Keresés

Részletes keresés

owen nolan Creative Commons License 2003.05.15 0 0 151
agyon hájpolt Matrix -> hehe, azért ne vedd úgy a szívedre :)) de hát ha valami az, akkor az nagyon az...
Előzmény: greatcornholio (148)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.15 0 0 150
el is morzsoltam egy könnycseppet a bal szememben. tegnap én is újranéztem. érdekes, hogy bármennyire is magányos filmnek mondható, eddig mindkét alkalommal társaságban sikerült látnom; első alkalommal még egy kis pityergést is fel kellett fogni a vállammal. nehéz az élet, haj!

szép túrafilm ez a dolls. mennék is azonnal japánba, ha túristaként lehetőségem lenne ilyen tájakat látni. de tapasztalt japánjárók azt mondják, a külföldiek elől ezeket a szép dolgokat jól eldugják.

SPOILER:

te hogy vélekedsz nukui haláláról? első nézetre arra gondoltam, autóbaleset okozta, de másodszorra már azt mondom, a másik ősrajongó, aoki lőtte le. nos?

Előzmény: jack_torrance (149)
jack_torrance Creative Commons License 2003.05.15 0 0 149

A Playing by heart című filmben Angelina Jolie mondja: "A szerelemről beszélni, olyan mint az építészetre táncolni" Egyetértek. Kiegészíteném azzal, hogy a szerelmeről úgy kell filmet forgatni ahogy azt tette Takeshi Kitano.
Nem biztos, hogy egyhamar újra meg tudnám nézni. Valószínűleg megszakadna a szívem.

10/10+

greatcornholio Creative Commons License 2003.05.15 0 0 148
Sziasztok! nincs kedve valakinek az agyon hájpolt Matrix folytatásának éjféli premierjére eljönni jövő héten szerda este? Van két darab diákjegyem (740 ft) plusszban...
owen nolan Creative Commons License 2003.05.15 0 0 147
vettem empiret. hologrammos borító, 45 oldalnyi matrix. shiri, happines of the katakuris kritika!, battle royale 2 előzetes!, és ezen filmek (meg még más ázsiai filmek) oldalas reklámja! nem lehet rossz odaát a ködös albionban...arrafelé ugylátszik nem olyan ködös a gondolkodás és ízlésvilág...
owen nolan Creative Commons License 2003.05.15 0 0 146
my tutor friend egy 2003-as koreai romantikus vígjáték meglepően sok akcióval megfűszerezve. és IGEN! végre egy szellemes, vicces, vidám, lendületes vígjáték. mindenkit csak dicsérni tudok a szereplőket és a készítőket egyaránt. a filmben adott egy 21 éves srác aki egy igen gazdag család "kicsifia". csak hát főhősünk marhára utál tanulni, ezért inkább banda vezérséggel üti agyon az időt meg a riválisok fejét. a család persze erről mit sem tud és a kis fiacskájuk mellé felfogadnak egy házitanárnőt és innentől kezdve, aztán beindulnak az események. a filmben szépen, nem tolakodó módon feltünek jobbnál jobb vizuális megoldások, amik végtelenül egyszerűek mégis nagyon ott vannak és sokat dobnak a filmen. az meg már egy külön tanulmányt is megérdemelne, hogy egy romantikus vígjátékban a martial arts jelenetek miért büntetik be az agyon hájpolt matrixot? miért totálisan izzadságmentesek? miért oly természetesek, erőlködésnélküliek? és miért mentesek a pozőrségtől? MIÉRT? egy szóval a film: zseniális! 10/10
owen nolan Creative Commons License 2003.05.14 0 0 145
[SB]blood brothers harcok, szerelem, ármány, csaták, féltékenység, vár ostrom. 2 órában. klasszikus. 10/9

aleksander nevsky sergei m. eisenstein (a patyomkin páncélos rendezője) 1938-as filmje. a 107 perces filmben található egy 25 perces csata jelenet! a film egy kissé propagandista (szovjet-német ellentét), de nem igazán zavaró, köszönhetően a magával ragadó rendezésnek. 10/8

owen nolan Creative Commons License 2003.05.13 0 0 142
ha olyan lesz az egész film mint amilyen a teaser(trailer?) akkor kurva jó kis film lesz.
Előzmény: aeon flux (137)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.13 0 0 141
én nem ismerem
Előzmény: Zealander (135)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.13 0 0 140
elbasztam a kiemelést

white oleander érdekes sztori, jó szereplőkkel. kissé unalmasan, lassan előadva 10/7

subway luc besson régebbi filmje. ua. mint az előző: érdekes sztori, jó szereplőkkel. kissé unalmasan, lassan előadva 10/7

Előzmény: owen nolan (139)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.13 0 0 139
once upon a time in china II a filmben lévő donnie yen-jet li párharc mindent ural, ha lehet e filmre használni azt a szót, hogy realista akkor azt mondanám, hogy realistább és keményebb, pörgösebb, gyorsabb mint a hero-beli, a hero viszont tagadhatatlanul szebb. aztán az már egy más kérdés kinek mi jön be jobban. a film csak egy árnyalatnyival „gyengébb” mint e film első része. 10/9

once upon a time in china III a harmadik rész mind történetben mid a harcokat tekintve szegényesebb eresztés (hol voltál yuen wo ping?). az igazán baj, az a sorozatra oly jellemző utolsó fél óra szemkápráztató mutatványai amik itt sokkal inkább röhejesek. azért a film maradék idejében hozza a szintet, de a vége…az fáj 10/7

master of the flying guillotine ááááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! na ez egy ennyire jó film. csak szuperlavituszokban lehet róla beszélni. egy kökemény kung fu kult klasszik 1976-ból. fantasztikus karakterekkel és harcokkal. mellesleg tarantino kedvenc filmje. 10/10

graveyard of honour miike egyik 2002-es filmje. és az eddigi legjobb filmje amit láttam tőle. a film kinji fukasaku (battle royale rendezője) azonos c. filmjének rimékje. ezúttal miike nem a visitor q szerepében tetszeleg, hanem csak egyszerűen elmesél egy történetet, de azt olyan alázattal és magával ragadó módon ahogyan kevesen. fantasztikus rendezés, fantasztikus szereplők. a film egy közönségszavazáson amit egy, csak japán filmekkel foglalkozó oldal követett el, 2002 legjobb japán filmjének választották meg. nem véletlenül, pedig még egy chihiro is volt… 10/10

fantastic voyage egy amerikai sci-fi 1966-ból. nem tudom ki emlékszik a filmre régebben (jó régen min. 15 éve) volt a magyar tv-ben. azóta próbálom megszerezni. most végre sikerült. röviden a sztoriról. egy fontos személyiség ellen merényletett követnek el. mindenképpen megkell menteni az életét. az egyetlen esély, ha az agy műtétet belülről hajtják végre, de a koponyát nem lehet felnyitni, mert akkor azonnal meghal a páciens! mi a megoldás? fogunk 5 embert berakjuk őket egy speciális tengeralattjáróba és lekicsinyítjük őket, hogy egy injekciós tű segítségével be lehessen fecskendezni az emberkéket és így végrehajtani a műtétet! nosza rajta! ezzel kezdetét veszi a fantasztikus utazás. 10/8

ST: nemesis előrebocsátom nem vagyok egy star trek fan. a film ellenben lenyűgözött. a filmben van egy kb. 45 perces űrhajó csata ami lazán tönkreveri az elmúlt 10 év hasonló jellegű próbálkozásait minden téren. ha pedig hozzá teszzük, hogy a film maradék 1 óra 15 perce is érdekes és izgalmas akkor máris adott egy magával ragadó scifi akció film. 10/8

battleship potemkin ez tipikusan az a film amiről teljesen fölösleges bármit is írni. mindent el mondtak már róla és ezzel csak egyetérteni lehet. alapmű 10/10

phone booth az alább leírtakkal nekem annyiban tér el a véleményem, hogy a film vége teljesen rendben van. nekem inkább az elejével van/volt bajom 10/8

come drink with me king hu 1966-os filmújító remeke, mely újítás a touch of zenben teljesedet ki. a film jó pár jelenete visszaköszön a tigris és sárkányban. a film sztem jó sok jelenete a mai emberkék számára kissé kopottas lehet (nem az! örökérvényű!), de ez nem a film hibája. sokkal inkább az emberkéké. a film talán egyetlen hibája a lassúsága. kung-fu, wuxia és ázsia film rajongóknak kötelező tananyag 10/9

white oleander érdekes sztori, jó szereplőkkel. kissé unalmasan, lassan előadva 10/7

subway luc besson régebbi filmje. ua. mint az előző: érdekes sztori, jó szereplőkkel. kissé unalmasan, lassan előadva 10/7

yakuza graveyard a már említett kinji fukasaku egyik jakuza filmje. a filmet elnézve kíváncsi lennék, hogy vajon hány amerikai, angol rendezőt ihletett meg, az ázsiaikat nagyjából sejtem. mindegyiket. 10/9

el topo jodorowsky mexikói rendező 1970-es kult westernje. láttam elég sok westernt, de ehhez foghatóan keményet eddig soha. csak erős gyomrúaknak! a film első fele ami inkább kemény vizuálisan, a második fele már inkább a néző fejében lesz kemény. spirituális, vallási, erőszakos, rasszista ellenes. sűrű egy film. 10/9

eraserhead ha az andaluziai kutya volt a 16 perces szürreális utazás akkor ez a 85 perces szürreális utazás. csak ez betegebb. sokkal betegebb. lynch legelborultabb filmje. a filmben lynch összes filmes védjegye megtalálható ezen első filmjében. 10/mit tudom én

dark star carpenter első nagy filmje. nos a filmből 25 percet bírtam. sorry, de rohadtul unalmas volt. a poénokat is erőltetetnek éreztem, story az sehol, ami nem lenne baj, hogyha lett volna valami ami magával ragad, mindegy mi. olyat sajna 25 percig nem találtam. pedig próbáltam 10/x

aeon flux Creative Commons License 2003.05.13 0 0 138
meg kell jegyeznem, ez a teaser ÜBERFASZA!!! főleg a gabba soundtrack tetszik alatta. :]
Előzmény: aeon flux (137)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.13 0 0 137

Zealander Creative Commons License 2003.05.12 0 0 136
Egy-két kép a filmből:

Zealander

Előzmény: Zealander (135)
Zealander Creative Commons License 2003.05.12 0 0 135
Ez lehet, hogy hülye kérdés lesz de azért próbálkozom:

Ezt a filmet keresem, de nagyon:

Obi-Oba. Koniec Cywilizacji (Obi-Oba, avagy a civilizáció vége)

Zealander

Ui: a remény hal meg utóljára:)

Előzmény: aeon flux (134)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.12 0 0 134
tényleg új zélandi. a ficek, aki összerakta követte el az alien a köbön első szkriptjét szerzetesekkel, kevés akcióval. a tar buksi megmaradt, a szerzetesek leminősítették bűnözőkké, a többi már történelem. jövőre lesz majd amúgy hipermegagigaúj alien díszdoboz 9 darab dvd-vel; ott majd 17o perces alien3-at nézegethetünk kedvünkre.
Előzmény: Zealander (133)
Zealander Creative Commons License 2003.05.12 0 0 133
New Zealandi nem Aussie film!!!:) Miről szól, miről szól... Ha már magyarázni kell, akkor nem lesz jó...nem?

Zealander

Előzmény: break2 (104)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.12 0 0 132

a tuareg bosszúja

aeon flux Creative Commons License 2003.05.12 0 0 131
reloadedre eddig 11 fő jelentkezett. a fene, azt hittem, megdöntjük a chihiro országos rekordját [16 fő + a szappangyáros família - négylábú].
Előzmény: Tovaris_209 (129)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.12 0 0 130
:D :[ :\ >:|

fuksz ám az apád füle.

jihijuhi, musa a házban!

kár, hogy nem gyüssz. lécci, valahogy akkor továbítsd valamelyik érintettnek a musa/shiri/2oo9 kombót [telefonba elfelejtettem kölcsönkérni, hát íme, naaaaaaaaa lécccci léccci, naaaaa :]

amúgy ha nem repül, akkor miszter miszter is megjelenik. aszonta, neki a múzsa ne énekeljen, bőven elég lesz a jimbo meg a csiri.

Előzmény: Tovaris_209 (129)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 129
Na akkor egy jó hír és egy rossz. (Vagy két jó, ahogy tetszik :-)

A jó hír: megjött Éon Fuksz Musa DVD-je sértetlenül és érintetlenül, úgyhogy lehet örvendezni.
A rossz hír viszont, hogy június végéig a szabad hétvégéim száma elérte a nullát, úgyhogy nagyon sajnálom, de a mostani mozis élményekből kimaradok. Ellenben ha törik, ha szakad (és du. 4 utánra szervezitek meg), a Mátrix reloaded-ra el fogok menni, mert az nekem jó... :-)

Addig is jó szórakozást az elvtársaknak.

Előzmény: aeon flux (128)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 128
:DDD

bocsásson meg, elvtárs, de az SP-t már mindnyájan többször láttuk, sőt ha jól tudom, a recepciós egyenesen baltát ragad, ha felmerül ez a cím. szóval nem kéne boncolgatni, amíg minket nem boncolgatnak...

meg kell jegyeznem, hogy a texasi tanya hátsó kertjében egész pofás kölkök prequelt lehetett volna forgatni. például a szereplők félúton nem egy hatalmas fánkból, hanem egy levágott kézből lakmároztak volna.

Előzmény: Tovaris_209 (127)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.05.11 0 0 127
Nos, VOLT harmadik befutó, csak saját hatáskörben diszkvalifikálva lett bizonyos önkényuralmi személyiségességek (gyk.: t. szervezők...) által, ugyebár...
Musa minden bizonnyal fent piheg a postán (remélem, nem illetékfizetési felszólítás jött helyette :-), Shiri-t meg tudok vinni, mivelhogy egy Ázsia-fan minden jó filmet megvesz :-)

Azt meg csak remélni tudom, hogy a Texasi láncfűrészes semmiféle lelki sérülést nem okoz azon DVD-imnek, amik vele utaznak Angliából :-)

Előzmény: aeon flux (123)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 126
Előzmény: aeon flux (125)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 125
aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 124
ezt csak úgy...

aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 123
mivel a Második Nagy Rajzfilmnapra nem érkezett harmadik befutó [bocs elvtárs :], ezért a t.szervezők úgy gondolták, szétszedik a két jelöltet és beosztják 2-2 ázsiai film mellé. tehát jövő hétvégén a következő 3 film megtekintését tervezzük:

- musa [reméljük, addigra meg is jön...]
- shiri [vagy ha az nincs, akkor JSA]
- jin roh [mert az kötelező]

belépés csak kétlábúaknak! ja, mindez nálam lesz vasárnap [o5.18-án]. jelentkezni a szerkesztőségben lehet.

aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 122
ehh.
Előzmény: aeon flux (121)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 121
how to lose a guy in 1o days
[USA, 2oo2, donald petrie]

petrie bácsi előző filmjének is a címe volt a legbonyolultabb, a HTLaGi10D [ :D ] esetében sincs ez másként, akárhogy is csűrik-csavarják, szimpla kis szerelmi komédia ez a film habcsókország new yorkjából. ide bin laden pribékjei be nem tennék a lábukat, s az indiai taxisra simán rá lehet bízni, hogy vigye ide meg oda a csomagod, a szerelmesek kikötnek egymás melett, a 6o millió dolláros szerződések meg fogadások tétjeként szerepelnek. ilyen egy jó csajozós film: nem terheli meg sem az agyat, sem a feneket és közben lehet akciózni a melletted ülő némberrel. [akkor sincs nagy gáz, ha a csajszi előszeretettel követi el azokat a markáns női hibákat, amiket e filmben rendesen kifiguráznak; ilyenkor jöhet engesztelő manőver.] a szerelem hullámhosszánért rajongó drabális faszi pedig külön megér plusz egy csillagot.
aeon flux Creative Commons License 2003.05.11 0 0 120
"...megér plusz egy csillagot."
Előzmény: aeon flux (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!