Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2010.11.19 0 0 729

Az EM100-as zongora hangja olyan kis egyszerű, de használható.  A JV-880 alap zongorája, amennyire vissza tudok emlékezni, a középtartományban (4-5 oktáv) egészen jó, az alja és a teteje viszont felejtős. Ez a középrész viszont egyértelműen élettelibb, mint az EM100.

Előzmény: Lex Icon (728)
Lex Icon Creative Commons License 2010.11.19 0 0 728

Most egy JV-880-at tudnék jó áron beszerezni vagy majd a Fatar 990XP-hez egy EM100. Melyik a jobb választás? Az nem zavar, hogy nincs kezelőszerv, elég a számgép. vagy a MIDI bill. Inkább az érdekel, hogy a zongora hang melyikben milyen.

Előzmény: MidiTom (727)
MidiTom Creative Commons License 2010.11.19 0 0 727

A JV-880 a maga nemében nem volt egy rossz holmi. A zongora hangja nem volt nagy királyság, de használható. Léteztek hozzá PCM kártyák, azt hiszem, zongora is.

A Fatar EM100 nagyon fapados kis modul, mindenféle kijelző nélkül. Csak szoftverből, vagy midi bilelntyűzetről lehet pl. programot váltani rajta. A hangminősége nem túl rossz, de a Roland Canvas  moduloké lényegesen jobb. Az SC-55 csak sima GM/GS, a 88-as elég sok hangszínt tartalmaz. Egy SC-55-öt mind a mai napig használok. A legegyszerűbb eszköz midi berendezések, számítógépes midi cuccok tesztelésére. A kijelzője nagyon informatív. A hangja pedig elfogadható, és egyszerű hangszerelésekre tök jó kis eszköz.

Előzmény: Lex Icon (726)
Lex Icon Creative Commons License 2010.11.19 0 0 726

Tud nekem abban valaki segíteni, hogy érdemes-e régi nem GM-es HW hangmodulokat megvenni pl. zongorázáshoz. Például: Roland JV-880

vagy jobb-e egy SC-55 vagy SC-88?

Mennyivel jobb vagy rosszabb ezektől a Studiologic EM-100-as hangmodulja?

Lex Icon Creative Commons License 2010.11.18 0 0 725

Az eredeti driver is jól működik, egyedül az SF2-es állomány betöltés memória korlátját szerettem volna megoldani.

Előzmény: MidiTom (724)
MidiTom Creative Commons License 2010.11.18 0 0 724

Igen, a KX driver a "K" szériájú chipekhez jó.

Nagyon sok verziójú SB kártyával volt anno dolgom, de már legalább 10 éve nem foglalkozom velük. Azért javasoltam az ASIO4ALL-t, mert ha megy, akkor lehet használni valami SF lejátszó plugint, és akkro két legyet üthetsz egy csapásra.

Előzmény: Lex Icon (720)
Lex Icon Creative Commons License 2010.11.18 0 0 723

Az SF2-es állományokhoz használt memória. A SFBM-ben hiába állítom akár 2 GB-ra, akkor is kb. 300 MB-ig tölthetem fel.

Előzmény: Törölt nick (722)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 722

Úgy tűnik, kár hogy az a lista nem elérhető.

Max. itt is a notebook-os módszered marad.

Milyen memória?

Előzmény: Lex Icon (720)
Lex Icon Creative Commons License 2010.11.18 0 0 721

Nem tudjátok véletlenül, hogy mi ennek a memória korlátnak az oka? Kikerülhető valamivel?

Előzmény: MidiTom (719)
Lex Icon Creative Commons License 2010.11.18 0 0 720

Nem, mert nem asio driverre van szükségem, hanem az sf2 betölthetőségre.
Azért köszi. A Wikis linken jól értelmeztem, hogy az SE és Value darabokba nem EMU van, hanem egy olcsóbb darab?

Előzmény: MidiTom (719)
MidiTom Creative Commons License 2010.11.18 0 0 719

Az ASIO4ALL-t kipróbáltad már?

Előzmény: Lex Icon (717)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 718
Előzmény: Lex Icon (717)
Lex Icon Creative Commons License 2010.11.18 0 0 717

Pontosan. :)

Az sf2-t beolvasni nem tart sokáig, viszont a böhöm progi sokáig indul.

A lényeg, hogy miért nem megy fel a kxdriver?

Előzmény: Törölt nick (716)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 716

böhöm programok és 300MB-s soundfont ? :)

Előzmény: Lex Icon (709)
bélasuska Creative Commons License 2010.11.17 0 0 715

az van, hogy a Logicot kezdtem tanulni, tankönyvet szereztem, belefektettem már némi időt, meg tetszik is :)

nem volt komoly felszerelésem... 2 groovebox/szintimodul, + 1 régebbi szinti. Ezek voltak simán midizve, illetve kis keverőbe bedugva... és jött az ötlet, hogy ha eladnám őket, egy viszonylag erős PC-t össze tudnék rakni, azon meg majd futtatok VST-ket (tanuló időszakra talán jobb megoldás vst-ken gyakorolni a szintézist, szamplinget stb)... gyakorlatilag ugyanaz kell hozzá, midi és audió összeköttetés.. gondoltam én :) nem számoltam a latenciát :)

ok, nem súlyos, de gondoltam egy lan kábel ki tudna váltani néhány midikábelt, és talán nyerek is néhány tized-miliszekundumot

Előzmény: MidiTom (714)
MidiTom Creative Commons License 2010.11.17 0 0 714

Aham.

Nem nagyon vagyok híve az ilyen fajta erőforrás megosztásnak, de nyilván a szükség így hozta. Steinberg környezetben a VST System Link ad erre egy viszonylag egyszerű megoldást, de én inkább az 1 db jó erős gép híve vagyok, illetve a "freeze" technikának, ha kezd kevés lenni a proci teljesítmény.

Ha nem túl erős a midi leterheltsége, akkor szerintem a  te esetedben a sima összedugdosás elég lehet.

Léteznek ethernetes midi protokollok, pl. MIDIoverLAN, de amiket én ismerek, azok mind elég drága játékok, leginkább nagy színpadi rendszerekben szokták használni őket meg igen összetett stúdiós hálózatokban.

Előzmény: bélasuska (713)
bélasuska Creative Commons License 2010.11.17 0 0 713

Logic-os iMac a fő munkaállomás, és van egy PC, amin szoftszintik futnak, az a virtuális hangszerem :)

(az audiót optikán, spdif és sima analog úton viszem át... és van így 12 audiócsatornám 44-es szemplingfrekinél... gyakorlatilag, 12 virtuális szinti tud egyszerre futni külön külön audiócsatornán)

Előzmény: MidiTom (712)
MidiTom Creative Commons License 2010.11.17 0 0 712

Mi lenne a cél a két számítógép midijének összekötésével?

Előzmény: bélasuska (711)
bélasuska Creative Commons License 2010.11.17 0 0 711

kérdeznék én is MIDI-ről

van valamilyen lehetőség crossplatform (PC és MAC) kommunikációra LAN-on keresztül? (csak mert feltételezem ez gyorsabb lehet, mint a midikábelek keresztbe kasul ... jelenleg pl egy Korg Kontroll van egyik géphez usb-vel kötve, mint kontroller, másikhoz normál midi ki-bejáratokon egy usb-midi interface-el)

vagy egyszerűen csak kössem össze a két gép hangkártya midiportját midikábellel? (csak a focusrite-om midiportja kicsit lassunak tűnik, de lehet, hogy én cseszek el valamit)

melyik verzió lehet a gyorsabb? 

bélasuska Creative Commons License 2010.11.17 0 0 710

zsír :)

érdekelne még a making of :)

símán csak fel lett beszélve a szöveg, a dalam meg bebillentyűzve?

Előzmény: BigJimmy (708)
Lex Icon Creative Commons License 2010.11.17 0 0 709

Sziasztok!

A gépemben egy SB Audigy SE van. Szerettem volna felrakni a kxdrivert (kxdrv3550-x86-full.exe), hogy 300 MB-nál nagyobb sf2-es állományokat is betölthessek, de a telepítő a következő hibaüzenettel leállt az Install gomb után: "kx Setup hasn't detected any kX-compatible devices." Úgy tudom, hogy az Audigy SE-t támogatja a kxdriver. Mi lehet a probléma?

BigJimmy Creative Commons License 2010.10.30 0 0 708
Ismeritek a Yamaha Vocaloid nevű software-ét?

Egy kis ízelítő

Először nem is akartam elhinni...
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.27 0 0 707
ki kéne már azt a P1-et dobni :) egyáltalán nem böhöm, ez nem Ableton v. valami hasonló bagy dög (5MB egyébként a prog.)
Előzmény: Lex Icon (706)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.27 0 0 706
Már megint ezek a böhöm programok. :)
Előzmény: Törölt nick (705)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.27 0 0 705
Szia, én a Cantabile-t használom hostnak, az tudja ezt.
A midi learn-ben tetszőleg dolgot hozzá lehet rendelni.
Előzmény: Lex Icon (704)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.27 0 0 704
Sziasztok!
Megint akadt egy megoldandó problémám. :)
Szükségem lenne egy olyan metronóm programra, amit a MIDI billentyűzetről tudok vezérelni. Konkrétan a modulátor kerékkel lehessen állítani a sebességét. A modulátor kerékre tetszőleges kontrollert tudok programozni.
Tudtok ilyen programról?
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 703
minden jó, ha a vége jó :)
kipróbálom majd én is ezt a SyFonOne-t midi bill-el
Előzmény: Lex Icon (702)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.19 0 0 702
Igazság szerint a LoopBeOne-ra nem feltétlenül van szükség, ha a MIDI monitort használom, mert az is összeköti a kiválasztott bemenetet a kimenettel. Így monitorozhatom a lejátszott MIDI fájlt is. :)
Előzmény: Lex Icon (701)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.19 0 0 701
Jó helyen jártál, mert már megtaláltam a megoldást:
Software Soundfont MIDI For Windows
Két programmal oldják meg. A 2. amit te is megtaláltál a SyFonOne. Ebbe lehet betölteni az SF2-t. Az első progi a LoopBeOne, ami beépül a Windowsba MIDI eszközként, így ki lehet választani, mint MIDI kimenet és át lehet irányítani a SyFoneOne-ra. Kicsit kényes a latency-k állítgatására, de be lehet állítani elfogadhatóra. Mivel nincs alatta az SB HW, ezért a CPU-t használja a hangok előállítására és keverésére. Egyelőre az asztalin próbáltam ki, ha eljutok a notimhoz, akkor azon lesz a főpróba.
Köszönöm a fáradozásodat.
Előzmény: Törölt nick (700)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 700
nézd meg http://www.synthfont.com/Downloads.html Winamp alá van plugin benne
Előzmény: Lex Icon (698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!