el is morzsoltam egy könnycseppet a bal szememben. tegnap én is újranéztem. érdekes, hogy bármennyire is magányos filmnek mondható, eddig mindkét alkalommal társaságban sikerült látnom; első alkalommal még egy kis pityergést is fel kellett fogni a vállammal. nehéz az élet, haj!
szép túrafilm ez a dolls. mennék is azonnal japánba, ha túristaként lehetőségem lenne ilyen tájakat látni. de tapasztalt japánjárók azt mondják, a külföldiek elől ezeket a szép dolgokat jól eldugják.
SPOILER:
te hogy vélekedsz nukui haláláról? első nézetre arra gondoltam, autóbaleset okozta, de másodszorra már azt mondom, a másik ősrajongó, aoki lőtte le. nos?
A Playing by heart című filmben Angelina Jolie mondja: "A szerelemről beszélni, olyan mint az építészetre táncolni" Egyetértek. Kiegészíteném azzal, hogy a szerelmeről úgy kell filmet forgatni ahogy azt tette Takeshi Kitano.
Nem biztos, hogy egyhamar újra meg tudnám nézni. Valószínűleg megszakadna a szívem.
Sziasztok! nincs kedve valakinek az agyon hájpolt Matrix folytatásának éjféli premierjére eljönni jövő héten szerda este? Van két darab diákjegyem (740 ft) plusszban...
vettem empiret. hologrammos borító, 45 oldalnyi matrix. shiri, happines of the katakuris kritika!, battle royale 2 előzetes!, és ezen filmek (meg még más ázsiai filmek) oldalas reklámja! nem lehet rossz odaát a ködös albionban...arrafelé ugylátszik nem olyan ködös a gondolkodás és ízlésvilág...
my tutor friend egy 2003-as koreai romantikus vígjáték meglepően sok akcióval megfűszerezve. és IGEN! végre egy szellemes, vicces, vidám, lendületes vígjáték. mindenkit csak dicsérni tudok a szereplőket és a készítőket egyaránt. a filmben adott egy 21 éves srác aki egy igen gazdag család "kicsifia". csak hát főhősünk marhára utál tanulni, ezért inkább banda vezérséggel üti agyon az időt meg a riválisok fejét. a család persze erről mit sem tud és a kis fiacskájuk mellé felfogadnak egy házitanárnőt és innentől kezdve, aztán beindulnak az események. a filmben szépen, nem tolakodó módon feltünek jobbnál jobb vizuális megoldások, amik végtelenül egyszerűek mégis nagyon ott vannak és sokat dobnak a filmen. az meg már egy külön tanulmányt is megérdemelne, hogy egy romantikus vígjátékban a martial arts jelenetek miért büntetik be az agyon hájpolt matrixot? miért totálisan izzadságmentesek? miért oly természetesek, erőlködésnélküliek? és miért mentesek a pozőrségtől? MIÉRT? egy szóval a film: zseniális! 10/10
aleksander nevsky sergei m. eisenstein (a patyomkin páncélos rendezője) 1938-as filmje. a 107 perces filmben található egy 25 perces csata jelenet! a film egy kissé propagandista (szovjet-német ellentét), de nem igazán zavaró, köszönhetően a magával ragadó rendezésnek. 10/8
once upon a time in china II a filmben lévő donnie yen-jet li párharc mindent ural, ha lehet e filmre használni azt a szót, hogy realista akkor azt mondanám, hogy realistább és keményebb, pörgösebb, gyorsabb mint a hero-beli, a hero viszont tagadhatatlanul szebb. aztán az már egy más kérdés kinek mi jön be jobban. a film csak egy árnyalatnyival „gyengébb” mint e film első része. 10/9
once upon a time in china III a harmadik rész mind történetben mid a harcokat tekintve szegényesebb eresztés (hol voltál yuen wo ping?). az igazán baj, az a sorozatra oly jellemző utolsó fél óra szemkápráztató mutatványai amik itt sokkal inkább röhejesek. azért a film maradék idejében hozza a szintet, de a vége…az fáj 10/7
master of the flying guillotine ááááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! na ez egy ennyire jó film. csak szuperlavituszokban lehet róla beszélni. egy kökemény kung fu kult klasszik 1976-ból. fantasztikus karakterekkel és harcokkal. mellesleg tarantino kedvenc filmje. 10/10
graveyard of honour miike egyik 2002-es filmje. és az eddigi legjobb filmje amit láttam tőle. a film kinji fukasaku (battle royale rendezője) azonos c. filmjének rimékje. ezúttal miike nem a visitor q szerepében tetszeleg, hanem csak egyszerűen elmesél egy történetet, de azt olyan alázattal és magával ragadó módon ahogyan kevesen. fantasztikus rendezés, fantasztikus szereplők. a film egy közönségszavazáson amit egy, csak japán filmekkel foglalkozó oldal követett el, 2002 legjobb japán filmjének választották meg. nem véletlenül, pedig még egy chihiro is volt… 10/10
fantastic voyage egy amerikai sci-fi 1966-ból. nem tudom ki emlékszik a filmre régebben (jó régen min. 15 éve) volt a magyar tv-ben. azóta próbálom megszerezni. most végre sikerült. röviden a sztoriról. egy fontos személyiség ellen merényletett követnek el. mindenképpen megkell menteni az életét. az egyetlen esély, ha az agy műtétet belülről hajtják végre, de a koponyát nem lehet felnyitni, mert akkor azonnal meghal a páciens! mi a megoldás? fogunk 5 embert berakjuk őket egy speciális tengeralattjáróba és lekicsinyítjük őket, hogy egy injekciós tű segítségével be lehessen fecskendezni az emberkéket és így végrehajtani a műtétet! nosza rajta! ezzel kezdetét veszi a fantasztikus utazás. 10/8
ST: nemesis előrebocsátom nem vagyok egy star trek fan. a film ellenben lenyűgözött. a filmben van egy kb. 45 perces űrhajó csata ami lazán tönkreveri az elmúlt 10 év hasonló jellegű próbálkozásait minden téren. ha pedig hozzá teszzük, hogy a film maradék 1 óra 15 perce is érdekes és izgalmas akkor máris adott egy magával ragadó scifi akció film. 10/8
battleship potemkin ez tipikusan az a film amiről teljesen fölösleges bármit is írni. mindent el mondtak már róla és ezzel csak egyetérteni lehet. alapmű 10/10
phone booth az alább leírtakkal nekem annyiban tér el a véleményem, hogy a film vége teljesen rendben van. nekem inkább az elejével van/volt bajom 10/8
come drink with me king hu 1966-os filmújító remeke, mely újítás a touch of zenben teljesedet ki. a film jó pár jelenete visszaköszön a tigris és sárkányban. a film sztem jó sok jelenete a mai emberkék számára kissé kopottas lehet (nem az! örökérvényű!), de ez nem a film hibája. sokkal inkább az emberkéké. a film talán egyetlen hibája a lassúsága. kung-fu, wuxia és ázsia film rajongóknak kötelező tananyag 10/9
white oleander érdekes sztori, jó szereplőkkel. kissé unalmasan, lassan előadva 10/7
subway luc besson régebbi filmje. ua. mint az előző: érdekes sztori, jó szereplőkkel. kissé unalmasan, lassan előadva 10/7
yakuza graveyard a már említett kinji fukasaku egyik jakuza filmje. a filmet elnézve kíváncsi lennék, hogy vajon hány amerikai, angol rendezőt ihletett meg, az ázsiaikat nagyjából sejtem. mindegyiket. 10/9
el topo jodorowsky mexikói rendező 1970-es kult westernje. láttam elég sok westernt, de ehhez foghatóan keményet eddig soha. csak erős gyomrúaknak! a film első fele ami inkább kemény vizuálisan, a második fele már inkább a néző fejében lesz kemény. spirituális, vallási, erőszakos, rasszista ellenes. sűrű egy film. 10/9
eraserhead ha az andaluziai kutya volt a 16 perces szürreális utazás akkor ez a 85 perces szürreális utazás. csak ez betegebb. sokkal betegebb. lynch legelborultabb filmje. a filmben lynch összes filmes védjegye megtalálható ezen első filmjében. 10/mit tudom én
dark star carpenter első nagy filmje. nos a filmből 25 percet bírtam. sorry, de rohadtul unalmas volt. a poénokat is erőltetetnek éreztem, story az sehol, ami nem lenne baj, hogyha lett volna valami ami magával ragad, mindegy mi. olyat sajna 25 percig nem találtam. pedig próbáltam 10/x
tényleg új zélandi. a ficek, aki összerakta követte el az alien a köbön első szkriptjét szerzetesekkel, kevés akcióval. a tar buksi megmaradt, a szerzetesek leminősítették bűnözőkké, a többi már történelem. jövőre lesz majd amúgy hipermegagigaúj alien díszdoboz 9 darab dvd-vel; ott majd 17o perces alien3-at nézegethetünk kedvünkre.
kár, hogy nem gyüssz. lécci, valahogy akkor továbítsd valamelyik érintettnek a musa/shiri/2oo9 kombót [telefonba elfelejtettem kölcsönkérni, hát íme, naaaaaaaaa lécccci léccci, naaaaa :]
amúgy ha nem repül, akkor miszter miszter is megjelenik. aszonta, neki a múzsa ne énekeljen, bőven elég lesz a jimbo meg a csiri.
Na akkor egy jó hír és egy rossz. (Vagy két jó, ahogy tetszik :-)
A jó hír: megjött Éon Fuksz Musa DVD-je sértetlenül és érintetlenül, úgyhogy lehet örvendezni.
A rossz hír viszont, hogy június végéig a szabad hétvégéim száma elérte a nullát, úgyhogy nagyon sajnálom, de a mostani mozis élményekből kimaradok. Ellenben ha törik, ha szakad (és du. 4 utánra szervezitek meg), a Mátrix reloaded-ra el fogok menni, mert az nekem jó... :-)
bocsásson meg, elvtárs, de az SP-t már mindnyájan többször láttuk, sőt ha jól tudom, a recepciós egyenesen baltát ragad, ha felmerül ez a cím. szóval nem kéne boncolgatni, amíg minket nem boncolgatnak...
meg kell jegyeznem, hogy a texasi tanya hátsó kertjében egész pofás kölkök prequelt lehetett volna forgatni. például a szereplők félúton nem egy hatalmas fánkból, hanem egy levágott kézből lakmároztak volna.
Nos, VOLT harmadik befutó, csak saját hatáskörben diszkvalifikálva lett bizonyos önkényuralmi személyiségességek (gyk.: t. szervezők...) által, ugyebár...
Musa minden bizonnyal fent piheg a postán (remélem, nem illetékfizetési felszólítás jött helyette :-), Shiri-t meg tudok vinni, mivelhogy egy Ázsia-fan minden jó filmet megvesz :-)
Azt meg csak remélni tudom, hogy a Texasi láncfűrészes semmiféle lelki sérülést nem okoz azon DVD-imnek, amik vele utaznak Angliából :-)
mivel a Második Nagy Rajzfilmnapra nem érkezett harmadik befutó [bocs elvtárs :], ezért a t.szervezők úgy gondolták, szétszedik a két jelöltet és beosztják 2-2 ázsiai film mellé. tehát jövő hétvégén a következő 3 film megtekintését tervezzük:
- musa [reméljük, addigra meg is jön...]
- shiri [vagy ha az nincs, akkor JSA]
- jin roh [mert az kötelező]
belépés csak kétlábúaknak! ja, mindez nálam lesz vasárnap [o5.18-án]. jelentkezni a szerkesztőségben lehet.
how to lose a guy in 1o days [USA, 2oo2, donald petrie]
petrie bácsi előző filmjének is a címe volt a legbonyolultabb, a HTLaGi10D [ :D ] esetében sincs ez másként, akárhogy is csűrik-csavarják, szimpla kis szerelmi komédia ez a film habcsókország new yorkjából. ide bin laden pribékjei be nem tennék a lábukat, s az indiai taxisra simán rá lehet bízni, hogy vigye ide meg oda a csomagod, a szerelmesek kikötnek egymás melett, a 6o millió dolláros szerződések meg fogadások tétjeként szerepelnek. ilyen egy jó csajozós film: nem terheli meg sem az agyat, sem a feneket és közben lehet akciózni a melletted ülő némberrel. [akkor sincs nagy gáz, ha a csajszi előszeretettel követi el azokat a markáns női hibákat, amiket e filmben rendesen kifiguráznak; ilyenkor jöhet engesztelő manőver.] a szerelem hullámhosszánért rajongó drabális faszi pedig külön megér plusz egy csillagot.