Továbbra is rémes formában a Veszprém. OK, a Motor egy tisztesen összerakott csapat, de akkor sem lenne szabad, hogy problémát okozzon. És nyilván a védekezés a kulcs.
Barca nyert már egy rakat BL-t, a jelenlegi edzővel is már kettőt,nem hiszem, hogy nagyon görcsölnének azon, hogy öt éve nem sikerült. Miközben az összes meccsüket megnyerik. Itt meg ugye 6/0, és Mocsai óta öt edző ült a kispadon. Szegeden, Barcelonában ezalatt egy. De Kiel is jó példa, egy korszak lezárult, kezdődött az újabb az utódjával... Jelenleg sokkal kevésbé vagyunk vonzó célpont, mint mondjuk 5 éve. Persze lehet, hogy azt mondják neki: itt van 35 ezer/hó, ő meg, hogy oké. Azzal se hiszem, hogy beljebb vagyunk, előszőr az identitásunkat kéne megtalálni.
Valóban, ahogy a Barcelonának sem nagy eredmény a spanyol bajnokságot megnyerni vagy F4-be jutni. Ha ezt Bánhidi itthon is el tudja érni, plusz többet is keres vele, akkor nem látom, hogy miért lenne jobb neki Spanyolországba azon kívül, hogy az esetleg a kedvenc csapata. NL is inkább szegedi érzelmű, szakmai szempontból jobban járt a Veszprémmel.
Az van, h a Veszprémnek nem "nagy eredmény" a F4-ba jutás. Csak a F4 megnyerése a nagy eredmény. Ez van. Még a magyar bajnokság megnyerése sem az. Meg a SEHA se volt az.
A többesszám helytelen, Ortegát KG küldte el azonnali döntésével a Plock meccs után még ott aznap este. Mindenki más ellenezte ezt, nem volt hajlandó elállni a menesztés elől. Óriási nagy hiba volt!
Abba a Barcelonába ahol gondolkodás nélkül "kidobnak" olyan játékosokat akik hasonló tervekkel érkeznek hozzájuk. Elegendő ha feltűnik a posztján egy másik játékos akit szintén pénnzel el lehet vinni.
Amúgy hány BL-t is nyert ez a Barcelona mostanában? Ez már nem az a Barcelona ami Nagy Laci odaérkezésekor vagy közvetlenül utána volt.
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Veszprém jelen pillanatban szakmailag vonzóbb náluk.
Szerintem nem előrelépés szakmailag, még ha valamivel erősebb csapatba is jönne, mert ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy mi a Veszprém játéka. Pláne, hogy mi lesz a játékunk 2 év múlva. Itt a viszonylagos eredmények a keret erősségéből adódnak, de ha megnézzük mondjuk Maqueda teljesítményét, hogy milyen volt, amikor pontosan tudta, hogy mi a feladata, meg milyen az itteni nihillben, azért na... Kérdés, hogy odaát mekkora büdzsét raknak az új csarnok mellé, mert csak akkor fog ide jönni esetleg, ha sokkal jobb ajánlatot tesz a klub. Igazából ez az egyetlen fegyverünk: a gyakorlatilag végtelen fizetési keret. Az ő szempontjából a maradás és a Barca is racionálisabbnak tűnik szakmailag. Kérdés, hogy akarja e annyira a Veszprém, hogy világelső fizetést adjon, mint anno Nagy Lacinak. Másik kérdés, hogy ha igen, akkor ez jó út e...
Épp ezért a magyar-topjátékos kombó miatt tartom valószínűnek, hogy Veszprémben fog kikötni. Ez minden pénzt megér, nincs sok kétségem afelől, hogy anyagilag a Bakonyból fog érkezni a legjobb ajánlata.
Itt a fórumon elég negatív a hangulat, de ettől függetlenül a Barcáé után szerintem ez a 2. legerősebb keret a mezőnyben, ennél fogva vastagon F4 esélyes. Ez szakmailag is előrelépés a Szegedhez képest.
Nem értek egyet. Évről-évre F4-be jutni igenis nagy eredmény függetlenül attól, hogy már egy jó ideje nem tudjuk átlépni azt a bizonyos határt. Másrészről miből gondolod, hogy neki csak az lenne a jó, ha folyamatosan főszereplő lenne/folyamatosan versenyhelyzetben lenne? Illetve miből gondolod, hogy itt nem lenne főszereplő? Én úgy gondolom, hogy Bánhidinek tökéletes választás lenne a Fotex szakmai és pénzügyi szempontból is. Itthon kiélezettebb bajnoksában játszhat, valószínűleg többet is kereshet és nem mellesleg nem kell egy teljesen idegen környezetben érvényesülnie. Az utóbbi persze nem feltétlenül pozitív szempont, de Bánhidinek lehet, hogy ez is számít.
Én azt hiszem, hogy elsősorban ő nekünk fontos, mintsem Bánhidi karrierjében lenne előrelépés az esetleges leigazolása. Egyrészt mert tényleg topjátékos, másrészt mert magyar, ami miatt ugye sokan sok helyről betalálják a klubot (és ez tényleg elszomorító kicsit). No meg azért mi sem büszkélkedhetünk olyan nagy szintlépéssel előrefelé, inkább hátra az utóbbi időben... Az elmúlt időszak eredménylistáját és játékminőségét látva (most nemcsak az elmúlt félévre gondolok) igen-igen, ott vagyunk, de az a kicsi szintlépés ami nagyon kéne, az már nem megy egyszerűen...
Bánhidi ha a karrierjét nézi: már sokszor elmondta, ő a Barcelonában akar játszani, ez az álma, itt pedig sem fejlődni nem fog (nem lesz rákényszerítve, nem lesz versenyhelyzetben, mondjuk Szegeden sincs jelenleg, de ott főszereplőként mindig előtte lesz a fejlődés és egyfajta legendává válás útja), sem pedig a karrierjének álmait beteljesíteni. Ha most nem megy el a Barcába, hogy ott komoly riválisok mellett tovább fejlődjön, és még jobban kiteljesedjen, akkor ettől a kívánságától örökre elbúcsúzhat, ha ide jön, ha Szegeden marad, ha máshova megy, mert utána öregedni fog, és nem biztos, hogy a Barca újabb ajánlattal keresné ő meg (már ha megkereste...) De hát ő tudja. Vagy tán még ő sem.
Mondjuk a győri feltűnése érthetőbb, mint mikor Veszprémben látják. :)
Szerintem jó eséllyel itt fog kikötni, mára egyértelmű top3 a posztján, a Szegednek meg nemigen akar összejönni a szintlépés. A Barca nem hinném, hogy leigazolná Fabregas mellé, a PSG-nek ha jól tudom már többször is nemet mondott, a Kiel meg elég jól áll nélküle is beállóban. Kielce, Flensburg szerintem nem tud annyit kínálni neki, hogy megérje a váltás.