Az EM100-as zongora hangja olyan kis egyszerű, de használható. A JV-880 alap zongorája, amennyire vissza tudok emlékezni, a középtartományban (4-5 oktáv) egészen jó, az alja és a teteje viszont felejtős. Ez a középrész viszont egyértelműen élettelibb, mint az EM100.
Most egy JV-880-at tudnék jó áron beszerezni vagy majd a Fatar 990XP-hez egy EM100. Melyik a jobb választás? Az nem zavar, hogy nincs kezelőszerv, elég a számgép. vagy a MIDI bill. Inkább az érdekel, hogy a zongora hang melyikben milyen.
A JV-880 a maga nemében nem volt egy rossz holmi. A zongora hangja nem volt nagy királyság, de használható. Léteztek hozzá PCM kártyák, azt hiszem, zongora is.
A Fatar EM100 nagyon fapados kis modul, mindenféle kijelző nélkül. Csak szoftverből, vagy midi bilelntyűzetről lehet pl. programot váltani rajta. A hangminősége nem túl rossz, de a Roland Canvas moduloké lényegesen jobb. Az SC-55 csak sima GM/GS, a 88-as elég sok hangszínt tartalmaz. Egy SC-55-öt mind a mai napig használok. A legegyszerűbb eszköz midi berendezések, számítógépes midi cuccok tesztelésére. A kijelzője nagyon informatív. A hangja pedig elfogadható, és egyszerű hangszerelésekre tök jó kis eszköz.
Nagyon sok verziójú SB kártyával volt anno dolgom, de már legalább 10 éve nem foglalkozom velük. Azért javasoltam az ASIO4ALL-t, mert ha megy, akkor lehet használni valami SF lejátszó plugint, és akkro két legyet üthetsz egy csapásra.
Nem, mert nem asio driverre van szükségem, hanem az sf2 betölthetőségre. Azért köszi. A Wikis linken jól értelmeztem, hogy az SE és Value darabokba nem EMU van, hanem egy olcsóbb darab?
az van, hogy a Logicot kezdtem tanulni, tankönyvet szereztem, belefektettem már némi időt, meg tetszik is :)
nem volt komoly felszerelésem... 2 groovebox/szintimodul, + 1 régebbi szinti. Ezek voltak simán midizve, illetve kis keverőbe bedugva... és jött az ötlet, hogy ha eladnám őket, egy viszonylag erős PC-t össze tudnék rakni, azon meg majd futtatok VST-ket (tanuló időszakra talán jobb megoldás vst-ken gyakorolni a szintézist, szamplinget stb)... gyakorlatilag ugyanaz kell hozzá, midi és audió összeköttetés.. gondoltam én :) nem számoltam a latenciát :)
ok, nem súlyos, de gondoltam egy lan kábel ki tudna váltani néhány midikábelt, és talán nyerek is néhány tized-miliszekundumot
Nem nagyon vagyok híve az ilyen fajta erőforrás megosztásnak, de nyilván a szükség így hozta. Steinberg környezetben a VST System Link ad erre egy viszonylag egyszerű megoldást, de én inkább az 1 db jó erős gép híve vagyok, illetve a "freeze" technikának, ha kezd kevés lenni a proci teljesítmény.
Ha nem túl erős a midi leterheltsége, akkor szerintem a te esetedben a sima összedugdosás elég lehet.
Léteznek ethernetes midi protokollok, pl. MIDIoverLAN, de amiket én ismerek, azok mind elég drága játékok, leginkább nagy színpadi rendszerekben szokták használni őket meg igen összetett stúdiós hálózatokban.
Logic-os iMac a fő munkaállomás, és van egy PC, amin szoftszintik futnak, az a virtuális hangszerem :)
(az audiót optikán, spdif és sima analog úton viszem át... és van így 12 audiócsatornám 44-es szemplingfrekinél... gyakorlatilag, 12 virtuális szinti tud egyszerre futni külön külön audiócsatornán)
van valamilyen lehetőség crossplatform (PC és MAC) kommunikációra LAN-on keresztül? (csak mert feltételezem ez gyorsabb lehet, mint a midikábelek keresztbe kasul ... jelenleg pl egy Korg Kontroll van egyik géphez usb-vel kötve, mint kontroller, másikhoz normál midi ki-bejáratokon egy usb-midi interface-el)
vagy egyszerűen csak kössem össze a két gép hangkártya midiportját midikábellel? (csak a focusrite-om midiportja kicsit lassunak tűnik, de lehet, hogy én cseszek el valamit)
A gépemben egy SB Audigy SE van. Szerettem volna felrakni a kxdrivert (kxdrv3550-x86-full.exe), hogy 300 MB-nál nagyobb sf2-es állományokat is betölthessek, de a telepítő a következő hibaüzenettel leállt az Install gomb után: "kx Setup hasn't detected any kX-compatible devices." Úgy tudom, hogy az Audigy SE-t támogatja a kxdriver. Mi lehet a probléma?
Sziasztok! Megint akadt egy megoldandó problémám. :) Szükségem lenne egy olyan metronóm programra, amit a MIDI billentyűzetről tudok vezérelni. Konkrétan a modulátor kerékkel lehessen állítani a sebességét. A modulátor kerékre tetszőleges kontrollert tudok programozni. Tudtok ilyen programról?
Igazság szerint a LoopBeOne-ra nem feltétlenül van szükség, ha a MIDI monitort használom, mert az is összeköti a kiválasztott bemenetet a kimenettel. Így monitorozhatom a lejátszott MIDI fájlt is. :)
Jó helyen jártál, mert már megtaláltam a megoldást: Software Soundfont MIDI For Windows Két programmal oldják meg. A 2. amit te is megtaláltál a SyFonOne. Ebbe lehet betölteni az SF2-t. Az első progi a LoopBeOne, ami beépül a Windowsba MIDI eszközként, így ki lehet választani, mint MIDI kimenet és át lehet irányítani a SyFoneOne-ra. Kicsit kényes a latency-k állítgatására, de be lehet állítani elfogadhatóra. Mivel nincs alatta az SB HW, ezért a CPU-t használja a hangok előállítására és keverésére. Egyelőre az asztalin próbáltam ki, ha eljutok a notimhoz, akkor azon lesz a főpróba. Köszönöm a fáradozásodat.