fajtafüggő. ha elágazásra hajlamos, akkor annyiszor ágazhat el, amennyi alvórügy van rajta. sőt, növesztheti tovább is a szárat, meg a régi virág tövéből is képes elágazni. általában az újabb fajták ilyenek, erre halad a nemesítés. valamennyire a fény-hőmérséklet-táplálék is belejátszik, de szerintem a genetika a döntő.
Mit látok, Gardenes cypripediumokat a legjobb belga cyprik 4600 huff-rt. Sajnos már elvirágoztak kicsit ramatyok is egy egy hajtásai de meglehet menteni. Már nincs rajt avirág de még nem árazták le.... nem rossz ár érte....
Valaki járt már úgy, hogy a keikin egy virág bimbó jött ki?
Először csak egy kis dudornak látszott, mostmár határozottan látszik a bimbó alakja. Egyúttal jön az 5. ág is ugyanezen. Nektek hány ágas volt egyszerre maximum egy ilyen lepke orchidea?
Láttam már sárga ullát piros pettyekkel. Nyilván ebben a flavum volt a domináns. Az Ulla, ahogy néztem, elég változatos. De ez sztem is reginae. No hát ennyi baj legyen....ezé' szép, nem?
az ulla valóban pöttyös de fehér alapon. A regine az egyik szüleje.
Van sárga pöttyös cypri, mármint sárgás sárgás-barnás mézajak sötétbarna vagy vörös pöttyökkel. Valahol ki van mentve a cipri képeim között. Majd beugrik a nneve...
az osanban az a baj ha nem elsőnek veszed, akkor a vásárlók összekeverték. Láttam én a sriranteszen bletilla cimkét a bletilla pink cimkét daktylorhizán. Volt hogy visszapakoltam mert mégis....
Miklós, Ulla Silkens, kicsit csalódtam, én a pettyes félét kicsit sárgás beütéssel sokkal jobban szeretem, ebben sajnos a regina dominál.....ez az ósanos gaz.
Vagy ez lehet, hogy regina, csak "elcetlizték"????
Sokkal töményebbet csinálni nem ajánlom, mivel a ca és mg oldatok könnyen kicsapják egymást töményebb oldatban.De tudván, hogy 1 ml=1 E- vel készítve gyakorlatilag 22 liter kész öntözővíz készíthető (2 liter alaplé+20 L víz), csinálhatod pl. azt, hogy egy 100 literes hordóba gyűjtött esővízből úgy készítessz 88 L öntözóvizet, hogy 1 E = 4 ml.
tény, hogy a wuxal 1 ml/ l adagban 330 ppm növekedést okoz. Ezt nemrég mértem, Laci is megmérte, ugyanez jött ki.Ennek makró összetétele 10/10/7,5 v/v % ( 8/8/6 m/m %).
Ez 24 m/m % / 1 ml össz makro 1 liter vízhez= + 330 ppm.
A K-lite löggy:
27 m/m % N, 42 Ca +20 N m/m %, 16 m/m % Mg, 16/16/12 m/m % N/P/K, összesen:
169 m/m % össz / 2 liter, kb. 80 m/m % /liter. Ez kb a Wuxalos 1ml/l oldathoz képest 4x töményebb (az ugye 24 m/m % 1ml oldat/ 1 liter víz) , kb. 1200 ppm. Magyarul, ha ezt 10x-re hígítjuk, 120 ppm töménységű oldatot kapunk, a mért adattal ez pont megegyezik