsgál.
Elvoltam levizsgáztatni a lakót. A féket elég rendesen megnyúzták, mert elsőre tűréshatáron túl volt féloldalas. Amikor hazafelé jöttem, a ráfutófék simán befog, ahogyan eddig, ahogyan kell neki, érzem, hogy mikor jön létre a lakó "tolása" helyett a fékhatás és lassul jobban a szerelvény. Hangja semmi, teszi a dolgát, ahogyan kell.
Induláskor viszont meglehetősen nagy, hangos és fémes koppanással old ki a ráfutófék, néha nem is eggyel, hanem 2-3-mal. Eddig is koppant egyet, de közel sem ekkorát. Amikor a kapun kifordulva először csinálta, a frásznyavajakarika jött rám, hogy mindjárt elhagyom a lakót... :-(
Ez mitől lehet a fentiek tükrében, és mit tudnék vele csinálni?
Eladó egy moover és egy pár tükör. Mindegyik csak egyszer volt használva. Amikor a lakót haza vontattam és leparkoltam a fedett helyére. (a lakó is eladó lesz).
Ha valakit érdekel, harmincperkilencharmincharmincnyolchuszonkettő.
Minden tuti jól bevált lakjós helyet jelöl. Amikre rákereshetsz, felkeresheted. GPS oda vezet és ott alhatsz
Ausztria pl: tele van ilyen szuper helyekkel. De ha te felfedeztél esetleg valami jó helyet ami eddig nem szerepel az appon, az rá tudod tenni. Fotókkal illusztrálva, hogy a történet bővüljön, színesedjen, gazdagodjon. Másoknak is tuti legyen.
Variálhatod a keresést szűrésekkel: kell áram, vagy csak víz, zuhanyzó, mosógép, klotyo kiöntő, vagy csak vad kamper hely. Vízparti, hegyvidéki, legyen pad, bringa körút, túra út. Közelben a látnivalókat jelöli
Como felé az utak jórésze igen szűk, gyakorlatozz előtte, ha valami nagyobb kocsival mész. :-)
És olyan időt válassz, amikor nincs nagyon meleg, mert arrafelé döglesztő hőség tud lenni nyáron. Az idei nyarat pedig extra melegnek ígérik, mivel a levegőszennyezés a víruskrízis okozta leállás miatt sokkal alacsonyabb, mint rendesen, így nem tud afféle természetes (?) pajzsként árnyékolni a légkörben. A légköri szennyező anyagok, por nagyon apró részecskéi adják azokat a "magokat" is, amelyeken a pára ki tud csapódni a felhőkből, így idén eső is kevésbé várható, mint rendesen.
Erdélyben kempinget is alig találsz. Viszont lakóautót vagy lakókocsit annál többet. Tapasztalatom, hogy bárhol leállhatsz, ahol a KRESZ nem tiltja , a lényeg, hogy ne szemetelj, ne csinálj olyat, amivel bárhol magadra haragítanád az embert. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak.
Ezt csak a Horvåtok veszik nagyon komolyan. De oda nem kell menni. Az összes többi ország körülöttünk leszarja, nem trtatja be. Bárhol meg szoktunk állni.
Hát iigen, ez nem az a javítható állapot, itt tényleg az új (vagy használt) segít! Próbáltál már kapcsolatba lépni a Kempingvilággal - igen rendes banda! :-)