Keresés

Részletes keresés

ZésZoli Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103397

Polcok (shelf layout):

Állandó helyhiányban szenvedek egy rendes asztalhoz. Építettem ilyen shelf layout-okat, szintén Trix-C-ből. Nem véglegesre, hanem kísérleti jelleggel, mellérakva épületeket (akár papír vázlatokat), magában megálló fákat. Nekem nagyon hiányzik az ilyenből a folyamatos menet lehetősége. A legtovább az maradt megépítve, amit Carl Arendt egyik oldalán láttam, egy dízel töltőállomás. A mozdonyok csak bejöttek tankolni, tilitoliztak egy kicsit, berregtek egy kicsit, majd kimentek. Én közben dolgoztam mellette a notebookon. A hangerő alacsonyan volt, így csak hangulatként volt jelen az asztalka, mintha az irodám előtt egy ilyen dízel depó lenne. 

Az íróasztalom felett jelenleg egy kb. két méteres sima egyenes szakasz van kirakva. Ott lehet ingázni. Gondoltam mögé valami hátteret, itt-ott elé valami apróságot, de ez még várat magára.

A vonat elindul, gyorsít és elmegy valahova messzire élményt jelenleg csak a padlón tudom megvalósítani. Igaz, hogy ilyenkor végül is körbejár, de ez engem eddig nem zavart. :-)

Előzmény: róbertke (103395)
R-Cs-Cs Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103396

Nem gondolkodok ilyenben sajnos. Ami most a lényeg és úgy néz ki, hogy egy jó darabig ez is marad: a nappaliban csinálni helyet, pálya összerak, játék stb, majd pálya szétszed és minden megy vissza a helyére, sínek meg a fiókba.
Emiatt is kb. eldöntöttem magamban, hogy megpróbálkozom a Trix C-vel.

ZésZoli: neked is köszönöm a leírást! :) Néztem is videót ezekről a 12 fokos kitérőkről. Szimpatikusabb, mint a kis sugarú, külön tetszik, hogy nem kell vágni, csak lepattintod az oldalát, ha meg máshol akarod használni az egyenest akkor teljes értékű egy csonkában pl.

Előzmény: róbertke (103395)
róbertke Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103395

Polcnak volna hely? Pld.: ilyenekre? 

5.000 mm X 250 mm

1.300 mm X 300 mm 

Előzmény: R-Cs-Cs (103383)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103394

Még egy érv a Trix-C mellett:
Hiába 2,07mm magas, a régi PIKO modellek is elfutnak rajta!

Előzmény: ZésZoli (103385)
ZésZoli Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103393

Szia! Üdvözlünk itt! :-)

Van róla esetleg fényképed?

Sajnos azt kell, hogy írjam, hogy egy több, mint 35 éves terepasztalon, ha az használatban van azóta is, akkor már több felújítást meg kellett ejteni akár teljes vágánycserével, mert az akkori vágányanyagok mára (akár használva voltak, akár nem) nagy valószínűséggel tönkrementek. A "növényzet" is eléggé megsínyli ezt az időtávot, tehát vagy cserélve lett, vagy nagyon gatya állapotban van. Akkoriban sokan építettek sokmindent papírból. Tippem szerint ha meg is van az asztal, már talán rá sem lehet ismerni. Üzembe helyezéshez valószínűleg teljesen le kéne bontani és újraépíteni. 

A fentiek miatt a másik tippem:

A mai modellek tényleg drágák, de ha szeretnéd azt az asztalt "visszakapni", akkor régi, de viszonylag jó állapotú anyagokból viszonylag olcsón fel lehet építeni a "mását". Igaz, az nem lesz ugyanaz, de építés közben is lehet rajta nosztalgiázni. IP2000 topiktárs így építette meg a gyerekkori kertivasútjának kicsinyített mását. Érdemes rákeresni!

Régi TT modellek tömegével vannak akár a játékudvarban is, akár a börzén.

Sok szerencsét kívánok a megtaláláshoz!

Előzmény: hfield21 (103389)
SKL14 Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103392

Nagyon valószínű Piko, méghozzá az íves kitérők.

Egy nagyon jó ismerősömnél hozott a Jézuska Piko Vasútmodellt, és a meglévő 4 db íves kitérő annyira hitvány minőségűre sikerült, hogy állandó siklás van a sebességtől függetlenül kitérő irányban. Ő fogta és szépen bereszelte élesre a tök tompa csúcssínek csúcsait, és láss csodát minden rendben.. Azaz az nincs rendben, hogy ezzel otthon kell még szó szerint reszelni... Mint a békebeli Dácsiák, a gyártást otthon kell befejezni.

Előzmény: csíkos-háTTú (103382)
csupaszem60 Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103391

Szia!

Szerintem írj ide is, mert a TT-sek nagy része itt található:

http://www.hobbivasut.hu/forum/topic_105_from.html#from

TTibi

Előzmény: hfield21 (103389)
ZésZoli Creative Commons License 2021.01.21 -1 1 103390

Köszi a kiegészítést! :-)  

Hogy a kettőt ötvözzük (nagy ívek, könnyű összerakás), beszúrom ide, hogy a Trix-C vágányanyagban az alap kis (villamos) R1, R2 íveken és kitérőkön túl vannak:

R3 - 515mm, R4 - 579,3mm, R5 - 643,6mm-es ívek és

12,1 fokos, R=1114,6mm egyenes kitérők (a megfelelő ellenívvel) és R3-as íves kitérők is.

Ezeknél már szintén figyelni kell a töltésimitációra, de ezt a Trix kis kivehető (töltés)oldalú kiegészítővágányokkal oldotta meg (nem kell vágni, csak kivenni, ha visszateszed, nem látszik az illesztés és bárhol felhasználható). 

Nazareth!

Mi lett a pályáddal? Elköltözés miatti felszámolás?

Előzmény: nazareth (103388)
hfield21 Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103389

Üdvözlöm a Fórumtagokat, szinte lehetetlen küldetésre vállalkozom. 1985 környékén, belvárosi (Bajcsy Zs. út) lakásunkban volt egy akkor óriásinak ható, kb. 2x3 méteres terepasztal, TT modellvasúttal, hegyekkel, fűvel, fákkal, házakkal, állomásokkal. Emlékeim szerint 4 db mozdonnyal, 3 db személykocsival és számos teherkocsival, rengeteg sínnel, irányító "Piko" trafóval. Ez a terepasztal '85 környékén egy gyűjtőhöz került, a család emlékei szerint az összes kiegészítő felszereléssel együtt. Keresem a nyomát annak, hogy az ezt megvásároló személy emlékszik-e erre a terepasztalra, esetleg üzemben van-e még valahol. Tudom, lehetetlen küldetés, de ez egyrészt felbecsülhetetlen eszmei értékkel bírt és bír, másrészt a mai árakat szemlélve nagyon is felbecsülhető. Minden rávezető infót szívesen fogadok. Üdvözletem mindenkinek HF

nazareth Creative Commons License 2021.01.21 0 1 103388

(Na igen, kissé kezd beszűkülni az aktív szókincsem... :)

Előzmény: nazareth (103387)
nazareth Creative Commons License 2021.01.21 0 1 103387

Na igen, ez is egy jó leírás, a Trix-C-nek is vannak vitathatatlan előnyei. A RocoLine vágányzaton azért igencsak érződik, hogy az egy "igazi" vágányanyag megtoldva ágyazattal (így valóban nehezebb a szakaszolás, nem lehet akárhol betáplálni, és bajlódni kell a sínpapucsokkal is).

Előzmény: ZésZoli (103385)
nazareth Creative Commons License 2021.01.21 0 1 103386

Na igen, minden a szempontokon múlik :) Nekem anno olyanok voltak az életkörülményeim, hogy nem kellett naponta szétszednem a pályát (bár megjegyzem egy RocoLine váltókörzet elég passzentos, hogy egyben betoljuk az ágy alá, ha nem szeretnénk legközelebb 0-ról építeni).

Továbbá helyem is volt: az egész szobát uralhattam. Nyilván a Trix (Märklin, GeoLine, satöbbi) azért használnak villamosgeometriát, amiért a villamos is: kis helyen több cucc elfér. Nálam ez nem volt annyira szempont, meg aztán nem is akartam mindjárt a vágányrendszer kiválasztásánál kilőni a hosszú kocsik futtatásának lehetőségét (ha valaki VI-os korszakban gondolkodik, számolnia kell a hosszabb H, S, L/R-kocsikkal, nem is beszélve a személykocsi-állomány 95%-áról, a villamosgeometrián ezek a kocsik egyszerűen rusnyák).

Illetve még egy nagyon szubjektív dolog: úgy voltam vele, ha már terepasztalom nincs (összeragasztott épületekkel, üvegmosó-fákkal pedig természetesen nem akartam teleszórni a placcot, hogy patyomkin-vasutat csináljak), legalább a vágányzat legyen korrekt. Mennyivel szebben tud pl. bekanyarogni egy gyorsvonat egy relatíve korrekt geometrián, mint egy ilyenen... De mint említettem, ez szubjektív szempont, mindenkinek mástól indul be a nyálelválasztása. Egyeseknek a korrekt vágánygeometriától, vezérléstől, másoknak a tarkabarka szerelvényektől, míg megint mások nagyítóval keresik a revíziós dátumot... :)

ZésZoli Creative Commons License 2021.01.21 0 4 103385

Szia!

Ha strapabíróság, gyors szétszedés és összerakás a kulcs, akkor Trix-C. Nálunk a Roco Geoline nagy része összetört a három gyerek plusz két felnőtt alatt. Egy darabig pótoltam, de aztán kiszórtam a rosszakat, a jókat pedig eladtam a vaterán. 

Nazareth kolléga kimaxolta ugyan a padlóvasút lehetőségeit, de az ő esetében nem beszélhetünk a gyors szétszedés és összerakás igényéről, ami nálad felmerült. Én a Roco-Line-t nem tudtam gyorsan összerakni, az ágyazat vagdosás meg... Aztán változtatni szeretnél, akkor meg megint... Oké! Nazareth topiktárs leírta, hogy lehet-e nélkül is, de nekem nem tűnik ez barátságos megoldásnak. Nálunk három nagyobb dobozban vannak a Trix-C elemek. A gyerekek is össze tudják rakni. Nem kell semmit leszerelni, vagy a vagdosott részeket keresni. Olyan pályát építenek, amilyet akarnak mindenféle akadály nélkül. A végén a tápot bedugják oda, ahova akarják és mehet a móka. Szigetelni is egyszerű. Nem kell apró papucsokkal babrálni. 

A Trix-C vágányelemeket nagyon könnyű összerakni. Nem kell semmit illesztgetni. Nem kell rá vigyázni. Ha úgy tetszik, komplett vágányszakaszokat, kisebb állomásokat is emelgethetsz, arrébbtehetsz, legfeljebb valahol szétpattan, de nem törik, hajlik. A Roco-Line rendszerben a papucsok szerintem ezt nem díjazzák. 

A Trix-C minden vágányeleme megtáplálható mindenféle eszköz nélkül. Az összes kitérő fémszíves, jumperrel állítható, hogy szigetelt, vagy polarizált legyen. Az RP25 kerekek is simán mennek rajtuk. 

Ez olyan igazi játékra való vágányanyag, ahogy azt a Marklin annak idején elgondolta.

A kinézet az ízlés kérdése. Nekem jobban tetszik, mint a Roco-line, de nekem legjobban az ágyazat nélküli tetszik a padlón, akármennyire nem javallott. Talán a gyerekkori emlék miatt. :-) 

Ja! A Piko-A Bettunggleist megnéztem boltban. Össze is raktam pár elemet. Háát... Csíkor Mester leírta a lényeget. 

Üdv.

Berezke Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103384

Sziasztok ,a képeken látható dekóderhez szeretnék tanácsot kérni:

Valószínűleg ez a típus:

SKU: 10886 Category: Roco Digital Tags: DCYear: 2013

Az enyémen 7 kivezetés van,amit hasonlót találtam csak 6.

Azt csinálja,hogy a mozdony (most csak 1 DC motor) moccan 1 -et programmozáskor de nem megy semerre.

A rendszer új Roco 10761 +trafó +lokmaus2

Amíg ki nem szereltem legalább akadozva de elindult.

Így volt bekötve,minden tanácsot örömmel meghallgatok,köszönöm

R-Cs-Cs Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103383

Üdv!

Nagyon köszönöm a kimerítő választ. Vannak olyan szempontok amire nem gondoltam :)
Illetve, csíkos-háTTútumikasHanzohattori123 kollégáknak is köszönöm a válaszát. 

Asztal nincs tervben, egyszerűen nincs hely. Játékra lenne a gyors összerakós pálya, illetve a vitrinben lévő modellek időszakos futtatására. Megerősítést kaptam, hogy erre tényleg jó a Trix C, de azért nazareth kolléga ismét kicsit elgondolkodtatott :D

Előzmény: nazareth (103381)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103382

Szóval egyelőre van egy gyaníthatóan PIKO kezdőszett. Kisiklik állandóan, akkor vagy rosszul van összerakva a pálya, vagy maximum sebességen megy (menne) a vonat.

Nézzük meg, hogy mennyi hely van erre! A meglévőből bármerre el lehet indulni.

Előzmény: schlumberger (103377)
nazareth Creative Commons License 2021.01.21 -2 5 103381

Nekem RocoLine sínekből sikerült jelentős mennyiséget összehörcsögösködnöm az évek alatt. Az ex-szobámban egy kétvágányos "vonal" futott végig, rajta egy 5 vágányos állomással (amelyre simán befért egy 10 kocsis gyorsvonat), mindkét végén részben dupla lírával, bázeli váltóval, nagysugarú dupla köríves váltókkal, mindegyik távvezérelt (az állomás hosszú vége pont elketyegett egy "kihelyezett" dekóderről). Idővel sikerült az R2 és R3-as íveket is száműznöm. Szóval kihoztam mindent a szőnyegvasútból, amit csak ki lehet. Szerintem a legkorrektebb ágyazatos vágányrendszer, és talán a legstrapabíróbb is.

Töltés: szerintem nagyon korrekt, szép széles, és a rézsű sem túl meredek. Természetesen emiatt a váltóknál a gyök felől "ütközés" van, így ott papírforma szerint faragni kell. Viszont a töltés kiszedhető, a vágányok töltés nélkül, csak a töltés alatti merevítőráccsal is jól használhatóak, összepattinthatóak a töltéses vágányokkal. A sima vágányok alól egyszerűen ki lehet szedni a töltést, a váltóknál viszont forrasztani kell. Így megúszható a vagdosás (persze azért egy-két egyenest, R9-es ellenívet én is megvágtam, de a váltókörzetekben nem nagyon volt töltés).

A váltók szerintem elég szépre és üzembiztosra sikerültek. Bár gyökcsaposak, de kifogástalanok a csúcssínek; a szívek is elég passzentosak, nekem pl. a Brawa halbikkal sem volt gondom sosem. Sajnos az alacsony nyomkarimás (RP25 és újabb NEM szerinti) kerekek kissé döccennek. A sima 15°-os váltókból van szívpolarizált (ezeknél a polarizációt a kézi állítómű végzi, így a dolog elektromos hajtómű nélkül is működik); illetve kis szerencsével még fém vezetősínes változat is kifogható. A bázeliek és angolok mind polarizáltak.

A geometria az említett vagdosásos kompromisszum árán szintén elég elegánsra sikeredett, szerintem a nagyobb szögű, 15°-os is egy nagyságrenddel szebb, mint a Trix C 24,3°-os villamoskitérői. Érdekessége, hogy a váltók kitérő irányú ága az állomás tengelyére vetítve pont egységnyi hosszú, azaz komolyabb vágánykapcsolatok is rendkívül egyszerűen összeállíthatóak. Ennek a módszernek az előnye, hogy nem kell mindenféle kiegészítő vágányokat besorakoztatni az egyenesekbe; a hátránya, hogy a keresztezésekből-átszelésekből is elvileg ugyanúgy lehet jobbos és balos. Ezt a Roco úgy oldotta meg, hogy a keresztezésekhez mellékel apró, 2mm hosszúságú vágánydarabkákat. A gyakorlat azt mutatja, hogy atombiztosan működik a dolog.

Ha pedig a jövőben úgy döntesz, hogy mégis asztalt építenél, az ágyazatos vágányanyagról az ágyazatot és merevítőrácsot leszedve teljes értékű vágányzatot kapsz.

Előzmény: R-Cs-Cs (103373)
schlumberger Creative Commons License 2021.01.21 0 0 103380

Köszönöm!  A linken láttam a felsőgallai állomást. Jávor Andor neve esetleg ismerős?

Előzmény: ysenyerkesz (103379)
ysenyerkesz Creative Commons License 2021.01.20 0 1 103379

Ha a család Vértesszőllősi, Talán itt https://www.facebook.com/groups/527240307686056/

tudunk segíteni nekik egykét tanáccsal, akár szóban, ha úgy egyszerűbb lenne. A klubbhelység a tatabányai vasút állomáson található.

Előzmény: schlumberger (103377)
schlumberger Creative Commons License 2021.01.20 0 0 103378

Szia Janó!

12 éves a srác, eléggé műszaki érdeklődésű (apja is, én is villanymérnök :-)  )

Majd meglátjuk :-)

Előzmény: vjano (103372)
schlumberger Creative Commons License 2021.01.20 0 0 103377

Köszönöm a hozzámvaló jóindulatot, beszélgessünk! Igaz ugyan, hogy én most Győrben, itthon, a gyerekek meg Vértesszőlősön, otthon, így tehát nem tudok pontos jelentést adni. Gyanítom, nem volt jó választás, hogy H0 méretű beszerzés történt, illetve még az is lehet, hogy igen... Mert  most az új házban lett egy padlástér :-)

Amit biztosan tudok: H0 méretű Railjet csomagot kapott a gyerek, mozdony+két kocsi. És valami körvasút, mindig kisiklik a mozdony, kicsi a pálya. Most nem tudok többet, nem tudom, mennyi sín van, csak a jövő héten találkozom velük.

Egy kicsit olvasgattam most, és kiderült, hogy a hályogkovács tudatlan magabiztosságával álltam a témához. 60 évvel ezelőtt kaptam én is egy Piko gőzmozdonyt két nyitott teherkocsival, kb. méternyi (vagy kisebb) átmérőjű vágánnyal. És most azt hittem, van a sín, meg van a vonat. Már kezdem látni, hogy ennél bonyolultabb a dolog :-) Elnézést kérek, ha valami rosszat szóltam tudatlanul.

Azt hiszem, valami sínanyagot kell először beszerezni, megy egy-két váltót, illetve legelőbb egy-két rajzzal ismerkedni, hogy egyáltalán hogy megy a méretezés, mit hogyan lehet.

Előzmény: csíkos-háTTú (103371)
Hanzohattori123 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 103376

Nálam a padlón a srácok Marklint használnak, elég strapabíró, ha DC-s pálya akkor Trix. 

tumikas Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 103375

Ha tervben sincs a terepasztal akkor én is a Trix mellet tenném le a voksomat. Hihetetlenül robosztus, illetve ha egy kicsit szeretsz barkácsolni akkor a Maerklin féle sínmezőket is kompatibilisé lehet tenni vele így még spórolni is tudsz valamennyit. 

csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.01.20 0 0 103374

Trix C: valóban ugyanaz a geometria, mint a Märklin C. Elég ügyes. A műanyaga jó minőségű, nem ridegül el, nem törik, ez van a műhelyben vagy 15 éve.

PIKO A Bettung: fiatal, így az időtállóságáról nincs információ. Viszont gyenge pontja lesz a papucs rész, mert gyakorlatilag nem védi semmi.

Tillig: A Styrostone az egyik legjobb ágyazat, mert roncsolás mentesen ki lehet belőle szedni a síneket, váltókat. Viszont terepasztalra találták ki! Összerakom/szétszedem vasútra nem lesz jó!

R-Cs-Cs Creative Commons License 2021.01.20 0 0 103373

Üdv!

Sínrendszerekkel kapcsolatban kérdeznék. Geolineról váltanék, viszont nem asztalra lesz hanem esetenként összerakva a lakásban, tehát a szétszedés-összerakás szempont, illetve emiatt ágyazatosban gondolkozom.

• Ami jelenleg a legszimpatikusabb a TRIX C sínrendszer. Tetszik a gyors összerakás, szétszedés, a papucs nélküli megoldás. Viszont kevés referenciát látok idehaza. Valakinek van ezzel tapasztalata?
    Ha jól láttam műanyag ágyazat, a törékenységtől tartok. Illetve, ha jól láttam a közös cégből is adódóan ugyanaz mint a Marklin C a középső "pöttyök nélkül",  u.a. a geometria, stb. és azért a Marklin elég jól áll hozzá kiegészítők terén is.

• Roco Geoline nem jön szóba, erről váltanék, eléggé törtek főleg az ívek. Valamint már nem gyártja a Roco ha jól tudom. Roco Line a gumiágyazattal szintén a listán van, de az elég régi konstrukció ha jól tudom, illetve a gumi részek vágása se szimpatikus annyira. Cserébe viszont több tapasztalatot láttam és használtan is könnyű beszerezni. Emellett érvek?

• Piko A ágyazattal: ez nem rég óta létezik elvileg. Viszont a szintén gumi, vágni is kell itt is? Illetve maga a sín sem tűnik annyira élethűnek. Cserébe viszont egészen jó áron van a többihez képest. Erről kevesebbet tudok. Itt tapasztalatok esetleg?

• Tillig ELITE: szintén kevés referenciát láttam, illetve a sín+ágyazat külön kapható a Mediker honlap szerint, úgy meg elég húzós. Van aki ezt használja?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

vjano Creative Commons License 2021.01.20 -1 4 103372

Ne add fel !
Az is fontos, hogy hány éves az unoka? 10-12 év alatt finom dolgokat nem érdemes a kezébe adni, figyelembe kell venni az életkori sajátosságokat.

Én a képen látható Zeuke TT start csomagot '65-ben 11 éves koromban kaptam, ma is megy (kenés, szénkefe, +simogatás...)

A többi dolgot apránként használtan vettem, viszonylag olcsón, én nem vagyok nagy, szakszerű modellező csak hobbista, de szeretem...

Előzmény: schlumberger (103361)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.01.20 0 1 103371

Először is üljünk le számolni!

Kezdjük azzal, hogy mi van odahaza eddig?

Mekkora hely van erre a célra?

Mit szeretnénk csinálni?

Ezeket itt is megbeszélhetjük, ha nincs benne titok. Amit belinkeltem pályát, az valóban nem a legolcsóbb - Tillig H0 Elite sínrendszer, plusz Styrostone is lesz alatta - és nem is igazán egy alap pálya. De kis helyen elfér, ami persze relatív, hogy mi a kicsi? De meg lehet csinálni olcsóbb sínrendszerből is, meg kisebb helyen is! Csak én nem akartam lemenni a legszűkebb ívre, akkor sem, ha tudom, hogy az építője hallgat rám, és nem vesz rá hosszú, négytengelyes kocsikat, meg hosszú, szerkocsis expressvonati gőzösöket.

Nos, beszélgessünk?

Előzmény: schlumberger (103365)
diginewl Creative Commons License 2021.01.20 0 2 103370

Kedves schlumberger Bácsi!

van ötleted a nyugdíj és a sínárak közötti antagonisztikus ellentét feloldására

Van! Itt a börze - társtopik.

Életünk során megszokhattuk, hogy nem minden esetben az új vétele lehet az egyetlen választás. Bár kétségtelen, hogy abban van a legkevesebb buktató. Érdemes ott körülnézni, vagy feladni egy érdeklődő hozzászólást, hátha lenne valakinek elfekvőben pont az, amire Önnek szüksége volna. Máris közelebb kerülhetünk az áhított célhoz.

Előzmény: schlumberger (103365)
lencsep Creative Commons License 2021.01.19 0 1 103369

Üdvözlet

Régi Marklin sineket és váltókat lehet kapni nagyon olcsón. Trafó 3-5ezer Ft.Mozdonyt már 5000 Ft-tól lehet kapni.Gyakorlatilag 40 ezer Ft-ból nagyon komolyat lehet épiteni (4-5váltó 50-80 db sin vegyesen). Sok pályarajz van feltöltve.Ágyazatos,lépésálló sinek.

Előzmény: schlumberger (103361)
Szilrobi_index Creative Commons License 2021.01.19 0 0 103368

javítás: mod én Roco = modern Roco  (telefonról nehezen megy)

Előzmény: Szilrobi_index (103367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!