Amikor ez a phlox elöször virágzott, nagyon örültem a színének. Igen ám, de dél felé már változik, fokozatosan lila lesz, aztán estére tönkre megy. Másnap semmi, a következö reggel megint kék virágokkal kezd....
Bocsi, Tozatu...elértettem a dolgot. Málnát lopott a kis mocsok. Nem az a baj, még néhány szem nem volna kár. De ezek olyanok, hogy ha egynek sikerül, néhány óra alatt megkopasztják a kis málnásomat! És attól kezdve örjáratot tartanak, nehogy egyetlen szem is elérje a halványpiros állapotot...
GURIGA, nem egyedül zokogsz, mert másnak is van ilyen kis tolvaja. Bár én nem is annyira a gyümölcsök miatt haragszom, mert sok rovart is elpusztítanak, inkább azért, mert a tavam köré telepített, meg a csobogóm kövein lévő mohákat mindig szétcincálják.
Az elsö képet valahol az út mentén csináltam. A másik kettöt a kertemben. Ezt az Asclepiás - témát itt már tavaly eléggé kicsontoztuk, bár talán másik topikiban. Egyébként (mikuláskor) legalább 12 kertésztársamnak küldtem magot.
Mi ebben a zokogó? Azóta sem hallottam sokat töletek! (Vagy én csavarogtam máshol? ...az is lehet)
Azt hiszem, egyről beszélünk. Ha megtöröd a levelét, fehér, ragacsos nedvet ereszt.
Műveletlen területeken tömegesen fordul elő, a vándorméhészek még oda is költöztetik a méhészetüket és rekord méztermést pergetnek róla. Sötét, gyorsan kristályosodó mézet ad.