Keresés

Részletes keresés

goldnigga Creative Commons License 2002.08.21 0 0 4239
Akkor te nem vagy géppárti.
Érdekes ez egy elég régi vita de tény hogy géppel az ember az adott gyakorlátnál másfélszer akkora súllyal tudja csinálni mint gép nélkül.
(ami azért gyanús:))))) )Egyértelmű hogy így nem kell egyensúlyozni és ezért könnyebb de hát pont azért találták ki hogy célzottan lehessen egy izomcsoportot dolgoztatni vagy nem?
A helyzet hogy ugye én szeretnék fogyni és eddigi tapasztalataim a következők:
A boltban a szakember esküdözött hogy ettől hízni nem lehet sőt még zsírégető is van benne stb....
eredmény:
izomnövekedés+HÍZÁS a köbön+pattanás hegyek.
Pedig annyit ittam amennyi javasolva volt ahhoz az edzéshez stb....
Ez már többször is előfordult.
A másik....ugyanez...bolt....boltos esküdözik....hatás egyenlő a nullával.
Sz'al felhagytam azzal hogy ilyen szarokra költség súlyos ezreket(ja és persze mindegyiket legalább 2 hónapig kell szedni hogy hasson----anyátokat! már bocsi).
Még legalább 10-12 kg-ot szeretnék leadni.
Az elmúlt 2 hét során folyamatos edzés és diéta mellett 2kg-ot fogytam ami elég kevésnek tűnik(grrrr:((( ) de valszeg ha csak diétáztam volna akkor többet fogyok kilóban, ha jól sejtem(????)
Előzmény: Robzon (4238)
Robzon Creative Commons License 2002.08.21 0 0 4238
Goldnigga!
A modszer (felmenö + beegetes) - amit felfedeztel - egynek jo. De ugyanugy egyoldalu edzes, mintha bärmi mäs - egyetlen - vegrehajtäsi modot preferälnäl, es a többit hanyagolnäd. Hosszuszeria, rövidszeria, felmenö, lemenö, piramis, izometrikus olyan böseges a välasztek, miert kell egyet elöterbe helyezni? Azonkivül egy edzesen nem szabad minden gyakorlatot igy csinälni, ez az edzesintenzitäs roväsära megy. Ha egy izomcsoportra 3 gyakorlatotcsinälsz akkor az elsö legyen a felvezetö, a mäsodik legyen egy alapgyakorlat ami az edzes sulypontja, a harmadik pedig lehet egy beegetes. A gepeket qrva gyorsan felejtsd el, a szabad sulyhoz kepest käbe 40-50%- ban dolgoznak csak meg, ilyen sokat szämit, hogy a gepeknel nem dolgoznak azok az izmok amik a sulyt pälyäntartjäk, egyensulyozzäk.
A csuklodon persze, hogy nem segit a fäsli. A fäsli, az öv es hasonlo faszsägok csak rontanak, leveszik a terhelest az adott testreszröl, es ezzel vegleg elgyengitik. A csuklodban valszeg egy helyes kis inhüvelygyulladäs van (a legrosszabb esetben). Ez toväbb szokott fejlödni csonthärtya gyulladässä, elärulom neked, hogy ez sincs a vezetö halälokok között. Szarjäl rä, majd elmulik. (Sportoloknäl teli szoktäk nyomni az ilyet egy erre a celra kifejlesztett szteroiddal /cortisol(?) vagy ilyesmi/ - ami amugy erössen katabolikus, csak ugy marja le az izmokat - amitöl 3 nap alatt rendbejön. De aztän akärmikor egy rossz mozdulattol ugyanugy elöjön.) Szoval ne foglalkozz vele, fäj, de majd elmulik. Az edzes vegen a negyedora taposo + negyedora bicikli nem optimälis, de nem feltetlenül rossz. Figyelj a pulzustartomänyra, es igyäl elötte (esetleg sulyzozäs közben) valami protein italt. A feherjebevitel valoban egy komoly problema. Nagyon nehez teljesertekü feherjet bevinni ugy, hogy ne järjon eggyüt zsirral. Tojäsfeherje, tejtermekek, hal + feherhusok jöhetnek szämitäsba, de azt csak te tudod eldönteni mi az ami neked leginkäbb megfelel. A täplälekkiegeszitök is viszonylag kezenfekvö megoldäsok, de a minöseget itt is meg kell fizetni. (Neha a szarert is sokat kernek, szoval ne az ärbol indulj ki.)
Előzmény: goldnigga (4235)
Robzon Creative Commons License 2002.08.21 0 0 4237
Msebubu!
1. A bör összecsipve kb 1-2mm vastag lenne. A zsirszövet az irha alatt van, azzal összenöve. Az izommal nincs kapcsolatban. Tehät ha összecsiped, es elhuzod az izomtol, akkor ami a kezedben van, bör + zsirszövet. Tolomerövel meg lehet merni es kesz. Probäld ki a heti egyszeri szaunäzäst, de lehetöleg olyan helyen ahol hidegvizes dezsa is van, (mert a tusoläs nem hüt elegge le,) az talän felgyorsitja a böröd kifeszüleset. A hideg-melegvizes tusoläs napiszinten is segithet.
2. Semmikeppen ne fussäl es ne aerobicozzäl, mert ekkora tulsullyal kivegezheti az izületeidet. Javaslom a pulzuskontrollos aerobedzest, ami lehet kiados seta a szabadban, esetleg szobabicikli, vagy bärmi mäs az unalomig kitärgyalt modokon.
3. Az en elkepzelesem pont az, hogy nincs tipikus jo etrend, nincs olyan menü ami mindenkinek jo. Szerintem mindenkinek a sajät eddigi etkezesi szokäsaibol kell kiindulni, es azt lassu megfontolt lepesekkel az ismert elvek szerint ätalakitani. Szerintem amugy - ha mindenkepp valami konkretumot värsz - kiinduläsi alap a testsulykilogrammonkenti egy gramm teljesertekü feherje, max. 50-60 gramm zsir, lehetöleg összetett szenhidrätok az aktivitäsnak megfelelöen, es olyan 30 gramm rost. Minel több növenyi alapanyagot hasznälni, minel kevesbe feldolgozott ällapotban. A zsirban-olajban sütest el kellene felejteni. A feherjebevitelt a nap folyamän minel egyenletesebben kell elosztani, a szenhidrät es zsir bevitel sulypontjät inkäbb a nap elsö felere idöziteni. (Reggelizz mint a kiräly - ebedelj mint a polgär - vacsoräzz mint a koldus, tudtäk ezt mär a regi öregek is.). Fontos meg az elegseges folyadekbevitel is, napi 3-5 liter között. Valami ilyesmi, meg meg 1000 mäs.
u.i.: Az izom 70%-a viz (a testzsirnäl ez 10%). Nem akarlak az izomveszteseggel paräztatni, senki nem fogja mär soha megtudni, te se, hogy mennyi izmot vesztettel, mert nem mertel testzsiraränyt elötte. Ha nem mozogsz, nem vegzel eröszintfelmerest akkor nem feltetlenül bukik ki, hogy gyengültel az izomtömegveszteseg miatt. Olyan lassu vältozäs ez is, mint a zsirbol fogyäs, nem biztos, hogy feltünik. Azonkivül mäst nem csinälsz, mint a sajät sulyod mozgatod, ami csökkent, tehät kisebb izomtömeggel mozgatsz kisebb testtömeget, es nem feltetlenül csökkent a testsulyaränyos eröd.
goldnigga Creative Commons License 2002.08.21 0 0 4236
Robzon:
Ja és mégegy "panaszkodás" : a jobb csuklómon egy idő után hatalmas púp növekszik ami sajna erős fájdalommal is jár(ezért hagyon abba általában 2 havonta az egészet és kezdem el újra pár hónap után és ez kizárja hogy bármiféle eredményt érjek el:(((( ).
Ez nem nyavajgás, sajnos tényleg így van és ezen a fásli sem segít:(
Tanács????????
Előzmény: Robzon (4202)
goldnigga Creative Commons License 2002.08.21 0 0 4235
Szasz Robzon,
Újra itt vagyok hát szakértsünk továbbb....
Tehát...
A térdem valóban recseg guggolás közben de most elkezdtem egész kicsi súllyal csinálni.
Bár valszeg kis "gyökérnek" néznek a teremben hogy 60-70kg-al guggolok de hála Istennek az utóbbi időben kinőttem ezt a mentalitást hogy azt lessem ki mennyivel.......hahaha:)
A súlyzós edzéseimet a következő módszer szerint csinálom most(ez majdnem minden gyakorlatnál így csinálom)A véleményedre lennék kiváncsi sz'al:
(vegyük mondjuk a fekvenyomást ferdepadon:)
Az első két sorozat kisebb súllyal, a következő sorozatnál emelem a súlyt és végig minden sorozatnál emelem(az első kettőnél 12-es ismétélést utána 8-as ismétlést csinálok).
Miután a bemelegítő 2-ön kívül csináltam 5 sorozatot megkérek egy segítőt és minden 4.-ik ismétlésnél levesz nekem egy tárcsát(kereten csinálom tehát megoldható) és folyamatosan megállás nélkül visszamegyek a kezdeti súlyra.
Ha jól tudom ezt kiégetésnek hívják és elég kellemesen megdolgoztat.
Külön aerob edzést nem végeztem eddig (pedig fogyni szeretnék ha még nem mondtam volna heh) csak edzés végén negyed óra taposó-negyed óra bicikli.
Ja és a kajcsi:
Főleg párolt zöldség-egy csepnyi olajon hagyma-cukkini-gomba-répa....(de azt hiszem a fűszerekből vissza kell majd csippenteni)nagyon finom amúgy vagy "cukkinihajócskán" szója és zöldség ilyesmi.
Mivel húst nem szívesen eszem ezért jó lenne még valamit kitalálni fehérjeforrás gyanánt de ilyen turmix szarokat nem akarok inni.

Na most várom a "lecseszést":)))))))!

Üdv:

Gnigga

Előzmény: Robzon (4208)
msebubu Creative Commons License 2002.08.20 0 0 4234
Robzon!

Elolvastam a fogyi-klub elejet, es megtalaltam a mericskelesrol a leirast. Parban vagyok, ugyhogy a hatamon nem kell egyedul mernem :o) Kerdesem viszont a kovetkezo. Miutan setan kivul nemigazan tudtam mozogni (a 104Kg 168cm-hoz tartozott) ezert a fogyas azt is eredmenyezte, hogy log a hasam, a felkaromon is log a bor, es a combomon is log. Nya most szep lassan idom nyilik rendszeresen lejarni testmozogni. Kerdese(i)m:
1. A redot hogy merjem? a logos reszben is meg "laknak", de az inkabb mar csak bor.
2. Ha lemegyek egy terembe testmozogni mit mozogjak, es mi az, amit semmikeppen ne csinaljak. (mindenkeppen lemennek, mert pici lakasban lakunk, es a sulyzon kivul semminek nincs helye)
3. Irnal monnyuk egy tipikus, jo etrendet egy napra?

Azt hiszem mast ma nem kerdezek :o) Koszi a valaszt elore is.

ui.: ha vesztek 9 kg izmot (tegyuk fel az 50-50%-os aranyt), akkor nem kene bazigyengenek, es folyton bazifaradtnak lennem? En elhiszem, hogy a 18kg nem teljesen zsir, de inkabb a folyadekra gyanaxom, mint izomra

Előzmény: Robzon (4233)
Robzon Creative Commons License 2002.08.20 0 0 4233
Msebubu!
Nem ärulom el, ha erdekel nezd meg a fogyi-klub topic elejet. Sajnos a tetzsiraräny meres az egyetlen modszer amivel valoban tudod követni a testkompozicio-vältozäsodat. Biztos, hogy nem 18 kilo izmot vesztettel. De az is valoszinü, hogy nem 18 kilo zsirt. Valahol a kettö között lesz az igazsäg. De csak jo lenne tudni, hogy hol, nem?
A hamm-let + szalämi päros azert mokäs, mert a puffasztott rizs valahol a tudatos täplälkozäs ikonja, a szalämi meg a "rossz etelek" legrosszabika käbe. Ez käbe olyan """kimelö""" mint a räntottzöldseg, vagy az edesitös käve tejszinnel, vagy a majonezes saläta. A sajt ill. szalämi szärazanyagtartalmänak közel fele telitett (rossz) zsir . Ha nem akarsz hizni akkor a napi zsiradekbeviteledet jo olyan 50-60 g környeken tartani (persze ez egyenenkent es etkezesi rendszerenkent mäs, csak viszonyitäskent) es ez irgalmatlan hamar összejön meg akkor is, ha ertekes eteleket eszel. Ertekes etel alatt azt ertem ami összetett szenhidrätokat, teljesertekü feherjeket, es többszörösentelitettlen zsirokat tartalmaz. Irgalmatlan pazarläs a zsirbeviteli kvotäval a szalämi eves, ahol a hatalmas zsirmennyisegre gyakorlatilag alig valami ertekes täpanyag jut. Van azonban benne csomo so, füszer, izfokozo, meg meg kitudja mi, ami a tömegenek a 100 szorosät tartja vissza vizben. A sajtban legaläbb több a feherje, meg jo kis kalcium forräs. De a sajt sem igazän javasolt. 1 g-os sajt szelet? Ahhoz is gratulälok. Ügyes vagy ha levägsz 10dekagramm trapistäbol 100 szeletet. Aztän ezekböl 1-et eszel meg. Az igaz, hogy a közvetlenül a szenhidrätbol lesz a testzsir, de hiba ha a zsir illetve feherjebevitelt nem figyeled, mert ezek legaläbb ilyen fontosak. Teljesertekü feherjeböl, - ha nem mozogsz is - testsulykilogrammonkent 1grammra van a szervezetednek szüksege. Ha ezt nem kapja meg izmot bont le. Ez szokott lenni az ertelmesen tervezett täplälkozäsi rendszerek kiindulo alapja. Hülye kajälässal könnyü pär kilot leadni, de ez nem jär testkompozicio-javulässal (testzsiraräny csökkenessel), mert gyakran a sulyveszteseg 40-50%-a izomtömegvesztesegböl adodik. Esetleg probälj összeällitani egy etrendet ugy, hogy meg legyen a napi 1g feherje/tkg, es 50-60g-näl ne legyen több zsir benne. Ez mär magäban 1000 kcal, es meg nem is neztük a szenhidrätot. A szalämi nem fer bele, meglätod.
Előzmény: msebubu (4232)
msebubu Creative Commons License 2002.08.19 0 0 4232
Mernem en, ha tudnam hogy kell, de majd nemsokara elarulod. De ha jol sejtem, ha elveszitettem volna 18kg izmot, azert az erzodne, de leginkabb azt erzem, hogy pl. nem halok meg, ha fel kell menni egy hosszabb lepcson. Ez persze nem azt jelenti, hogy erosebb lennek, hanem azt, hogy kevesebbet kell cipelni.
Amugy a szalami vagy a sajt a baj? A szenhidrat-kaloria tablazat szerint az a rettenetesen vekony sajt (1g altalaban, ebbol is latszik, hogy nem en vagom) nem art, a szalami szinten nem. Ha azt mondod, hogy a Hamm-let a gond, akkor azt rettenetesen nagy orommel dobom ki :o)

Előzmény: Robzon (4231)
Robzon Creative Commons License 2002.08.19 0 0 4231
Msebubu!
Hamm-let szalämival, sajttal. :))) Gratulälok! Ha költö lennel, es ilyeneket irnäl (nem ennel) te lennel a paradoxonok vagy oximoronok(?) nagymestere. A 18 kilo lehet szep eredmeny is, amire joggal vagy büszke. Azert csak lehet, mert igazäbol a sulycsökkenes nem sokat ärul el abbol, hogy valojäban mi törtent. Miert nem probälkozol testzsiraräny meressel, vagy legaläbb börredö meressel? Ugy pontosan meg tudnäd hatärozni, hogy zsir, izom (vagy viz) ment le rolad. A kerület meres (szabocenti) ugyanugy nem mond semmit, a fogyäs mibenleteröl.

JoanaTavares!
Persze, hogy lyol esik, es jo is. A baj csak annyi vele - ha ez baj - hogy hatekonyabban lehetne, fogyni is, meg izmosodni is, ha nem egyszerre probälnäd.

Előzmény: msebubu (4225)
msebubu Creative Commons License 2002.08.16 0 0 4230
Grat es hajraaaaaaa, es abba ne hagyd :o)
Nalam most -18kg az osszesitett eredmeny, cm-t nem mertem, de kene nehany uj nadragot venni vagy atszabatni a regieket, mert szabalyosan magamra kell kotni a nadragomat, hogy ugy nez ki a teteje, mint egy zsak szaja :o)
Előzmény: bretli (4229)
bretli Creative Commons License 2002.08.16 0 0 4229
180 gr szénhidrát és az 1400 kcal.Centiben is mérhető(3 cm)
Előzmény: msebubu (4223)
JoanaTavares Creative Commons License 2002.08.15 0 0 4228
Pedig én is (kis) súlyzókkal szoktam mászkálni a szalagon és kifejezetten jól esik, hogy a karom is csinál valamit. És azt gondoltam, hogy ennek tudható be, hogy nem leffeg, de nem is lesz olyan mint az endékás úszónöké volt :)
Előzmény: Robzon (4219)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.15 0 0 4227
Inni pedig kell, sokat! A gyomorrontással járó kellemetlenségek miatt sok folyadékot veszítesz, ezt muszáj pótolni. Keserű tea, szénsavmentes ásványvíz, aztán lassanként főtt krumpli, száradékok (Ham-let, háztartási keksz és társai). Mielőbbi javulást!
msebubu Creative Commons License 2002.08.15 0 0 4226
hann-let = hamm-let
msebubu Creative Commons License 2002.08.15 0 0 4225
En nem tudom mitol van a gyomorrontasom...Az egyetlen etel amitol lehet, az a gombaleves, de az en csinaltam, es a kedvesemnek semmi baja nincs. Amugy meg hann-let-et ettem szalamit hozza meg sajtot. Bar belekostoltam egy vett kukoricasalatab, amit el is dobtam utana, mert nem izlett, de annyit nem ettem belole, hogy ennyire szarul legyek... Amugy valoszinuleg annak az 5 kilonak a nagy resze folyadek es csak kis resze kaja, mert inni se nagyon mertem tegnap. Enni meg mindossze 3 db abonettet sikerult...
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4224)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.15 0 0 4224
Szegény te! :)

Nekem is akkor ment a legkönnyebben, amikor éppen túltermelt a pajzsmirigyem. Ettem (mit ettem, zabáltam), és mégis fogytam. Csak éppen folyton rosszul is voltam. Sajnos attól tartok, most is valami hasonló kezdődik, normális kajálás (és édesség) mellett fogytam kicsit. Pedig nem szeretnék még egy cippzárt a nyakamra :((

Előzmény: msebubu (4223)
msebubu Creative Commons License 2002.08.15 0 0 4223
Melyik modszerrel az itt leirt sok kozul? :o)
Lanyok, fiuk, nekem most gyomorrontasom van, es az elmult ket nap 5 kilot fogytam...egesz "jo" modszer, csak utalok rosszul lenni :o(
Előzmény: bretli (4220)
mirminc Creative Commons License 2002.08.15 0 0 4222
nekem is már látványosan megindult :))) az eredeti cél a 44-es méret volt, most meg már a 42-re játszom :c))
Előzmény: bretli (4220)
Maghera Creative Commons License 2002.08.14 0 0 4221
Sziasztok!

Nem tudom kihez fordulhatnék, ezért ide írom kérdésemet. :)))

Nem tudtok olyan fitness termet, ahol van gyermekmegőrző (délelőtt)? (4 hónapos)

Előre is köszönöm segítségetetket.

Maghera

bretli Creative Commons License 2002.08.14 0 0 4220
2 kilót fogytam.Hurrá!
Robzon Creative Commons License 2002.08.13 0 0 4219
Demiertis!
Azert baj, a sulyzo a kezben, mert fent äll a potenciälis veszelye a helyi savasodäsnak. Azaz, hogy nehäny izom nagyobb terhelest kap, nem jut eleg oxigenhez, es anaerob modon, nem pedig aerob modon dolgozik. A pulzus csak akkor jelzi, hogy zsiregetö tartomänyban vagy, ha valami viszonylag gyors egesztestre kiterjedö mozgäst vegzel. A seta is ilyen, de dombra felfele, sulyzoval a kezben kevesbe, mint vizszintesen, sulyzo nelkül gyors leptekkel. Amit csinältäl az nem rossz, söt jo, ügyes vagy, hajrä, es igy toväbb, csak annyi, hogy nem feltetlenül ez a leghatäsosabb modja a zsiregetesnek. Az, hogy a pulzus mennyire nem feltetlenül azt jelzi, hogy zsirbol egetsz könnyen kiprobälhato: vedd fel az orät, es kezd sulyzozni. Simän elerhetö, hogy az un. aerob-zonäban legyen a pulzusod, pedig nyilvänvalo, hogy sulyzozäs közben anaerob (nem zsir, hanem cukoregetö) energiätalakitäs folyik. Kukacoskodäs, persze. A lenyeg, hogy izmosodni is, meg fogyni is lehet hatekonyabban, legaläbbis elvileg.
Azt hogy szokäs-e efedrint tenni exbe, mindenesetre ketlem, de az teny, hogy szokäs käbitoszerekhez keverni. Az, hogy magyarorszägon tök legälisan kaphato pedig hatalmas tevedes. Az igaz, hogy majd minden fitnesszbolt kinälatäban van valami efedrin tartalmu keszitmeny, de ezek nem engedelyezettek, es totäl illegälisan äruljäk öket. A täplälekkiegeszitök elelmiszerkent vanak bevizsgältatva, izenkent kellene öket teszteltetni, ami pär eve is felmillko körül került. Meglepödnel ha alapos ellenörzest vegeznel egy fitneszboltban, jo, hogyha egy keszitmenyböl, egyfele iznek van papirja, azonkivül nagyon sok olyan cucc van aminek semilyen papirja sincs, simän swarcban becsempeszik, ragasztanak rä magyar leiräst, oszt megkenik az ellenört ("20 rogoert meg le is sz..." mondta az egyik boltos haverom). De igazibol meg azt se nagyon kell lefizetessel bajmolodni, mert ugysincs komoly ellenörzes, ha meg van, ugyis hülye hozzä, hogy melyik änglius felirat mit jelent. Melyik ellenör veszi a färadtsägot, hogy a minimumbereert pampogjon, es szäz különfele fat-burner lecsekkoljon, hogy a "FAT BURNER" tenyleg az engedelyezett "FAT BURNER" nem pedig a szäz nem engedelyezett valamelyike. Egyältalän hogyan azonosithatnä be?
Előzmény: demiértis (4217)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.13 0 0 4218
nyugi, nem bantottal meg egyaltalan :)))
csak helyesbitettem, nagyon csunyat kell ahhoz irnod hogy megbants :DD

2i@szorosszivu.hu :)

Előzmény: demiértis (4217)
demiértis Creative Commons License 2002.08.12 0 0 4217
ne hülyülj, nem akartalak megbántani.
bocs
dms
Előzmény: Törölt nick (4214)
demiértis Creative Commons License 2002.08.12 0 0 4216
Robzon

a kezben súlyzót nem ajánlottam másnak, csak megemlítettem, hogy nekem bejött. miért?
egyszerűen nem tudtam olyan meredekre tenni a futógépet, hogy gyalogolva elérjem a zsírégető zónát. mivel úgy tudom, negyven perc után égetek aerob tevékenység mellett zsír, ezért lekiismeretesen másfél órákat gyalogoltam. Így viszont már nem nagyon maradt időm másra, és gondoltam "csalok" egy kicsit.
Amúgy bevált a dolog, mert látványosan fogytam, és nőies, de mégis izmos a karom.
Egy biztos, a módszer nem árt.

Viszont ha már ennyire képben vagy, azt mond meg, mitől van az, hogy nyáron rohadtul nincs kedvem edzeni. Mozgok, mert túrázunk, kajakozunk, montizunk, görkori..., de a egtutibb légkondis terembe sincs kedvem bemenni. És ősszel a kedv mindig visszajön. ( csak sajnos időközben a leadott kilók is)
Egyetlen dolog ami segít, az a ripped fuel nevű szer, viszont abban effedrin van (az usa-ban idén februárban be is tiltották) ami többek közt az ex egyik alapanyaga. Pörget mint az állatt, le se szálsz a gépekről, de úgy kifacsar mintha a Mounteverest-t másztad volna meg. Szóval nem járható az út.
Egyébként vicc, hogy cucc Magyarországon tök legálisan kapható.

Előzmény: Robzon (4215)
Robzon Creative Commons License 2002.08.12 0 0 4215
Venek Tanäcsa TM!
A terdropogäs ältaläban nem jelent semmi rosszat. Az hogy bevizesedik mär annäl inkäbb. Amugy azt en sem vitattom, hogy vannak problemäk, csupän szerintem ezek a problemäk inkäbb mentälisak, mint fizikaiak. Ez nem azt jelenti, hogy könnyebb öket legyözni, söt. Tudom, hogy sokan gondoljätok, hogy ez hülyeseg, es alapvetöen en sem vagyok az a fajta ember aki bärmiben is hisz, ami nem vezethetö logikusan le, de en teljesen komolyan azt gondolom, hogy a serülesek-betegsegek tulnyomo resze a pszicheben kezdödik. Ha valaki ugy äll neki, guggolni hogy "ettöl fäjni fog a läbam" vagy, hogy "be fog dagadni" akkor nanä, hogy fäni fog, es nanä, hogy be fog dagadni, mert erre programozod. A sulyzos edzes nem mäs, mint a tested tudatos leromboläsa, amit aztän a regeneräciod olyanra (izmosabbra pl.) epit vissza, hogy jobban alkalmazkodjon a terheleshez, ez a fejlödes. Persze hogy rühelli a tested a romboläst, persze, hogy keres mindenfele kiutat. Nem kell mäst tenned, mint egy serülest vizualizälnod, es mär adtäl is egy tippet a testednek, hogyan kerülheti el az edzest. Mokäsan - olyan agykontrollosan - hangzik, de en komolyan hiszek ebben. Es a tapaszatalt is erre mutat, csomo ilyet lättam mär, hidd el semmi sem vonzza jobban a serüleseket, mint a nyavalygäs.

2i online!
Färadtan hülyeseg edzeni menni. Az "addig hasznäl az edzes, amig nem lepi ät a regeneräcios kepesseged hatärait", alapszabäly miatt. Ha el van foglalva a regeneräciod a mäjad epitesevel, nem fog az izmaiddal törödni. Menj inkäbb egy jot lubickolni-szaunäzni.

Demiertis!
Hät veled kapcsolatban aztän tenyleg felmerül pär "de miert is"?
1. Miert is jo a sulyzoval a kezben emelkedön setälva bekerülni a pulzustartomänyba? Mert hogy miert rossz azt elmondom neked hamar: attol, hogy a pulzusora zsiregetö tartomänyt mutat, meg nem biztos hogy "zsiregetö üzemmodban" vagy, ugyanis lehet, hogyha valamilyen kis intenzitäsu helyi erökifejtessel järo tevekenyseget folytatsz, (pl a dombra felsetäläs sulyzoval a kezben a combra nezve lehet ilyen), hiäba megfelelö a pulzus megsem zsirt egetsz. A lokälis erökifejtes miatt elöfordulhat a combban oxigenhiäny, es akkor menthetetlenül glykogenbol nyomulsz. Ugy tudod letesztelni, hogy szokott-e izomläzad lenni, ez jelzi a helyi savasodäst. (A tejsav az anaerob tevekenyseg mellektermeke.) Ezert aki biztosra akar menni, az igyekezzen minel kisebb terhelessel, minel gyorsabb mozgässal a pulzustartomänyba kerülni. Az a tuti. Arrol nem is beszelve, hogy terdproblemäkra kimondottan elönyös a gyors tekeres (100 fordulat/perc fölött) kisterhelessel szobabiciklin.
2. Miert is edes-keves a heti 3 alakalom? Minel hosszabb a 30 perc utän zsiregetö tartomänyban töltött idö annäl több zsirt egetsz, igaz? Ha csak a direkt edzes alatt elegetett zsirt nezzük, heti häromszor 1 ora, ugyanannyi mint 6*45 perc.
3. Miert is lehet meghatärozni csak ugy minimälis bevitt energiamennyiseget? Van ennek a kijelentesednek, hogy minimum "1200-1500 kcal" bärmi haloväny ertelem is? Szerintem semmi. Az energiaertek csak egy tenyezö a sokbol. Leneges, hogy eddig mennyit evett a päciens, ez egy viszonyitäsi alap. Aztän az is lenyeges, hogy miböl tevödik össze, mert qrvära mäs ha megeszel 120g disnyozsirt, 300g tojäsfeherjet, vagy 300g cukrot pedig mindegyik käbe 1200-1500kcal. Aztän az se mindegy, hogy azt a 300g disznyozsirt reggel eszed-e meg, vagy este. Es meg sorolhatnäm a vegtelensegig. Annyi egyedi tenyezö befolyäsolja, hogy sok, keves, vagy pont eleg-e 1500 kcal, hogy az ilyen kijeletesek epp oly ertelmetlenek, mint a nöi ujsägok fogyokura tippjei.

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.11 0 0 4214
mivel hetente 5X 6 orat gyalogolok (a melom miatt kozben van boven hajolgatas es karerosites is) azt hiszem akkor inkabb maradok a biciklinel, ellipszistrenernel es a stepmasternel.

probaltam nem magamra venni a zabalast reszt, de sajnos sikerult... nem, nem zabalok mellette :) es nem is koplalok. Meg valami: nem is fogyozom mert nincs ra szuksegem. Attol meg hogy ha valaki ebbe a topicba ir, nem feltetlenul "zabalos", ugyhogy keretik az eloiteleteket felretenni :)

es igen, sportolok amennyit lehet es tudom hogy jo dontes raadasul szeretem is csinalni.

egyszeruen csak kivancsi voltam a valaszokra, vagyis tudom oket de mastol akartam hallani.

de azert koszi :)

2i

Előzmény: demiértis (4211)
demiértis Creative Commons License 2002.08.11 0 0 4213
Lefogyott csajok!

Tessék a shape sikersztori rovatába jelentkezni, ha valóban közszemlére való az eredmény, tutti bekerültök.
Az ajándék is fair, 15.000 Ft vásárlási utalvány + 1 digi mérleg + 1 év előfizetés.

dms

demiértis Creative Commons License 2002.08.11 0 0 4212
tessék úszni. gyors, hát, pillangó úszásnemeknél aránylag tehermentes a térd.
dms
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4209)
demiértis Creative Commons License 2002.08.11 0 0 4211
kérj kölcsön egy pulzusmérőt, és zsírégető zónában gyalogolj másfél órát. kva uncsi, de nem fárasztó. én egy - egy 2 kilós súlyzot szorongatok közben, és 5-8 % meredekségre teszem a gépet.
Bejött, de a te heti 3 alkalomra tervezett programod édes kevés, főleg ha zabálsz is mellette!

Ja, és ha sporttal fogyózol (ami a legjobb döntés) eszedbe ne jusson koplalni. 1200-1500 kcal a minimum!

dms

Előzmény: Törölt nick (4210)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.11 0 0 4210
szoval nagyon masnaposan hogyan lehet konditerembe menni?! merhogy most itten ez a szindroma.
vajon heti 3 alkalom eleg (40-50perc kardio, 30-45perc sulyzok)?
Es vajon hogyan lehet eltuntetni a derek es also hat reszi kis felesleget?
hat a mi a csipon van a medencecsont mellett?

2i

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!