Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Nem akarsz Góbét is rajzolni? Nézd meg a gpsgames.hu-n a Dunakeszi Góbé játékot. Tartozéka egy Excel tábla, amibe betéve egy meglevő track-et át tudod helyezni bárhova, forgatva, tükrözve, átméretezve.
Nézz körül a Concorde (CNS) kütyük között. Most nem tudom, de régebben csináltak ilyen kamionosoknak szánt masinákat. Hogy a gyújtással kspcsolódjon be, azt a megfelelő helyre való bekötéssel meg lehet oldani, szerintem a szivargyújtó is ilyen. Viszont a GPS a bekapcsolás után még nem működik, pár perc is lehet, míg magához tér.
Sziasztok tudtok nekem ajánlani egy navit ami legalább 7 colos van av bemenete tolatókamerának és be is kapcsol ha hátramenetet váltok( az már hab lenne a tortán ha a készülék bekapcsolna gyújtásra).
Játsza le a videó minden formáját és nem bánnám ha a csatlakozók a hátuljában lennének és nem az oldalában vagy aktiv tartoja lenne mint anno a mio c720-nak.
OSM alapot használ, a megjelenítő motorja hihetetlenül jó! Elforgatható rajt a térkép, menetirányba is tud nézni, igen gyors. A magyarországi térképe jó ha fél évente frissül, és mintha a fejlesztése is megállt volna. Turistautakat nem jelenít meg, egyelőre nem igazán személyre szabható. Városban szoktam használni, azon kívül inkább g:hu (androidon). Most látom, hogy 2015. októbertől opensource lett a maps.me kódja, érdemes lesz alá térképeket fejleszteni.
Köszi mindenkinek a tanácsokat. Kipróbáltam mindent de a GPS továbbra is Off.
Most már szerviz lesz a vége.
bld fájlra sem csinál semmit. vagyis de amikor benne van az sd kártya a fájllal akkor boot majd bejön a képernyő ad egy szkreccs hangot majd restart és újra újra. Ha kiveszem a kártyát hang nélkül indulgat újra. Ma próbáltam kocsiban szivargyújtóról tölteni de nem tudom hogy egyáltalán tölt-e a készülék mivel az akku szint nem jelez semmit. Most USB keresztül töltöm már egy ideje.
A bld fájlt nem kell letölteni. Jegyzettömbben írsz bármi karaktert, és elmented ezen a néven:
YFGo2CE.bld
Ne így: YFGo2CE.bld.txt, hanem így: YFGo2CE.bld
Legyen minimum 1 bájt a mérete.
Az sd kártyára felmásolod, de ne tedd mappába, csak a kártya gyökerébe.
Kártyát tedd a gps-be, és nyomj egy resetet. Ha bejön a wince, nyiss egy fájlkezelőt, és töröld ki az igo-t mindenestől. Akkor szokott hurokba kerülni, ha nem jó a license fájl.
Úgy tűnik, még senkinek nem akadt a tiédhez hasonló gondja, mert az xRider ROM frissítéséről még semmit nem talál a kereső. Ezért is ajánlom inkább, hogy mielőbb kerüljön hozzáértő kezekbe a gép.
Hol találok bld fájlt? Esetleg ebben tudsz tanácsot adni?
Az mi az?
A feltört iGO-k kiszámíthatatlanok. Nem is mondok rá semmit. Jól feltörtet kell keresni. És nem okvetlenül a legújabbakat (Primo stb.) Teljesen jók a korábbi változtok is, 8.3 stb.
Találtam egy régi forum cikket ott is ez volt a probléma: Hello,segicseget kernek, van egy x820 gps, ramasoltam az igo primot ,be volt allitva hogy egybol a gps induljon,bekapcsol bejon a fomenu es 1 masodperc utan kikapcsol es ujraindul , probaltam a reszet gombal de nem csinal semit , ha a szamitogepre kotom felismeri a gpst de ahogy a gps kikapcsol es ujra indul ,megszakad a kapcsolat igy le se tudom torolni az igot rola,a gond most jot elo amiota az igo primot ramasoltam a gps belso memoriajaba , ha valaki tudja hogy kel gyari viszaalitasra alitani vagy reszetalni,a szamitogepre activesync el kotom ra ,lehet masal is ? szivesen varok barmi otletet tanacsot , elore is koszonom
Ez volt a tanács:
- Kapcsold ki teljesen a gépet (ez a hard reset). - Tedd bele az SD kártyát, amin a bld fájl van. - Kapcsold be a gépet. - A WinCE-nek kell feljönni.
Hol találok bld fájlt? Esetleg ebben tudsz tanácsot adni?
A leghardabb reset az lenne, hogy kiveszed és visszteszed az akkut, de azt az ilyen cipőkanálla összerakott cuccoknál nem ajánlom. De minden ilyen WinCE kütyün van egy titkos "factory reset". Általában a bekapcsoló gomb hosszú nyomása alatt kell nyomni valamelyik másik hardver gombot, pl. a hangerőszabályozót, ha van ilyen egyáltalán. Ilyenkor a rendes grafikus képernyő helyett egy egyszerű szöveges képernyő jelenik meg, azon kell valamit csinálni.
Ha nincs, akkor még titkosabb a trükk, lehet, hogy csak USB kábelen keresztül van valami hókuszpókusz, javítópatch. A márkazerviz tudja. Ha még garanciális a kütyú, vidd be és forgasd az ártatlan ibolykék szemeidet, hogy "én ugyan nem tudom mi történt" :-) A komoly cégek, és a WayteQ i nem szoktak fennakadni egy számukra egyszerú jvítástól.
Köszönöm a tanácsokat, ki is fogom próbálni őket már csak 1 dologban segítsetek hogy tudom újra működővé tenni a gps-t?
Teljesen lemerítettem hátha megoldja a problémát de amikor újra feltöltöttem nem tudom bekapcsolni. Folyamatosan újra indul mióta buta módon ráraktam az IGO-t. Próbáltam a reset gombot is semmi. Van vmi hard reset vagy vmi spéci restart?
A WinCE-s változat működött WinMobilon is, vagyis PDA-n, még egyszerűbb is volt az élet. Az utolsó használható változatok (6.x-ig) a jó OSM-OMP konverzió miatt még mindíg működnek a WinCE gépeken. Sajnos a 7.x sorozat már tartalmazza az Androidos változattal bejött hülyeségeket. Pl. - ilyet még nem láttam - nem törölhető egy mozdulattal az összes WT és POI. Egy 4000+-oa geocaching adatbázist ugyanennyi 3klikkes művelettel lehet törölni. Frissíteni meg úgy, hogy hozzáírod a régihez. Pl. még az eredő közepén levő geoládához is jó lenne autós tervezővel csinálni a megközelítést Utána meg az erdei ösvényen már csak a Navitel segít.
Ha valaki ott áll egy üres PNA-val, akkor még mindig egy 6.x sorozatú Navitel lehet a leggyorsabb megindulás. (A tört iGO-ről ezen a topicon nem beszélünk :-)
Én is a MapFactort használom - Androidon. Létezik WinCE változata is?
A Map factor által használt OpenStreetMap térképet használja alapul, konvertálva az OpenMaps Projekt is, tehát azonosak. Persze az is "társadalmi összefogással" készült partizán-térkép, mint az OMP által eddig használt magyar TuHu. Vagyis államilag, hivatalosan nem számonkérhető. Viszont a partizánok gyorsabban lőnek, mint a hivatásosak, a frissítés naponta történik, azaz mindenki jobban jár, amig igen ritka esetekben pórul nem jár :-)
A Navitelhez "gyárilag" letölthető térképek nem Openmaps alapúak, nem is nagyon egyeznek egyetlen ismert térképpel sem. Elég részletesek, de sajnos sok nem létező utat tartalmaznak. Ha valaki azzal próbálja ki a Navitelt, akkor hamar elmegy tőle a kedve.
A honlapjukról egyébként sem lehet WinCE változatot letölteni, most már inkább csak az Androidot favorizálják ők is. A WinCE változatokat korábban is inkább PNA-ra telepítve forgalmazták, letölteni főleg feltört verziókat lehet letölteni innen-onnan. Az Openmaps térképet is főleg ezeken a korábbi verziókon lehet normálisan használni. Sajnos mostanában egy kicsit félrecsúszott a Navitelesek szoftverfejlesztési irányzata, még a hazai fő Naviteles, péter68 is kiszeretett belőlük és a Navitellel foglalkozó honlapját is megszüntette.
Nekem az egyik kedvenc programom a Navitel, de azért nem ezt ajánlom kezdésnek, országúti navigációra más programok alkalmasabbak idehaza. A Navitel főleg azoknak való, akik inkább terepen akarják használni, esetleg saját maguk is akarnak igényeiknek megfelelő térképet "buherálni" :-)
Teljesen ingyenes komoly autós navigációs programról, de az iGO-nál sokkal olcsóbbak is vannak WinCE-re. A Sygic nem tudom, mennyibe kerül, de a Navitel hivatalos licenszdíja kb. 6000 Ft. De ami a lényeges, utóbbi az Openmaps térképeket használja, az pedig ingyenes. Ez pedig nagyobb megtakarítás szemben az iGO és a TomTom frissítéseivel.
Javaslom, hogy töltsd le pl. a 30 napos ingyenes Navitelt, fizetni csak a további használat után kell. Azt hiszem a Sygic is ilyen, de ott a térképfrissítés fizetős.
Köszi az infót, de szeretném megtanulni mi megy rá! Azt gondoltam rámegy a szülinapp de mivel azt mondod nem hiszek Neked és már tanultam is :) Mit tudok rárakni akkor ingyenesen ami ok?
Vannak a NavNgo (vagy hogy hívják most:-) által támogatott típusok. A WayteQ nem tartozik köze:-( Mivel a WayteQ komoly cég, az iGo-sok igyekszenek kicseszni vele, bár WinCE-s 960BT-n láttam feltórt iGO-t, Igaz az egy régebbi 8.3. volt. Viszont a Szülinapp valami ajándék akció, külön megkötések vanak.
Ezt a WayteQ navit nem ismerem. Egyáltalán androidos? Mert a Szülinápp az.
Elve úgy kezdődik, hogy a SzülinApp ezen a készülékennem fog menni, akármit hegesztesz, ugyanis Android és IOS rendszerre lett kiadva, ezen meg WinCE van.
Szerintm végy készüléket egyben navigációval és akkor mindenkinek jó lesz.
Upsz :) És ha beszereztem hogy indítsam el? Mert most várom hogy lemerüljön a készülék mivel amúgy semmit nem csinált. IGO Szülinapp-ot akartam rárakni de mivel már nem tom letölteni (pedig annó rajta volt a telómon gondoltam majd rá tudom rakni erre is, de nem). Így kipróbáltam ezt a módszert.