Keresés

Részletes keresés

sin x Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3216
Basszus, te mersz felemlegetni fogalmazási gondokat másnak?! Olvasd egyszer el magadat, öregem! Te felnőtt létedre hogy fogalmazol??
Vagy már csak törni madzsar, mint sok nagyképű amerikás magyar mi?
Na figyelj ide. Én béketűrő vagyok, de belőled bőven elég volt. Miért nem, húzol el egy ámerikai fórumra, ahol tárgyalhatnál a hasonszőrűekkel nagy egyetértésben? Keresd meg szépen Nnnú Jorrrk szidi valamelyik elit iskolájának honlapját, és keress barátokat ott, okéság?
Csá.
Előzmény: Gyorgyi (3215)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3215

Kedves Frei!

Engem ez nagyon zavar hogy egyesek azt hiszik erről a "sulifajtáról" hogy fogyi,keresztény stb... Ugyanis ez nem igaz .

Nem latod, hogy pont ezt akartam bizonyitani, hogy nem kereszteny??? De eppen a waldorfosok allitottak, hogy kereszteny.

Ezt pedig Florg maga mondta, hogy a waldorfban nagyobb az ollo: gyengebb tanulokat is felvesznek. Vagyis a waldorf jellemzoje nem a magas szintu tudas elsajatitasa. (vannak iskolak, ahova csak tehetseges, valogatott gyerekeket vesznek fel, mert nagy a hajtas, es csak ok birjak). De ezt sem tartom bajnak, csak hozzatartozik az igazsaghoz. Aki tanulmanyilag eros iskolat akar, ne adja ide a gyereket.

Lényeg hogy ez a tanítás összesen annyiban tér el az állami sulikétól hogy itt arra koncentrálnak hogy megértse a diák az anyagot .Nem pedig arra ,hogy "nesze itt az anyag, magold be oszt' kész"...Itt a tanár odajön és addig magyarázza,segít,gyakoroltat stb. amég meg nem érti a diák.

Hidd el, hogy vannak allami iskolak, amik ilyenek. Es a maganiskolak nagy resze (New Yorkban) is ilyen. Rengeteg segitseget kapnak a diakok es a szulok. Es az ertes a lenyeg, nem a magolas. (sot nem csak az ertes a lenyeg, hanem hogy magadtol legyenek gondolataid, otleteid. Pl. hihetetlen, hogy ezekben a jo iskolakban mar 4.-es korban a tanulok powerpoint eloadasokat tartanak) Ehhez nem kell waldorfnak lenni. Hidd el, hogy ez nem spedialisan waldorfos szokas.  

Miost mit mondjak? Nem vedd sertesnek, mert nem tehetsz rola: egy 15 eves diaknak sokkal jobban kellene fogalmazni, mint te fogalmazol. (jo iskolakban a kommunikaciora, irasra, fogalmazasra, gondolatok kozvetitesere nagyon ramennek). 

Az irasod egy pelda, hogy milyen szinten keszit fel a waldorf iskola.

Lyllacska es te is eleg gyermetegnek tuntok.  

Előzmény: Feuer Frei (3207)
sin x Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3214
Jajj, ne legyél már ennyire ostoba!

Mondd csak, hallottál már a Lauderről? Ez egy zsidó iskola Budapesten. De képzeld, felvesznek nem zsidókat is, annak ellenére, hogy az iskolában zsidó vallás szerint megy minden. És mennek is oda nem zsidók is, mert jó iskola, olyan alternatív féle.

Bármennyire is szeretnéd, nem ti, bigott katolikusok fogjátok megmondani mi és ki a keresztény! Ugyanis keresztény =/= katolikus, hogy a te definícióddal éljek.
A waldorf keresztény szellemű, keresztény ünnepeink vannak, nem írom le többször. Ennek ellenére más vallásúak sincsenek elutasítva, sőt az ateisták sem. Tudod, ez már nem az inkvizíció kora, bár köreitekben továbbra is zajlik a szellemi inkvizíció.
Előzmény: Gyorgyi (3213)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3213

Kedves Florg!

A Waldorfban szabad vallás van. Ilyen oktatás is van. És az, hogy valaki otthonról azt hozza, amit, elfogadjuk.

Ez rendben van. Csak akkor ne mondjatok, hogy kereszteny iskola. Szabad vallas =/= kereszteny iskola.

Vegig az volt a problema, hogy nem azt mondjatok magatokrol mint amit csinaltok.

Előzmény: florg (3203)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3212

kedves Malena!

OK.

Nem latod, hogy nem errol van szo? Ha mindenki azt unnepel amit akar, akkor ne mondjatok, hogy kereszteny iskola, vagy hogy "kereszteny szellemisegu". Akkor nem kell mondani, hogy husvetkor a feltamadast unneplitek. Hanem mondjatok, hogy a tavaszt, vagy a nyuszit, vagy mittudom en mit.

Ez a baj a waldorffal: ez az allando mismakolas es a nem egyenes beszed.

Előzmény: Törölt nick (3206)
florg Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3211
Szia!

Nálatok igazgató van? Komolyan kérdezem, mert a Waldorfokban általában iskolaképviselő van, az ilyen döntésekben pedig, hogy egy outsider, akinek semmi köze a Waldorfhoz (tehát nem szakdolgozatot ír belőle, vagy hospitál, de még akkor is), beüljön az órákra, a konferencia szokott dönteni.

Ebéd: nem lehet, hogy más típusú ebédre volt befizetve? Tehát, mondjuk kétféle árfekvésben, vagy akár más szolgáltatóktól is jön a két iskola ebédje. Kicsit fura lenne, ha így diszkriminálnának a konyhások, ezen könnyen lehet bukni, hiszen mindenki látja az ebédek közti különbséget (a tanárok is).
Előzmény: Feuer Frei (3207)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3210

"Ja, es tiszta kereszteny az egesz, ahol minden hagyomanyosan folyik (karacsony= Jezus szuletese, Husvet=feltamadas).

Akkor nem veletlenul egy egyhazi iskolarol beszelunk most? :)"

Te tényleg ilyen h*lye vagy????Már bocs. A rendes általánosban nem ünneplik a húsvétot vagy nem állítanak 1 rohadt karácsonyfát a tornaterembe vagy akármi?! Érdekes én minden általánosban (ahol eddig voltam) karácsonykor láttam karácsonyfát. Énekeltek is ünnepeltek is...Tán akkor az általános iskolák is egyházi,keresztény iskolák mert ünneplik a karácsonyt meg a húsvétot?????

Előzmény: Gyorgyi (3182)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3209

http://waldorf-szolnok.atw.hu/ 

Bocsi ez az... az előzőt elcsesztem :-)

Jó böngészést :-D:-D:-D

Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3208

http://www.szoldorf.atw.hu/

Itt a sulim címe. Remélem lesz elég eszed hogy tájékozódj rajta Györgyi.... Lentebb olvastam hogy nem nagyon tudod kihasználni az internet lehetőségeit :-/

Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3207

Helló mindenki!

Én egy 15 éves Waldorf középsulis diák vagyok. 2. osztály óta járok waldorfba .Ide tévedtem akaratlanul .És beleolvastam ebbe az egészbe .Engem ez nagyon zavar hogy egyesek azt hiszik erről a "sulifajtáról" hogy fogyi,keresztény stb... Ugyanis ez nem igaz .

Ha úgy vesszük , ez is egy normális iskola annyiban eltérve hogy az állam nem nagyon támogatja meg egyéb ilyesmi...(erről nem tudok sokat). van viszont egy-két meglepő eset ami itt történt a sulimban. Tudni illik ebben az épületben működik 1 általános iskola és egy waldorf közép/általános iskola  (+ 1 RISZI (RuhaIpariSzakközépIskola ,de ez lényegtelen)). Történt hogy a testvérem,(aki harmadikos és w.-s) a konyhán épp kérte az ebédet. Erre kérdezi tőle a konyhás hogy "Általános vagy Waldorfos" . Erre ő "Általános". És a meglepetésére kapott + dinnyét az ebédhez ami csak az "általános"osoknak jár. Mikor visszanézett az asztaltól látta hogy az osztálytársai waldorfot mondanak és ők nem kaptak.

Lényeg hogy ez a tanítás összesen annyiban tér el az állami sulikétól hogy itt arra koncentrálnak hogy megértse a diák az anyagot .Nem pedig arra ,hogy "nesze itt az anyag, magold be oszt' kész"...Itt a tanár odajön és addig magyarázza,segít,gyakoroltat stb. amég meg nem érti a diák. Szigor itt is van ugyan úgy  mint a sima sulikban .De itt az alsósokkal nem bánnak úgy hogy "menj a sarokba" és kész. Itt a tanár elmagyarázza hogy amit csinált a gyerek az miért nem helyes. Az állítólagos "hülyékről" pedig annyit ,hogy 8 éve osztálytársam Waldorf  ált.-ból és mostmár közép suliból is egy "fogyatékos" fiú. Ez a fiú fizikailag...Gyenge. De olvasásból és memorizálásból szerintem az egész országban alig akad párja. Jó tanuló. Ez 1 kivétel de a tanárok (szerintem) sajnos szánalomból vesznek fel olyanokat akikről 1/ feltételezik az emberek hogy mindenki ilyen, szellemileg gyenge 2/és akiknek szerintem (nem útálatból , hanem esély ként) kisegítő iskolában lenne a helye. (DE EZ az én véleményem)

Utólag még annyit , Györgyi , nem tudom hogy diák vagy e vagy szülő vagy akárki (hidd el 110%-osan nem érdekel), ha valami bajod van ezzel az iskolával vagy módszerrel vagy akármivel , nyugodtan gyere ülj be 1 órára vagy 1 napra akár 1 hétre (szívesen megbeszélem az igazgatóval és szerintem 99% hogy megengedi).

Aztán ez után a nap/hét után vélekedj erről az egészről. A kereszténységről meg még annyit hogy itt senkit sem érdekel a vallásod mert mindent megünnepelünk a karácsonytól kezdve a húsvéton át mindent. Jah és megnyugtatlak hogy itt nem 13 évesen 6 év után , hanem már mikor beíratják a gyereket már akkor tudja. Amúgy ez a "Kereszténység legnagyobb ünnepe" szerintem elemi dolog.(Szerintem te is megünnepelted már a karácsonyt ovis korodban és a szüleid is elmagyarázták hogy ki is ez a Jézus...Szerintem

Ennyi

Ha valami gondod van vagy valamit akarsz írni , nyugodtan szólj!

Boldog Új Évet mindenkinek ( kicsit késve :-) )

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3206

istenem, most kezdjem el magyarázni, hogy európában élünk, ez a keresztény-zsidó kultúrkör bölcsője, ebbe nőttünk bele, tán még neked is rémlik erről valami???

a waldorf nem tesz mást, mint tiszteli és életben tartja ezt a kultúrkört, tudatosan erősítve vele a gyerekek természetes nyitottságát a hagyomány, az ünnep, a jelképek és példaképek iránt. ilyen egyszerű.

de amilyen egyszerű, annyira végtelenül reménytelnnek látom, hogy te megértsd.

úgyhogy részemről befejeztem ezt a tragikomédiát.

Előzmény: Gyorgyi (3202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3205

Minden eddigi topikban ugy volt, hogy ha valaki allitott valamit, az bizonyitotta.

akkor jó lenne, ha abbahagynád ezt a "azt mondják", "úgy hallottam" és "arra panaszkodnak" bevezetésű szövegeket.

írd le, te mit tapasztaltál a waldorfról, közvetlenül, miután vetted a fáradságot és utánamentél, beszélgettél, kérdeztél, olvastál.

én se ma kezdtem a fórumozást, de ilyen tátott szájú ostobasággal keresztezett kötözködéssel még nem nagyon találkoztam.

Előzmény: Gyorgyi (3191)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3204
És mielőtt még: a nemzeti ünepeket sem mellőzzük (mármint a _magyar_ nemzeti ünnepeket, tehát július 4-én nincs tűzijáték), van kokárda is, megemlékezés is.
Bár téged ez nem érdekel, nem ezek támadására vagy betanítva.
Előzmény: florg (3203)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3203
Ez hihetetlen.
"borzasztoan hulye valaki, de ez a w-ban termeszetes. Vagy pedig, hogy nem kereszteny iskola."

Nem, nem ebből lehet választani. Ebből csak a hozzád hasonló rosszindulatú, szemellenzős alulinformált, ámde művelődni nem szerető provokátorok szeretnének választani, tegyék.

A Waldorfban szabad vallás van. Ilyen oktatás is van. És az, hogy valaki otthonról azt hozza, amit, elfogadjuk. Attól mi még megünnepeljük a keresztény ünnepeket (Advent, Karácsony, Húsvét, stb.) meg még néhány szentet szintén. És nem parancsol nekünk ebben semmilyen egyházi vagy világi hatalom. És ha igény van rá, járhat külsős hittantanár (mint ahogy jár is), sőt azt a gyereket (családot) sem küldjük máglyára, aki esetleg ateista, zsidó, buddhista vagy muszlim.
Fura figurák vagyunk mi.
Előzmény: Gyorgyi (3202)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3202
Nem allami iskolarol van szo, hanem (allitolag) kereszteny szellemisegu iskolarol, ahol 13 evesen valaki 6 ev utan nem tudja, hogy mit unneplunk a keresztenyseg legnagyobb unnepen.

Ez azt jelenti, hogy vagy borzasztoan hulye valaki, de ez a w-ban termeszetes. Vagy pedig, hogy nem kereszteny iskola. Lehet valasztani.

florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3201
Mihez, a Guglihoz, vagy Amerikához. :)
Előzmény: szomorce (3200)
szomorce Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3200
Ehhez én nem értek.
Előzmény: florg (3199)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3199
Viszont a Gugli elsőre dobja ki. Iszonyú nehéz megtalálni.:) De persze Amerika messze van, onnan lehet, hogy lassabb...
Előzmény: szomorce (3197)
szomorce Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3198
Nem csak szoftverről van ott szó, de persze arról is...
Előzmény: florg (3196)
szomorce Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3197

Csak azért csináltam ezt a linkgyűjteményt, mert hiányoltam az ilyesmit a neten.

;)

Előzmény: florg (3194)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3196
A szöveges értékelés szoftver egy gyalázat. A szöveges étékelésben ugyanis pont az a jó, hogy személyesen a gyereknek, a gyerekről készül, nem egyenbaromság egy mintaszövegre kattintva.
Előzmény: szomorce (3189)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3195
Ne aggódj, te sem vagy szimpatikus egyáltalán, és nincs szebb a kölcsönös érzelmeknél.
Előzmény: Gyorgyi (3190)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3194
Lemaradt:
http://alternativiskola.lap.hu/
Előzmény: florg (3193)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3193
Nesze, válogass. De ha ilyen lusta vagy, el fog zsírosodni az agyad.
Előzmény: Gyorgyi (3191)
sin x Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3192
Hát, khm... Hadd ne minősítsem most Lillácskát.
Egyébként, ilyen hülyék tuti a sima állami iskolákban is vannak, sőt, főleg ott. Kérdezz meg 10 gyereket, hány tudja belőlük mi a húsvét.
Előzmény: Gyorgyi (3190)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3191
Minden eddigi topikban ugy volt, hogy ha valaki allitott valamit, az bizonyitotta. Ha olyan nagy az arcod, hogy mennyi alternativ iskola van, akkor biztosan kapasbol tudod. Vagy csak azert irtad ide, hogy egessel?
Előzmény: florg (3188)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3190

Sziasztok!

Megmondom oszinten, hogy a 6 eves forumozasom alatt ti vagytok a legkevesbe szimpatikusok. (pedig a politikaban, vallas/filozofiaban sem semmi dolgok voltak)

Hatarozottan allitjatok, hogy husvetkor a feltamadast unneplitek.

Itt van pl. Lyllacska hozzaszolasa, akinek 6 eves waldorf utan ez jott le a husvetbol:

" A tavaszt ünnepeljük szerintem. Nekem legalábbis úgy jött le 6 év alatt, de nekünk ez nem nagy ünnep. De soha nem mondták, hogy van húsvéti nyuszi és a szünetet is tavaszi szünetnek hívják. Hawkeye: Nem tudom, hogy megyünk-e 15-én iskolába, mert kissebb korunkban nem nagyon említették, most pedig ez még nagyon új. De az a lényeg, hogy kokárda nem kell. "

Kozben pedig engem csesztek le. A keresztenyeknel ez a legnagyobb unnep.

Sin x!

Husvetkor es karacsonykor sok mindent lehet unnepelni (pl tavaszt)

szomorce Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3189
Előzmény: szomorce (3169)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3188
Bocsi, de ez egy Waldorf topik. Nem tűnt föl.
Keresgélj a neten, hátha rátalálsz. Baromi nehéz, de Gugli pajtás segít.
Előzmény: Gyorgyi (3185)
florg Creative Commons License 2007.01.24 0 0 3187
Szaktanár.
Előzmény: sin x (3175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!