Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.13 0 0 795
Hát igen, nekem is tetszik,mármint az Ármin, azt hiszem meg is maradok ennél, persze titkon bízom benne - Bolivia pedig hangosan is kifejezi reményeit - , hogy a lányom hugocskát kap.
Mindenesetre egy fekete szemű fekete hajú fiúcskára vajmi kevés az esély, hiszen a párom teljesen szőke és kékszemű, én is kék szemű vagyok és a családomban a fiú vonal (apuka, bátty, unokaöccs) mind tejszőkén látták meg a napvilágot. Kriza, te ismered Boliviát, el tudod képzelni ezt az árnyalatbeli kontrasztot? Ki fogja elhinni, hogy testvérek??? :o)
Előzmény: Kriza (791)
kicsi emma Creative Commons License 2001.04.13 0 0 794
tegnap hallottam egy jót: Tádé.
Aranyos nem?
Ezüstke Creative Commons License 2001.04.13 0 0 793
Micsoda pangás van itt!

Nálunk azt hiszem, elég határozottan ki lett lőve az András:-((((((
Eléggé le vagyok törve miatta. Talán még a Balázs az, ami szóba jöhet,
de nálam nyomába se jöhet az Andrásnak! Viszont nem dönthetek
önkényesen!:-((((((((((((((((((((((

Mindy

Gabeszka Creative Commons License 2001.04.11 0 0 792
Ágibági!

Jaj de jó! És beéred a már meglévővel? Semmi izgalom, semmi keresgélés??

OFF
PUMUKLI!
Naná, hogy Christiania. Ott bizony megállt az élet 1970-ben!
Na majd lesz miről beszélnünk... (Remélem hamarosan megy mél tali-ügyben)

Gabeszka

Kriza Creative Commons License 2001.04.11 0 0 791
Sziasztok,

Blan: én ismerek egy Ármint, csudahelyes, nagy fekete szemű, fekete hajú szépség, együtt jártunk vele úszni. A Papája ha jól emlékszem, perzsa, és nagyon, de nagyon helyes baba volt. Eddig olyan kicsit ellenszenves volt a név, de azóta nagyon is tetszik! Szóval jó választás!

Szilvásgombóc: amennyire én emlékszem, elég sok névnek ez a jelentése… Nem is értem, hogyan, de tényleg sok helyen olvastam ilyet. Most pl. a Donát-ot sikerült fellelnem belőlük, de máshol is olvastam.

Kriza

PUMUKLI Creative Commons License 2001.04.11 0 0 790
Gabeszka! Úgy látom, mi egy húron pendülünk.. Táncház, hippik.. Koppenhágában Christiániára gondolsz? A volt férjem járt ott, és kellően fel is csigázott, hogy egyik uticélom legyen. Te voltál?
Hát igen, a Vadvirág is olyan, mint a Bendegúz, de ennyi kockázatot vállalnék. Viszont, ha Bogiból indulok ki, nagy esélyem van, hogy a következő lány is vadóc és rosszalkodós legyen. Ha meg nem, hát nevet cserélnek Bogival.:-))
De úgy látszik, nem sokakat kapott meg a Vadvirág szépsége. No nem baj, csak aztán nem ám suttyomban elhappolni!
A becézésén én is gondolkodtam, habár szerintem olyan dallamos, és könnyen kimondható, hogy még becézés nélkül sem okozna gondot. A Vadvi nagyon béna?

Ágibági! Pedig micsoda jó név volt a Soma!

Babóné, én majd személyesen ajánlok neveket Neked!

Ágibági Creative Commons License 2001.04.11 0 0 789
Sziasztok!

Úgy néz ki nem kell több fiúnevet keresnetek a Sárándihoz! Ma legalábbis nem látott herét a dokim az UH-on....

Lencsi Creative Commons License 2001.04.11 0 0 788
Szia nikoszka
Szerintem a Henrik nem idegen hangzású. A párom családjában több ilyen nevű is van. A kisfiút Henkónak becézik. Én erre szavazok. A Richárd is jó lenne, de túl gyakori.
Lencsi
Előzmény: nikoszka (776)
Ezüstke Creative Commons License 2001.04.11 0 0 787
O, akkor rosszul emlekeztem a nevere:-( (Achim von Arnim-ra gondolok.)

No nem baj, attól még szép név!

Mindy

Előzmény: Törölt nick (786)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.11 0 0 786
Én is 'élő' Árminra gondoltam :o) (Achim von Arnim és felesége elég ismertek számomra, most vagyok végzős a bölcskaron német szakon...)
Azért én bízom a kislányban, bár már van egy. Az ő nevét viszont nem ajánlgatom, mert nem engedik anyakönyvezni. Őt Boliviának hívják.
Blan
Előzmény: Ezüstke (785)
Ezüstke Creative Commons License 2001.04.11 0 0 785
Ármin:
Vámbéry Ármin
Podmaniczky Ármin (Podmaniczky Júlia testvére)
Armin von Achim (Goethe kedvesének, Bettina Bretanonak a férje)

Igazi, élő Ármint én sem ismerek. Pedig szép név!

Mindy

Előzmény: Törölt nick (784)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.11 0 0 784
A név hosszúsága elég relatív. Az én vezetéknevem pl. 16 betűből áll! :o) Szerintem egyébként nekem lányom lesz, de ha mégsenem, akkor van két rövid fiúnév talonban: Ármin Zalán Egyik sem túl gyakori, Árminnal még sosem találkoztam.
Előzmény: Sunbird (782)
Ezüstke Creative Commons License 2001.04.11 0 0 783
Harazin Ákos? Ábel?
Balázs? Ádám? Gábor? Esetleg Zsolt?

A Gergővel is jól hangzik,de abból tényleg sok lesz majd az oviban.

A rövidek tényleg jobbnak tűnnek.

Elsőre ezek ugrottak be.

Előzmény: Sunbird (782)
Sunbird Creative Commons License 2001.04.11 0 0 782
Üdv.
Az UH szerint fiú nevet kellene választanunk, és lenne több ötletünk is, de ami az egyikünknek tetszik azt a másik elveti. Valami olyan nevet akarunk ami nem tucat, tehát nem lesz az oviban vagy az iskolában még 22 ugyanolyan nevű kissrác.
A vezetéknevünk (Harazin) elég hosszú, tehát valami rövid nevet kellene találni hozzá.

Sunbird

nikoszka Creative Commons License 2001.04.11 0 0 781
Pont ez a baj, hogy a nagyon magyarok hülyén is hangzanak hozzá... bár mi is az a "nagyon" magyar???

Nekem a jelenlegi favorit a Gerhát Ferenc Barnabás, de szóba jött még az Attila is. Tetszett a Konrád, de szerintem ez túl kemény hangzású.

A Gábor szerintem is nagyon szép, de az unokatesóját is így hívják, ezért ezt nem akarja (a Ferenc ebben nem gátolja, férfilogika..:-)))

Nem szeretnénk tucatnevet sem, de túl csicsásat se.
Ja nekem tetszik még a Benedek, a Benjámin, a Tamás. Neki persze egyik sem.
És a legszebb (szerintem): Dániel. De ez már kilőve:-))))

Lujza71 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 780
nikoszka
szvsz a nagyon magyarokkal azért vigyázzatok.
Gerhát Alfonz?
Gerhát Arnold?

Lujzi
kicsi emma Creative Commons License 2001.04.11 0 0 779
Gerhát Menyhért?
Gerhát Gellért?
Előzmény: Thor (777)
Ezüstke Creative Commons License 2001.04.11 0 0 778
Senkinek sem tetszik a Szilveszter?
Nekem nagyon, de otthon nagyon kinevettek, azt hitték, viccelek:-(
Pedig nem sok fiúnév tetszik igazán: András... Balázs, Ádám - Szilveszter.

Gerhát Miklós? Esetleg Viktor? Van valami szűkítés, hogy milyet
szeretnél, vagy milyet NE, Nikoszka?
A Gerhát Gábor tényleg telitalálat.

Mindy

Thor Creative Commons License 2001.04.11 0 0 777
Meg a Gábriel is az (isten ajándéka)
errőljuteszembe: Gerhát Gábor?
Előzmény: kicsi emma (775)
nikoszka Creative Commons License 2001.04.11 0 0 776
Plíííííz help!!!!
A lánynevünk már megvan, de fiúnévben nem tudunk dűlőre jutni a párommal.
A vezetékneve Gerhát, viszont keresztnévnek nem akarok nagyon idegen hangzású nevet (ő a Henriket és a Richárdot favorizálja). Felmerült, hogy szeretné, ha az ő nevét is kapná a ygerkőv (Ferenc), de ebbe csak úgy egyezek bele, ha második nevet is kap, és azt használjuk.

Légyszi segítsetek!!!!!!!!!!

kicsi emma Creative Commons License 2001.04.11 0 0 775
szilvasgomboc: Theodora - isten ajándéka
Előzmény: szilvasgomboc (769)
Pruntyi Creative Commons License 2001.04.11 0 0 774
Igen az ARIEL valóban fiú név. Elnézést.
ARIELLE-t akartam írni!
Ezüstke Creative Commons License 2001.04.11 0 0 773
Szerintem is fiúnév az Ariel. A Viharban sem hiszem, hogy kislány-szellem lett volna:-)

Biztos van valami női párja, Ariella, vagy ilyesmi. "Külföldiül" Arielle, ez így még tetszik is.

Mindenesetre az Ariel nekem túl "mosóporos". Érdekes, hogy a Tomi meg nem.

Mindy

Előzmény: Monkey (772)
Monkey Creative Commons License 2001.04.11 0 0 772
Az Ariel nem fiúév?? :-O :-O :-O
Úgy tudom az -el végződés a héberben valami férfi-félét jelent, azaz az ilyen végű nevek férfinevek, pl. Dániel, Ezékiel, Gábriel, stb.
Előzmény: Pruntyi (771)
Pruntyi Creative Commons License 2001.04.10 0 0 771
Sziasztok!

Mit szóltok ezekhez a nevekhez?
Ariel, Ariella,Laura,Leona. Nekem az Ariel tetszik, így hívták a kis hableányt is :-)
Ez csak onnan jutott az eszembe, hogy holnap őket is ünnepeljük.
Amúgy Leó és Szaniszló névnap lesz. Ezek nem annyira tetszenek.

Ági

ar0mo Creative Commons License 2001.04.10 0 0 770
Mátyás-Máté
Előzmény: szilvasgomboc (769)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.04.10 0 0 769
Egy névnek csak a lefordítására emlékszem, de remélem tudja valaki. "Isten ajándéka", ezt jelenti, de vajon melyik név?
Babóné Creative Commons License 2001.04.10 0 0 768
Sziasztok!

Ugyan még nem az idén aktuális, de segítenétek nekem is? Eddig úgy volt, hogyha fiunk lesz akor Bálint lesz, de a férjemnek most már nem annyira tetszik mint eddig. Vezetéknév: Sápi-Magyar.
És lány név? Bár a férjem szerint a következő már biztos fiú lesz (már van egy Lili nevű majdnem egy éves lányunk)

Szilvi

Kriza Creative Commons License 2001.04.10 0 0 767
Sziasztok,
szilvásgombóc: jól összeszedted! Épp tegnap olvastuk végig ismét - vagy negyvenedszer - az utónévkönyvet, de szerintem a szülőágyon fogunk dönteni! A Jonatán még tetszene is, csak itthon annyira alma-asszociációjú, hogy nem hiszem, hogy mgekockáztatjuk. Persze ki tudja...
Mindenesetre most a Meizl Domonkos a legnyerőbb változatunk. De ismertek bennünket, voltak itt már más változatok is..:)))
Mindenesetre köszi mindenkinek a fejtörést!
Kriza
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.04.10 0 0 766
Hááát.. Ismerek Cserepes Virágot és Kovács Húsvétot is..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!