Benő nem semmi. :-) Mellette nem mernék hagyni kisbabát. Szerencse, hogy Bazsi nem harapós. Bár ma így is többször kihúzta a gyufát. Az volt a fixa ideája, hogy ő már olyan nagyfiú, hogy fel tudja tölteni a csőrös poharát az ásványvizes flakonból. Eredményeképp pár napig nem használjuk a fotelt. Kicsit elázott.
Fém, Brmmm kicsit megnyugtattatok. Jó, hogy nem csak mi küzdünk ezzel. Szóval olyan az állaga, hogy van egy kvázi szilárd darab, ami rendesen WC-be önthető, és azon kívül krémes a cuccos. Ennél pontosabban nem tudom leírni. Rendszerint napi 1*, de időnként 2-3-szor is produkál. Ja, és pár havonta véres nyákos is a dolog. Azt már megfigyeltem, hogy ilyen csak akkor volt, ha az már aznap min. 3. adag volt. Na, ez a helyzet. Az a baj, hogy annyira imádja a kakaót, hogy esélytelen elhagyni. Holnap megpróbálok venni babatejet, hátha megissza kakaónak. A karob nem nagyon rossz? Egyszer vettem, de még nem használtuk. "Nyersen" nagyon rémesnek tűnt. Még Ovomaltine-t gondoltam, bár abban is van némi kakaó. Egyébként reggel 2 dl, és sokszor este is 2 dl a kakaó Bazsinak. Mézes kaláccsal/kenyérrel. Ez is mánia. És nem az enyém.
A fiam pörkölt-fan. Ma leüvöltötte a fejem, mikor meglátta, hogy zöldborsó levest kéne ebédelnie. Ekkor megmelegítettem neki a maradék pörköltöt, nokedlivel. Azt mind bezabálta jókedvűen. Egyedül. És csak 2-3 szem nokedli ment mellé.
Nekünk elefántos bilink van! A lányom elég aktívan dolgozik a szobatisztaságon, tegnap egész délelött itt pucéroskodott nekem és mutogatott ha csinálnia kellett valamit! Többször is belecsurgatott a bilibe! Van nekünk még olyan wc szükítönk is azt is tudja használni! A múltkor még engem is letolt a kétbetűsről merthogy ő akar ráülni!:))
A tej nálunk már nem kérdés fokozatosan rászoktattam a normál tejre és semmi panasza nincsen! délben és az esti alváskor kapja!
Én még nem mertem tejet adni a fijamnak, pedig lassan akár el is lehetne kezdeni az ismerkedést.
Úgy értem, hogy tejes kajákat persze kapott már, ilyenolyan főzelékben, mártásban, sütiben előfordul tej és ő nincs ezekről letiltva, de reggel-este tápszer van még mindig.
Hát nemtom, a lánynak is autó alakú bilije volt, és nekünk akkor bevált.
(Pedig, mint már említettem, 3 éves koráig stabilan kivárt a szobatisztasággal) :-)
Persze azt nem tudom, hogy ugyanolyan "autó"-e, mint a Bazsié.
Lehet, hogy vannak ebből különböző méretű hardverek, és ez pont kicsi Bazsinak. (Nem vagyok képben a biliválasztékot illetően).
Szóval Bazsi se szaggatja az istrángot szobatisztaság ügyben? :-)
Nálunk ez az égben van még, ezt még anyám is belátja, aki pedig szintén szereti erőltetni az ilyesmit, hozzáfűzve persze az én meg a tesóim másféléveskori szobatisztaságáról szóló tanmeséket.
De azt még ő se bírja elképzelni, ahogy Benő percekig elül a bilin, türelmesen várva az eredményre....
Ja és el akartam mesélni, hogy természetesen nálunk is megy anyám részéről, a "mikor kezdjük már el a szobatisztaságra nevelést" c. litánia, így hétvégén elidőztünk a Tesco bilirészlegénél. Persze a fiúk megláttak egy autó alakút, és azzal jöttünk haza, aminek az az eredménye, hogy Bazsi napi sok percet ül rajta full ruhában :D Egyébként ez az izé a célra teljesen alkalmatlan, ha másnak is idióta férj ezt akarja berakni a kosárba, gyorsan tiltakozzon, mert B. nem kövér, de nem fér rá!, keskeny a pereme, és beleszorul a feneke, tök kényelmetlen ...szóval bilinek amúgy katasztrófa.
Fém :D, már bocs, a ceruzakettéharapásnál már teljesen kész voltam...Visszavonom a rémBazsi elnevezést, mert minden csak viszonylagos ugye...
Sapi, csak most olvastam, kitartás, ne izgulj, és térj vissza hamar!
Como: pikkpakk jó nagyfiú lesz Patrik is, gratula a 3 kg-hoz, csak így tovább!
Tulpen, jó költözést, majd mesélj, ha tudsz, hogy milyen az új kéró.
Ljucus: Bazsikaka dettó ilyen a tejtől. És tuti a tejtől, mert én már végigpróbáltam. Ha túl sok tejes cuccot kap egy nap az egyenes arányban áll az egyre hígabb verzióval, így én most úgy variálok, hogy legyen ellentétes hatás. Pl. tejbegríz banánnal meg ilyesmi, és nincs direktbe tej egyelőre (érts pl. kakaó) hanem tápszert kap reggel este. Egyébként semmi baja, és hízik, ezért én nem aggódom, mert a tesóm pl. tejcukor érzékeny volt, de annak egyéb (súlyos) tünetek is vannak. Azt mondta az anyósom, hogy még nem tudja rendesen emészteni a tejet, mert sokáig nem kapott, s majd szépen lassan javulni fog a dolog.
Belém is harap, mijazhogy. Tegnap délután is rettentő puszizkodásban voltunk éppen, kiosztottam neki négyzetcentiméterenként 12.658 pusszancsot, ő ezt azzal gondolta viszonozni, hogy kisebb darabokat harap ki az arcomból. (Jó, persze, tudom, ez csak az enyelgés hevében történt) :-)
Eccer, mikor éppen felemeltem öltöztetés közben, minden előzmény nélkül a csuklyásizmomba harapott egy kurvanagyot, tudod, ami az ember nyaka és válla között található félúton, és mivel éppen kiesett a ded feje a látóteremből, nem láttam, mi készül. Csak egy orbitális bitang fájdalmat éreztem a mondott helyen, és majdnem eldobtam őkelmét egy reflex-szerű mozdulattal.
Meg sorolhatnám, számtalanszor megharap, vagy legalább megpróbálja, és nemcsak engem. Akkor van igazán gáz, mikor a nővérébe harap bele suttyomban hátulról, aki még szintén gyerek, és mint ilyen visszakézből fellöki az agresszort, különösebb lelkizés nélkül, szóval eccer még mexívja a Benedek, az tuti.
Tegnap már egy olyan maszkot vizionáltam a fickó fejére, amilyen Hannibal Lecter doktoron volt, mikor kihozták a börtönből:-)
nem nyitsz egy saját topicot mondjuk Benő Fatális kalandjai címmel ? szerintem nagy siker lenne. Félre ne értsd, nem elüldözni akarlak. pont ellenkezőleg. Állati jókat szórakozok a történeteiteken. Már bocs.
:-DDD
Asszem én lepadlóznék már a felétől is. Méghogy letépi az ajtózárót, meg kettéharapja a cerkát...anyám. beléd is szokott harapni?
enyém ennél megáll, igaz múlktor majdnem kiharapott belőlem egy darabot....:-(
a kis maszat olyan alattomos bír lenni...
nemrég történt épp a minap...
szóval készítem neki a kaját, állok a pultnál, erre mögém lopózik és belémharap. mindenki sejtheti hova (addig ér fel). hát majdnem fölugrottam a pultra....frankón félek, hogy egyszer reflexből rosszul mozdulok. Nem akarom bántani, ne erre gondoljatok, csak ugye az embernek van vmi természetes védekező reflexe. szerencsére azért veszi, hogy ez nem pálya....de néha kísértésbe esik :-(
és mennyire híg a kakija? Kifejezetten hasmenés-szerű?
Azért kérdezem, mert többnyire a Benőé is elég laza állagú , soxor kifejezetten híg (apa szerint: "jól kenhető"), meg sok, és gyakori, de mostmár kezdem azt gondolni, hogy ez mostmár így is marad, ez valami tulajdonság és punktum.
Nem lehet, hogy a Bazsinál is csak ennyiről van szó...?
Ez kérem tévedés, én elég jó gyerek voltam, egy tök normál kislány.
A gyermek apucikája viszont, aki a férjem is egyben, kifejezetten egy félős-bőgős kis tejbetöki volt anno (bocs Z) :-)
Szóval nemtom.
Na még egy két rémtörténet Vis Maior Benő repertoárjából, tegnapi-tegnapelőtti termések:
1. Fogtam éppen a kezét erősen (a fúrógéptől távoltartandó őt), erre akkorát rántott rajtam, hogy egyensúlyi helyzetemből kibillentett, kishíján pofára estem - a fickó a pillanatnyi zűrzavart kihasználva a kezét kiszabadította és mexökött.
Egy órán belül ezt többször tudatosan megismételte.
2. A szekrénygomb-összebilincselő gyerekzárat, kisujjnyi vastag műanyag izé, eccerűen letépte, széttörte, eldobta a halálba, szevasztok.
3. Kettéharapott egy ceruzát.
Asszem a pórázt meg kéne fontolni mégiscsak :-)
Régebben aszontam, hogy ez mekkora köcsögség már, méghogy pórázt kötni a gyerekekre... de mostanában kezdem azt gondolni, hogy mégsem akkora hülyeség az!
Jucus, próbáld meg karobot kakao helyett, ha megissza Bazsi. Vagy próbáljátok elhagyni egy idore, hátha tényleg az a baj. De a tej is gyanus, ha híg a kaki, elég tipikus tunet :/
Fém, anyud mit mesél, te milyen voltál kisgyereknek? Babáztál a sarokban csendben naphosszat? Valahogy kétlem ;)))) Egyébként lehet röhögni, én vettem pórázt Martinnak, itt nagyon sokan használják. Még nem próbáltuk ki, de ha nagyon zsufis helyre megyunk, akkor be lesz vetve.
simán el lehet hozni, nekünk apukám hozta el, a szülők személyije, TAJ száma és a gyerek születési anyakönyvi kivonata kellett hozzá (és meghatalmazás, mivel nem szülő intézte).
Ljucus: babatejről nem tudok nyilatkozni, Andrisnak szerencsére nem volt/nincs szüksége rá. Dokinéni mondta egyébként ezt a kakaó-tej dolgot, vagy magad gyanakszol?
Valahol nem lehet utánanézni/kérdezni annak, hogy milyen tünetei vannak a tejérzékenységnek? Úgy értem pöttyök, vagy valami ilyesmi.
Andris tejbegrízt kap kakaóval, de eddig még nem okozott problémát. Bár igaz, amennyit belerakok, azzal egy lepke sem lakna jól :)
Elhagyni egy hétre mondjuk nem lehetne a kakaós-tejes dolgokat?
Igen Szylvus, gyakorlatice mindig híg a kakija. Viszont semmi rossz közérzet nem kíséri. Vidám, virgonc. Egyik ismerősöm tejfehérje érzékeny, őt kérdezgettem, és az alapján, amit mondott, el tudom képzelni, hogy esetleg ez lehet a gond, de persze nem tuti. Laktózérzékeny én voltam egy időben, az erős görcsökkel jár, az tuti nincs Bazsinak. Persze lehet, hogy tök más a gond. A doktornéni azt mondta, hogy a kakaó is allergizál. Szóval elkezdem próbálgatni, hátha kiderül vmi. Ezek a babatejek ízre mennyire térnek el az igazitól? Bazsi nagyon finnyás...
Tulpen, gratula! Legyetek ügyesek! És jó munkát!
Como, Esztus, köszi. A TAJ kártyát simán el lehet hozni az OEP-től, vagy előzetes intézkedés kell hozzá?
Tulpen: ezt mindig elfelejtem leírni, szóval hipp-hipp hurrá költözés!!!
Ljucus: lehet, hogy én nem értelmezem jól, de nekem az jött le a hsz-edből, hogy Bazsi inkább fosókál, mintsem szorulása van. Vagy nagyon félreértettelek? Tippem nincs, de mindenesetre fura, ha a kakaóra reagál így, tudtommal az inkább dugulást okoz, mintsem hasmenést. Persze embere válogatja. Szerintem én is a tejre gyanakodnék a helyedben.
Mi a lányunknak anno a Milumil babatejet adtuk nagyon izlett neki! Székrekedése lehet a kakaótól is meg banántól csokoládéktól! ha nagyon szereti a kakaót próbáld meg csökkenteni az adagot vagy higgítsd fel tejjel vagy vízzel! Több tippem nincs nekünk nem volt ilyen gondunk viszont a barátnőmnek az idősebb fia ilyen gondokkal küzdött!
Babatej: a dm -be lehet kapni kész babatejet a nestlétől én eddig csak az Árkádban láttam de lehet hogy lehet kapni a többiben is!
Azért jöttem most csajok,hogy könnyes búcsút vegyek egy időre.;) Holnap reggel irány az új lakás(illetve csütörtöktől meló),hogy netem mikor lesz,iletve mikor jutok közelébe,még nem tudom. Telefonon el tudtok érni.(Már ha valaki akarna:)) puszi mindenkinek!!!!!!
Ha ilyen élénk lenne Bazsi, mint Benő, hát Eszter biztos nem szuszogna itt a másik szobában...
Kérdésem lenne: Bazsinak már régen kaki gondjai vannak, nem éppen székrekedése. Már hónapok óta fogyaszt tejet, és amikor elkezdtük, semmi összefüggést nem találtunk a kaki állaga és a tej között, viszont most már rá kéne jönnöm, mi okozza a gondot. Gondoltam, hogy első körben vennék vmi babatejet, hátha az megold valamit - ha egyáltalán megissza. Aztán ha nem, akkor jönne a rizstej, ha az sem, akkor a kakaót kezdjük pótolni vmivel. Nem lesz könnyű menet, mert kakaó-imádó. Ha a nap bármely szakában megkérdezed, mit kér, kakaó a válasz. A kérdés: milyen babatejet javasoltok?
Más: van kedve valakinek a bábanapra kijönni a Szigetre? http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=58&cid=48544 Az oldalon lehet szavazni az év bábájára is.