Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Minnel jobban emlegetitek (a FAGYOT).... annal hamarabb jon... legyunk optimistak....
Es probaljuk azokat a dolgokat elvegezni idejeben ami mirank van bizva... a tobbit pedig hagyjuk a termeszetre... mivel... a termeszet eroi ellen.... csak nagyon sok raforditassal lehet vedekezni...
De szerintem ha minden elvegzunk idelyeben... es odafigyelunk... akkor a termeszet bizony nagyon sokszor halas is lehet :)
Őszibarackhoz nekem is jó az erős alany,de a többihez jobban szeretem a kevésbé erőseket,hogy lehetőleg minél kisebb fákat tudjak nevelni.Tudod én nem a földterületet növelem,hanem a fák méretét csökkentem ,hogy minél több fám legyen :))
Idom lessz ra... mert nem sok dinnyet 2000 tovet ,pakolok az iden, a fo cel a barackos... remelem eszrevetted.... a videoim suruseget illetoen... nagy faba vagtuk a fejszet.... :)
Megprobalunk elkovetni mindent ami rajtunk mulik..... :)
Nem kefélő gépre gondoltam , hanem a kefés virágritkítási módszert , mikor egy nyeles kefével le van sodorva a virágok többsége az ágakról .
Nálad már szerintem meg volt a porzás a tegnapi jó időben .... és ha ennyi barack köt a fán akkor vagy ritkítanod kell vagy lehajlanak az ágak . ......nem kis munka lesz ennyi fát leritkítani .
Nálam a ceglédi óriás kb. 50%-os virágzásban van, a mirabolán sarjak is, gönci/magyar kajszi most kezdené, big red 95%, tardicot kivár, ceglédi arany.... nos ez kipurcanóban. Ez utóbbi 6-8 éves fa, a 40 éves ceglédi óriás meg minden érzékenysége (?) ellenére köszöni jól van. Rakovszky is hasonlóan rövid életű volt nálam. Ősszel még látszólag rendben volt, tavasszal már nem hajtott ki.
Majd teszek fel képet a virágzó fosóka szilváról meg a mirabolán alany sarjakról is, hogy látni lehessen a különbséget.
Gyönyörű fák Laci! Idén én is szervestrágyázok, 85q nyúltrágya 62 csemete plusz alattuk a tök részére. A telek régen látott szerves trágyát. Remélem meg lesz a hatása.
A korona is szépen ki van ritkítva, szép szelős és gondolom hogy nincsenek ág kereszteződések mert evvel a széllel akinek nincsenek kimetszve a felesleges ágak azoknak a szél szépen le söpri a virágokat.!!
Tegnap nálam is szépen poroztak a méhek öröm volt nézni, a kis szorgosokat de hogy mi lesz most hogy így fúj a szél ??De nem is fog a napokba csillapodni :--((
Majd meglátjuk , mennyi köt rajtuk . Mindenképp kell rá a termés , mert lehetőleg kis méreten akarjuk tartani a fákat így meg kellene fogni a növekedést . Fajtánként elég eltérő a virágmennyiség a Big Reden kevés a virág a Bergeválon szinte alig a Sweet redről sok lefagyott a Kiotón , Tsunamin , Pikcotom Frissonon szépen van .