Keresés

Részletes keresés

N.21 Creative Commons License 2019.10.20 0 2 16195

Ez egy nagyon extra túra volt tegnap, és minden szempontból le a kalappal az OSE szurkolók előtt. Hajrá Kaposvár, hajrá OSE!

Tocy92 Creative Commons License 2019.10.19 0 0 16194

Ezt csak úgy bedobom: Lalicról három perc alatt 11 pontot kaptunk. Elképesztő.

Tocy92 Creative Commons License 2019.10.07 0 1 16193

Én egy pozitívumot tudnék kiemelni, a videót visszanézve, mégpedig azt a mondatot, hogy "a ZTE-szurkolók pedig Hendlein Rolandot szidják, mert megsérült" :D:D:D

Na, ezen tudtam egy jót nevetni, más örülnivaló úgyse volt. Az, hogy ki a kezdő, szerintem mondjuk idén kevésbé lényeges, Ádám úgyis 2 percenként cserél készésgesen az Ivkovics-szellem jegyében, viszont nem értem például, hogy amikor Dramicanin a felkészülés alatt is jól játszott, az első bajnokin bevert 24 pontot és igazából egy dologra jó, arra, hogy dobjon, akkor miértn nem hívtunk rá kb. egyetlen játékot sem? Nem is volt nála a labda, nem volt egyetlen pick-and-pop az ő kilépéseire, stb. Hogy ezt Ádám akarta-e így, Ivkovics, vagy Davis, mint irányító, azt nem tudom, mindenesetre nem értem.

Szintén nem értem, hogy Bogdán miért nem kerül pályára, én mondjuk nem vagyok az, aki követeli a saját nevelésű fiatalokat a pályára, mert dolgozzanak meg érte úgy, mint a többiek, de hát az volt a szöveg, hogy majd most a fiatalok ilyenek, meg olyanok lesznek, aztán szerencsétlen Beni egy másodpercet se kap. Vagy őt is hülyének nézi az, aki ezt eldönti, vagy annyira rossz az edzésmunkája, hogy nem érdemli meg a perceit, ezt innen nem tudom.

Amúgy nincs itt semmi látnivaló, egyszerűen nem tudjuk megnyerni a szoros végjátékokat, mert egyetlen olyan játékosunk sincs, aki képességben, mentalitásban erre alkalmas lenne - csak ezen nem kell meglepődni, éppen ezt lehetett látni már akkor is, amikor leigazoltuk Davist, Norfleetet, meg a többit. Vannak ennek a csapatnak erényei, most is látszottak néha, de azt nem kell várni, hogy a szoros végjátékokat majd ezek a játékosok a jó döntéseikkel, jó megoldásaikkal megnyerik.

Szóval semmi meglepetés, a ZTE-nek van 3-4 nyerő típusú spílere, nekünk egy se, Davist tényleg lehet dicsérni, de mint csapatot futtató irányító, döntéshozó, azért ő sem az igazi, Lalic a 14 pontja ellenére továbbra sem jó, Dramincant elfelejtettük, Norfleet még kiegészítőnek is halovány, Ponjavics szintén, a többit hagyjuk is.

Sebaj, majd megmagyarázza, aki akarja :) Egy dolog még: kíváncsi leszek, hogy az Ivkovics-rendszer védelme és az abban való hit meddig marad olyan, mint amilyen a nyilatkozatok alapján most - majd amikor egyes játékosok azt látják, hogy ők ugyan belementek ebbe a cirkuszba, de mégsincs eredmény, meglátjuk, hogy mi történik...

Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.10.07 0 1 16192

Egyébként ezt a kezdő ötöst megint nem vágom Ádámtól.

Davis, Norfleet, Ponjavics, Hendlein, Dramicsanin??? Miért???
Egy ilyen csapat ellen, mint a ZTE, ahol lényegében nincs kispad, miért kell ilyen kezdő ötössel felállni?

Davis, Norfleet, Baki, Hendlein, Lalic... 
Baki mogyorózhatta volna Williams-et a legelejétől, pontot úgyse neki kell dobnia a kezdőből. Aztán padról a fiatalok + Djurics ellen jöhetett volna  Ponjavics és Dramicsanin, és akkor Dramicsanin és a posztjára kerül.
Vele most ugyanott tartunk, mint amikor Ivosevet erőltettük 3-as pozícióba. 

Lényegében Williams kívül minden játékost kötelező lenne/lett volna ismerni, hogy mik az erősségeik és a gyengeségeik. Erre kikapunk hazai pályán?
Szomorú vagyok, mert telnek az évek és úgy tűnik soha nem lépünk előre egyet, de még egy felet sem. Közben meg mindenki rajtunk röhög, hogy mégis mit várunk. TOP csapat 3 éven belül? Örüljünk, ha 3 éven belül nem azon kell aggódnunk, hogy megint alsóházi csapattal induljunk neki az évnek. Jelenleg a 5-8-as december végi mérleg is jó eredménynek számítana. :(

TYHilton Creative Commons License 2019.10.06 -1 1 16191

Simán nyerhető meccs volt ZTE sem csinált semmi extrát amire ne lett volna megoldás. De rengeteg eladott labda és kihagyott büntető viszont nem fért bele. Így viszont nagy kár mert jó eséllyel 0-3 lesz a kezdés amiből kikecmeregni irtó nehéz lesz. Davis-t emelném ki egyedül ő pörgött jól játszott,bár átesett bizonyos pillanatokban a ló túloldalára és idiótán elszórta a labdákat.

Többiek nem igazán tudták hozni az elvárt szintet, nem csoda, hogy vereség lett a vége. Krnjajski időzített bomba ugyanúgy ahogy a Halász is volt.

N.21 Creative Commons License 2019.10.05 -1 1 16190

Ez kiábrándítóan kevés volt, Davisen kívül senki nem dicsérhető. Egy pillanatig sem domináltunk, és amikor sorra kihagytuk a lehetőségeinket a 4. negyedben, az nagyon árulkodó volt sajnos abban a tekintetben, hogy mentálisan mennyire is vagyunk erősek, vagy sem. :(

Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.10.05 -2 2 16189

Menjetek a bús büdös picsába!!! Amíg itt nincs pénz eredmény sem lesz. Szépen megint alsóházi csapatot sikerült összerakni. Ez egy szar.

Tocy92 Creative Commons License 2019.10.01 -1 0 16188

Biztos, hogy lesz teher, de azt most sem szabad azért (legalábbis nekünk, amikor elvárásokat támasztunk) figyelmen kívül hagyni, hogy ez a ZTE papíron erősebb csapat, van négy jó és egy használható légiósuk, az a négy pedig így önmagában több kreativitást, támadójátékot tud elővenni, mint a mi a komplett, leszabályozott csapatunk. Ettől még én arra számítok, hogy itthon nagyon fel lesz tüzelve a csapat, átérzi, hogy bizonyítania kell így a szezon elején, meg hogy a 0-3 valóban nagyon negatív lenne és valahogy megnyerjük ezt a meccset - ha bármit is akarunk idén a 11-12. helyen kívül, akkor biztos, hogy itthon nem sok vereségünk lehet.

Ubillát azért ismerjük, bőven lehet őt támadni, Davisnek nagyon agresszívnek kell lennie, de elsősorban Norfleettől és Lalictól várok sokkal többet - Norfleetben azért benne van, hogy most meg bever öt triplát, más csapatoknál is voltak olyan napjai, amikor semmi se jött össze, utána meg minden, ő ilyen, de ha Lalic ennyire képes (se pozíciót fogni, se egy-egyben védekezni, se semmi), akkor nagyon nagy baj lesz, szóval rá leszek leginkább kíváncsi.

Összességében én bízom a győzelemben, mert muszáj lenne valahogy megoldani, de a magam részéről megint azt tudom írni, hogy egy erősebb csapatról beszélünk, megverni őket még itthon is bravúr, de hát valakit valahol meg kell majd verni, ha nem akarunk kiesni, úgyhogy hajrá.

N.21 Creative Commons License 2019.09.29 0 1 16187

Igen, egyetértek. Most viszont úgy érzem teher lesz rajtunk, győzni kell hazai pályán, a tavalyhoz képest erősödött Zete egy héttel többet készülhetett ránk, első bajnokink az Arénában, nyilván nem vereséggel kellene debütálni, de nagyon nehéz lesz. Utána megyünk Szombathelyre, azután nem tudom mennyire lennénk gödörben, ha 0-3-mal utaznánk Oroszlányba.

Előzmény: Tocy92 (16186)
Tocy92 Creative Commons License 2019.09.29 0 2 16186

Pozitívumok: 

- Dramicanin!
- Davis is jó volt
- Kétszer is feljöttünk 8-12 pont körüli hátrányból, a korábbi csapatok ilyenkor sokszor rágörcsöltek, vagy összeomlottak

"Oké" dolgok:

- Roli a negyedik negyedben felhozta magát
- Ponjavics játéka
- Krnjajski csinált rossz dolgokat, de összességében tőle, az ő szerepével el tudom fogadni, amit nyújtott

Negatívumok:

- Norfleet 0/9, becsülettel erőltettük, bíztunk benne, de hibát hibára halmozott a dobásán felül is
- Baki... védekezésben még hagyján, de hát...
- Lalic támadásban súlytalan volt a 10 pontja ellenére, nem tudott megmozdulni se kb., védekezésben pedig Marko legrosszabb napjait idézte. Egyetlen egy féle centerrel szemben lehetne ő jó védő, Tóth Ádámmal szemben, itt érvényesíthetné a magasságát, erejét, rutinját, de Tóth is simán betolta, megverte, ahogy akarta. Ez nekem borzasztóan nagy csalódás... ráadásul ha jól láttam, még nem is akart lejönni egyszer, vagy mi?
- Elrontott végjáték. Ettől tartottam a csapatot látva a szezon előtt is, hogy ki fogja ezeket megnyerni, mert Ádám nem tudja. Nem is tudtuk, mindenki hibázott kb. elöl-hátul ezekben a clutch percekben...
- Ádám meccselése. Nem értettem sokszor a cseréit, Dramicanin bevert egy hármast, lehozta, Ponjavics hosszú percek után végre csinált egy jó dolgot elöl, lehozta, clutch helyzetben odaadjuk Norfleetnek, aztán Krnjajskinak az elvileg vezéreink helyett. Mindegy, ehhez persze nem értek, laikusként nem értettem :)

Összességében ha azt nézem, hogy két ponttal kikaptunk Debrecenben úgy, hogy Norfleet ennyire nulla volt, akkor az nem rossz eredmény,

N.21 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16185

Nagyon kevésen múlott, mondjuk Norfleet hiányzó pontjain. Persze csapat játék, meg minden, együtt sírunk, együtt nevetünk.

N.21 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16184

Hát ez a 3. negyed nem nekünk sikerült jobban.

Elvi Szinger Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16183

A nyolcból nulla mezőny nem ezt tükrözi :-(

N.21 Creative Commons License 2019.09.28 0 1 16182

Remélem majd a 2. félidőben robbant!

Előzmény: Elvi Szinger (16181)
Elvi Szinger Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16181

Reméljük a szünet után a Norfleet is eltalálja a berendezést :-)

N.21 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16180

Hány éve kötelező már? 2? 3?

Előzmény: Lecso11 (16179)
Lecso11 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16179

Pécsről is eltűrik...

Előzmény: N.21 (16178)
N.21 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16178

Kicsit off, de meddig tűri el a szövetség, hogy Jászberényből nincs közvetítés?

N.21 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16177

Mindenkit is!

Előzmény: Lecso11 (16175)
N.21 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 16176

Nalam jol megy a Mindigo, es eddig a csapat sem rossz.

Előzmény: Scratchmen (16174)
Lecso11 Creative Commons License 2019.09.28 -1 0 16175

Mindenkit!

Scratchmen Creative Commons License 2019.09.28 0 2 16174

A nap kérdése: vajon lesz-e élőkép Debrecenből? Mert a Mindigó továbbra is egy kalap xar :(

Tocy92 Creative Commons License 2019.09.27 0 1 16173

Én esélyesként semmiképp sem tudom magunkat kezelni. Több pénzből épült, mélyebb csapat a DEAC, nekünk nagyon messze kell utazni és a hazai pálya ebben a bajnokságban mindig is nagyon sokat számított. Szerintem nagyon komoly bravúr lenne, ha egy ottani győzelemmel indítanánk. Ezzel együtt nem tartom elképzelhetetlennek, a csapat jól nézett ki az utóbbi hetekben, de ettől még mindenképpen bravúr lenne, ha sikerülne.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16172)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.09.27 -1 1 16172

Ki mit vár a holnapi napra?
Esélyesnek tartom a csapatot a győzelemre (milyen szurkoló lennék, ha nem így lenne), de nagyban befolyásolni fogja a végeredményt Baki és Ponjavics játéka. Ha Ők is fel tudják venni a többiek ritmusát, akkor szerintem, ha kicsit is, de mi vagyunk az esélyesebbek még akkor is, ha idegenben játszunk. A lényeg, HAJRÁ KAPOSVÁR!

Tocy92 Creative Commons License 2019.09.23 -1 3 16171

Amúgy így az előszezon végén most már nagyon kíváncsi vagyok tényleg, hogy élesben mire leszünk képesek. A vártnál szerintem jobban nézünk ki, egyedül Baki az, aki botrányosan gyenge és az nem is nagyon férhet bele ezzel a kerettel, ezzel a felfogással, hogy ő ilyen, NBI/B-be is nagyon kevés teljesítményt rak le az asztalra. A többiek viszont vagy a várt szintet hozták az előszezonban, vagy annál jobbat, Davis kifejezetten biztató, Dramicanin szintén, Lalic is meg-megmutatta, hogy miért van ilyen pedigréje, Norfleetnek is voltak villanásai, Ponjavics szerintem most a Kecskemét ellen szintén egészen jól játszott, jobban, mint vártam. Roli motiváltnak tűnik, Krnjajski pedig pontosan azt a letisztult, kevés hibát hozó játékot játszotta eddig, amire számíthattunk tőle. Plusz ott van Beni, aki mondjuk most nem kapott sok lehetőséget, de szerintem ebben az előszezonban azért ő is megmutatta, hogy lehet rá számítani.

Összességében ez a csapat könnyen jobb lehet a tavalyinál azért, mert végre egységesnek tűnik, van minimum 8 ember, akin tényleg az látszik, hogy csapatot alkot, repülnek a labdákért-lepattanókért, pörög folyamatosan a rotáció (nagyon látványos az Ivkovics-hatás Ádám eddigi rotálásaihoz képest), nincs az, hogy vannak a kezdők, akik bármit megtehetnek, meg a cserék, akik sose kapnak labdát, ez a 8 ember tényleg együtt van. Van szerintem hat olyan játékosunk (az öt légiós és Roli), aki bármikor tud 10-15 pontot dobni, ha működik a rendszer, akkor pláne, nyilván kérdés, hogy az esetleges clutch végjátékokban ki lesz a vezér (illetve valszeg Davis lesz az, de hogy ő mennyire tudja megoldani), illetve hogy a két lassú délszláv magasunkat ki mennyire tudja megbüntetni majd védekezésben, de ezzel együtt is pozitív számomra az összkép.

Az viszont más kérdés, hogy az ellenfelekhez képest ez mire lesz elég - nagyon komoly légiósok vannak több helyen, sok a gyors amerikai a legtöbb csapatnál, szóval nekünk tényleg az egységes, szervezett, fegyelmezett játék lehet az erősségünk, amibe az öt-hat jó játékosunknak bele kell tenni egy-egy extrát (szerintem képesek rá). 

Kezdésnek DEAC idegenben, ők pl. kapásból papíron jobbak nálunk, idegenben leszünk, szóval jó erőfelmérő lesz, hogy mégis mi a helyzet - egyrészt mélyek, másrészt érdeklődve várom, hogy mihez kezdünk azzal a Boriszovval, akire nincs igazából emberünk (vagy kisebb, vagy könnyebb, vagy lassabb védőink vannak csak, nincs egy Ivosev, vagy akár Pustahvar), illetve Armwooddal, aki iskolapéldája lehet annak, hogy mennyire tud gáz lenni a két légiós magasunk. Mondjuk őt Roli anno asszem egészen jól fogta, Tóth Ádámra pedig ideális ember lehet Lalic, Karahodzsics is nagyon morcos tudott lenni hétvégén :D 

Amúgy a DEAC-ról még: Boriszov és Armwood jelenti náluk az alapot támadásban, de a kintről bátran és sokat tüzelő Manigat is ott van a fő pontszerzőik között (sőt, ő átlagolta a legtöbbet a felkészülésük során, 15,6-ot). Tóth Ádám is elég bőségesen termelt a felkészülés alatt, az irányítójuk pedig spanyol, neki nem ez a fő feladata, inkább a szervezés és az, hogy ritmust adjon - 13 pontnál eddig egyik meccsükön sem dobott többet, 9,8-at átlagolt. A hatodik emberük Harrison, illetve Somogyi Ádám eddig nagyon jól játszott az edzőmeccseken, plusz ott van még a rotációban Polyák és Bognár - "tartaléknak" Omenaka magas poszton, Tóth Bence pedig kisemberként bevethető, de nekik aligha lesz komolyabb szerepük. Szóval elég sokan vannak, sok mindenkire támaszkodhatnak, van két ponterős, minőségi emberük belül, van egy 3-4-es Boriszov, egy shooter kettesük és egy szervező egyesük, ha az egyik fegyverüket kikapcsoljuk, van nekik még bőven.

Végül pedig a mieink felkészüléséről, hogy ki hány pontot átlagolt - a világon semmit sem jelent, csak érdekesség, bár Baki itt is kitűnik:

Davis 17,4
Hendlein 13,8
Lalic 13,5
Dramicanin 12
Norfleet 10,7
Ponjavics 10,3
Krnjajski 4,4
Baki 3,3
Bogdán 2,7

Tocy92 Creative Commons License 2019.09.22 -1 1 16170
Lecso11 Creative Commons License 2019.09.19 0 0 16131

Tavaly az olasz 4. osztályban játszott.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16130)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.09.19 0 0 16130

A múltkor eszembe jutott Blaskovits Laci. Vele mi lehet? Nekem anno nagyon tetszett a játéka, láttam benne lehetőséget. Szerintem a mostani csapatba is simán beférne, mert küzdeni-hajtani nagyon tudott.

A Matróz Creative Commons License 2019.09.16 0 0 16167

Kösz, hogy írtál! Én nem jutottam el végül, pedig terveztem.

Stabilnak nézünk ki, Rolit sajnálom, ha eltört az orra, akkor lehet a rajtra se lesz kész, maszkban meg nem is tud mindenki játszani :( Beninek még sok lesz ennyi perc Roli helyett is 4-esben, de tényleg így fejlődik persze. Gyanítom Baki mehet megint 4-est játszani!

Előzmény: Lecso11 (16165)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.09.16 0 0 16166

Köszi Lecso!

Egy kicsit megnyugtató, ha már Te pozitívan írsz a csapatról. :) 
Remélem a sérültek minél hamarabb felépülnek. Sajnos a DEAC ellen full csapattal is nagyon nehéz lesz nyerni, de mindent meg kell próbálni, én bízom a fiúkban. Hajár Kaposvár! 

Előzmény: Lecso11 (16165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!