Biztos nem sértődik meg, ha megadom a címet, a kenyeres fórumban mindig süt valami fincsit.
Én a muffint úgy csinálom, ahogy egyszer Stahl Judit mutatta.
15 dkg liszt (én réteslisztet használok)
15 dkg cukor
fél sütőpor
2 tojás
tej, hogy kicsit híg legyen.
Végül is, mivel nekem se szódabikarbónám, se Íróm (mellesleg nem is tudom, hogy hol vehetnék) nem volt, így tulajdonképpen csak egy csokis pudingport adtam hozzá. Valószínű, h kicsit keményebbre kell a tésztát csinálni, hogy a túró nem keveredjen össze a masszával, nekem nem vált olyan szépen el a fehér a barnától.
A túrót is csak a cukorral érdemes összekeverni, h ne folyósodjon el.
Finom, már csak a fele van meg, és Móni lányom még ki se jött a szobájából. :)
Tegnap előtt találtam valahol egy olyan muffin receptet, amelyiknek túró volt a közepén. (Még csokipudingra emlékszem a tésztájában) Nagyon szép volt. Úgy döntöttem, ma megsütöm a családomnak. De áramszünet lett, mielőtt bárhová elmentettem volna. Sokfelé jártam, egyszerűen képtelen vagyok visszakeresni, máig-mostanig nem találom. Kép is volt hozzá, gyönyörű barna tészta, fehér túró, meg még talán lekvár a közepén.
Segítsetek, hol láthattam, vagy valaki esetleg tudja a receptet?
A tortadara nem mint termék szűnik meg, csak egyféle, amit a Plus forgalmazott.
Egyébként én kísérletet tervezek tortadarához hasonló csokiizé előállítására, majd beszámolok az eredményről. Madeleine-t sütöttem most egyébként pici mignonpapírban, szerintem minimufli-sütőben is jó lehet, és ugye maga a sütemény nagyon finom. :) Zitka írt korábban ide recipét, kb. azt követve csináltam, de lehet még egyszerűsíteni és ízesíteni is szerintem, pl. kevés kakaó, fahéj vagy reszelt narancs- vagy citromhéj nagyon fel tudja dobni (vagy csokimáz). ribizli
Köszi, most bespejzoltam, de milyet vettél, mennyiért? A kis tízdekást sok helyen láttam, de aránytalanul drága a hamarosan nem létező Osna negyvendekáshoz képest.
sziasztok segitsetek légyszives valamikor itt szerepelt egy link ahol nagyon perpektivikusan abc rendbe szuperül megcsinálva volt egy muffingyüjtemény innen-onnan a netröl begyüjtött receptek alapján...
hiába nyálazom a topikot nem találok vissza oda, és formázáskor elvesztettem a kedvencekböl a linket.
A beírt recepteket megnéztem, de küldheted azt a 2x50-et, az alana_fowl@yahoo.co.uk címre. :)
Jól behúzott a csőbe az a könyv... de ez van. Egyébként egyszerűnek látom az elkészítését. Egyenlőre megsütök pár adagot, utána jöhet a kísérletezgetés, hogy azt teszek bele amit akarok.
Die Typbezeichnung 405 gibt den Mineralstoffgehalt des Mehls an. Hierbei handelt es sich um das ganz einfache Haushalts-Weizenmehl, welches man z.B. zum Kuchenbacken verwendet. Typ 405 enthält z.B. nur halb soviel Mineralstoffe, wie z.B. das Weizenmehl Typ 1050.
Szóval stinknormál :-) finomliszt.
Itthon BL55 a finomliszt és BFF55 a rétesliszt. Az egyik muffinoskönyvemben réteslisztet ajánlgatnak, de bevallom, nekem joban ízlik a finomliszttel a muffin.
szeretnék egy kis segítséget kérni, nemrég vettem egy muffinos könyvet, és tanácstalan vagyok a lisztet illetően. 405-ös típusú búzalisztet ír, de én ilyennel még nem találkoztam. Ti milyen lisztet használtok? Függ a hozzávalóktól a liszt típusa, vagy kapjam elő a szekrényből a finomlisztet és csináljam azzal?
Meglehetősen tapasztalatlan vagyok a témában, nézzétek ezt el nekem. Ha volt már ilyenről szó, akkor alaposan elkerülte a figyelmemet, amikor átnéztem a hozzászólásokat.
Képzeld, a másik Plusban, ahová tkp. gyakrabban járok (Péterhegyi út) rendesen kint volt a polcon, teli kartonnal. :-OO Ezekután nem vettem, mert még van itthon egy fél dobozzal. Tuti biztos mexűntetik?
Lányok, hosszú idő után ma végre ismét kaptam ALPA joghurtot a Plusban. Gondolom, nem csak a budafokiba szállítottak... Már nem is emlékszem pontosan, hgoy itt istenítettük :-), vagy másik konyhás topikon?