Hát igen, nekem is tetszik,mármint az Ármin, azt hiszem meg is maradok ennél, persze titkon bízom benne - Bolivia pedig hangosan is kifejezi reményeit - , hogy a lányom hugocskát kap.
Mindenesetre egy fekete szemű fekete hajú fiúcskára vajmi kevés az esély, hiszen a párom teljesen szőke és kékszemű, én is kék szemű vagyok és a családomban a fiú vonal (apuka, bátty, unokaöccs) mind tejszőkén látták meg a napvilágot. Kriza, te ismered Boliviát, el tudod képzelni ezt az árnyalatbeli kontrasztot? Ki fogja elhinni, hogy testvérek??? :o)
Nálunk azt hiszem, elég határozottan ki lett lőve az András:-((((((
Eléggé le vagyok törve miatta. Talán még a Balázs az, ami szóba jöhet,
de nálam nyomába se jöhet az Andrásnak! Viszont nem dönthetek
önkényesen!:-((((((((((((((((((((((
Blan: én ismerek egy Ármint, csudahelyes, nagy fekete szemű, fekete hajú szépség, együtt jártunk vele úszni. A Papája ha jól emlékszem, perzsa, és nagyon, de nagyon helyes baba volt. Eddig olyan kicsit ellenszenves volt a név, de azóta nagyon is tetszik! Szóval jó választás!
Szilvásgombóc: amennyire én emlékszem, elég sok névnek ez a jelentése… Nem is értem, hogyan, de tényleg sok helyen olvastam ilyet. Most pl. a Donát-ot sikerült fellelnem belőlük, de máshol is olvastam.
Gabeszka! Úgy látom, mi egy húron pendülünk.. Táncház, hippik.. Koppenhágában Christiániára gondolsz? A volt férjem járt ott, és kellően fel is csigázott, hogy egyik uticélom legyen. Te voltál?
Hát igen, a Vadvirág is olyan, mint a Bendegúz, de ennyi kockázatot vállalnék. Viszont, ha Bogiból indulok ki, nagy esélyem van, hogy a következő lány is vadóc és rosszalkodós legyen. Ha meg nem, hát nevet cserélnek Bogival.:-))
De úgy látszik, nem sokakat kapott meg a Vadvirág szépsége. No nem baj, csak aztán nem ám suttyomban elhappolni!
A becézésén én is gondolkodtam, habár szerintem olyan dallamos, és könnyen kimondható, hogy még becézés nélkül sem okozna gondot. A Vadvi nagyon béna?
Ágibági! Pedig micsoda jó név volt a Soma!
Babóné, én majd személyesen ajánlok neveket Neked!
Szia nikoszka
Szerintem a Henrik nem idegen hangzású. A párom családjában több ilyen nevű is van. A kisfiút Henkónak becézik. Én erre szavazok. A Richárd is jó lenne, de túl gyakori.
Lencsi
Én is 'élő' Árminra gondoltam :o) (Achim von Arnim és felesége elég ismertek számomra, most vagyok végzős a bölcskaron német szakon...)
Azért én bízom a kislányban, bár már van egy. Az ő nevét viszont nem ajánlgatom, mert nem engedik anyakönyvezni. Őt Boliviának hívják.
Blan
A név hosszúsága elég relatív. Az én vezetéknevem pl. 16 betűből áll! :o) Szerintem egyébként nekem lányom lesz, de ha mégsenem, akkor van két rövid fiúnév talonban: Ármin Zalán Egyik sem túl gyakori, Árminnal még sosem találkoztam.
Üdv.
Az UH szerint fiú nevet kellene választanunk, és lenne több ötletünk is, de ami az egyikünknek tetszik azt a másik elveti. Valami olyan nevet akarunk ami nem tucat, tehát nem lesz az oviban vagy az iskolában még 22 ugyanolyan nevű kissrác.
A vezetéknevünk (Harazin) elég hosszú, tehát valami rövid nevet kellene találni hozzá.
Pont ez a baj, hogy a nagyon magyarok hülyén is hangzanak hozzá... bár mi is az a "nagyon" magyar???
Nekem a jelenlegi favorit a Gerhát Ferenc Barnabás, de szóba jött még az Attila is. Tetszett a Konrád, de szerintem ez túl kemény hangzású.
A Gábor szerintem is nagyon szép, de az unokatesóját is így hívják, ezért ezt nem akarja (a Ferenc ebben nem gátolja, férfilogika..:-)))
Nem szeretnénk tucatnevet sem, de túl csicsásat se.
Ja nekem tetszik még a Benedek, a Benjámin, a Tamás. Neki persze egyik sem.
És a legszebb (szerintem): Dániel. De ez már kilőve:-))))
Senkinek sem tetszik a Szilveszter?
Nekem nagyon, de otthon nagyon kinevettek, azt hitték, viccelek:-(
Pedig nem sok fiúnév tetszik igazán: András... Balázs, Ádám - Szilveszter.
Gerhát Miklós? Esetleg Viktor? Van valami szűkítés, hogy milyet
szeretnél, vagy milyet NE, Nikoszka?
A Gerhát Gábor tényleg telitalálat.
Plíííííz help!!!!
A lánynevünk már megvan, de fiúnévben nem tudunk dűlőre jutni a párommal.
A vezetékneve Gerhát, viszont keresztnévnek nem akarok nagyon idegen hangzású nevet (ő a Henriket és a Richárdot favorizálja). Felmerült, hogy szeretné, ha az ő nevét is kapná a ygerkőv (Ferenc), de ebbe csak úgy egyezek bele, ha második nevet is kap, és azt használjuk.
Az Ariel nem fiúév?? :-O :-O :-O
Úgy tudom az -el végződés a héberben valami férfi-félét jelent, azaz az ilyen végű nevek férfinevek, pl. Dániel, Ezékiel, Gábriel, stb.
Mit szóltok ezekhez a nevekhez?
Ariel, Ariella,Laura,Leona. Nekem az Ariel tetszik, így hívták a kis hableányt is :-)
Ez csak onnan jutott az eszembe, hogy holnap őket is ünnepeljük.
Amúgy Leó és Szaniszló névnap lesz. Ezek nem annyira tetszenek.
Ugyan még nem az idén aktuális, de segítenétek nekem is? Eddig úgy volt, hogyha fiunk lesz akor Bálint lesz, de a férjemnek most már nem annyira tetszik mint eddig. Vezetéknév: Sápi-Magyar.
És lány név? Bár a férjem szerint a következő már biztos fiú lesz (már van egy Lili nevű majdnem egy éves lányunk)
Sziasztok,
szilvásgombóc: jól összeszedted! Épp tegnap olvastuk végig ismét - vagy negyvenedszer - az utónévkönyvet, de szerintem a szülőágyon fogunk dönteni! A Jonatán még tetszene is, csak itthon annyira alma-asszociációjú, hogy nem hiszem, hogy mgekockáztatjuk. Persze ki tudja...
Mindenesetre most a Meizl Domonkos a legnyerőbb változatunk. De ismertek bennünket, voltak itt már más változatok is..:)))
Mindenesetre köszi mindenkinek a fejtörést!
Kriza