Sziasztok! Véletelenül bukkantam erre a fórumra, talán tud valaki tanáccsal szolgálni.
Szeretnénk egy hétköznap esti, de születésnapi vacsorát elkölteni négyesben valahol, ahol kicsit máshogy érezzük magunkat, mint valamelyik unalomig ismert, és nem szeretett budapesti helyen. Buda környékére gondoltunk, hangulatos kerthelyiségre vagy kellemes atmoszférájú belső helyiségre, és az átlagosnál igényesebb konyhára. Ha létezik egyáltalán ilyen. Régen a Tante Susanne volt ilyenkor a Jolly Joker, Budajenőn, de amióta Bucsics úr elhagyta, nem volt kedvünk kipróbálni. Ha valakinek volt mostanában pozitív gasztronómiai élménye elérhető távolságban a fővárostól (vagy akár a közigazgatási határon belül is), és megosztaná velem, nagyon örülnék neki! Előre is köszönöm.
Balaton észak-keleti részén (Fűzfő és vidéke) tudnátok mondani olyan helyet ami gyerekbarát, ha lehet kiülős és tradicionális konyhát visz, mindezt középárfolyamon? Holnap mennénk arra. köszi!
Az átalakítást és bővítést követően 2007 októberében nyitott.
Az elején biztos jobb volt a séf, pedig forgalom most is volt.
Bosszantó, hogy egyikünk sem egy bonyolult, nagy odafigyelést igénylő fogást rendelt. A vadragu leves sem állt a topon, minden benne volt, aminek kell, csak az a pici plusz hiányzott, amitől igazán jó lehetett volna.
Szomorúan hallom a kardosfai élményeidet, nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak onnan. Én az esküvői vacsorát tartottam ott, általam összeállított étlappal és mindennel maximálisan meg voltunk elégedve, az erdei gombás raguleves fenomenális volt, a marhahúst(étteremben soha nem eszem vadat), libamájat nagyon eltalálták, az éjfél utáni töltöttkáposztával annyi volt a gond, hogy már nem volt hely a gyomrunkban...pedig nagyon finom volt az is...
Az is tény, hogy a kaposvári választék csapnivaló és az ezen szocializálódott egyedeknek nem nehéz jobbat mutatni.
A "csúcs" élményem a sétálóutca egyik "éttermében" a pincérlány kérdése volt...amikor felvette a rendelést, persze nem kérdezte meg, hogy a hátszínt hogy kérem, utánaszóltam, hogy gyengén átsütve...ő pedig visszakérdezett, hogy a húst vagy a krumplit?
Egy szavazat tőlem is a Lovas étteremre, közvetlenül a völgy bejáratánál. Kiváló fokhagymás pisztrángot ettem ott, igaz, ezelőtt 5 évvel, de talán nem romlottak a színvonal. És nem messze onnan van egy kis halfüstölő manufaktúra, semmiképpen ne hagyjátok ki, csodás dolgaik vannak :)
Szilvásvárad és 20-30 km-es körzetében tud valkai jó éttermet? Az megvan, hoyg ha már a térségben járunk akkor egerben az Imolát ki kell próbálni, de kellene másnapra valmai kicsit távolabbi...
Na, a 6 napos zselici csavargás után kijelenthetem: Szemestől (Kistücsök) délre gasztro-sivatag terül el...
Csütörtökön menetben ott ebédeltünk, éppen szerelték a terasz csoda automata napernyőjét.
Én a "régiónk ízei" menűt kóstoltam végig, nagy szerencsémre, mert onnantól a keddi - ugyanott - kései ebédig csak a háziaszonyunk hagyományos Húsvét hétfői főztje (gombás töltött dagadó vajas petrezselymes krumplival, joghurtos fejessaláta szívvel, utána tejszínes meggyhabbal) enyhítette kínjainkat. Kaposváron vasárnap gyakorlatilag nem lehetett normálisan étkezni, az összes előre kipécézett hely zárva tartott. A régi klasszikusokról - ropolyi vadászkastély, kardosfai hotel - jobb megfeledkezni, adaléknak elég, hogy a cipőtalpra sütött hagymás rostélyosomhoz sima kést szervíroztak, amikor steak kést kértem, a séf ragadós műanyag nyelű paradicsomszeletelő kését hozták ki...:((
Párom szarvassültet evett volna házi krumplifánkkal, az 5 fánkból 3-nak a közepe folyós-sületlen volt, a hűs hártyás, rugalmas, hűlésre keményedő. Egyszóval: csőd.
A visszaúton a házi mini bárány-burger (és a többi is) tüneményes volt.