Keresés

Részletes keresés

'szti Creative Commons License 2014.05.11 0 0 4015

ha már ilyen sok hasznos dologra emlékeztek, akkor én is kérdeznék.

porto san paoloban lesz a szállásunk, tömegközlekedéssel (autót nem fogunk bérelni - tudom, enélkül nehéz)  ezen a környéken van megközelíthető szép strand? tavolarára áthajókázunk, az már tuti :-)

szkati Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4014

Ő szerintem augusztusról beszél, amikor szerintem egyikünk sem szeretne ott lenni. A házigazdánk mesélte, hogy azon a bekötőúton, ahol lejutottunk a tengerre,( Porto San Paolo) ebben az időszakban szinte órákig nem lehet kikanyarodni a főútra. Nagy a zűr, a strandok, éttermek telítve. Na nekem pl. ilyen abszolút nem hiányozna. Ráadásul minden még az aranynál is aranyabb áron. Egész Olaszország augusztusban nyaral, én meg pont ezért nem:))

Előzmény: bornew (4011)
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4013
Szofi, leírnád nekem merre van a Porto li coggi-hoz vezető paroló pontosan? Hátha jól jön még!

Én már alig emlékszem a helységek nevére, nemhogy strand neveket tudnék idézni!!!
A La Cinta még megy:-), a palacsinta miatt...
Előzmény: szofi762 (4009)
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4012
Bocsánat: Mallorca. Úgy bántotta a szemem valami:-).
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4011
Én is azt szeretem benne, hogy nincs hagyományos tömegturizmus, de tartottam tőle, hogy ez esetleg változik majd az évek alatt. Mert azért repülőjárat csak visz arra...

Egy barátnőm mesélte, hogy neki az olasz barátai nem szeretik Szardíniát, mert nagy a tömeg, ezért Mallorkára járnak, ami gyönyörű és érintetlen. Megkérdeztem, hogy ugyanarról a szigetről van-e szó, amire én gondolok, és ő bólogatott, hogy igen.

Azóta sem értem a dolgot, pedig tudom, hogy nem az a fajta lány, aki nem tudja, mit beszél.

Valószínűleg ezt a kérdést egy Mallorka fórumon tudnám tisztázni:-).
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4010
Látjátok, milyen jó, hogy írtatok!!!!!! Ezek mind nagyon-nagyon hasznos dolgok! Már utána is nézek a strandoknak!!!!!köszönöm! Lehet, hogy lesz még kérdésem:-))!
szofi762 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4009

Nem, nagyon nem kommersz, semmilyen szempontból sem!

Én úgy emlékszem mi csak a Capo Coda Cavallonál fizettünka parkolásért, de lehet volt ahol csak azért nem mert szezon előtt voltunk. Viszont ahol nem kell fizetni azok általában az olyan strandok ahová 10-15 perces sétával jutsz el. Kettőt is tudok ajánlani, az egyik nagyon közel lesz, Cala Brindinchi, A lu Impostu felett. Szerintem erről itt a fórumon már többen is írtak.

A másik Porto Cervo térségében a Spiaggia del Principe / Portu Li Coggi, szerintem ez az egyik legszebb öböl, keress ráa  neten. Vannak kis sziklaszigetek ahol lehet nézegetni a  gyerekeknek térdig érő vízben a rákokat..;) Az erdőn keresztül visz le egy 15 perces gyalogút, ha érdekel leírom pontosan merre vana parkoló. Viszont közel távol se büfé, se semmi szóval innivalót, ezt-azt érdemes ezekre a helyekre vinni.

Szerintem arra  környékre mindenképp menjetek el, hasonlóan gyönyőrű, csak frekventáltabb a könnyebb megközelíthetőség miatt a Golfo Pevero.

Orosei öböl: San Theodoroban is fogják hirdetni magukat a hajótársaságok. ha nem akartok saját csónakot bérelni akkor ez is egy opció. Caletta kikötőjéből indul a hajó (Posada alatt) általában 3 helyen is kiköt, 1-1,5 órára mind a 3 öbölben. Közte van a cala Mariolu is. Vagyis olyat keress amiben kikötnek ott is! Nálunk pl. a Cala Luna és Cala Mariolu volt meg egy 3. amire nem emlékszem. De pl.  Cala Goloritze öbölt csaka a hajóról láttuk ott már nem kötöttünk ki. Sajnos árra nem emlékszem de kb. 25-35 euro körül mozoghatott fejenként. Ugyanígy átmehettek a Maddalena szigetekre is Palauból. Reggel 10 körül indulnak a hajók a kikötőkből, odamentek reggel, körbesétáltok és amelyiknek szimpi az útvonala meg az ára arra befizettek és indulhattok is!

Előzmény: bornew (4004)
szofi762 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4008

Ausztrián keresztül szebb, Szlovénián gyorsabb...

Költségben kb. majdnem ugyanott van, az osztrák matrica 10 napos és olcsóbb így lehet eggyel megúszátok ofda vissza. A szlovén drágább és csak 1 hetes így biztos meg kell venni oda is meg vissza is. Viszont az olsz autópálya meg olcsóbban jön ki aha Szlovénia felől mész át és nem Ausztria felől. A benzin a szlovénoknál mindig olcsóbb, érdemes a határ előtt megtankolni!

Előzmény: bornew (4005)
szkati Creative Commons License 2014.05.10 0 1 4007

Sose volt , és most sem az. Aránylag nehezen és drágán megközelíthető kocsival és ugyebár ez már rögtön szelektál. is. Csodás néznivalók vannak és annak, aki a tengert szereti maga a Kánaán.

Előzmény: bornew (4004)
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4006
Óóó, a férjem nem nagyon tud úszni:-(((, lehet, hogy felejtős a csónakázás...
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4005
Szerintetek autóval Ausztrián, vagy Szlovénián keresztül érdemes menni?
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4004
Ezek szerint Szardínia még mindig nem kommersz? Mármint turisztikai szempontból?
Előzmény: szkati (3997)
bornew Creative Commons License 2014.05.10 0 0 4003
Nagyon szépen köszönöm!!!!!
Előzmény: abdul2 (3998)
szofi762 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 4002
és "éjszaka"... Ezen a hülye mobilon nem látom mit pötyögök be!
szofi762 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 4001
feltörés, bocs!
szofi762 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 4000
Fura ez az autófeltöfrés dolog, nekünk nem volt semmi ilyen de ahogy én láttam mások sem paráztak rá erre, legalábbis a nagy melegben többször láttuk hogy a strandoknál 10 centire lehúzott ablakkal hagyták az autot hogy szellőzzön. San Teodoroban a hotel előtt már mi is ezt csináltuk, egész északa úgy volt az autó. Mi tényleg azt tapasztaltuk hogy abszolut biztonságos a sziget, bár megértem a ti másként gondoljátok!
Előzmény: abdul2 (3998)
szofi762 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 3999
Nem, az biztos nem én voltam, nem házasodtunk össze....;-)
Előzmény: bornew (3996)
abdul2 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 3998

Szia, Cala Gonone-ban a kikotoben lehet berelni, sok sok kis bodeban erre szakosodtak. Alkudozni akkor lehet ha olaszul beszelsz, kulonben egysegaron dolgozik ott mindenki. Fel napra 70eur a 40LE-s hajo, ezt barki vezetheti akinek van autos jogsija. Ennel erosebb hajok (100-150LE) is berelhetoek, ugyanazok a hajok csak erosebb a motor. Ezekhez viszont kell tengeri jogsi mar, es arban is 100-150EUR korul lesznek fel napra. (Fel nap: 13:00-17:30)

ezen felul benzinnel kell szamolni a tenyleges fogyasztas utan, azaz visszaerkeztek a hajoval es egyutt mentek a kikoto kuthoz. Ez max 50 eur.

a hajo kezelese nagyon egyszeru, egyedul a kikotesnel kell figyelni, elvileg nem horgonyozhatsz a partokon, csak onnan par 10 meterre. Kikothetsz (utasok kiugranak csomagokkal) de a sofornek vegul usznia kell:)

arra kell keszulni, hogy egyetlen obolnel van csak kocsma/wc, a tobbi obol full termeszetes. Igy etellel, itallalkeszuljetek.

fel napba ket obol fer bele szerintem (a ketto legjobbra koncentralva), ha raerosebb akkor siman menjen az egesz nap. Hatalmas elmeny, sok emberrel voltam mar ezekena hajokazasokon es mondhatni a szigetes hetcsucspontja volt mindig.

Maga a hajozas es az europai helyszinhez nehezen parosithato tengerpartok miatt. 

Lattam valaki alabb aggodotta kesoi komp indulas miatt. Szerintem az ejszakai a nyero, normal tempoban Budapestrol 10-12 ora az autopalyazas (reggel 5-6kor indulas), a kompra pedig este 7kor mar megy a felengedes (nekik is az az erdekuk, hagyott koltsd a penzt:)

illetve ablak betores esetem nekem is volt, oktoberben Cala Gonone kikotoi parkoloban egy ejjel (hotel elott). Elvinni nem vittek semmit, de nem volt kellemes a lefoliazott hazaut:). Ettol fuggetlenul nem tartom veszelyes szigetnek, ez barhol elofordulhat sajnos.

Előzmény: bornew (3996)
szkati Creative Commons License 2014.05.09 0 0 3997

Jópofa, hogy emlékszel, mert hogy én már nem:)) Igen. Nagyon szerettük hosszú évtizedeken keresztül a görög szigeteket, de utolsó utunk, úgy 4 éve Rodoszon már meg sem közelítette azt a feelinget, amit korábban tapasztaltunk. Már a közbiztonság sem volt a régi, a vendéglátás durván megdrágult, átverések a fizetéseknél, monstrum turistagyárak térhódítása a német jellegű turista falvakkal együtt stb.

Mondtuk, mondtuk, hogy nem térünk vissza 2x ugyanoda, de persze, hogy visszatértünk. Szardiniára pl. 3x, de hát ennyi idő alatt tudtuk nagyjából megnézni úgy, hogy persze közel nem láttunk mindent.

Előzmény: bornew (3995)
bornew Creative Commons License 2014.05.09 0 0 3996
Nem a nászutatok volt véletlenül?

Lehet olyan szállást is találni, ami simán lemondható, sőt, elég helyben fizetni, de a férjemnek ez a szálloda tetszett.

Nincs konkrét part, amit kinéztük. Úgy gondolom, hogy az é-k-i részen annyi szép strand van, biztosan találunk kedvünkre valót, csak ezek szerint most már számolni kell azzal, hogy a parkolás pénzbe kerül.

Tetszik a Tavolara sziget ötlete, illetve lentebb egy motoros fórumtárs írta Cala Marioulu-t, hát az is meseszép. Mi még sohasem hajókáztunk, írna valaki arról, mi a bérlés menete. Mit érdemes bérelni, mennyi időre, mennyiért?
Előzmény: szofi762 (3993)
bornew Creative Commons License 2014.05.09 0 0 3995
Pedig akkor még Nektek is más volt a kedvenc: Korfu, vagy Kréta...valami ilyesmi rémlik. És azt vallottátok, hogy kétszer nem tértek vissza sehova:-)! Ha jól emlékszem...
Előzmény: szkati (3994)
szkati Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3994

Én itt voltam lévén, hogy szinte 3 évig Szardínia volt nálunk a legfőbb úticél. Körbe is jártuk mindenféle módon, nagyon megszerettük és élveztük minden percét. Északot és délt egyaránt. Azóta persze ide-oda is elkalandoztunk, de leginkább Olaszország egyéb részeire, mint Toszkána, Umbria, utolsó 2-3 évben meg Ázsiában élvezkedtünk egy kicsit. Ennek ellenére persze Szardínia a szívünk egyik csücske maradt rengeteg élménnyel és szépséggel és persze bárkinek bármikor javasoljuk, hogyha teheti, akkor nézze meg, mert megéri:))

Előzmény: bornew (3990)
szofi762 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3993
Igen, csak sima 76-tal a végén! Csak aztán egy darabig nem jártam erre, olyannyira hogy még a jelszavam is elfelejtettem es újra regisztráltam... Szerintem 2005-06 környékén voltam először a szigeten, pont San Theodoroban, aztán még 2x, nem lehet megunni! Igy hogy van a pozsonyi járat akár 4 éjszakára is érdemes kiruccanni, bár most az odautat nagyon későre tették.
Hát, ez a storno biztosítás durva, de baráti körbòl tapasztalom hogy pici gyerekeknél sose lehet tudni! Vannak konkrét partok, strandok amiket beterveztetek?
Előzmény: bornew (3990)
bornew Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3992
Megint elgépelgettem itt-ott.
bornew Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3991
Hiába megyünk autóval, nem vagyok képes sok holmit pakolni. Mindig később bosszankodok, hogy még ezt, vagy azt igazán bepakolhattam volna.

Ha rutinos gyerekkel utazók leszünk, mi is biztos másképp csináljuk majd. Én imádok utazni, de a gyerekekkel tavaly nyáron indultunk először nagyobb útra, Ausztriába.
Szervezett út szóba sem jöhet, ha magad csinálod, akkor pedig azért mindent jó időben le kell foglalni.

Na most, én két hónappal ezelőtt még nem voltam biztos benne, hogy elindulunk.
Nézzétek meg a mostani repjegy árakat:-)!

Hát, bizony, a komp nagyon drága: 500 valahány EUR- t fizettünk 4ünknek, bár ebben van
Lemondási biztosítás, ha valami gond van, visszakapjuk a jegy árát.

A szállással gondban lennénk, mert ott ki kell fizetni a teljes foglalási díjat bukjuk, ha lemondjuk, de hát, ez tetszett.

Igen, nem olcsó, de megéri. Eddig legalábbis így fondoltam, remélem, most sem lesz másképp.

Bibione és társai szóba sem jöhetnek. Eddig engem az Adria sem tudott rabul ejteni, bár ez még változhat.
A Karib tenger és társai pedig még messzebb vannak, marad hát Európa és azon belül Szardínia, egyelőre.
bornew Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3990
Szofi és szkati már 6-7 évvel ezelőtt is itt voltak ezen a fórumon, ugye?!:-)
szofi762 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3989

Azt a "tűhegy" sziklát láttam a hajóról! Előtte még itthon kinyomtattam egy kis térképet hogy lehet eljutnia  Cala Goloritze öbölbe gyalogosan aztán maradt a hajókirándulás...Hát igen, az a partszakasz is gyönyörű, mondhatni az egyik legszebb.

Bőrönd: Én most 12 napra pakolok bele egy ekkora bőröndbe és menni fog, még a búvárszemüvegnek és a pipának is lesz helye! Egyébként nem csak a költség miatt de egy idő után tényleg rájön az ember hogy felesleges annyi mindent cipelni, nyaralás alatt is csak macera ki be pakolni a bőröndből.

Autóbérlés: 2 éve júniusban ha jól emlékszem 98 euro volt 4 napra egy fiat500 a szigeten. Most Szicílián 1 hétre 198, de ebben benne van egy 50 euros "one way" díj mert Palermoban vesszük fel és Cataniában adjuk le. Szóval szerintem nem kritikus. De az is igaz hogy mi rendszerint szezon előtt vagy után megyünk és 3 hónappal korábban le szoktam foglalni az autókat és rengeteg oldalt megnézek...

Előzmény: rebkaa (3988)
rebkaa Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3988

Szerencsére "csak" az oldalsó üveget és utána még 3200km-t mentünk a kocsival:) 12 óra autópályán 140-el, úgy, hogy végig tépte a szél a fülem mellett a nylont, nagyon nem volt jó.

Szerencsére a férjem az a gyakorlatias mérnök fajta, megálltunk egy függöny bolt előtt(na, gondoltam még 20 év alatt ilyet se láttam:)vett kis függöny pálcákat merevítésnek és egy másik boltban 2 tekercs széles ragaszószalagot+ erős nylon. Ezzel a módszerrel próbált imitálni egy ablakot:)

Szia Szofi, Na ná, hogy nem az olcsóság miatt megyünk oda. Épp megbeszéltük a barátokkal, hogy ohne kinder vagy 10-en elmegyünk Marokkóba ősszel, erre mondja a férjem, hogy nézzem már meg a repjegyeket Szardiniára, mert neki fel "kell" a Goloritze öbölben másznia a "Tűhegy"nek nevezett sziklára.

Gondoltam oké, nem vagyok semmi jónak az elrontója:))

Szardinia gyönyörű, ezért megyünk...

Csomag kérdés, a fapados utazással együtt megtanultam a min. csomag elvét is. gyakran megyek egyedül is a gyerekekkel valahová, de az 5kis csomag, abba azért már lehet pakolni... 1 hét Bulgáriában a tengerparton még volt is amit nem használtunk :) igaz kinnti, bennti törölközőket adtak, nekünk mindig az a legtöbb.

Ha véglépp nem férünk, akkor pl. úgy csináltuk Istanbulban, hogy 9-en voltunk és 1 db. nagy csomagot adtunk fel, mindenki abba pakolt. Igaz vágnivaló kismalac lett belőle, 28 kiló, de még 32-ig mehettünk volna:))

Előzmény: bornew (3983)
szkati Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3987

Szardinia extra kategória.  Tán egy évvel ezelőtt volt is itt valaki, aki teljesen kipurcant az áraktól és gondolom azért mondta, hogy Szardinia egy nagyon szar hely:))

Előzmény: szofi762 (3985)
szkati Creative Commons License 2014.05.08 0 0 3986

Emlékszem! Pont abban az évben mentünk mi is.

Az " autóbérlés átlag"-ot nem tudom, hogy mire írtad, mert már Olaszországban sem átlag az autóbérlés, illetve olasz átlag, olasz szigeten meg egyszerűen horror szerintem. Magam ellen beszélek, mert most mi is erre kényszerülünk szeptemberben, miután én sem vagyok hajlandó 2300 km-t egyedül levezetni Pugliába. Ennek ellenére persze a bérlésnél megpróbálok észnél lenni, mert ez tavaly, Nápolyban nemigazán sikerült.

Előzmény: rebkaa (3982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!