Télleg :(( most látom.
De mentségemül szolgáljon, hogy korábban nem olvastam, mert csak be-bekukkantottam.
Naaa, legyen megosztott első hely, lécccííííí! :))
f
Eddig csak olvastam, de Bugi bácsinak köszönhetően érintetté váltam:-) A lényeg: szívem szerint jó lenne, ha majd csak a lánynevek közül kellene válogatnom....
Az Igor nem semmi:-))
Mindy, a B betűs fiúnevekkel gondban vagyok. Balázs: a környezetünkben már így is sok van belőle. A Bencéről mindig a kemencés mondóka jut az eszembe. Berci nem nyerő nálam.
Ha Gábor lány lenne, akkor Dóra névre hallgatna, Dorka becézéssel, de ha a második baba lány lesz, valószínűleg már nem ezt a nevet kapja.
Kedves Pumukli
Remélem nem Százszorszép. (mert mi van, ha annyira mégsem…) Azt álmodtam, hogy Boróka a megfejtés (nem szabad éjszaka netezni) aztán rájöttem, hogy az nem összetett szó. Valami virág, vagy növény neve?
(utilapu ügyben lapítok)
Kedves többiek
Kéretik jobban figyelni, Pumukli neve három szótagú! (nem lehet Hanga, vagy Gyöngyszem A Hanga nem is összetett) Lehetne Pumukli is, de az nem összetett magyar szó.
Lencsi
Erről eszembe jutott Gerald Durell Hahagáj c. könyve, ahol egy kínai házaspár, mikor megérkezett a szigetre úgy döntött, hogy felveszik a katolikus vallást és a pár hónapos gyermeküket is megkeresztelik. A Krizantémvirág Jó Szelleme nevet akarták neki adni. Mivel még nem nagyon tudtak jól angolul, valakivel lefordítatták a nevet és rátűzték a cetlit csecsemő pólyájára. Mikor a pap megkérdezte a baba nevét, a szülők nyugodtan azt mondták: rá van tűzve. Mire észbekaptak volna a pap megkeresztelte a gyereket Rávantűzve névre. :) De az ifjú Rávantűzvének úgy megtetszett a neve, hogy mikor felnőtt, az ő fiát is Rávantűzve Csang névre keresztelte. :)
Bee és Aromo már írta, én sem tudok többet, Hóvirág, Tűzvirág vagy Vadvirág.
Ha persze nem hivatalosan jegyzett, akkor lehet Mézvirág is.
Asszem ezt a Mézvirágot be kéne jegyeztetni, nagyon tetszik.
A kínaiaknál van (volt) ilyen, hogy Halványillat, meg Vörösjáspis meg Kisajándék.
F.
Nem volt ez off, én is imádom, bár a nevek nem onnan jutottak eszembe.. : )
/Mellesleg, én is két keresztnevet szeretnék, azért gondoltam az Ádám Ivánra.
Elég kacifántos, és hosszú is a vezetéknevünk : )
vickie,
gondoltam, hogy előbb utóbb összeakadunk, valahol ... : )
tényleg gőzmozdonyos... pedig annyira jó!
most lányon "győtrődöm", bár, már tényleg igazából győtrődhetnék... !!! : )
/akkor, ádámiván lesz!/
A Bugárhoz mindenképpen valami B betűset választanék! Annyira jól hangzanak a BB-s nevek!
Bugár Balázs, Bugár Bence (ha nem zavar, hogy divatos), Bugár Berci (bár ez nekem olyan "sugárbercis")
Lányka: Bugár Bea:-)), Bugár Bettina (ez is nagyon tetszik), Bugár Barbara, Bugár Brigitta.
PUMUKLI: Gyöngyvérke (ha nem a virág fele stimmel)
Kimberly, dear,
Nekem is favorit volt az Ádám, de az első fijjamnál a férjem győzött így "csak" Zsigmond Ádám lett. De a Somin, vagyis Simon nem nyerő sehogy sem, bocsi.