Igen, Sastre nem az a megadós típus. Ezért írtam, hogy az ITT sok mindenről dönthet, de Arroyonak így is van 6 perc előnye, amit csak akkor veszít el, ha a rózsa hiánya megtöri. Porte kiesik ez igaz. Abban reménykedem, hogy valahonnan Vino merít erőt, és a hegyi szakaszokon tudja tartani a tempót Bassoval és Evans-szel. Drukkolok neki!
Igazából amiért jött, az már zsákban van, annál meg rutinosabb, hogy széthajtsa magát. Ami a dobogót illeti, Porte és Arroyo minden bizonnyal kikerül onnan, Sastre a nagy kérdés, ma nem úgy tűnk, mint aki nagyon ki akarna kapni...
Két riporternő Stefania Andriola és Vanessa Ravizza Gira és Rigira művésznéven kelti a zavart a Giron. Tevékenységük leginkább abból áll, hogy rosszalkodnak - lenyúlják a riderek szemvegét, bringáját, kajáját, rájuk törnek a szobájukban, ilyesmi. Legkedvesebb tevékenységük az, hogy interjúkészítés ürügyén kekszuálisan zaklatják azt a versenyzőt, aki hagyja magát. :-)
Andrej Grivko hagyta, az eredmény emitt megtekinthető, de csak erős idegzetűeknek javallott. :-)
Bennem volt a félsz, hogy Vino a meredeken megtörik, de azt mondom, hogy azok után, hogy visszatérése óta ez az első igazán komoly versenye, így is szép eredmény. A dobogóban még reménykedem, de egyre távolibbnak tűnik. Ettől még megvárom a keddi szakaszt, az sokat el fog árulni arról, hogy mi várható a folytatásban.
1 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d’Epargne 67:48:42 2 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 0:02:35 3 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 0:03:33 … 6 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 0:05:51 46 Josep Jufre Pou (Spa) Astana 1:09:47 55 Andriy Grivko (Ukr) Astana 1:20:44 90 Roman Kireyev (Kaz) Astana 2:01:39 99 Gorazd Stangelj (Slo) Astana 2:08:28
Basso erőt demonstrálva elvitte a Zoncolant, ezzel bejelentkezett a Rosaért. Az esélyesek száma drasztikusan csökkent, maradt Basso és aki tud vele menni. Ma nem nagyon tudott senki. Evans megpróbálta, de majdnem rajtavesztett. Scarponi erős, de a TT-n nem lesz az. Sastre elfelejtett nagyon leszakadni, pedig keményebb hegy nem nagyon lesz. Vino pedig terepfokozatba kapcsolta magát, lesz ami lesz alapon.
Hogy ebből a kulimászból mi fog kisülni Veronára? :-)
Amolyan húdenehézszakaszleszholnap menet volt tegnap, a lelkes szökevények jól megszöktek. Grivko mozgott egy kicsit, de épp csak amennyi jólesett. :-)
14. szakasz, Ferrara - Asolo (Monte Grappa) 205 km
1 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 61:22:54 2 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 0:00:39 3 Xavier Tondo Volpini (Spa) Cervelo Test Team 0:02:12 … 9 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 0:07:15 48 Andriy Grivko (Ukr) Astana 0:57:59 51 Josep Jufre Pou (Spa) Astana 1:02:16 87 Roman Kireyev (Kaz) Astana 1:38:57 101 Gorazd Stangelj (Slo) Astana 1:49:43
Eljött az igazság pillanata, és mégsem. A Liquigas szerintem még mindig nem teregette ki a kártyáit, Nibali virgonc, de Basso csendben ott figyel, és várja a lehetőséget. Evans elkeseredetten kapaszkodik a családi ékszereibe, ha már csapata nincsen neki, ettől függetlenül nehéz lesz megszabadulni a szívós auszitól. Vino szép lassan fárad, a dobogó talán elérhető, de ahhoz nagyon sok fogvicsorgatást kell bevetni.
Egyébként zseniális a verseny abból a szempontból, hogy 14 etap után is megjósolhatatlan ki nyer és ki vérzik el.
Jogos, bár ezt a gépet elég nehéz lesz felpakolni a kísérőkocsi tetejére :) Viszont azt hiszem kezdem érteni, hogy mire is célozgattak az olaszok a motoros doppinggal kapcsolatban :)
Albertonak megvan az új gépe a Tourra, de nem tudja, hogy hogyan fog szuperálni a macskaköveken. Ez mondjuk elég nagy baj, nem lenne jó, ha egy fontos részen történne valami :)
Előre ne ítéljünk, ezt majd akkor jelentsük ki, hogyha a Touron nem úgy teljesítenek. Két kérdőjel pedig még mindig van, tehát oda bizony be lehet rakni Fofonov típusú bringásokat. Amit leírtam még nem a Tour csapat volt, csak valami, amit én elképzeltem. Várjuk meg a végleges csapatot, várjuk meg, hogy kik fognak még menni a DL-en, és milyen formában lesznek. Várjuk meg a Tourt. Egyelőre várjunk :) Azt se feledjük el, hogy a Touron tutira nem lesz olyan, hogy egy 56 fős boly, amiben olyan emberek vannak elmehetnek negyed óra előnnyel. Ott nem csak egy Astana lesz, hanem még legalább 3 olyan csapat, akik egy ilyet semmi pénzért nem engednének el, ha csak nem lenne ott a legjobb emberük, de abban az esetben valószínűleg Berci is ott lenne.
Szerintem ez a Giro pont arra példa, hogy lehetőleg ne legyenek üresjáratok a csapatban. Persze, Vino nagy kapacitás, de Tiralongo is az volt. Nem lehet egy emberre építeni a segítséget.
ÉdesBabaJézus nagy arc, bizonnyal kiváló edzőpartner, de úgy érzem eddig még semmivel nem igazolta a hegyizerge hírnevét. Benjivel meg egy gondom van, hogy utoljára még a Discoveryben volt igazán jó formában. Ha olyan állapotban lesznek, akkor helyük van a Touron, de ne azért, mert a kapitány spanjai.
A fene egye meg, de nagy kár Muravjevért. Kazah is volt és fát lehetett vágni a hátán, zicher, hogy megérte volna ráígérni a Shackre...
Fofonov könnyen lehet, hogy megy, ez igaz Maxra is, a többie De La Fuente kivételével viszont túl lesznek egy embertelen Giron (kivéve, aki már fel nem adta), nagyon kétlem, hogy érdemes lenne őket egy Tourra is berakni, pláne, hogy a hegyekben hosszú távon egyikük sem képes segítőként funkcionálni. Sík szakaszokon pedig Vino mindig ott lehet Contadornak, ha oldalszél van, vagy bármi. Ezen a Giron is bizonyítja, hogy az ilyen szakaszokon egyedül is képes boldogulni és elöl lenni.
Erre én is kíváncsi lennék. Noval, ha formában van akkor nagyon jó segítő, nem kis Tour tapasztalattal. Jesus pedig nagyon jó segítő lehet a hegyekben. Ha pedig kipótlod a maradék ?-ket, akkor nem tudom ki lenne az, akit be tudnál rakni helyettük, és még segítők is lehetnének hegyen, völgyön.
iContador, Oscar, Vino, Tiralongo, Jesus H., Navarro, Noval, ?, ?
Jesus és Noval... hogyismondjam... Szeretem mind a kettőt, és biztos a legjobb barátok, akiket el lehet képzelni, de ha bekerülnek a csapatba annak érzelmi okai lesznek és nem logikai. Magyarán van náluk erősebb is szerintem.