Keresés

Részletes keresés

vityajev Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7013
A gombafonal beszötte a növénykét a fölgyével együtt.Kezeld csak le!
Előzmény: rokacska (7012)
rokacska Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7012
Ja es vettem championt, bar egyelore ugylatszik hogy nagy Nandi most oke, de barmi jele van a betegsegnek bevetem. Inkabb legyen itthon.
rokacska Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7011
Uuu termeszetesen betamadtam a leertekelteket mert "mentsuk meg" :D na meg ha egy is kihal, joool megmondom a tuti a vendegkonyvukbe.
Na vettunk
Nandit :D
Fikuszt
peperomiat
synguniom padophyllum-ot
egy egeszen ur borostyannak latszo dolgot, ami nem log hanem felele no :)
juncus effusus spiralist :) nekem o orok ikea noveny, de majd ez jobb lesz es szebb *gonosz*
Kepek nicsennek mer nemtom hol a gep :DD
Ju13 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 7010
Na és még miket vásároltál??? Kép?
Előzmény: rokacska (7007)
rokacska Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7009
Az lehet mer kirak a ferjem a gazaimmal egyutt :DDDDD
vityajev Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7008
költözöl
Előzmény: rokacska (7007)
rokacska Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7007
Soha tobbet ne engedjetek oazisba menni!
Megvan a 4. Nandim :DDD meg vagy 6 masik gaz... asse tom hova teszem... remes :)
rokacska Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7006
Hehe kisutott a nap :) remelem jo meleg lesz es a csunya gonosz aruhaznak jooo sok kedvezmenyt kell adnia nekem. Es jo sokat vasarook ezzel jooooooooooooool bosszut allok rajtuk :D

Nagyi? Egyelore anyasagra gyurtam erre nesze nekem, Nandi nagymamit csinal belolem :D
vityajev Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7005
Nagyanyó leszel :)
Én már az vok,de halci gyerőköktől
Előzmény: rokacska (7004)
rokacska Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7004
Nandi nyom egy rugyet lent a tovenel azon az agon amelyik fent is el :DDD Nandi halas virag, tartson mindenki Nandit!
vityajev Creative Commons License 2010.06.04 0 0 7003
Bármelik növénnyel előfordúlhat.Gondolj bele,ide viszik,oda viszik.Mikor locsolják?Két szállítás közben.Mennyi ideig tart Hollandiából az út?És végig sötét,hideg és jól be van locsolva.Na az sem biztos,hogy eleve a pultra kerül.(Nandi esetében,mellé)
A hibik sokkal érzékenyebbek.Mivel nekik a teleltetés 1 átok.Sok bele is hal.Az ágelhalást-zöldszáradásnak hívom.

Fel a fejjel.Csak pozitívan
Nandika +gyógyul
Előzmény: rokacska (7002)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 7002
Ja azt nem irtam h a beteg Nandi oo.. kb 1honapja van nalam.
Előzmény: Ju13 (7000)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 7001
hehe majd tertok retket, azt nem art a gyereknek :D ugyis vegak vagyunk. Kellemeset a hasznossal :DDD

Ikeja viragaival eddig jo tapasztalataim voltak mindig. De nem allitom h jobb mint a kerteszet... mas hiperekben altalaban a "jajj mentsuk meg" erzes dominal :) de attol nem is varok sokat...
Vadkakom irtam asszem van meg 2 :) kulonbozo meretben :) talan mar 2eve. Ugyh tudom milyen az egeszseges, azert is mertuk elhozni, mert tudom hogy survivor novenyke :) Ja es a legkisebb is ikejas :)
Amugy reklam, de a westendben levo mach-ban jok a viragok es szepek :)
Eddig nem tudtam h van a kozelben oazis :( (vagy barmilyen kerteszet) regen mindig az allatkertbe jartam (ott dogoz a ferjem :D) de ott ugye bezartak... na mind1, majd holnap megyunk es felmerjuk :)
off. huu akkora ingerem volt az osszes kismamahormonommal valaszolni az oazis valaszara... hosszu percek es kemeny agymunka volt megbeszelni magammal, h nem kell, es nem tudhatja stb... hulye hormonok :D on

amugy az jutott meg eszembe, hogy az onreklammal nincs bajom... masok fikezesevel annal tobb. fogalma nincs hol vettem, miert ir rola rosszat??
na befejezem :D
Ju13 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 7000
Azért egy kérdést még a vadkakaóról, bár olyanom nincs. Mióta is van nálad? Ugyanis, simán el lehet képzelni, h igenis már kapott néhány szeget a koporsójába, csak még annyira nem látszott rajta! Igazán nem akarom ócsárolni egyik multit sem (bár - miért is ne?:))) de virágot azoknál tényleg nem nagyon szabad venni, max, ha épp akkor pakolták ki a kamionból! Jobban jársz, ha inkább ritkábban veszel növényt, de olyankor kicsit többet szánsz rá, és "rendes" kertészetben veszed. Leteszem itt a nagyesküt, h sem alkalmazottja sem reklámembere egyik kertészetnek sem vagyok, de az évek során vagyonokat hagytam virágokra virágboltban-piacon-multiknál-kertészetben, és ha zongorázni tudnám a különbséget, hát világhírű volnék és kőgazdag! Mellesleg az a tapasztalatom, h a rendes kertészetekben semmivel sem drágábbak a növények, sőt!!!! És a hiperekben jobbára azt kapod meg leértékelve, amiről már marhára tudják, h a végét járja! Fentiek az én személyes véleményemet és többéves tapasztalataimat tükrözik, és azt is beismerem, h beszéltem már olyannal, aki igenis szívesen vásárolt hiperekben, sőt, elégedett is volt. Én meg nem.
Előzmény: rokacska (6996)
Ju13 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6999
OFF: Hát, nálunk elég gázos volt a téma: egyik kedvenc növényfajtám a filo, és nem voltam hajlandó kidobálni/elajándékozgatni a gyerek miatt. Emi viszont egész kicsi korától az ovi elejéig (3,5 éves koráig) mindig mindent megkóstolt. Folyamatában kellett őrt állni mellette, és a legkisebb gond még a virág volt, mert azt könnyű volt észrevenni. De, az elgurult gombok és hasonló klassz cuccok miatt merő frász voltam folyamatában. Ráadásul, bár az ovi kezdetekor felhagyott vele, kb egy évvel később újra támadtak ötletei: pl az oviban lefeküdt úgy aludni, h bespájzolta a szájába a hajcsatjait!!!! Szóval, merő stressz voltam. De pl hallottam h létezik olyan gyerek, akinek sosem voltak hasonló ingerenciái... tehát akár szerencséd is lehet:)))) ON
Szóval, szerintem egyáltalán nem kéne emiatt lemondani a filóról, difiről, stb. Ráadásul kb egy tucat mérgező/irrritáló növény van, pl kroton, mikulásvirág, rákvirág, aszparágusz, ciklámen és így tovább. Kb az ismert/kedvelt szobanövényeink fele tuttira nem gyerek szájába való. De, a magam részéről fenntartom, h nem kell aggódni, a virágevésen igazán könnyű rajtakapni a drágát:)))
Előzmény: rokacska (6991)
vityajev Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6998
A betegségről viszont igazat ír.A többi reklám
Előzmény: vityajev (6997)
vityajev Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6997
Ne megyek és én is elolvasom
Előzmény: rokacska (6996)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6996
na oazis is jon nekem sok vizzel meg sotettel meg allott levegovel... masik kettonek eleg a feny csak ennek nem? alott levego meg nincs mert 0 fok felett meg ha csak resnyire is de muszaj nyitvalennie az ablaknak, hogy aludjak...
horgmorg... es a mas aruhaz fikazasat se szeretem... eddig az ikejas viragok mindig boldogok voltak... es tenyleg nem latszott, hogy beteg csak hogy osszevissza volt torve szegeny... na mind1, mostmar tudom hogy itt kell kerdezni... :)
bocs a hisztiert :)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6995
na az h nem hule az eros tulzas :D de a lenyeg hogy leszokott rola... viszont az ablakban levo ladakat nem turi meg... fixa ideaja, hogy az neki kitett alom :(( persze oruljek, hogy hogy a bentiekkel bekeben van :) Pedig Nandi cserepe jo nagy.
Előzmény: vityajev (6994)
vityajev Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6994
Nem hüle.Azt ette ami nem mérgező.
Előzmény: rokacska (6993)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6993
koszi :) en is igy gondoltam :)
macska szokta (ill amig kisebb volt) megcsocsalni a sanzaveriat, de egyelore nem halt bele :D persze lehet agysejt elhalalst okozott mert nem tul okos :D
Előzmény: vityajev (6992)
vityajev Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6992
Baromság
Én is fölnőttem a monstera és a difik mellet.A hogyan az más kérdés...
De nem ettem meg!Egyébbként a legtöbb növény mérgező,hashajtást,gyomorgörcsöt okoznak.Nadragulyával,beléndekkel,gyűszűvirággal ne etesd a kisklampecot.
Előzmény: rokacska (6991)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6991
most neze h filoka mergezo...
Ju: apronep hogy all a novenyevessel? hallottam olyat aki gyerek miatt minden ilyet "kiirtott" a lakasbol... szerintem ez tulzas. legyszi erositsetek meg ebben.
Előzmény: Ju13 (6990)
Ju13 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6990
Részemről kérdezgess csak nyugodtan. Ha netán nem kapsz választ miután most lelépek és hagyok másokat is szóhoz jutni, akkor majd este visszanézek, és megnézem, miket kérdeztél:)))
OFF: most viszont megyek és begyűjtöm az 5évest az oviból, nehogy hétvégére ott felejtsem:))) ON
Előzmény: rokacska (6985)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6989
feltoltottem a cserepet friss folddel es teljesen uj helye van, mert voltak "kis" atalakulasok a gyerekagy miatt :) amugy teljesen igazad van, mar evekkel ezelott at kellett volna szegenyt ultetni, csak mivel annelkul h elvagtam volna, nem volt eselye a dolognak eddig huztam :/
Előzmény: Ju13 (6984)
Ju13 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6988
Köszönet!!! Délután kérek a családi kertésztől, neki tuttira van készlete otthon:)))
Előzmény: vityajev (6986)
vityajev Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6987
A fás és fásodó száruaknál igen.
Előzmény: rokacska (6983)
vityajev Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6986
Másik vízbe bele,Champion hozzá és lefúj vele.Elvileg 3hetes kúrát javasól.Akkor hetente 1* lefúj.
Előzmény: Ju13 (6980)
rokacska Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6985
szoljatok ha tul sokat kerdezek es mar untok :)
Ju13 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6984
:)))
A filód inkább fényhiányos lehet, mivel nem lyukacsosak a levelei, és azt írod, h olyan kis ványadtka szegény, meg az új levelek sem tobzódnak. Fény és táphiányra gondolok. Ha régi földben van, talán azt is érdemes most frissbe átültetni, ami megmaradt a visszavágás után... és ha van világosabb helyed, oda átrakni. És akkor biztosan rendesen nő majd és szép leveleket hoz.
Előzmény: rokacska (6981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!