Keresés

Részletes keresés

888800000 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7125

Nem akar valaki L100-ast upgradelni?:-)  Van egy eladó M3 vibrato scanner egységem kocka motorral és hozzá shift line... 117V-os.

Igény esetén AO-29 elő és végfok is van...

És még mindig eladó az Echolette két sebességes, alsó felső rotoros nagy Lesliem is...

06306670285  v  cs.zsoltkukacvnet.hu

szimizso1 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7124

Sajnos nem tudok olyan ékesszólóan hozzászólni az egyvelegetekhez, mint Topsound mester. Nekem is nagyon tetszettek a számok is, és az előadás is tök jó volt! Mindenképpen elmennék egy bulitokra remélem sokadmagammal!:-)

Előzmény: tonewheel (7119)
tehtube Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7123

Gratulálok, hiányzott az itthoni zenei életből. Jó ez a Niacinos anyag. Lesz a You Keep Me Hanging On is? Az a kedvencem tőlük is, meg a Vanilla Fudgétól is.

Blasó Gyuri kíváló dobos, legjobb a CF-ben, de a bassz is a helyén van.

Koncertek?

A Nokia N93 kitűnő sztereó felvételt tud készíteni. Jobb a hangja egy átlagos kamkorderénél.

topsound Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7122
Kedves Tonewheel - hadd forogjon a "Mi kere(')k-ünk Mindörökké - Ómen!

Úgy a XX.század(elő) visszavonhatatlanul legkiemelkedőbb elektroakusztikus hangszer-óriásában tekergő sokfogúak, mint az "Ők" legélethűbb +xólaltatására hivatott, lehetőleg 6550-ektől "dagadó" aktív cross-overes LESLIE - jeiben! - csak ne volnának olyan naggyon "nehezek"...

Nagyon rég kívánatos hangok lopódzkodtak elő abból a "csak telefonból"!!! Őszintén drukkolni tudok - remélhetőleg egyre TÖBB hazai, "sinus-hang"-párti zeneszerető emberrel együtt, hogy maradéktalanul sikerüljön és kellő támogatásban, hasznos segítségben részesüljön jó irányú, de sok kitartást igénylő vállalkozásotok!

A különféle zenekarokban a legírígylésreméltóbb (h)anyagmozgatási dolga a piccolósnak meg a pofagyalusnak van, utána jönnek a klarinétosok, hegedások, Herr-Mónikásoknak stb. van, és egy dologban sajnos mindnyájan közös nevezőn vannak, főleg a kevésbé egzaltáltak: "Mijé'kő-mán asz ungoristának ez a böhöm nannehezz fatokos, mög még ráadásul hozzá ez a komb-rinyáltcekrény?" Mérnem jój'a hónalj-cín'tetizátor?!?... és más, idegesítőbbnél idegesítőbb hangulatkeltő dumák...

De amikor +xólalnak... és az érdeklődőbbjei szépen odatelepszenek a LESLIE mellé, és árgus szemekkel követik a szemmellátható mocorgásbeni változásokat, amiket - remélhetőleg mielőbb - képes lesz a szürkeállományuk a "Teremből" visszahallottakkal is "szinkronizálni" miközben egyre inkább elolvadnak, lenyűgöződnek ahogy teljesen a valódi "motion sound" hatása alá kerülnek!

"Fentiekre való különös tekintettel" sok-sok sikert, problémamentes cuccolást, MŰÉRTŐ Közönséget (akik nem "rendelnek" diszkóslágereket egyre-másra, esetleg láda sörrel is aláhúzva hangulatromboló kérésüket), hanem magukba "isszák" az Igazi Zenét, mint szaharai szivacs a monszunt, és dagadtra tapsolják, rekedtre kurjongatják magukat örömükben - és viszik a "Jó HÍR"- t szerte a Világban!!!
KarnEvil Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7121
Gratulálok! Nagyon finom! Ott akarok lenni a bulin!
posaune Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7120
Gratula !! Feeling , Groove , OK ! magával ragadó !
tonewheel Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7119

Ajánlom figyelmetekbe B2B3 (Born to B3) triót mely zenekarral régi álmomat sikerült valóra váltanom. Egy hónap folyamatos munka után lassan összeáll egy nagyon tuti kis koncertprogram - már szervezem az első bulit. Csatolok egy youtube linket ahol megnézhetitek a sebtiben összedobott mixünket. A minőségért mindenkitől elnézést kérek  - egy nokia N93-as telefonnal vettük fel a videókat a zenekari próbán,hamarosan lesz jobb minőségű is.

http://www.youtube.com/watch?v=EEppz47zNdo

tehtube Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7118
Szenzáció A Claviától. Immár rendes A100 kinézettel és felülettel :-D
Előzmény: tehtube (7117)
tehtube Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7117
tehtube Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7116

Vikidálról egy különleges összeállítás. Végixól benne a Hammond M3.

Aztán egy Box a Treff-től M102-vel

szimizso1 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7115

Hát Te sem vagy piskóta!:-)  

Előzmény: LittleBig (7114)
LittleBig Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7114
A billentyűzet filckockáira új elméleti megoldást eszeltem ki: kb fél centi széles, vékony textil szalaggal körbe tekerem a filckockát és a tartó fésű fogat is. Rögzítés cérnával. Magyarul odavarrom, rácsomózom. Csak a megfelelő vastagságot kell belőni, kb 2-3 körbetekerés elég. Jövő héten kipróbálom, és készítek róla fotókat.

A varrás elég macerásnak hangzik, de a szegecsek lefúrása, filc kockázása, felszegecselése szerintem sokkal nagyobb macera, és mocskol is. Ráadásul visszavonhatatlan. Ez meg ha szar, csak le kell szedni.Ez a jövő, lehet Hammondot varrni :)

Matyooo
Előzmény: LittleBig (7113)
LittleBig Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7113
Akkor tehát ma este Take5, Rombolók. Lesz pedálozós bevezető, meg szóló szám is.
21.0. www.take5.hu
tehtube Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7112

Gyári M3 hátlap (mely az idők során befehéredett :-) eladó:

szimizso1 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7111

Szerintem jövő héten jó lesz a hét második felében a látogatás. Okumoto is jelezte, hogy szivesen nyomna egy párat ezen a hangszeren. De Rajtad kívűl minden érdeklődőt szivesen látok. Addig "Úri" gellert kap még egy pár alkatrész, és kész a teljes csend. (remélem még ennél is jobban) Bár én már most elégedett vagyok az eredménnyel.

Szerintem mindenki -akinek ilyen elektro mechanikus orgonája van- más, és más recept alapján kell orvosolni a bajt. Ha vissza olvasnánk, akkor kiderülne, hogy már írtam az 50/60Hz problémájáról. Valójában a gerjesztett mágneses mező okozza a legnagyobb galibát itt! Bizony szarvas! konstrukciós hibák miatt gerjednek a nem kívánatos brummok. Ezeket könnyen lehet orvosolni egy műszeres szkenneléssel. Persze a kor követelményeinek akkor biztosan megfeleltek, és nem akadt olyan megátalkodott ember, aki megkérdőjelezte volna ennek a hangszernek az ilyen elfogadását. Remélem az "öreg" jó szemmel nézi a dolgaimat:-)

Topsound mester, -elmém megvilágosítója!- a megmondhatója, hogy az én csöves Hi-fim miatt makacskodtam ezzel a nem kívánatos zajjal. Az a cucc teljesen néma!

Vintage ide, vintage oda, ne adjuk fel a jel nélküli csendességet bár mennyire is öreg a ketyerénk!:-) 

Előzmény: tehtube (7110)
tehtube Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7110

Gratulálok a kitartó munkádhoz! Kíváncsi leszek a gordiuszi csomóra :-) Meg is hallgatnám, sok idő és munkád tel vele azóta.

Az önindulós motoroknál valószínűleg ezen okból -meg egyéb okból :-)- más a kuplunxerkezet. Egy nagyobb csavarrugó.

Előzmény: szimizso1 (7109)
szimizso1 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7109

Az önindítós főmotorok, három fázisú rövidrezárt motorok csiilagba kötve. Fázis, -ami ráz is!- a csillag egyik pontja, a fázisra kötött kondi a csillag második pontja, és a nulla a harmadik csillag pont. Nekem annyira nem tetszik a megoldás, mert ez a motor nagyon erős ebben a kapcsolásban, és a TG.-t hirtelen megtekeri induláskor. Bár az enyémben is van erős rántás ellen egy csavar rugó, és két pici rugó, ami megvédi a fogaskerekeket a fogtalanítástól.

Nálam már okafogyott a motor cseréje, mert megoldottam a gordiuszi csomó csomót! Most már egy kis finomítás kell, és teljes lesz a csend!

Nem fog égni az arcom, hogy milyen brummos a hammondom. Bárkit szeretettel várok egy szeánszra hammondozás céljából:-)

Sycsa Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7108
Érdekes és informatív listára bukkantam, nagy meló lehetett összeállítani: 680 Progresszív Rock album, amelyek hangzását a Hammond orgona uralja.
tehtube Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7107

Szia. Nem ismerem belülről. Részemről ez szőrmente, mert az ABC-kben és M-ben nem ilyen van. Sajna hangosabban surrognak. A kockamotorok gyakorlatilag hangtalanok.

Lehet fejleszteni, de kérdés, minek?

Más,

Eladó kompletten a Hammond B3 félvezetős előfok zengetővel elsősorban B3 alapúakhoz. (A100, B3, C3, Rt3), meg a korábbi modellekhez. (A, B-c,v,2, C-v,2, D, E)

TREKII SSP-3

Közvetlenül kapcsolódik hozzá a 3!!! rugós zengető. Beszerelése félórát sem vesz igénybe. A nagyok mellett az M szériába is jól használható, de talán a továbbiak típusokba is. Koncerthangszerekhez különösen alkalmas, vége a csőmizériának szállítási aggodalomnak.

Előzmény: topsound (7106)
topsound Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7106
Techtube Mester!

Ismered-e belülről az "önindítós" főmotorokat? Érdekelne, hogy - mivel az alapfrekvenciák szigorú tartásához a fix, slipmentes üzemi fordulatszámtartás nélkülözhetetlen - egy egységben elkészített szinkron+aszinkron rövidrezárt menetes segédtekercsű valódi szinronmotor-e, mint ahogy az a követendő elvből adódna...?

A scannernek mindenképpen használ csak, ha "motor vagy trafó szórt mágneses térmentes", és így a bármilyen hálózati feszültség elektrosztatikus szórásától is minél messzebbi helyen legyen, mivel minden nemkívánatos alapbúgásért "Ő" a felelős az árnyékolatlan vezetékkorbácsával, de legfőképp az "össze-LEGO-zott" , arasznyi hosszú, erősen irányérzékeny fazékvasmagsoros induktivitások késleltető művonalának átlagon felüli érzékenységével MINDEN külső, szórt mágneses térre!!!

Úgy két hete kimértem, és katasztrófális a helyzet ebből a szempontból, főleg, ha nem szinuszos áram keltette mágneses teret generálnak maguk körül a motorok: Mivel "ANNO", a'la 1938 a fázishasítás (az akkori elektroakusztikusok és rádióamatőrök legnagyobb szerencséjére) ISMERETLEN fogalom és gyakorlat volt, ez ellen NEM kellett védekezni az egyébként minden szempontból zseniális konstruktőröknek - ezt a mai világunk elektrosmoggal bőven szennyezett "szerzett betegséget" nekünk kell most hathatósan orvosolni, ha szeretjük az igényes(ebb) jel/zaj (v)iszonyokat, és hogy ne sértsük emlékeiben sem Laurens Hammond ma is kincset érő hagyatékának renoméját a magunk rendszeridegen, átgondolatlanul alkalmazott fél(vezető)megoldásaival.
Előzmény: tehtube (7105)
tehtube Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7105

Azért cserélted, mert a szkennerhajtó fogaskerék "valahogy" lekerült róla :-)

Szerintem viszont Miklósnak nem lehet gond a az övéből és ebből ismét teljes 230V-osat összehozni. Ráadásul akkor a komolyabb 230-117V trafó is meg lesz úszva.

Én is gondoltam a B3-mam motorcseréjére de más okból.

Az önindulós zöld motorral gátlástalanul lehetne ki-bekapcsolgatni menet közben mint ahogy Emerson is csinálta. Jó effekt. Legfeljebb a scanner átkerülne az immár feleslegessé vált indítómotor helyére ahogy az E100-asokban is található.

Előzmény: trambi (7101)
dombi39 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7104
Igen!
Előzmény: trambi (7103)
trambi Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7103

Valamit alkotunk...

Telefonszámod a régi?

Előzmény: dombi39 (7102)
dombi39 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7102
És hogyan lehetne újra?
Előzmény: trambi (7101)
trambi Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7101

Neked pont ilyen szép volt....

Más , Szimizsó úr este ha hazamegyek, megkeresem a motort és megnézem jódolgomban miért is cserélgettem? 

Előzmény: dombi39 (7100)
dombi39 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7100
Bárcsak nekem is ilyen szép pedálsorom lenne.... Aki tud valamit szóljon.
Előzmény: LittleBig (7096)
tehtube Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7099

Szép munka, szép pedál. Csak nem???Ez is lesz pénteken? Ott a helyünk.

Sajnos legtöbbször azt tapasztalom hogy a fórumos társak mintha bojkottálnák a jó hammondos koncerteket, pedig a legfontosabb ami ezzel a hangszerrel összefügg, az a jó zene.

A BC-knél még textillel körültekert keycomb volt. Lehet hogy nálam is az volt, nem tudom. Mindenesetre mind nekem 1936, mind az 1942 BC->B3 upgrade Ham-Peetnek már ki van cserélve a szokásos filckockásra. Nem megoldás a körültekerés.

Javaslom vagy a teljes cserét vagy csak a filckockák cseréjét.

Esetleg némi átrendezés is szóba jöhet, ui. vannak kevésbé használt oktávok, mint az alsó teteje. Azok mehetnének a leginkább igénybevett helyekre és fordítva.

Előzmény: LittleBig (7096)
szimizso1 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7098

A frekiváltóban nincs olyan alkatrész ami ekkorát szórna! Viszont kaptam kölcsön egy leválasztó trafót, és mindjárt meg is mértem a drágát:-)

A felső jel, a preamp kimenete 1V-os mérés alapra kapcsolva. Az alsó jel, pedig a délelött mért helyről ugyan azzal a beállítással mérve. A felső jelben valószínű, hogy keveredett egy kis fázis késés, és a fényképezőgépem sem olyan gyors, hogy ennél élesebben le tudja követni a képernyőn történteket.

Topsound mester egy bő levélben hozakodott elő két tervvel, amivel a négyszögjel generátor négyszögeit lehet lekerekíteni, ezáltal a szinkron motor vasát is nyugalomban lehet majd tudni a szép szinusz áramtól.

Én jónak találtam az ötleteket, de mivel Ő a kiagyalója, és kész megcsinálni, és beszerelni, ezért rábízom a dolgot.

Így nézett ki az oszcillogram legutóbb:

Előzmény: tehtube (7095)
tehtube Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7097
A főtengelyen a meghajtó fogaskerekek sárgarézből, a meghajtottak bakelitből vannak.
Előzmény: szimizso1 (7094)
LittleBig Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7096
Semmi nagy átalakítás nem volt, csak csináltam egy új dobozt a pedál kontaktsornak. Ebben már a csúnya kábelcsomót is el tudtam dugni:

A filcezés most parkoló pályára kerül, mert pénteken hammond buli lesz, addig meg gyakorolnom kéne. De szerintem ez a körbetekerős módszer járható. Azt hiszem a régebbi orgonákban pont így volt megoldva (pl. CV) a billentyűk oldal irányú mozgásának akadályozása, nem?
Zsolt, a tiédben hogy van?

M
Előzmény: szimizso1 (7094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!