Szia vu! Igen, azt tudtam, hogy nem echte kekkerím ez, de azért idevalónak éreztem. Magamról írtam korábban már, hogy a minél szellemesebb (idiótább) versikék a kedvenceim és a mániám, műfajtól függetlenül.
Ne, de ne csak próza legyen! Asszem, az alábbit még nem írtam ide be (ha mégis volt már, bocs!)
Youwine, ez ellentétrím! Csodás! Rég volt már ilyen...
(igaz, hogy ezt a rímet már használtam régebben az alábbi versemben, aminek felét már elfeledtem...)
E békebeli ballada
döcög, mit egy jobb Trabant, (...)
az biztos, hogy többet ér, mint a papírja,
ha már a tisztelendő olvassa, (...)
és ez nem csak üres látomás,
hisz erről beszél a televízió(...)
bocs, most csak ennyi jut eszembe, ottthon majd előkeresem...az utsó 2 sor nincs is benne asszem, azt még régebben írtam, bocs mindenért vurugya
Ami a hosszabb rímeket illeti, a termés döntodönto része kétsoros, de van néhány hosszabb próbálkozás, háromsorosok, négysorosok. ses írt egyszer egy 12 sorosat, azt én ubereltem egy 24 soros kecskével, olyan is lett :(((
Mivel képtelen vagyok többezer hozzászólást záros határidőn belül elovasni (most találtam rá erre a topic-ra), ezért érdeklődöm a bennfentesektől, hogy vannak-e 3 vagy még több sorba kombinált kecskerímek (csak egy "szejpítős"-et találtam a vége felé)?
Nekem csak egy ilyenem van - három soros, háromszoros -, melyet most örömmel közreadok:
Egy katasztrófa éjszakáján egy tó tündére különös kéréssel áll elő:
Midőn ráborult e borDó bolTív a Hóra,
Aznap éjnek éjén Tóból Hív a Dóra,
S mondá kívánságát: Hóból DivaTóra!
És még két kínrímem, melyek talán még nem jutottak másnak az eszébe (vagy igen?):
1. Romantika
Miközben halk marimba szól,
Megkérdezem Marim: b*szol?
2. Egy kandúr a saját - görög betűs - jelével lát el egy ruhadarabot:
Apamacska bátran üt
A pamacs kabátra nű-t.
A nagy nevek? ses mindenhonnan eltunt, biztos valami melója lehet. CSABEEEE, pekes amúgy is csak idonként bukkan fel - sajna. Én meg itt vagyok a többiekkel, jelentkezem!
Hihetetlen, hogy mit tudnak ezek a tudósok: környezetbarát óriást állítottak elo! Csodálom a biológiát,
Itt a legújabb: bio-Góliát!
A népszeru üdíto a földre ömlött, és kilúgozta a talajt, de ez nem baj, mert majd uborkával vetem be a kérdéses részt, az bírja A termoföldet kimarta a Traubi Soda,
Mindegy, ültetek tavaszra ubit oda.
Egyik kezemet zsírpakolásnak vetem alá, a másikon visztont látszik, hogy elkélne már kis epillálás... A jobb karon van szalonnabor,
de vajon mi van a balon, na? Szor...
Sótlan, de szexorült kollegánkat mexívattuk az üzemben Na, itt jön a fanyar kúró,
És nincs nála a kanyarfúró!
(Gondolom ismeritek ezeket a bevett gyári poénokatm, hogy a kopaszokat elküldik mindenféle baromságért, mint kanyarfúró, reszelozsír, sínfajlító, aszfaltlazító, fájromtkulcs...)
Az ebédnáél evett hús lehet diaréd kiváltója A hasad, szar, ha megy,
Az ok a marhaszegy.
Elfogadom a felkérést ebbe a filmbe, mert imádok kint forgatni, és ebben a muben lesznek kinti felvételek is. Leszerzodöm a filmhez a tervezett szerepre,
Mert a rendezo felvételt szervezett terepre.
Erosen megragadja a figurát, hogy sakkot adjon a beszorult királynak A bástyára szorul a marok, s - ez o -
Máris veszélyben a sarokmezo!
Kicsit régi már ez a narancs, de a nedve még zamatos Bár e gyümölcs levitézlett,
Megkóstoltam levét: ízlett!
Iskolánk rencergazdája, és az o segítokészsége Még ha léket versz erén
Sem állít szerverén!
Mama, ma ne csomagold be az itthoni lábbelimet, nem viszem be e bíróságra, mert ma keményen dolgozunk:a pártütok elleni eljáérásokat tárgyaljuk Nem kell most a papucs, mert
Biztos tartunk ma puccs-pert.
Több megyénkbol sem soroztak az idén Heves, Pest, és Bereg se
Ad embert a seregbe!
A kisgazda frakcióvezetonek nem jut eszébe, melyik afrikai elnököt gyilkolták meg Ki is halt meg, tán Kabila?
Töpreng szegény Bánk Atilla.
pekes, ez a hóvirágos a hónap ríme nálam!!!! A gép lazul!lép gazul pedig ott van a középdöntoben :)))
Vuru, ez a máglyarakásos annyira jó, hogy tán csak ezért emléxem úgy,hogy már volt? Ha nem (mostanában egyre többet lövök mellé), akkor majd kiengesztellek egy bocsánatkérossel, OK?
Rég voltam, s most is csak röviden, bocs...
ad a pék remek, a régebbiek is tele vannak remekkel... Tán nem kell szégyenkeznem azért kis szöszeimmel:
2 kínrím:
Bátor világtalan Elmondhatom félszavakban,
hogy nincs már több félsz a vakban.
Madárhangutánzó vén szatír Torkom gyenge már jó kakukkolásra,
de szemeim még jók a kukkolásra!
...és a kecskék:
Amerikai gyermekmusical Arról zenél ma csalafinta lantom,
hogy nem eszik, de fal a csintalan Tom!
Irigy Nem adja nekem máglyarakását,
elvárja azt, hogy rágjam a kását!
Pécsi átok Rogyassza az eget az Isten rá Komlóra,
s a benne élő sok istenkáromlóra!
Tolvajok új helyre költöznek, s tervezgetik, hogy jó útra térnek, mikor hirtelen meglátják a szomszéd kövérre hízott háziszárnyasát -Ne válassszunk új pályát,
lopjuk el a pulykáját!
ez nem lesz szabályos, 3 betűcserével van:
Vallásos sebész műtétre készül Ha elmondom a hiszekegyet,
nem rezgetem a szikehegyet.
ez se szép:
Csaló ószeres Ha e fa nem mahagóni,
akkor meg fog maga hó'ni!
Részegesek klubja Itt az alkohol az identitás-ok,
a jelszavuk ez: IDE TINTÁSOK!
Ahol az elküldendő üdvözlőlapokat tárolják, nagyobb helyet foglal el, mint a méhek mézgyűjtő területe:
A postástáska képeslap tár,
Nagyobb, mint egy lépes kaptár!
A kétes tranzakciókat éjjel bonyolítják:
Mikor a Nap tűze le,
Beindul az üzlete!
Legendává vált a rágcsáló pincébe menekülése:
Arról regéle,
Hogy ment egér le!
Ha a kocsmának új gazdája lesz, a nedűk íze biztosan leromlik:
Lesz ez egy malac ital, ha
Megnő Laci hatalma!
Bár engem úgy tájékoztattak, hogy egyre gyengülő sakkprogrammal játszom, mást tapasztalok:
Ha a gép lazul,
Miért lép gazul?
A szőlőital két autót megtölt:
A csomagban az traubi,
Teli vele UAZ, Trabi.
A rossz ital miatt könnyen begurulhatnak a mulatók, és aki nagy géppel jött, akár le is rombolhatja a mulatságot:
Ha sokáig traktál bort,
Látni fog a bál traktort!
A halászok bizonytalanos a szállítóeszköz terhelhetőségét illetően:
Elbírja a hálót
A lóhát?
A tejtermékeket mindig is azon az útvonalon szállították keletre, ahol bejöttek a magyarok, de egy tévés személyiség megkopaszodása óta különösen felfutott a forgalom:
Mióta nincs haj a Vágón,
Átment jó sok vaj a hágón.
Ki a melegért felelős, saját ruhájában szállítja a tüzelőanyagot, és a mellékterméket:
Hamu ki, s e rőzse be,
A fűtőnek erős zsebe.
Halat kell szereznie annak, aki nem találja el a kártyafigurát:
Aba halász,
Ha a bal ász.
A sok TV-zés már a fület is rontja:
Hátravan még hét Dallas,
T helyett már D-t hallassz?
Ha valakinek 24 óránként új világító égitest jelenik meg:
Naponta más
Napon Tamás.
Mikor még gazdag volt, sokat beszéltek róla, de már elaprozódott a birtok:
Régen volt Ő téma,
Vagyona öté ma!
Latyakos téli időben sietek, hogy megóvjam a cipőm, s persze hazaérve kedvenc tejtermékem vár:
Télen rémed, sóvirág hajt,
S persze otthon hóvirág sajt!
A mester műve segítségével bűnteti azt, aki festményeit akarják eltulajdonítani:
Leveri a lépét kopja,
Ha fafaragó képét lopja.
A régi harcszínterek már annyira leamortizálódtak, hogy kár átalakítani őket:
Romos a vár, késő,
Érte már kár véső!
A hajnélküli emberen egy szúróeszköz hollétét kérik számon, pedig egy tejsterilizáló miatt nincs meg:
Hol van kopasz, a tőr?
Eltűnt, ennek oka Pasztőr.
A börtön alkalmazottja furcsa felfedezést tesz a rabok neveivel kapcsolatban:
Több egyre a Ferenc,
Aki erre fegyenc.
A biztonsági ember hihetetlen méretűt szellent:
Akkora az őr szele,
Leesik a reszelő!
A következő rímet nyíltan senki sem meri majd kritizálni, mert anyagi érdeke ezt diktálja:
Ki nem mondja: ez kecske,
Ha elég nagy a csekke!
OK, bocsi, de helplessly el tudok veszni a hasonló nickek között, és ez a MaTeo, TeJo, Teodor hármas nekem már kicsit challenging... Nekem egy idoben még a Midaga Ritten/radai rosseb sem ment zökkenomentesen, errol az urak tudnának mesélni... Sajna, ez van.
Kicsit szelypítosz, és szülédet szidó válaszom válaszodra Szép volt, barátom, a riposzt,
De csak mégegy ilyen sziport,
És fogod még orrodat, a piroszt!
Sot, a riposztod rögtön parád,
De annyit mondok csak arra: 'pád!
Bár egyetértek az - általam kedvelt - Heti Hetes egyik bírálójával, miszerint szégyen, hogy ebben az intellektuálisnak gondolt musorban is nyíltan poénkodnak a "mássággal", mégsem tudom megállni: beszólásod ("Ez teccik, ráadásul Mérleg vagyok!") eloször így olvastam: "Ez teccik, ráadásul Meleg vagyok! "... bocs :)))